26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ludva 11.2.2009 9:54

Průběh ratifikace ukazuje, proč je třeba LS

Jestli by se takto mělo hlasovat třeba o rychlé humanitární pomoci, tak by se postižení nedočkali. Škoda, že ratifikaci nezablokovalo Lucembursko, tam by ta nesmylsnost práva veta byla markantní. I když Irsko a Česko jsou trpaslíci jen o podpatky větší.

jerry, the icemouse 11.2.2009 9:45

Pavla je stejně příjemná a drahá jako celá LS

:-)

vladiab 11.2.2009 9:43

referendum !

Příteli Jelínku, každý má právo na svůj názor, ať premiér, poslanec či občan. Já sám hledím na Lisabonskou  smlouvu s velkou skepsí, která pramení i z toho, kdo u nás patří mezi horlivé agitátory za její přijetí. Co takhle zvolit irskou cestu a vypsat referendum? To bych uvítal s chutí volil proti jejímu přijetí. Budování světlých zítřků  za nadšeného jásání "jednotných" davů jsem si bohužel ve svém životě již užil dost. A peskování eurokratů z Bruselu mi dost často připomíná peskování soudruhů z Moskvy.

j 11.2.2009 9:28

Re: Suverenitu si vzít nenecháme, tak to tady vždycky bylo - a tak to zůstane. Howg !!!

Já raději až za Brno

Didi 11.2.2009 8:54

Re: ...

...co by se něco tak hrozného mělo stát, kdybychom LS neschválili...

Nic hrozného se nestane, jen nám bude LS vnucována ke schválení znova a znova, dokud se nepodaří získat odpověď "ANO". Což je, nehledě na vše ostatní, dostatečný důvod pro rozhodné "NE".

yx 11.2.2009 8:19

Re: další oskurní textík

:-D:-DR^

yx 11.2.2009 8:18

Re: U ČSSD

nemůže, pingl by si to s ním vyřídil, poslal by na něj kočku

yx 11.2.2009 8:17

Re: Suverenitu si vzít nenecháme, tak to tady vždycky bylo - a tak to zůstane. Howg !!!

Zavolejte doktora Chocholouška, právě jste se zbláznil:-D:-D:-D:-D

yx 11.2.2009 8:15

Příteli

Jelínku, o čem to blábolíte? LS je mrtvá, byla mrtvá ve chvíli, kdy ji Irsko odmítlo. Německo ji neratifikovalo a je u německého ústavního soudu. Tak o jakou agitaci se tady snažíte? Právě jste se probudil, ne? Tak zase zalezte do pelechu a neotravujte vzduch, ubohý politruku;-€

Jaara 11.2.2009 8:09

Lisabonská smlouva?

Irským "ne" lisabonská smlouva skončila. To je přeci jasné jako facka. Krom toho, proč nikdo z EU nenadává na Německo, které ratifikaci LS poslalo k ústavnímu soudu? To nejsou obstrukce? Zdá se, že někteří jsou zase rovnější mezi rovnými, že?

Sieglinde 11.2.2009 7:56

jelínek do kategorie Chtip!

A placení diskutéři z Lihového domu, zpět do doupat!

jerry, an amazing mouse 11.2.2009 7:53

Princip sdílené suverenity dle LS

Státy v EU sdílejí svou suverenitu, Ty s větším počtem obyvatel ji sdílejí více.:-)

No... 11.2.2009 7:52

6.2 neviditelnypes.cz-Evropa-dopis Karlu Schwarzenbergovi

Jelen to stejně nepochopí.....

františek 11.2.2009 7:51

Nerozumím LS mnoho,

Nerozumím té smlouvě přesto, že jsem ji četl. Nedokážu dohlédnout jejich důsledků. Ale podle mě je takováto smlouva špatná, má-li více než 2 tisíce slov. Slova smlouvy by navíc měla patřit do běžné slovní zásoby občanů států EU.

Vlastimil 11.2.2009 7:36

Mirek Topolánek

se k Lisabonské smlouvě chová úplně stejně jako ke své manželce Pavle Topolánkové - oficiálně k ní patří, ale fakticky se k ní nehlásí.

Blue Lžidimitrij 11.2.2009 7:06

Suverenitu si vzít nenecháme, tak to tady vždycky bylo - a tak to zůstane. Howg !!!

;-€;-€Dojemná péče ODS o naši národní suverenitu a  zároveň prosebný  tón pana knížete v Americe, jen ať si to s tím radarem nerozmyslí - a přijdou k nám vojáci třeba s celými rodinami, že jim tu kouli sami postavíme, a třeba i za své. I kdybychom ten Írán sami měli vyzbrojit. Prý jsou na světě ale i jiná nebezpečí, přesvědčoval pan kníže. Asi ten nový výzkumný ústav národní hysterie na něco přišel. Na něco podobného, jak když nový pan ředitel této instituce dvě hodiny po svém nástupu do funkce objevil, že bří Mašínové chtěli spáchat atentát na Gottwalda. Ti chudáci se sami lekli, že trpí stařeckou demencí, když si na nic takového nemohli vzpomenout. Třeba jim ale křivdím a fakt podařilo odhalit, že San Marino v alianci s Lichtenštejnskem chtějí anektovat naši jižní hranici až těsně po Brno ! :-):-):-)

emil 11.2.2009 7:03

U ČSSD

je to jiné. Tam upocené paroprase nařídí a všichni volí jako jeden člověk. Že o tom ten řitní alpinista Jelen nic nenapíše kritického.

fake 11.2.2009 6:35

další oskurní textík

od think panzeru. Pane pisálku, měl by jste přestat psát takovéto mudrlantské písánky, kterým potencionální volič čssdksčm nemůže rozumět, chce to tu pravou metodu, kterou zvolil váš přítel a vůdce Jyrka a to, číst a citovat rozhořčené dopiy přátel pracujících, chudých důchodců, nově narozených nemluvnat z inkubátorů, včerejší proslov v PS toho byl zářným příkladem, viz http://www.psp.cz/eknih/2006ps/stenprot/048schuz/s048144.htm#r2 , to je ta pravá metoda, jenom si nejsem jistý jak by dopadlo referendum o LS, když tak málo voličů čssdksčm je pro LS. za to si jsem jistý s výsledkem referend např. o trestu smrti, daních, o platech poslanců. Chce se do toho pustit, měli by jste v Lidovém domě uspořádat akci "Všechny příjmy Lidového domu, platy poslanců a senátorů za ČSSD, platy zaměstnanců Lidového domu atd. potřebným, výplaty každý den od 7:00 hod., na každého se dostane, kdyžtak si Lidový dům veme půjčku !", to je to správné vykročení ke komunismu. Časem se to změní, lidi budou chodit pro prachy do ČNB, pro žrádlo do obchodů sítě "Konzum čssd" apod., chce to fakt více oranžové invence tímhle směrem a ne, nějaké rozebírání Topolánka a ODS.

Tatana 11.2.2009 5:46

Ale kdepak, jenom ctu ... co rika k veci predseda vlady a take ministr financi ...

Vypada to skoro, ze uz se nebude rozhodovat o tom KDO, ale uz jen KDY ... tak bych to (zatim) videla.

Ze LS neni pro volice ODS extremne dulezita ? Pokud je tomu tak, rekla bych, ze delaji chybu. A malo ctou.

Vasekpasek 11.2.2009 2:52

Re: Francie a počínání EU

Ano, přesně tuhle zemi jsem měl na mysli.

Vasekpasek 11.2.2009 2:51

Re: To je jiste Vase pravo, lookasi ... :-)

O americkém radaru se dnes nerozhoduje v Praze. Co se týká ČSA, vláda pouze řekla, že Aeroflot může být jedním ze zájemců, který se zúčastní soutěže (resp. ještě neřekla dokonce ani to). Soutěž ještě neproběhla a vy již tvrdíte, že je prodáno. Zde je vidět přílišná manipulace médii. Co se týká LS, nejsem přesvědčen, že se na ní budou lámat volby, příznivci ODS jsou sice asi opravdu ve většině pro LS, ale nemyslím, že je to pro ně nějak extrémně důležité.

Tatana 11.2.2009 2:43

To je jiste Vase pravo, lookasi ... :-)

Mne zas ponechte pravo zvolit si tu stranu, ktera nejlepe zastupuje me zajmy. ODS, ktera neni schopna oprostit se od otce-zakladatele, laviruje ve veci LS, do zeme nedokazala pritahnout americky radar a CSA zprivatizuje tak, ze jej vlozi do rukou Putinova kagebackeho Ruska ... lituji, tato strana nemuze byt tou, kterou bych nadale chtela volit.

lookas 11.2.2009 2:05

Re: Jo, jo, pane autore, opravdu to vypada, ze predseda vlady se boji vlastnich poslancu.

Kdyz budu chtit volit stranu, ktera se bude rozhodovat na zaklade pruzkumu verejneho mineni, budu volit Paroubka ...

Tatana 11.2.2009 1:49

Jo, jo, pane autore, opravdu to vypada, ze predseda vlady se boji vlastnich poslancu.

Jak je ale znamo, kdo se boji, prohrava. Pokud ODS nehodla respektovat prani svych volicu (80pct. pro LS, tvrdil nam Mirek Topolanek), vysledek sklidi u voleb, to je jiste. I ja se holt budu muset poohlednout po 17 letech po jine strane, co se da delat ...;-(

Komik 11.2.2009 1:11

Francie a počínání EU

Francie, Francie - myslíte tu zemi, která založila Středomořskou unii, jejímiž členy v důsledku nutnosti jednotného evropského postupu jsou též Finsko a Švédsko?

vitriol 11.2.2009 0:42

Re: ...

No budete si moct libovat, že máme v tý polepšovně společnost. Dokonce vybranou, Irové jsou taky pivní spolek. Jen tu útratu holt za nás EU nezatáhne.

Gaston 11.2.2009 0:37

Re: ...

Ani já si nemyslím, že by se něco tak hrozného mělo stát, kdybychom LS neschválili. Stejně si myslím, že je to uspěchané (a jak vidno na počínání takové Francie) nenazrálé. Tím ovšem v žádném případě neodsuzuju ssamotný proces sjednocování Evropy. Zatím z toho máme myslím jen užitek a prospěch....

Vasekpasek 11.2.2009 0:33

Re: ...

na konci druhého odstavce má být, že Zahradil si realisticky uvědomuje...

Vasekpasek 11.2.2009 0:31

...

Na úvod bych řekl, že jestliže protilisabonští opakují stokrát vyvrácené mýty, pak se debata o Lisabonu v ničem neliší s debatou o radaru.

Proti Zahradilovi můžu mít tisíc námitek, ale na tom, že v evropském parlamentu hlasoval proti (neboť se s tím dalo ještě něco dělat a pokud by se udělalo, ani by to k nám nedošlo) a nyní říká, že hlasovat pro je nutné zlo, pak na tom nic rozpolceného nevidím. Prostě si realisticky umožňuje, že Lisabon již zašel tak daleko, že je asi nutné ho schválit.

Jinak mi není jasné, proč se neustále opakuje mantra, že když neschválíme Lisabon, utrhnem si ostudu, obzvlášť v době českého předsednictví. Hlasování, v němž jedno stanovisko považujeme za ostudu, mi moc demokratické nepřipadá. Mimochodem si nevzpomínám, že Fancie a Nizozemí byly prohlášeny za ostudné státy poté, kdy neschválily evropskou ústavu.

Ale co mi hlavně není jasné, je to, proč se schvaluje mrtvý dokument. Bylo přece jasně řečeno, že musí být všechny státy pro, jinak Lisabon neplatí a jestli v televizi nekecali, pak ho Irové přece už neschválili... ?!