26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
in the clay court of Posseidon 5.11.2009 13:56

Petěr Gajek eto náš čelověk

;-P

Josef 28.10.2009 19:20

Přesně!!

Odpovědnosti se ale nedovoláte. Bohužel.

I když mne napadá - Tak dlouho se chodí s džbánem ...

ludva 26.10.2009 18:38

keci,

pro boha,nechme těch keců,poloina z nich je placena Ruskem a druha pátou kolonou.Když jme blbci tak vystupme z EU,stějně pro ně nejsme přínosem,vystupme z NATO  a bude po ptákách.Kdo chce kam ,pomozme mu tam.Ostatně ČEŠI SE K NIČEMU ANI NEHODÍ viz.NAŠE MODERNÍ HISTORIE

Vašek 26.10.2009 19:31

Re: keci,

keci

realista 26.10.2009 19:31

Re: keci,

voni tě ty boehme, ani v Bavosrku nechtějí, viď???

Anonym 26.10.2009 15:48

Mluvíte mi z duše

R^

Pokud  vím, byť zcela zběžně, tak namísto prosazování tohoto celkem rozumného usnesení vlády, vyměnil jej Topolánek o své újmě za jakousi energetickou politickou dohodu s Bursíkem.

realista 26.10.2009 19:33

Re: Mluvíte mi z duše

To víš, musel skutečného přecedu ODS, Buršíka, poslouchat.....

janoryna 26.10.2009 15:14

neví, co poškozuje pan prezident,

aleo bsah lisabonské smlouvy naši odpovědní znají již minimálně 2 roky. a nic nenamítali. takže si v bruseli mysleli, že s tím souhlasíme. a těsně před schválením se probudíme a zjistíme, že to není co by se nám líbilo. je tohle ale vina brusele nebo naše ?

josef krouman 26.10.2009 15:27

Re: neví, co poškozuje pan prezident,

myslet si může kdo chce co chce, co není podepsané, jako by neexistovalo.

Náhodný kolemjdoucí 26.10.2009 17:37

Re: neví, co poškozuje pan prezident,

Ale vláda s Klausovým pověřením text smlouvy podepsala bez dalších námitek. V tom je ten problém. Proto si o nás taky myslí to co chtějí, a zrovna nic dobrého to nic není. A mají pravdu.

realista 26.10.2009 19:37

Re: neví, co poškozuje pan prezident,

no a já si to myslím o Topolánkovi a jeho vládě!

Cimrman 26.10.2009 18:44

Re: neví, co poškozuje pan prezident,

inetnum:         80.95.112.0 - 80.95.112.255

netname:         SUJBNETWORK

descr:           Statni Urad Jaderne Bezpecnosti

country:         CZ

realista 26.10.2009 19:36

Re: neví, co poškozuje pan prezident,

jednoznačně Brusele!

A ty si tam ty svoje kecy o dvou letech můžeš strčit také!

Až do druhého irského referenda nebyl žádný důvod tu chcíplou LS pitvat !!

A kdYž ji Brusel násilím oživil, tak je třeba ji zaříznout!

A to udělají Maďaři !

kája 26.10.2009 20:15

Re: neví, co poškozuje pan prezident,

Ale pozor, jeden blogger na idnes k tomu má zajímavý a dost pochmurný článek:

http://strunz.blog.idnes.cz/c/107797/Projekt-dvanactihvezdickoveho-hotelu-pred-rozhodnutim.html

Ach jo, co dál?

Kéž president Klaus vydrží ten příšerný tlak a vydírání!

realista 26.10.2009 22:26

Re: neví, co poškozuje pan prezident,

ano, to jsem četl, a je to velmi realisticky(já to mohu posoudit ;-) ) zpracováno.

Skoro bych řekl, že Klaus bude s to výjimkou spokojený a podepíše hned, jak bude ratifikovaná přístupová smlouva s Chorvatskem....;-)

in the clay court of Posseidon 5.11.2009 13:59

Re: neví, co poškozuje pan prezident,

realisticky? Tak co, platí ještě Maastricht nebo neplatí? Blbečku vosečku?;-D

in the clay court of Posseidon 26.10.2009 23:20

Re: neví, co poškozuje pan prezident,

nezaříznou, blbečku, protože v Dodatku nebude o Dekretech ani slovo

JM 26.10.2009 13:55

ASTONovo ŽVANÍRNA A MEDIA JSOU HLÍDACÍ PSI DEMOKRACIE NEBO MOPSLÍCI PRASEKRACIE?

ASTONovo ŽVANÍRNA A MEDIA JSOU HLÍDACÍ PSI DEMOKRACIE NEBO MOPSLÍCI PRASEKRACIE?      Je opravdu nad prahem mediální odborné vybavenosti,  že Kalousovo mlžení a kouřová clona z obav nedotknutelnosti majetkových poměrů vzniklých po 2.světové válce,  má ve skutečnosti zajistit nedotknutelnost  majetkových poměrů vzniklých před 20 léty,  při institucializovaném národním oloupení českých spoluobčanů Kalousovo privatizací, jejich komunisty ukradených majetků ve vlastnických a členských podílech?!       Při Kalousovo privatizaci byly privatizovány podniky, ke kterým byly komunisty ukradeny majetkové podíly. Pravda okradeni byli spoluobčané obyčejní, normální, běžní, standardní a jak ještě jinak našim rodičům a nám beze studu nadávají.     Kalousovo privatizací těchto majetků byla posvěcena komunistická krádež majetkových podílů v akciových společnostech, vzájemných pojišťovnách a záložnách, v hospodářských, výrobních a spotřebních družstvech.

Dušan Streit 26.10.2009 11:52

Toto se nazývá kolaborace vlády

Teď  jsme v rukou Klausovy statečnosti:

http://streit.blog.idnes.cz/c/107339/Klaus-musi-kousnout-jinak-si-uz-nestekne.html

Musí nás zachránit před tímto:

http://streit.blog.idnes.cz/c/107754/Kolektivizace-Evropy-aneb-Jednotne-kontinentalni-druzstvo.html

Marek 28.10.2009 11:32

Re: Toto se nazývá kolaborace vlády

Pane, vase texty jsou opravdu ubohe. Nazyvate excesy neco, na co existovalo taktez usneseni vlady, pricemz prezident Benes to nazval "vylikvidovanim". Ale hlavne, o Sudetske Nemce prece vubec nejde. Jde o to, ze Klaus si proste samolibe dela co chce, pouziva populisticke triky a vy mu to ochotne bastite.

gerontusinza 26.10.2009 11:32

Cožpak zradu zájmů země lze odiskutovávat?

proč platíme tento druh pijavic bez schopností objevit veškeré zádrhele a piškuntaloviny "přátel"?  Proč největší osel Topolánek, který byl zvolen jako odpůrce lisabonu dostal 2x příležitost zničit tuto zemi politicky i fakticky....... to skutečně pan Klaus neviděl v ODS nikoho lepšího..... (když ovšem Paroubka jako eurohujera vyloučil......)?  Jestli za něco Klause chválím, tak za to, že částečně svou chybu napravil...... ale chce to klasická referenda, aby se těmto "politickým ftipům na osobnost" zabránilo konat tak jak konali ... lhát, mlžit, krást a jinak podvádět....:-/

ladik53 26.10.2009 13:59

Re: Cožpak zradu zájmů země lze odiskutovávat?

R^R^

Historik 26.10.2009 11:18

Absolutní souhlas s autorem

U nás se bohužel, zrádci národních zájmů nestaví ke zdi, jak by zasluhovali.l

Marat 26.10.2009 11:57

Re: Absolutní souhlas s autorem

Co to je "NÁRODNÍ ZÁJMY"?

šakal 26.10.2009 13:02

...Tak tedy...

"Je zajímavé, jak český intelektuál chápe, že portugalský politik prosazuje portugalské národní zájmy, polský polské, německý německé národní zájmy, dokonce hluboce chápe i to, že český politik prosazuje národní zájmy německé - ale pojem české národní zájmy je pro něj sprosté slovo."

Definice českých národních zájmů může být skutečně nesmírně obtížná, možná i nemožná. To není nic zvláštního. Většina hodnot, kterých si ceníme se vzpírá definici. Neumíme definovat lásku ani krásu, poctivost ani věrnost, vlast ani národ. Neshodneme se na tom co je svoboda a co je rovnost. Přesto se někdy obáváme o takové hodnoty. A tyto obavy jsou vždy zcela legitimní. Dokonce i v případě, že jsou neopodstatněné. Národní zájmy přece nelze popisovat konkrétně. Je to soubor obecných hodnot, postojů, vzorů. Agregáty tohoto typu neodpovídají na otázku jak se konkrétně zachovat v dané situaci, ale umožňují posuzovat do jaké míry konkrétní akce přispívá k vytyčeným cílům či ideálům. Je to hierarchie hodnot, na jejímž základě lze vytyčit hierarchii cílů.

Naším národním zájmem je být vnímáni jako spolehlivý spojenec USA (čekáme za to ochranu a materiální odměnu, např. obchodní výhody). Současně je naším národním zájmem nebýt vnímáni jako nohsledi USA (čekáme za to lepší vztahy s těmi, kteří snášejí hegemonii USA se skřípěním zubů - tj. skoro s každým). Národní zájmy mají souvislost i s tím, jak se vnímáme my sami. Chceme být spíš osvoboditeli od tyrana nebo okupanty?

šakal 26.10.2009 13:03

...Tak tedy...(dokončení)

Konzistentní odpovědi na takové otázky dávají politické postoje a názory, potažmo ideologie. Vymezování národních zájmů je relativně autonomní součástí politického uvažování. Je to snaha o nalezení nejmenšího společného jmenovatele národního společenství. K tomu máme daleko a odmítáním diskuse nic nevyřešíme.

Vymezování národních zájmů je věčným úkolem národního společenství. Patří do něj Palacký i spory o smysl českých dějin, aplikace socialistického internacionalismu i diskuse o vstupu do NATO. Své národní zájmy budeme mít a budeme se za ně bít v EU, v Evropě i v WTO. Národní zájmy jsou důležité i Horní Dolní a mnohá hospodská debata se jimi zabývá. Nebývá to na intelektuálské úrovni mezinárodních konferencí, ale tím spíš to vyjadřuje hluboce zakořeněnou potřebu. Úkolem politiků, vědců a vůbec intelektuálů je tuto debatu tříbit. Tvrzení, že ¨žádné "národní zájmy neexisatují" beno že je něco takového škodlivé, si vůbec nijak nepomůžete. Jen tak sám sobě zastřete obzory a znemožníte si rozumně jednat ;-)

Sixteen 26.10.2009 14:30

Re: Absolutní souhlas s autorem

V našem národním zájmu rozhodně není plynovod míjící náš región po dně moře, tak jak si ho naplánovali němci a rusové. Zcela zjednodušeně lze říci, jsme spojenci a proto vy nám budete důvěřovat, nebudou problémy a plyn poteče a my vám důvěřujeme v otázce majetkových.

šakal 26.10.2009 15:07

...Přesně tak!...

...Kupříkladu je nejspíš možno shodnout se na tom, že jednou z priorit pro naší zemi, je energetická bezpečnost. Následně stanovíme, co je pro její zajištění zapotřebí a čeho je nutno se vyvarovat...

...A v konečném výsledku hodnotíme, zda ty které politické kroky směřují k naplnění těchto cílů, nebo zda je podvracejí. Je také možno posoudit, jestli politika ostatních států směřuje k tomu, abychom svých cílů dosáhli, zda je s nimi v kolizi, nebo je vůči nim otevřeně nepřátelská...

...A to je celé! :-)

kája 26.10.2009 20:22

Re: ...Přesně tak!...

Nebo např. naším národním zájmem je zachovat si český stát a nenechat se rozpustit do euregionů ;-€

Prostě a jednoduše předpokládám, že politici, které volím, budou rozhodovat pro blaho a dobré výhlídky našeho státu, tak by to mělo být.

Děti ve škole by se měly vychovávat k lásce k vlasti a ne k lásce k Evropě.

Kajan 26.10.2009 9:21

To by ovšem měl být trestný čin, pane Pejchale, že ano ? Minimálně od Topolánka, Bursíla a knížete Khárla ! Dzp.