22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Vláda se tváří, že je po všem

Být vláčen okolnostmi a přitom se tvářit jako vítěz, to už je výkon hodný filmového Oscara. Vláda Petra Fialy (ODS) by si ho zasloužila. Omikronu se ne a ne zbavit. Vážných průběhů koronavirové infekce je méně, ovšem nemocnice se plní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Joukl 11.2.2022 20:36

Řečeno jasně a srozumitelně. Jenže co dál? Víáda nás promořuje a ještě se při tom tváří, že nám pomáhá. Neuvěřitelné, že jí to hodně lidí baští.

J. Vintr 11.2.2022 19:26

Celý covidismus od samého počátku stojí prakticky výhradně na údajně "přesných a spolehlivých" PCR testech. Co asi naprostá většina našich občanů neví, je fakt, že se u nás na testování používají testy od mnoha desítek výrobců, převážně z Číny, přičemž se naše úřady ani v jednom případě neobtěžovaly ověřit, co vlastně ty testy testují. Přitom test může hledat jen to, na co je nastavený. Na co můžou být ty testy asi tak nastaveny, když údajný virus existuje jen v počítačích a navíc v mnoha různých podobách, jak si ho která laboratoř vytvořila. Našim kompetentním úřadům evidentně stačí, že ty testy dávají množství "pozitivních výsledků" a vláda má čím odůvodňovat buzeraci občanů.

M. Boháček 11.2.2022 12:56

Omikron je už na nerozoznanie od chrípky. Predlžovanie akéhokoľvek kovid opatrenia je zločin.

Počátkem roku 2022 je ovšem situace diametrálně odlišná a covid-19 se stává podstatně méně nebezpečnou chorobou než tomu bylo v roce 2020. Důvodem je významný podíl imunizované populace (po očkování a/nebo prodělání) a zároveň dominance méně virulentní varianty omikron. Ve věku téměř do 50 let je IFR pro covid-19 nižší než pro chřipku, nejvýraznější rozdíl je u dětí a mládeže, pro které je chřipka 3–5x smrtelnější než covid-19. Od věku 50 let se trend obrací, pro starší jedince je covid-19 zhruba dvakrát nebezpečnější než chřipka.

Ve světle těchto informací se nad indikací očkování zdravých dětí a mladých osob vznáší ještě více pochybností než dosud.

https://smis-lab.cz/2022/02/05/jaka-je-smrtnost-covid-19-ve-srovnani-se-sezonni-chripkou/

A u nás v práci si ľudia gratulujú, keď sú pozitívni. Taká je to pandémia.

D. Krajíček 11.2.2022 15:11

R^

Š. Hašek 11.2.2022 15:45

R^

J. Vintr 11.2.2022 22:42

Rozlišování "mutací" viru, který nebyl nikdy izolován a tudíž nebyla vůbec potvrzena jeho existence, jsou jen podvodným rozšiřováním strašení lidí a výmluvou, proč takzvané "vakcíny" údajně přestávají fungovat (ve skutečnosti nefungovaly nikdy) a proč je třeba do lidí píchat další "posilující" dávky (stejné "vakcíny", která nefunguje údajně právě kvůli těm novým mutacim).

M. Malovec 11.2.2022 10:55

Válek, a Hurvínek Mach rozhodli, že epidemie končí - tak končí a basta. Že se virová koule za rohem směje až se za břicho popadá je jim fuk. Zákon je zákon.

L. Dočekal 11.2.2022 11:51

To by na toho vira mohla vlítnout Bradáčová,když ten všivák nedodržuje zákony sesmolené naší vládou superodborníků.

Š. Hašek 11.2.2022 12:11

Krom politiky, kšeftů, televize a buzeračních zákazů jsem si ani nevšiml, že nějaká epidemie běží.

U nás, v řadovém domě, nikdo. Nic.

Kolem chalupy, na vsi ..... taky nikdo. Nic.

10 600 000/37 000 "s tím"/23 měsíců/okolo 80 let

Jak to vypadá s tím pokusem č.4 ??? Bude to na Sv. Annu, na výročí republiky, na Dušičky? Ale co nejrychlejc, abychom něco neprošvihli!

Š. Hašek 11.2.2022 10:18

Nějak si začínám říkat ...... "škoda vočí, číst Jelínka".

Tak jen pro kontrolu .....

V. Němec 11.2.2022 17:26

Souhlas.

Panu Jelínkovi by bývalo stačilo napsat pověstnou větu:

Já neříkám nic, ale na moje slova dojde.

B. Jech 11.2.2022 9:29

Autor článku, stejně jako mnozí jiní, zjevně přehlédl studii John Hopkins University, která prokázala, že lockdowny neměly na šíření epidemie žádný vliv:

https://1url.cz/4KP2X

Pokud šíření infekce nezabránilo ani kompletní lockdown, těžko jí může zabránit omezení otvírací doby nebo omezení počtu zákazníků na metr čtvereční.

Další faktor, který autor vůbec nebere v úvahu, je fakt, že pravděpodobnost nákazy očkovaných a neočkovaných lidí v aktivním věku je prakticky stejná, viz zde:

https://smis-lab.cz/2022/02/03/hra-na-bezinfekcnost/

Čím dříve se vrátíme k normálnímu způsobu života, tím lépe.

J. Kratochvíl 11.2.2022 12:01

I bez univerzitních studii máme u nás zkušenost z první vlny, u nás včasným zavedením lockdawnu, jsme touto vlnou prošli bez nasledků na úmrtnosti a ekonomických ztrátách. Teprve v pozdějších vlnách, když se tato zásada pestala dodržovat a zpochybnila se, mělo to pro nás fatální následky. To samé platí s očkováním.

To jste nejspíš přehlédl vy a vám podobní. Šíříte zde nesmysly.

M. Boháček 11.2.2022 13:09

;-D Pán Kratochvíl je veriaci cirkvi Svätého Pfizera.

Následující text a přiložená prezentace odhaluje zamlčované skutečnosti ve studii firmy Pfizer a závažná pochybení, kterých se dopustily schvalovací orgány. Hledali jsme pečlivě důkazy, které by vyvrátily vyjádření kanadských lékařů, ale na žádné jsme nepřišli, proto jsem se rozhodli text zveřejnit, jelikož se jedná o nesmírně závažné skutečnosti, které mohou mít dalekosáhlé důsledky, na které musí vlády všech států okamžitě reagovat. Pokud by se kanadští lékaři mýlili, nechť Pfizer předloží důkazy, že uvedené skutečnosti nejsou pravdivé.

https://smis-lab.cz/2022/01/16/studie-firmy-pfizer-myty-a-fakta-o-studii-ktera-spustila-celosvetove-ockovani/

Covid vakcína: https://www.saveusnow.org.uk/covid-vaccine-scientific-proof-lethal/ - linky na 1011, slovami tisíc jedenásť štúdií o škodlivosti covid vakcín.

A tu máte tú "strašnú" kovidovú plandémiu v kotexte posledných 100 rokov.

https://www.czso.cz/csu/stoletistatistiky/pocet-zemrelych-obyvatel-ceske-republiky

J. Kratochvíl 11.2.2022 13:25

Nevšiml jsem si, že dnes již po řádové v miliardách aplikovaných dávkách po celém světě, by byly následky tak fatální jak se uvádí ve vašich "studiich". Nedovedu si to vysvětlit? Vy asi ano!

M. Boháček 11.2.2022 13:50

https://akw.sk/covid-19/podla-clanku-dennika-n-za-vacsinu-neziaducich-ucinkov-ockovania-nemoze-vakcina-proti-covidu-ale-nocebo/

https://akw.sk/covid-19/suvis-mrna-vakcinacie-a-sklerozy-multiplex/

https://akw.sk/zahranicne-spravy/nove-zavazne-informacie/

https://akw.sk/covid-19/vakcina-proti-sars-cov-2-ako-biologicka-zbran-komplexny-pohlad/

Z databáze amerického ministertva obrany unikla data týkající se hlášení účinků covid vakcíny na obranné složky. Z těchto dat je zjevné, že covid vakcína má na vojáky katastrofální dopad z hlediska poškození a úmrtí. Právník Thomas Renz, jehož https://nastub.cz/w/2dF9ndykjHhvvJmCG3MvmA

Armádní lékařka a podplukovnice v USA Theresa Longová sdílí svoji zkušenost s poškozeními po covid očkování z řad vojáků a pilotů. https://nastub.cz/w/mbmaRWDnUagSe7kMAFA1Q1

M. Boháček 11.2.2022 13:51

https://zaslobodu.sk/rychla-progresia-angioimunoblastickeho-lymfomu-t-buniek-po-posilnovacej-davke-vakciny-bnt162b2-mrna/

https://zaslobodu.sk/po-ockovani-proti-covid-19-sa-mozu-vyskytnut-pociatocne-klinicke-prihody-sklerozy-multiplex/

https://zaslobodu.sk/iga-nefropatia-po-ockovani-vakcinou-moderna-proti-sars-cov-2/

M. Boháček 11.2.2022 13:53

https://www.inenoviny.sk/vedec-upozornuje-v-najzaockovanejsich-krajinach-pribuda-novych-pripadov-aj-umrti/

Stačí?

M. Boháček 11.2.2022 14:07

V jednom z odkazov je toto video v angličtine. Tu ho máte s cz titulkami. https://otevrisvoumysl.cz/reiner-fuellmich-nova-zjisteni-ktera-staci-na-to-aby-se-cely-ockovaci-prumysl-rozpadl/

Tá istá téme v inom videu: https://otevrisvoumysl.cz/analytici-objevili-nebezpecne-sarze-covid-vakcin-ktere-jsou-stale-v-obehu/

Toto video svedectiev na YT nenájdete:

https://rumble.com/vrsq4b-projekt-svdectv-the-testimonies-project-czech-translation.html

Ak sa spike proteíny naozaj chovajú ako prióny, tak do 10 rokov sme v obrovských problémoch:

HOVORME SPOLU - Live Stream II - 28.11.2021 | Téma č. 6 - Očkovanie https://www.youtube.com/watch?v=7R1dwgtLmcA&list=PLAilQNXbqJfhHOV-Fh_zchCc38dSyYN8Z&index=8

A prečo nič nevidíte? No lebo veríte korporátnym modiám:

HOVORME SPOLU - Live Stream II - 28.11.2021 | Téma č. 1 - Globálne súvislosti

https://www.youtube.com/watch?v=0Etgrz4uo4o&list=PLAilQNXbqJfhHOV-Fh_zchCc38dSyYN8Z&index=4

A preberte si to, ako chcete.

K. A. 11.2.2022 14:02

Že tomu věříte. Vždyť je to holý nesmysl. V přímým přenosu se dalo sledovat, jak počet nakažených po zavedení opatření klesal a při jejich zrušení/nezavedení stoupal.

Američtí vědci to zřejmě napsali na něčí objednávku. I vědec je jenom člověk.

B. Jech 11.2.2022 17:34

Od lockdownů teď dává ruce pryč i Biden a tvrdí, že on je nikdy nechtěl. Takže na té studii asi něco bude...

https://mises.org/wire/white-house-now-says-it-never-really-wanted-lockdowns

M. Konečný 11.2.2022 9:22

Pane Jelínku, i když jste na zcela jiné straně barikády, tak jste mi vždy připadal jako velmi střízlivý a rozumný komentátor a bez problémů jsem byl schopen vás poslouchat.

Dnes to je doslova hrůza. Jenom několik perliček:

1. "Na školách, zejména středních, scházejí učitelé. Přesto tam má už v pondělí skončit plošné testování." - učitelé scházejí protože se testují, až přestane hloupé testování, tak se vrátí zpět.

2. Kubek - no to je figura, která připadá extrémní i samotným vakcinofilům.

3. "...mnozí experti se rozčílili, poněvadž skládání zbraní považují za předčasné..." - no a mnozí jiní experti se rozčilují, že už opatření dávno neskončila.

4. "Roman Chlíbek pouze upozorňuje, že k dramatickému zhoršení může dojít třeba na podzim." - nemyslíte vážně, že nám předložíte takovou blbost. V únoru zrušíme covidpas a v říjnu se nám kvůli tomu zhorší nákaza? WTF.

5. "Příklad si můžeme vzít z Británie. Vláda tam restrikce zrušila, ale dobrá polovina obyvatel má respirátory v pohotovosti." - bože to je perla, kdo komu brání aby měl v kapse třeba tucet respirátorů?

M. Kanda 11.2.2022 9:06

Tolik nesmyslů už v prvním odstavci.

Na sestupné křivce jsme už dnes. Epidemie kulminovala v uplynulých dvou týdnech, nyní počty nakažených již klesají.

A nemocnice se nijak zvlášť neplní. V těžkém stavu je nyní 246 pacientů, loni na vrcholu vlny jich bylo 2066.

Zkuste se podívat třeba sem https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

J. Nevrkla 11.2.2022 8:01

Nechápu, proč by měla zodpovědná většina doplácet na nezodpovědnou menšinu. Ti zodpovědní jsou přece řádně očkování, stále nosí respirátor. Jsou tak v bezpečí,ne?

Nebo že by platila slova dezinformatoru, že vakcinační tečka nebude, že kolektivní imunity nelze dosáhnout, že účinnost respiratoru je marginální, že negativa vakcinace jsou docela vážná? Stále víc realita jejich názory potvrzuje.

D. Novak 11.2.2022 7:36

Autor je politický analytik?

Autor je zaměstnanec Big Pharmy. Brzy bez příjmů.

M. Šurgot 11.2.2022 7:22

Ministr vnitra Rakusan ani nehlesl, kdyz se pred domovy tehdejsich vladnich politiku objevili demonstranti s rakvemi a dalsimi pomuckami a neozval se ani kdyz pred dimem hlavni hygienicky hulakala skupinka stejnych demonstrantu. Uz tehdy bylo jasne, ze byl dzin drsnych a nevybiravych demonstraci, neberouci ohled na nic, ani na soukromi politiku, vypusten z lahve a ze se casem obrati i proti tehdejsi mlcici opozici.

A ted “najednou” chce razantni ministr vnitra Rakusan kriminalizovat to, k cemu mlcel, protoze mu to vyhovovalo...

R. Vacek 11.2.2022 6:02

Naše vláda jen ukazuje obecný trend na západě, kde vlády jsou stále slabší a slabší. Vlastně jsou už ve vleku okolních sil a všemožných skupin v pozadí.

Proto to jde se západem od deseti k pěti a uvidíme, jak dlouho ještě lze prožírat to, co vytvořily předchozí generace.

R. Langer 11.2.2022 5:53

Jo, ta debilní nezodpovědná menšina, totalitní bolševická hovada, Svědci kovidovi, patří za mříže za šíření poplašných zpráv a za omezování svobody jednotlivce a skupiny obyvatel, aby na ně ti zodpovědní stále nedopláceli. Máte naprostou pravdu, pane autore, a jsem rád, že to vidíte tak jasně! ;-D

B. Rudolf 11.2.2022 5:24

Covidu se asi "silou" nezbavíme. Jestli se příroda "rozhodla", že tady covid s námi už zůstane, tak si ani neškrtneme. Pokud jde o omikron, tam je to jasné. Ten je tak nakažlivý, že jím prostě musíme projít. Jenom bychom měli touto situací projít s klidem a pokud možno v pohodě. Omikron má u seniorů asi dvakrát větší smrtnost než chřipka. Onemocnění omikronem tedy lze přirovnat k onemocnění "hnusnou mutací chřipky". Nicméně já osobně vnímám omikron jako dar z nebes.

Vzhledem k obrovským číslům nakažených jsou samozřejmě i velké počty lidí hospitalizovaných s covidem. Když se někdo vybourá a musí kvůli tomu do nemocnice, tak je s poměrně slušnou pravděpodobností i pozitivní na covid a statistiky utěšeně rostou.

Náš svět je ze své podstaty rizikové místo k životu. A omikron už pro nás představuje v porovnání s jinými aktuálními hrozbami jen poměrně malé a akceptovatelné riziko.

I. Krahula 11.2.2022 7:52

Vzhledem k „daru z nebes“ zřejmě provozujete pohřební službu.