23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Vláda brání vlastním občanům v návratu domů!

Opatření k omezení cestování. Jeho účel snad není dnes třeba příliš dlouze vysvětlovat - má pomoci zamezit dalšímu šíření pandemie. Bohužel je ale naprosto nepromyšlené ve svých důsledcích a lidem pouze přidělává problémy. Je proto škoda, že dosud zůstává opatření ve stínu jiných a na první pohled mediálně mnohem vděčnějších událostí, jako je spor o nouzový stav, schválení protiepidemického zákona či Prymula na stadionu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hála 15.3.2021 13:27

Tohle je zajímavý případ, jak právní rozbor, byť formálně správný, je zcela mimo selského rozumu.

1) Osobně nesnáším kritiky, kteří hledají hnidy, ale jak se to má řešit, o to se nepodělí. Nebo budeme testovat cestující v letadle až v ČR? To autor poněkud nedomyslel...tzn. je velký rozdíl mezi individuální a hromadnou přepravou osob a to jak z pohledu místa testování, tak z pohledu rizika přenosu nákazy.

2) Řidiči mezinárodní nákladní přepravy - výjimku mají z velmi dobrých důvodů a ve skladu to dnes funguje tak, že řidič ani nevystupuje z vozidla a vše se odehrává "online", bez jeho přímého kontaktu s pracovníky skladu (a i tak mají všichni ochranné prostředky a dezinfikuje se, jak jen to jde.

3) Tohle je čistě můj názor - ale zákaz cestování do a z jednotlivých zemí (zejména komplet Afrika a Asie) tu měl být nejpozději od ledna/února 2020 a měl platit dosud. Ubožáci cestující za selfíčkem na Zanzibar by si holt vyfotili to selfie na instáč na pozadí plakátu s palmami, nebo by se naučili pracovat s photoshopem (edit: nebo by se naučili alespoň pracovat ;-)

V. Bok 15.3.2021 15:51

Jo Zanzibar, to může byt velky problém. Jihoafrická mutace je ještě horší jak Britská, ktera se šíří ted jak požár...