26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Vládní nákupy nejlépe prověří NKÚ

Koronavirová epidemie zvolna odeznívá a přichází čas, aby stát složil účty. Na mimořádnou situaci reagoval bryskně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Victorin 13.5.2020 19:20

Není divu, že musí přijít NKÚ a Policie ČR, když neschopný Babiš se svou partou ministerských nekňubů, nedokáže vybrat do čela nezbytný nákupů v krizové situaci někoho tak zdatného a poctivého, jako také v krizi, když nás vedl ze socialismu do kapitalismu, dokázal vybrat prof. Ing. Václav Klaus, CSc., dr. h. c. mult., za "motor privatizace"!

V. Čermák 13.5.2020 19:27

Klausův věrný Satelite. Byla zaznamenána vaše kvalitní Rotace okolo vašeho mocného pána Klause. Doufám, že jste mu stačil při tom obletu přeleštit boty. Další rotaci zdar...

P. Victorin 13.5.2020 19:52

Čermáku! S tou "rotací" a jak svému pánovi Klausovi leštím boty, to

je "milionový"! Dejte přídavek!

Š. Hašek 13.5.2020 14:04

Obecně nic proti tomu, pane Jelínku. Velice, velice obecně.

Jenže "jedna Máňa vodvedle" si to představuje tak, že vztažnou hodnotou "pro cenu rajčat u Břeclavě bude jejich srpnová cena". Jenže ono se jednalo o "rajčata" v únoru! A ihned, do 36 hodin!

To zas bude cirkus v ČT09, až tam někdo bude operovat s cenou roušek/desinfekce v září 2019, s dodáním do týdne/měsíce. Ach jo. Jelínkovo moudro politologické nás bude poučovat o obchodě! Tak to "raději nějakou politologii" ......

F. Navrátil 13.5.2020 12:30

V době, kdy se státy předbíhaly a podrážely si nohy ve frontě na zdravotnický materiál, se používalo jak protekce, tak korupce. Alternativou byl postup přesně podle pravidel o veřejné soutěži a zadávání veřejných zakázek. To znamená, že dnes by bylo u nás pár tisíc mrtvých a opoblok by měl argument o neschopnosti vlády. A Jelínek, pokud by neumřel, by nám kázal o chybějící flexibilitě a pružnosti vlády při nákupech.

Š. Hašek 13.5.2020 14:09

Jelínek je ekonomicko obchodnický zoufalec.

Takoví neznají rozdíl mezi cenou jablek v říjnu a v únoru! Při nadúrodě a neúrodě! A mezi cenou "ihned" a s dodáním dle dohody. Atd., atd.. Marné!

Politolog začal s další odborností ....

P. Victorin 13.5.2020 8:08

Určitě je správné, aby případná pochybení vlády za koronavirové pandemie nevyšetřovali opoziční politici, např. zcela amorální Kalousek či naprosto neproduktivní předseda ODS Fiala a pod., nýbrž nepolitické státní orgány, jako NKÚ nebo Policie ČR.

V. Mokrý 13.5.2020 5:40

Kdy konečně začne NKU prošetřovat ČT !

Š. Hašek 13.5.2020 14:14

Máte recht!

Ale to nejde!!!

Jak chcete stanovit reálnou cenu za nejlepší, nejpravdivější, nejkompletnější, nejumělečtější, nejpravdivější, .................. veřejno program v Galaxii!!!

Krom toho, kdyby do toho někdo z NKÚ šťournul, tak by možná dostal padáka do týdne. Nora168 má fakt pařáty. A k tomu krytá záda zas nějakou novou spacákovou demonstrací ...... Bohužel.

P. Hatina 13.5.2020 3:37

V tom je právě ta pointa neslušné anekdoty. Odkazování se na prošetření NKÚ je spíše formalistický alibismus. Řada těch předražených a jinak nejasných obchodů už je totiž dnes známá a dostatečně mediálně publikována. Takže vládní politici (resp. vedení těch úřadů) by mohli konat už dnes, a už dnes pracovat na na nějaké nápravě. Čekat řadu měsíců než jim totéž napíše NkÚ? No vlastně ani to ne. Ve skutečnosti si to představují takto NkÚ prověří, NkÚ zjistí porušení zákona, NkÚ podá sám na policii oznámení o podezření na trestný čin, Policie to bude (spíše několik let) prošetřovat, pak (možná) podá žalobu, Soudy to budou několik let projednávat - a až potom, za ca 6 let se (díky NKÚ) právně čistě dozvíme zda někdo ve státní správě pochybil nebo ne.Koho to potom bude zajímat?