2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Vláda není olympiáda, nestačí účastnit se

Nejsem členem ČSSD, neboť s ohledem na funkci, kterou nyní vykonávám, jsem musel členství přerušit, ale i tak patřím k těm, kteří si přejí, aby tato strana byla významnou, dění ve státě ovlivňující politickou silou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Lubomír 14.11.2018 11:29

sosiální demokracie

Vážený kolego,

krom výše uvedeného s čímž nutno souhlasit,ČSSD ztratila tvář, nemá totiž jasné a přesvědčivé kroky,stanoviska,třeba dejme tomu úkony, aby dokázala že je stranou levicovou ,lidé mají totiž paměť.

Kauza s advokátem Altmarem kdy tato strana nedokázala dostát svým závazkům včas než to bude stát mailand.Kauza třeba lithium, nenápadně věc upéct a potom ,zamést pod koberec když to prosákne na veřejnost?lLevicová strana souhlasí s tím že pro zákon o obecném referendu pro tak malý stát jako my potřebuje 400tis podpisů?Nejyjádří se jasně ,nevymezí názor na zbytečné navyšování počtu vojáků pro zcela problematické a nepřesvědčivé konflikty na Blízkém východě? Napadá mě příměr z oblasti sexu není to vlastně ani levicová ani pravicová strana ale to nakonec to "třetí pohlaví" ?

S pozdravem L.F.

J. Jurax 31.10.2018 2:22

No jo

Parketou sociální demokracie by mělo být hájení zájmů dělníků a vůbec námezdně pracujících a drobných živnostníků.

Ovšem strana hájí kdejaké menšiny, sluníčkáře, kdejaké potrhlé gender a podobné směry a obecně kdejakou hovadinu. A ministr za socany označí živnostníky přímo za parazity.

Kdo by volil takovou stranu?

J. Novotny 30.10.2018 15:45

Špatný překlad

Správně je "Není důležité vyhrát, ale pokusit se o vítězství".

F. Doušek 30.10.2018 14:02

Strana dnes nevýznamná přesto proti vůli

voličů ovlivňuje dění v tomto státě.

Tady je něco hodně špatně.

A. Alda 30.10.2018 12:18

Ano, pane.

Stranou ČSSD sice stále více pohrdám, ale nemohu neuznat, že Vy máte pravdu.

J. Brožek 30.10.2018 10:49

Socialistické řešení nikdy nefugovalo a nefunguje

A bohužel autor opět nadhazuje jen socialistická řešení (další zdanění, zákazy, regulace).

Dnes v době plné zaměstnanosti kdo chce pracovat může. Rodina se dvěma rodiči má dost peněz na zaplacení v podstatě čehokoliv. Je potřeba začít upravovat zákony a nařízení tak, aby se nevyplatilo žít sám bez partnera - jako dnes.

A k těm bytům - no, ono by úplně stačilo, aby se mohlo stavět, aby stavební řízení netrvalo 7 a více let. Ne další regulace, ale jejich odstranění je cestou z tohohle marasmu.

M. Prokop 30.10.2018 11:38

Re: Socialistické řešení nikdy nefugovalo a nefunguje

Ano.

To ovšem těžko očekávat od Křečka.

A. Alda 30.10.2018 12:21

Nemáte pravdu.

Rodina se dvěma pracujícími rodiči a třemi nepracujícími dětmi nemá šanci pořídit si byt, natož rodinný domek. Možná se obrok dostanou k moři na dovolenou, ale aby dokázali zajistit bydlení svým dětem, aby i ony mohly založit rodiny, to dnes prostě možné není. Respektive je to možné jen pro velmi úzkou skupinu lidí, u nichž o čestnosti jejich příjmů lze mít oprávněné pochybnosti.

V. Hošek 30.10.2018 13:44

Re: Nemáte pravdu.

Proboha, rád bych věděl proč mají rodiče pracujícím dětem zajišťovat bydlení.

A. Alda 30.10.2018 14:29

Protože

si to dnes ty děti zajistit nedokáží a protože je to u nás tradice.

Situace je ale velmi špatná. Velmi.

Dochází k masivnímu problému napříč celou republikou. Ani tam, kde není dobře placená práce pro mládež k disposici, není cenově dostupné bydlení.

V. Hošek 30.10.2018 15:30

Re: Protože

Zažil jste socialismus? V té době bylo nedostupné bydlení se svobodnou volbou, ale nyní? Asi bdíte nebo sníte!

J. Jurax 31.10.2018 2:05

Re: Nemáte pravdu.

Pořízení bytu, natož domku není nezbytnost. Lze si byt pouze pronajmout ... samozřejmě i to nemusí být bez problémů.

J. Jurax 31.10.2018 2:14

Re: Nemáte pravdu.

No, není povinnost zajistit bydlení pracujícím dětem; je obvyklé jim pomáhat. A taky existuje nájemní bydlení, že ano.

A Vaše poslední věta je nesmysl. Znám mimo sebe řadu lidí, i zaměstnanců, kteří bydlí i ve svém a pomohli zajistit přiměřené, tedy startovní bydlení i svým potomkům. A o čestnosti jejich příjmů pochybnosti rozhodně nemám. Mimoto lze si i postavit ze značné části svépomocí - ne vesnici to není neběžné.

Ovšem nežiji v Praze ... :-)

Č. Berka 30.10.2018 13:50

Re: Socialistické řešení nikdy nefugovalo a nefunguje

nestačilo. Byty v Praze a okolí jsou drahé... Je tomu tak i jinde ve světě- v hlavním městě bývá bytový problém skoro všude.

L. Písařík 31.10.2018 7:13

Re: Socialistické řešení nikdy nefugovalo a nefunguje

Proč je nutno bydlet v Praze, když na to nemám?

L. Písařík 30.10.2018 10:07

Pane,

nejsem členem ČSSD, ale jsem přesvědčen, že účastí ve vládě se tonoucí chytl stébla. Jinak by socialisté spěli k zániku. Dost mě udivil vzestup ODS, s takovým mrťafou v čele, co má program Babiš a Antibabiš, inu cokoliv je možné. Ano, cokoliv je možné. Proto věřte a doufejte, ale hlavně dělejte.

M. Prokop 30.10.2018 10:23

Re: Pane,

Účast ve vládě s Burešem a personální nouze oranžgutany do krize přivedly.

Zatím se nic nezměnilo a nejspíš ani nezmění.

L. Písařík 31.10.2018 7:11

Re: Pane,

kdo nechce vidět, nevidí, kdo nechce slyšet, neslyší. Vaše naříkání na netu toho moc nezmění. Žijeme v době, kdy se občané, včetně důchodců mají nejlépe, statistika to dokazuje. Ovšem ten, kdo měl krtčí nemoc, bude plakat nad zlým osudem vždy.

J. Chaloupka 30.10.2018 9:08

Jaká krize v bydlení? Čekali jsme na byt asi 20 let,

a oni by jej chtěli hned. Ovšem zaplatit to musí starší generace. Soudím, že největší problém ČSSD je to, že splnila to, za co kdysi bojovala: tj. osmihodinová pracovní doba, placená dovolená, nemoc atd. no a teď neví, jak dál.

K. Janyška 30.10.2018 9:03

CO JE TO VLÁDA A ČÍM BY MĚLA BÝT ?

Jednoduše řečeno Je to vládní výbor sněmovny, tedy ve svobodných volbách zvoleného vládního shromáždění. Zodpovídá se mu a může jen to, co mu sněmovna dovolí. Tento postulát se má však ve skutečnosti daleko složitěji, neboť není respektován.

Lidský svět je spontánním řádem a jednotliví lidé a jejich organizace, včetně národních států, jeho prvky. Ŕídí je v jejich osobních životech ve skutečnosti jediné právo pravé, právo soukromé, které máme, coby systém zákazových pravidel správného chování neosobně zabudovaný ve svých myslích výchovou a pozorováním okolí odmalička a poté po celý život.

Ten, a nic jiného, nám umožňuje se bezkonfliktně adaptovat na spontánní řád, tedy na prostředí, situaci a budoucí neznámé, a sledovat bezpočet účelů a cílů svých jednání stejně tak, jako ostatním.Tak lidský svět z hlediska soukromých životů jednotlivců funguje a nedá se s tím hnout.

Ve hře lidské situace je však ještě jedna rovina rozhodování. Tzv. správa věcí veřejných, tedy společných záležitostí všem a všech.

K. Janyška 30.10.2018 9:03

Re: CO JE TO VLÁDA A ČÍM BY MĚLA BÝT ?

Tady nastupuje tzv. demokracie, tedy většinové rozhodování o tom, jak naložit s veřejnými prostředky, získanými zejména z daní občanů a firem. Kdyby to bylo jen takto, bylo by to skvělé. Jenže lidé o tom, co píši nemají ani tušení a myslí si, že jimi zvolení, a tedy i vláda, byla jimi povolána proto, aby jim zákony, které ve sněmovnách světa všichni složi většinovým hlasováním, řídili životy právě oni.

To je však fatální omyl a destrukce skutečného principu, na kterém lidský svět vyrostl a stojí, jediné možnosti jeho existence, právě spontánního řádu lidského světa.

A spor mezi tím, co lidé ve skutečnosti 24 hodin denně žijí a čím jsou řízeni a tím, co vlády vymyslí a nutí je podle toho žít, je na světě. Proto nelze, než za těchto okolností nazvat vlády jinak, než vládami zločinnými a to není řeč o jejich personálním složení, mnohdy ze skutečných zločinců.

Co tedy s tím, když se má situace takto tragicky a vlády nejsou jen údržbářskými četami správně nastavené struktury státu, jak by měly být, ale naopak, zločinnými skupinami vyslanými zločinnými voliči z cílem vykrást v jejich prospěch státní rozpočet ?

K. Janyška 30.10.2018 9:03

Re: CO JE TO VLÁDA A ČÍM BY MĚLA BÝT ?

Jediným opatřením proti této zlovůli občanů a jejich vyslanců je demarchie, tedy institucionalizovaná vláda práva soukromého nad úplně vším. Na něm lidský svět stojí, ne na lidské vůli. Ta je jím právě omezena a platí okřídlené, v životech nás řídí mínění o tom, co je správné, ne naše zájmy. Předpokládané důsledky z jejich plnění vždy nejprve tímto míněním testujeme.

A tak to musí být zavedeno i v nástroji ke správě věcí veřejných, tedy v demokracii, kterou mistr Hayek kvůli oddělení od starého systému nazval demarchií a kterou popisuje ve svém vědeckém majstrštyku Právo, zákonodártví a svoboda.

Demarchie by nikdy nedovolila vládu Babišovu, člověka podezřelého z hrdelních zločinů a samozřejmě ani žádnou jinou podobnou. Vláda má v demarchii úplně jinou úlohu, než dnes. Nedestruktivní, nezlodějskou, jen jen dohlížecí... Dzp.

J. Novák 30.10.2018 8:42

Jak jsem Křečka v minulosti nesnášel, tak dnes musím říci, že je jedním z mála ealisticky uvažujících 'socanů', se kterým jako pravicově smýšlející člověk nemám záadní problém.

F. Navrátil 30.10.2018 8:34

Nic není předplaceno

Voliči neodešli od sociální demokracie. Naopak, sociální demokracie opustila své voliče. Strana stále neuvědomuje a v tom je její celá dnešní bída. Pokud se bude stranické vedení tulit k pražské kavárně, koketovat s vítačství a genderismem, plnit zadání parazitických neziskovek, pak se míjí s přáním voličů.

J. Novák 30.10.2018 8:44

Naprosto přesně napsáno.

M. Krátký 30.10.2018 12:30

Re:

naprostý souhlas - stačí stručné shrnutí - jinak škoda slov

J. Kanioková 30.10.2018 19:11

1*