8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karel 26.10.2009 9:31

Re: To by ovšem měl být trestný čin, pane Pejchale, že ano ? Minimálně od Topolánka, Bursíla a knížete Khárla ! Dzp.

Jsou zde i jiní. Bursík říká, že on ne, že se v dané věci angažoval jeho kolega Liška. Tím by se ovšem věci zásadně vyjasnily. Jmenovaného bych totiž hodnotil jako velkého přítele odsunutých sudeťáků; svědčí o tom třeba to, že ještě jako student organizoval nátlakovou akci na brněnskou radnici, aby se za odsun omluvila. Jeho dle mne snad až vlastizrádné vystoupení v rakouské televizi v době protitemelínské štvanice také o lecčems svědčí. Řekl bych, že nyní se pokouší (musí?) splatit investice, které do něj všelijaké spolky vložily.

Niky 26.10.2009 10:22

Re: To by ovšem měl být trestný čin, pane Pejchale, že ano ? Minimálně od Topolánka, Bursíla a knížete Khárla ! Dzp.

R^R^R^

Niky 26.10.2009 8:27

Americká televize Fox News,

Český president Václav Klaus je nejodvážnější světový politik>->-R^R^

Niky 26.10.2009 8:19

Vážený pane Pejchal,

máte pravdu,ale debilové a vlastizrádci to nechápou,nebo to nechtějí pochopit!R^>-

Raul 26.10.2009 8:18

Klaus poškozuje zájmy občanů ČR

a  amnestované zločiny hrstky jejich obyvatel nadřazuje zájmům naprosté většiny obyvatel. 

bm2 26.10.2009 8:40

tazko pracujuci Kocabov poskok ?

inetnum: 193.179.186.0 - 193.179.186.255

netname: MOE-CZ

descr: Czech Ministry of Environment/Prague

country: CZ

honzak 26.10.2009 8:50

Re: tazko pracujuci Kocabov poskok ?

dobrý!

Pete Brich 26.10.2009 11:09

Zelený Raul!

;-D;-D;-D(Y)PB

Historik 26.10.2009 11:19

Re: tazko pracujuci Kocabov poskok ?

R^

Kulak 26.10.2009 14:46

Re: tazko pracujuci Kocabov poskok ?

R^

Standa 26.10.2009 6:50

Potvrzeno,

že jedině Klaus se staral o občany Česka!

Tx 26.10.2009 4:52

Já se vůbec nedivím,

že se president poněkud postavil "na zadní", chtěl to mít "sichr" a výslovně, zejména, když se Posselt vyjádřil velice jasně, že jeho požadavek "porušuje práva sudetských Němců". Jaká práva? Zřejmě na odškodnění od ČR (přesto, že měli být odškodněni Německem v rámci vyrovnání reparací). Princip "neretroaktivity" je velice "pumprdentlich", kterýkoliv soud to může pod nějakou záminkou prolomit. Takže na rozdíl od Erbenovy Kytice: lepší je určitou jistotu míti než v blažené evropské naději žíti.

těchňik 26.10.2009 2:23

Benešovy dekrety jsou jen zástěrka

Nějaké kecy Pružinského o Benešových dekretech jsou jen zástěrka. Každému právně orientovanému jedinci je jasné, že žádný zákon, smlouva atp. nemůže postihovat události před schválením/ratifikací (retroaktivní účinek), z prostého důvodu, že tehdy neexistovala, tudíž nikdo neznal její obsah a nemohl se jí tedy řídit a předpokládat dopady. Jestli toto Pružinský neví, tak je senilodement a nemá na hradě co dělat. Za tím bude pravděpodobně snaha znemožnit českým občanům se obracet v případě neúspěchu u místních bolševických soudů (včetně ÚS) na Evropský soudní dvůr (nyní mají možnost jen k Evropskému soudu pro lidská práva, a to je jiný soud - nespadá pod EU, ale pod Radu Evropy). Mimo jiné je totiž v LS zakotvena nepromlčitelnost náhrady škody. Například majitelé domů poškozovaní regulovaným nájemným by pak měli více možností domáhat se v budoucnu náhrady škody. Samozřejmě by to fungovalo i v jiných případech. A to tady zřejmě někdo silně nechce! ;-€

Pokud se má tedy LS podepsat, tak jedině v nezměněné podobě. Jinak radši ne, protože pak to pro české občany nebude mít vůbec žádný pozitivní přínos. Na LS je pozitivní právě ta možnost obracet se na Evropský soudní dvůr. A to se asi různým bolševikům vůbec nelíbí. Toto tvrdím jako nepříznivec EU, který hlasoval proti vstupu, ale když už, tak už!

Další třeba zde: Co nám Václav Klaus neřekl.

Raul 26.10.2009 8:06

Re: S důvody naprosto souhlasím

pouze nesouhlasím s označením prezidenta. On není senilní on je samolibý a v důsledku toho bezcharakterní. 

ucitelas 26.10.2009 8:47

Re: S důvody naprosto souhlasím

ja kby jste označili sebe pánové...... třeba euroslintové?

těchňik 26.10.2009 12:58

Re: S důvody naprosto souhlasím

Trubičko. Byl jsem proti vstupu do EU a hodně lidí jsem přesvědčil, aby hlasovali proti, ale když už má být LS schválena, tak chci, abych měl možnost využít "služeb" Evropského soudního dvora, protože u našeho Ústavního soudu, kde sedí bolševici (bývalý komunista asi jako bývalý černoch) a persóny, vymyté výukou marxisticko-leninské ideologie s reliktem třídních záští v mozku, což z jejich odůvodnění odmítnutí podaných ústavních stížností silně čpí, mnohdy jedinec neuspěje (mám o jejich manýrách jak odmítat stížnosti i interní informace). Taktéž mnohé nálezy ÚS nepostrádají neurčitost a alibizmus - třeba kvůli hrozbě odškodnění přiznaném ESLP (například při odškodnění majitelů s regulovaným nájemným). Myslím, že nejlepším lékem na takové ucitelase-mamlase by bylo zažít nějakých pár bolševických sviňáren ze strany státu a, po mnoha letech, až se to dostane k ÚS zjistit, že v ČR není dovolání se práva. Není nad vlastní prožitek.

Karel 26.10.2009 9:35

Re: Benešovy dekrety jsou jen zástěrka

"žádný zákon, smlouva atp. nemůže postihovat události před schválením/ratifikací (retroaktivní účinek)" - vždyť i už u nás jsou případy, kdy toto bylo porušeno. A jen fakt, že se vedou tyto diskuse a že si Poláci explicitně vymohli výjimky (pročpak asi?) o lecčems svědčí.

těchňik 26.10.2009 12:44

Re: Benešovy dekrety jsou jen zástěrka

Poláci si vymohli výjimku hlavně kvůli potratům, proč Angličani nevím. Ty malé skandinávské ostrůvky u Finska nepodepsaly prý hlavně kvůli zákazu EU týkajícího se žvýkacího tabáku.

Vyjmenujte nějaké konkrétní případy, kdy byla porušena retroaktivita (pozor, nemotat do toho kauzy kdy šlo o rozpor zákona s ústavou!), jinak je to jen bla bla.

Brabec 26.10.2009 2:06

Správné otázky klade autor

ale kdo na ně odpoví? Začnou novináří hledat odpověď ? Jo, to by bylo jasné, že Schwarzemberg je Rakušák a jde mu o majetek jižních Čech ! Nebo, že Zelení jsou placeni německými penězi, atd.

S.Š. 26.10.2009 2:10

Ale dejte pokoj, Brabče, to jste opsal od Kojzara ? Bolševik přece 60 let nemele nic jiného ! Koho tím chcete nachytat ?

Janu z Virtually ? Tak to jo !;-D;-D;-D

Niky 26.10.2009 8:22

Re: Správné otázky klade autor

Vážený pane Brabec,vy znáte nějaké novináře?Já znám jenom samé darebáky,kteří jsou ještě horší,než byli jejich protektorátní a komunističtí předchůdci!

daimonion 26.10.2009 1:19

KDOSI NAPSAL :

Modlím se za to, aby za postoji Václava Klause byla jen jeho ješitnost ... :-/

in the clay court of Posseidon 26.10.2009 1:16

to je zajímavý, kolik lží z prezidentova tábora si přečteme

aby se zahladil neblahý dojem z toho, že prezident prokaučoval to, co měl podle ústavy dělat. Podle ústavy je to on, kdo sjednává jako jedna z hlav exekutivy mezinárodní smlouvy a druhá hlava mu je kontrasignuje. Je to jediná fáze, kdy do toho může aktivně vstoupit předtím, než je exekutiva vyvažována mocí zákonodárnou (Parlament/referendum). Pak užjen stvrzuje a premiér kontrasignuje, že už není další překážka závaznosti z důvodu, že by byla nějaká ústavní procedura zanedbána.

Opakuje se nově se vynořivší tvrzení, že vláda premiéra zavázala prosadit naši Pozici třeba i za cenu veta. V usnesení se ale mluví o tom, že vláda zavazuje premiéra, aby naši Pozici PREZENTOVAL....Naznačuje se také, že vláda na jednání projednávala námitky vůči listině ve vztahu k Dekretům, že tedy zavázala premiéra vetovat Listinu právě kvůli nim. V Pozici ale výslovně stojí, že Dekrety jsou pokryty nemožností retroaktivity. V Pozici se uvádí toto: Evropská unie je politický projekt vycházející z evropského kulturního, náboženského a humanistického odkazu. Součástí tohoto civilizačního odkazu je i ochrana základních lidských práv a svobod, jež musí být nedílnou součástí všech politik Evropské unie. Aby byl zajištěn evropský standard ochrany lidských práv, tak jak je zakotven v Evropské úmluvě o ochraně lidských práv a základních svobod (Řím, 4. listopadu 1950, dále jen "Evropská úmluva") a k němuž se EU přihlásila v ustanovení čl. 6 odst. 2 Smlouvy o Evropské unii, je především třeba umožnit přistoupení EU k Evropské úmluvě. Tím bude zajištěn jednotný evropský standard lidských práv a svobod, aniž by hrozila určitá partikularizace ochrany prostřednictvím přijetí právně závazné Listiny základních práv. Nový smluvní základ EU by tedy neměl obsahovat samostatnou Listinu základních práv, ale zajistit přistoupení EU k Evropské úmluvě, čímž bude jasně vymezen standard ochrany ve vztahu k činnosti Evropské unie a jejích orgánů."

in the clay court of Posseidon 26.10.2009 1:19

Re: to je zajímavý, kolik lží z prezidentova tábora si přečteme

.....k tomu docela bezelstně dodává Klausův člově, který byl jednání přítomen: "Partikularizace lidských práv zmíněná v textu se nevztahuje k Benešovým dekretům, ani k hypotetickým sporům o majetek na základě Listiny. Toho zasedání vlády jsem se účasnil. Podle mých poznámek a zprávy ze zasedání, kterou jsem psal pro presidenta , se "partikularizace" týká možného zneužití v Listině zmíněného práva na práci, práva na bydlení atd. Ochrana před žalobami Sudetských němců je dána principem nepřípustnosti retroaktivity práva. Proto ta Topolova poznámka o tom, že (parafrázuji) "dali jsme na kalhoty pásek a president chce ještě kšandy." Nic proti tomu, pokud se to podaří, nic se tím nezkazí, ale do jaké míry je to nutné či zbytečné nechť diskutují právníci.

JardaB 26.10.2009 7:31

Re: to je zajímavý, kolik lží z prezidentova tábora si přečteme

No oni diskutují.Ale nejsou zajedno.A to jsou NAŠI právníci.Víme předem jak na to budou nahlížet ti cízí?

in the clay court of Posseidon 26.10.2009 9:39

Re: to je zajímavý, kolik lží z prezidentova tábora si přečteme

to jistě ano, ale tady se dokazuje, a dokazuje to Klausův člověk, že pan Pejchal a před ním ještě Petřík a Jakl prostě lžou. Přesně proto píše senátorovi Pospíšilovi, který podal ústavní stížnost na smlouvu: ...Já bych si zdvořile a s úctou vyprosil, abys mně neobviňoval z toho, že si přeji, aby platila. Já jsem proti LS a její předchozí inkarnaci EÚ napsal tolik, že bych tím mohl vytapetovat Empire State Building. Psal jsem o ní dokonce o něco dříve než ty. Svůj názor jsem nezměnil ani trochu. A argumenty o kanadském obilí a o NAFTA si ve vší úctě strč za klobouk, nejsem pitomec za jakého mně máš...To, že to usnesení vlády je obecné a nic neříkající je přesně důvod proč jsem je zde vylepil. Není v něm ani jedno slovo, které by potvrdilo tvrzení pana redaktora Rovenského!!!!!!!!

Kačena 26.10.2009 11:06

Re: to je zajímavý, kolik lží z prezidentova tábora si přečteme

Pokud citujete Klausova člověka z diskuse na jiném vebu, mohl byste z téže diskuse citovat i jiného Klausova člověka. Jenže taková citace se Vám nehodí do krámu .  Vybíráte jen to ,co potvrzuje Váš názor.

in the clay court of Posseidon 26.10.2009 23:24

Re: to je zajímavý, kolik lží z prezidentova tábora si přečteme

pokud by na tom jednání byl, tak klidně.....;-D

Kulak 26.10.2009 11:13

Re: to je zajímavý, kolik lží z prezidentova tábora si přečteme

Eurohujeři jsou líné a prolhané lidé. Nejsou schopny si ani najít relevantní zdroje.

Lžete až se Vám od klávesnice práší:

http://kormoran.vlada.cz/usneseni/usneseni_webtest.nsf/9d960a7bf947adf0c1256c8a00755e91/d965cc93e62ba869c12572c90028328b?OpenDocument

http://www.vlada.cz/assets/evropske-zalezitosti/dokumenty/Pozice_vlady_CR-_final_25.4..pdf

in the clay court of Posseidon 26.10.2009 23:26

Re: to je zajímavý, kolik lží z prezidentova tábora si přečteme

a odkud myslíte, že cituju?;-D;-D;-D;-DRv