4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vláda mnoha nadějí

Vláda Bohuslava Sobotky vznikla nakonec snáze, než se obecně po bouřlivém povolebním týdnu očekávalo. Bylo to relativně dlouhé, ale ne nějak výrazně "přes míru". Kde jsou dnes prohlášení představitelů ANO, že nevstoupí do vlády, politická vzpoura proti Bohuslavu Sobotkovi či obavy z toho, že prezident nejmenuje Zaorálka či Stropnického do ministerských funkcí… I rozpočet a zákon o státní službě se mezitím zvládly ve Sněmovně schválit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 4.2.2014 13:33

Politická patologie

V naší zemi je jednoznačně důsledkem nám vnuceného, pro nás neúnosně nákladného elitářské byrokratického, sociálního a byrokratického "parazitismu" a jakákoli představa, že nyní vládnoucí 5. kolona jeho "bruselského" centra se s tím něco pokusí udělat je mírně řečeno tragikomická.

Hlupákům bude možná stačit, že jim předhodí pár obětí svého výběrově politicky orientovaného lovu na "kmotříky", a z toho, že spokojení EU-protektoři dočasně pootevřou přítok korumpujících dotací.

Nepochopí, že opět prudce narůstající státní dluh budou platit ubohostí svých budoucích důchodů a životní úrovní svých dětí, které navíc vzhledem k naší teď už nezvratné přeměně na EU-protektorátní montovnu, budou mít před sebou kariéru pouhých "panských kočí" tak jako za nyní již dokonce oslavované C.K. monarchie (před tím než se začala rozkládat).

J. Jurax 2.2.2014 23:09

Zkušenost učí,

že naděje bývají zklamány, V politice vlastně vždy.

J. Kanioková 2.2.2014 18:29

Ano, je to marné, je to marné, je to marné...

a platí to k více zdejších diskutérů - Čech, Jílek, Netzer, Sohorova a další.. Jejich psychický život je přímoúměrně spojen se „snižováním hodnoty druhých“

J. Boleslav 2.2.2014 11:09

Re: To je úlet :o) :o) :o)

Ještě ke služebnímu zákonu. Je schválen a platí již od r. 2002. Pouze z poměrně rozumných důvodů stále nenabyl účinnosti. Paskvil, který předložili oranžoví, aby vyhověli nesmyslnému Ovarovu požadavku, je daleko horší.

J. Boleslav 2.2.2014 11:06

Re: Přijdou překážky?

Přesně tak. P. Čecha ale nepřesvědčíte, to je marné.

J. Šimek 1.2.2014 12:57

Re: Přijdou překážky?

Lustrační zákon je o předložení čistého lustračního osvědčení a to Babiš zjevně nemá. Lustrační zákon žádný soud nepredikuje, prostě máš nebo nemáš, finýto.

No hlavně že vy nechápete volnou soutěž demokratických stran, jako základ parlamentní demokracie a pořád blouzníte cosi o nadpoloviční vůli lidu, když k některým volbám chodí klidně 20% oprávněných voličů.

J. Boleslav 1.2.2014 12:13

Re: To je úlet :o) :o) :o)

Nějak tak.

P. Čech 1.2.2014 11:31

Re: Přijdou překážky?

Spolupráce s Stb není soudně prokázána (prozatím) a pokud vím, tak zrovna Vy nejste moc soudní, abyste o tom rozhodoval. Pokud soud rozhodne, že pan Babiš byl ve spolupráci s Stb, změním názor. Nenávidím politické strany? To je ten největší žvást!  Politické strany jsou mi ukradené. Nenávidím pouze a jedině    m  o  c    politických stran nad občany. A to je poněkud rozdíl, který Vy asi nejste schopen pochopit.

J. Šimek 1.2.2014 11:25

Re: Přijdou překážky?

Už to vaše psaní zavání žvásty. Nenávidíte politické strany, tak zamlčujete u politických hnutí nebezpečí přímého provázání s byznisem a spolupráce s STB taky není zrovna terno.

P. Čech 1.2.2014 10:45

Přijdou překážky?

Pokud ano, tak jedině z dílny opět politických stran. Že Rusnokova vláda vzbudila malou pozornost novinářů? Asi proto, že fungovala relativně bez problémů a nic si nedělala z  novinářských žvástů o tom, že nemá legitimitu. Ona totiž legitimitu měla a to dokonce ústavní. Jmenoval ji totiž podle ústavy prezident republiky. Ale to nebylo tím hlavním. Novináři se totiž soustředili na kydání špíny na nově vzniklá občanská a posléze politická hnutí, která jaksi nepasují do současných novinářských škatulek levice-pravice, koalice-opozice. Hnutí ANO totiž není ani pravicí, ani levicí, dokonce ne ani nějaký střed. Je něčím jiným. Dokonce si troufám říci, že v mnoha ohledech představuje skutečnou vůli občanů. Podobně je na tom hnutí Úsvit přímé demokracie. Poslanci tohoto hnutí ve sněmovně nejsou v koalici, ale nejsou ani v opozici. Při hlasování se hodlají vždy přidat k tomu, kdo bude podporovat jejich program. Není to sice to pravé ořechové (viz poslanecký slib v ústavě), ale je to opět mnohem lepší než dosavadní stav, kdy poslanci jednotlivých politických stran hlasovali vesměs jako stádo podle diktátu svých sekretariátů a nikoliv podle svého poslanekého slibu. Prostě a jednoduše, dosavadním poslancům ústava něco říkala jen tehdy, pokud jim (lépe řečeno jejich politickým stranám)to zrovna vyhovovalo. A o tom to celé je.

J. Šimek 1.2.2014 8:38

To je úlet :o) :o) :o)

Služební zákon schválen není, je to jen nezávazný stoh papíru, který se podle předkladatelů musí z gruntu předělat, protože není dohodnutá ani idea fungování takového zákona.

No a co koalice řeší, jako první problémy? Jak dostat dobře placené trafikanty na ministrestva a co s Babišem, který vzkazuje kolegům ve vládě, že se jede podle koaliční dohody a tak že mají zapomenout na peníze, které slibují hned na první tiskové konferenci po nástupu do úřadu.

No hlavně, aby se to neprosáklo na ČT a na Nově :o) :o) :o)

J. Vintr 1.2.2014 1:24

Jedinou nadějí je

že toho snad nestihnou nějak moc podělat ....