7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vláda odborníků?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
cicero.jan 6.4.2009 22:37

Odkud vzít odborníky.

Z jakých odborníků stále chtějí skládat vládu. Skutečný odborník nabídku vstupu do vlády považuje za urážku, a ti odborníci, co se tam tlačí budou mnohem horší, než vláda předchozí. Je mimořádnou ostudou, že vládní nabídka je považována za nactiutrhačné pozvání do klubu hlupáků a žvanilů, mezi kterými nemá skutečný odborník co dělat. 

Liberta 5.4.2009 23:53

J. Fišer

A hele - už se to klube. Pan J. Fišer - předseda vlády. Co Vy na to? (Já tiše žasnu...)

Liberta 5.4.2009 23:54

Re: J. Fišer

Pardon... Fischer...

Liška 5.4.2009 18:30

Kdo si počká, ten se dočká.

Nevím tedy po jaké vládě odborníků na tu chvíli co jim k vládnutí vymezena bude se volá! Vždyť se ani nestačí seznámit s tím co se po nich vlastně chce, natož, aby tam k něčemu byli. Ze známých údajů se ví, že největší odborník na v podstatě všechno J. Paroubek tam asi nebude, prezident Klaus vše neuradí, tak mne tedy jen napadá, že vše je naaranžováno tak, aby se vidělo před volbami ve srovnání s těmi odbornými nulami, kdo je v této zemi opravdu, ale opravdu nejlepší a nenahraditelný. A i když je jasné, že občané mají delší vedení, každý opozdilec v prohlédnutí pravdy by neměl přijít nazmar. Tedy nač spěchat s předčasnými volbami.

#13 5.4.2009 22:18

Re: Kdo si počká, ten se dočká.

Já čekám, že Paroubek sestaví vládu stěch svých odborníků a konečně nám předvede v plné parádě to jedině správné vládnutí, zeptá se občanů co chtějí a všechno jim splní. Jak musel tento výkend trpět!! Topolánek se tady promenuje s presidentem USA aevropskými státníky a on Paroubkovi nedovolí, aby si potřásl rukou s presidentem USA.:-P

Liberta 5.4.2009 23:51

Re: Kdo si počká, ten se dočká.

Také nevím, který soudný odborník by do toho šel. Resp. pod pojmem "odborníků" by se měl spíše rozumět "profesionální úředník" z příbuzného oboru. Pravý odborník přece není schopen "vládnout", jeho parketou je jeho obor. Zatímco profesionální vyšší úředník (třeba ministerský) je snad tím, kdo dokáže administrovat rozjeté věci (=prozatímně vládnout). A takový by měli být k nalezení.

Šerlok Homeless 5.4.2009 13:05

Autore, a tohle Vás napadlo až teď?

K čemu potom ČSSD tu dělnickou akademii má? Tahle analýza by byla užitečná, pokud by přišla předtím, než Váš šéf veřejně vyhlásí požadavek na vládu odborníků aještě líp - předtím, než v průběhu našeho předsednictví EU sestřelí vládu, není-liž pravda?

Hrdlička. 5.4.2009 16:43

Re: Autore, a tohle Vás napadlo až teď?

Jelínek má tentokrát vyjímečně pravdu. Pokud se podaří sestavit nějakou vládu "odborníků", tak to nebudou žádní opravdoví odborníci, kteří by se dali zlákat, bez nějaké odměny to stejně nepůjde. Ve skutečnosti to bude vláda větších sebevrahů než za Zemana. Ale na druhé straně nepochybuji, že je u nás dosti troubů, kteří se dají nachytat.

Šerlok Homeless 5.4.2009 17:21

Re: Autore, a tohle Vás napadlo až teď?

Však neříkám, že nemá pravdu (tu první větu beru jako úlitbu šéfům). Akorát má pravdu pozdě.

Hans 5.4.2009 12:12

Vlada nestranickych odborniku

se jinym slovem rekne korporatismus, a jeste jinym znamejsim slovem fasismus.

Ludva 5.4.2009 8:39

Vláda neodborníků

právě skončila.

isi 5.4.2009 4:07

vlada odborniku

Neni li  to svetovy trend  vlada odborniku, s jakymsi moralnim stanoviskem  presidenta. Klaus mi pripada vyjimkou  s svym dobrym porozumenim pro banky. Zbytek se mi zdaji pouze politici  maniplujici lidmi tiskem a  televisi.

Kvetla 5.4.2009 2:39

Skutečný odborník má svou fungující firmu.Narazí na střet zájmů.

K pochybnému čtyř až pětiměsíčnímu okopávání do kotníků to skutečný odborník nevezme. Zbývají tedy slávychtiví, neprosperující rádobyodborníci, nejlépe takového typu,jako ti,co prodávali Karlštejn.Harry..kršna,nebo snad Jelinek???

Yaroukh 5.4.2009 1:01

Kde brát experty - dlouhodobý problém ČSSD

Vy máte exprty jenom na to, jak dostat ruce do cizích kapes.

Joob 4.4.2009 22:12

Tak dost!

Že není kde brát?  Vůbec nejhlavnější požadavek před dvaceti lety byla vláda odborníků! A ti, co nasměrovali tuhle zemi"¨"tím jedině pravým směrem" se tvářili, že vědí, o čem je řeč. Nějak se jim to z hlavy vykouřilo. Zajímavé přísloví má daleký východ : Když zbohatne moudrý muž, postaví dům. Když přijde k penězům hloupý, pořídí si novou mladší manželku.  Nemusím nic dodávat.

Kecal. 5.4.2009 18:02

Re: Tak dost!

R^R^

Fafa 4.4.2009 21:51

Hafusaku,

Na každém ministerstvu je skupina odborníků a skupina politruků, které si s sebou vždy přivede ministr jako náměstky a jejichž hlavním úkolem je držet politickou linii

Ale vzdyt tak je to spravne. Na ministerstvu by mela byt skupina odborniku (takto apoliticka statni sprava) a tito odbornici by meli bez odmluv a loajalne plnit prikazy politickeho vedeni ministerstva. Kdyz to prezenu, tak pokud je nekdo karierni diplomat a je velvyslancem Ceske republiky, tak by bez odmluv mel  plnit prikazy vlady, i kdyby pred volbami domlouval spojeneckou smlouvu a po volbach pripravoval vyhlaseni valky. Taky treba na ministrestvu financi by meli odbornici stejne loajalne pripravovat privatisaci jako znarodnovani.

AeroKarel 4.4.2009 21:55

Re: Hafusaku,

Teoreticky ano. Ale vede to potom k jevům, tak pěkně popsaným v "Jistě pane ......."

Že ti politici ve skutečnosti neprosadí lautr nic.

Fafa 4.4.2009 22:08

Re: Hafusaku,

To je castecne pravda. Ale pak je asi nutne tu politickou kontrolu ministrerstva spis posilit nez to vzdat uplne a proste rict sluzebne nejstarsimu referentovi, at si to vezme na starost. ;-)

hafusak2 4.4.2009 22:13

Re: Hafusaku,

Samozřejmě souhlasím, ale jde o to, kam až se v tom pavouku dostane nahoru odborník s rozhodovací pravomocí kariérním řádem a kam až dospoda samá moc politruků. Ministr by měl být politik, ale měl i tom oboru něco vědět, náměstkové by ale měli být už jenom odborníky. Např. SRN má stanoveno, že ministr musí být odborník v dané problematice s praxí, pokud má příbuzný obor, tak aby 2 volební období byl v parlamentním výboru pro danou problematiku. Pro laiky místo není. Bohužel tato rozumná a osvědčená věc u nás zavedena není. U nás může být ministr kdokoliv a náměstkové, které si přivede snad mohou být i negramotní /v extrému/. V praxi to ale znamená, že ministerstvo je plné lidí s mohutnými platy, ale s minimální znalostí problematiky. To jsem tak nějak chtěl vyjádřit.

Fafa 4.4.2009 22:23

Re: Hafusaku,

Takhle podano naprosty souhlas. R^

Kvetla 5.4.2009 2:51

Re: Hafusaku, ...u nás je odborník každý,kdo si umí uvázat správnou kravatu

 ...má paměť na opakování správných klišé a frází a podřídit se trochu lezením do análů.  Mrázek by býval mohl o odbornících vyprávět...;-O

Ludva 4.4.2009 16:05

Odborníků je dostatek,

zvláště na ministerská křesla. Kdo by to odmítnul (kromě paní Třeštíkové). Než se zapracují bude konec a stejně nesmí o ničem důležitém rozhodnout.

jirka.s. 4.4.2009 17:01

Re: Odborníků je dostatek,

Že je dostatek odborníků ???;-( Jediní v Česku jsou přeci tihle: http://img.ihned.cz/attachment.php/700/17582700/osu345BDE7GHJKLMNjl6Peghy1Uw2ARV/027_E44_027.jpg

Kvetla 5.4.2009 3:01

Re: Odborníků je dostatek,

Ano ano,ti už vědí jak na to,stále jetě jsou tu ,krizr - nekrize,sem tam nějaké ty fondíčky,úpadečky,pozemečky a s nějakou tou droboulinkou dotacičkou návdavečkem...no vemou to, Vašnosto,my dostaneme 10% hezky z ručky do ručky,, zbytek je Váš....;-D

Otakar 4.4.2009 14:58

Vážený Jelínku.

České politické hnojiště potřebuje někoho, kdo by faktický stav popsal a hlavně někoho, kdo by ten Augiášův chlív vyčistil. Musím konstatovat, že popisujete něco imaginárního, jenom ne ten náš slavný kocourkov a ČSSD a hlavně Paroubek, Rath, Zaorálek jako hlávní a nejvíce zapáchající část Augiáše není to pravé ořechové co by nám pomohlo, je to jen pád do ještě většího hnoje, ale jak Jyrka říká "lidé si to přejí" pán Bůh nás ochraňuj a vás také.

Landys 4.4.2009 13:11

Soutěž o nejlepší sobotní diskusní příspěvek - formou úvahy.

;-€Dnešní téma: "Co bych psal, kdyby na místě Topolánka byl Paroubek, a kočíroval jeho ODS." Protože asi každému ve škole slohová cvičení nešla, a s uvažováním (zdravým) má taky řada jedinců problém, napovím vám alespoň začátek.

Jak může takový arogantní a hulvátský kretén vůbec dělat předsedu vlády ? Vždyť je to národní ostuda. Ve Sněmovně zvedá vstyčené  prostředníky, venku kope do aut, mlátí reportéry - vždyť se nedokáže vůbec ovládat ! Teď se sice snaží chovat důstojně a státotvorně, ale kdo mu to může věřit - snad jen nějací socanští kreténi ! Teď také přicmrndává  seč to jde  EU potentátům, protože nejraděj by se za těžké love zašil do Bruselu, až bude nejhůř.  A vůbec jen celá ta jeho vláda - vždyť to je jeden velký hnus ! Béčko Bublan s Kubicem sehráli to mediální divadlo, kdy z ODS chtěli udělat mafiány a z Mirka pedofila, a když ani to nepomohlo, tak si koupili dva odéesácké podraznické poslance, a s těmi se celou dobu drží u koryta jak jen to jde. Ani ten poslední grandiózní  volební výprask mu nestačil k tomu, aby se co nejrychleji odporoučel, tak se mu to koryto zažralo pod kůži - co to je vůbec za člověka ? A k tomu ještě ty podrazy s pí Veseckoou, to už  nemá vůbec cenu komentovat.

Tak toto jen pro zorientování se v tématu, dál už byste to mohli zvládnout sami, včetně nějakého pěkného vygradovaného závěru. jirka s. a Malý Aston mohou napsat jen ten závěr, delší slohový útvar by jim mohl dělat problémy !!

PetrK 4.4.2009 13:16

Re: Duševní potrat hodný Jelínka

a jeho následovníků.

Landys 4.4.2009 14:17

Re: Duševní potrat hodný Jelínka

;-€Petře K, tak takhle by to nešlo, máš nedostatečnou ! Ty jsi to vyloženě odfláknul. Chce to trochu víc namáhat rozum a téma rozvinout obšírněji. Tak nějak se ponořit do svého nitra, a  své myšlenky a pocity pak hodit na papír - v rozsahu  alespoň na stránku A4. Větší typu písma tolerujeme. ;-D

jirka.s. 4.4.2009 16:54

Re: Duševní potrat hodný Jelínka

Na podobné téma, o tobě, Gregory, již dávno a dávno psal klasik:

"Vy za nic nemůžete," chlácholivým tónem mluvil dál jednoroční dobrovolník, "při mnohých rodech a druzích odepřela příroda živočichům všechnu inteligenci, slyšel jste někdy vypravovat o lidské hlouposti? Nebylo by rozhodné lepší, kdybyste se byl zrodil jako jiný druh savce a nenosil to blbé jméno člověk."