4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vláda brání vlastním občanům v návratu domů!

Od 15. února platí Opatření k omezení cestování. Má své opodstatnění, bohužel je ale naprosto nepromyšlené ve svých důsledcích a lidem pouze přidělává problémy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavelka 9.3.2021 22:09

R^

V. Pavelka 9.3.2021 22:05

Zdechovský smradí hlavně politicky , tihle naočkovaní Bruselskou vakcínou i ideologií,jsou falešní jak pětikoruna!EU

V. Pavelka 9.3.2021 21:55

Vydrž Prtka, alias patetickej eurošmejde Zdechovský, za měsíc budeš pytlíkovat další alarmistický strašpytelný polobláboly EU!

J. Hybler 9.3.2021 20:59

Cituji: " O tom, jak vládě záleží na vlastních občanech, svědčí skutečnost, že zatímco občané ČR, kteří mají v zahraničí pozitivní test, si musí pomoci sami, o ilegální migranty se v těchto věcech stát postará. Hledat v tom logiku je prostě zbytečné". Není to podklad pro interpelaci ???? A "vnitru" doložit tyto dopady jako výsledek předsudečné nenávisti ke zdravému rozumu...

J. Chyský 9.3.2021 16:33

Ono by stačilo si to po sobě přečíst.

J. Chyský 9.3.2021 16:32

Taková jsou pravidla. Není přece možné v jednotlivých případech zjišťovat, jak to je. Nehledě na to, že neexistuje jednotná metodika. Smiřme se s tím, jinde je to také tak.

Š. Hašek 9.3.2021 13:07

Přijdou doby, kdy změnu teploty po nalití konve vody (22 st. C) do vany vody (22 st. C) budou zkoumat celé zástupy gender studentek ze štrasbrusele.

Byly doby, kdy se vysévaly zrna z pšenice, kde se těm klasům stříhaly "vousy". A čekalo se, co jejich děti ....

Že ten vir je ze skupiny nestabilních bylo jasné už když se objevil. Tohle není James Grieve. .... A Blatný se diví jak prvňáček.

J. Dostál 9.3.2021 11:05

V určitou chvíli to vypadalo tak, že lidé cestující z oblasti se stejným procentem nákazy v cílové oblasti situaci nemohou zhoršit. Od té doby, co se objevily trochu zásadnější mutace, tato hypotéza neplatí, a je smutné, že to autora nenapadlo nebo nechtělo napadnout.

M. Urban 9.3.2021 11:03

Kdyby tahle opatření platila od léta, nemuseli jsme tu teď mít zdaleka tolik britské varianty viru a nejspíš žádnou jihoafrickou. Netvrdím, že by se sem nedostaly, ale mohlo to být později, pomaleji a mohli jsme mít více očkovaných lidí, atd. Tento příspevek přesně dokládá, že i opoziční strany mají podstatný díl viny na tom, jak špatně u nás situace vypadá. Neustále se zpochybňuje úplně všechno, vezme se jedno opatření a hledají se v něm jednotlivosti, kde zrovna trochu nesedí. Tohle přesně vede k tomu, že řada lidí - voličů opozice - bere nedodržování opatření jako boj proti vládě a podporu svých stran. Další, ještě větší řada lidí (bez ohledu na politickou preferenci) potom hledá podle Vašeho vzoru ve všem hnidy, tvrdí, že opatřením nerozumí a bere to jako záminku pro svou pohodlnost (nedodržovat je).

Pane Zdechlovský, zkuste pochopit, jste-li toho schopen, že epidemie není přímočarý/lineární, snadno předvídatelný děj a podobně jako u všech komplikovanýchch přírodní dějů, hrajeme tady o součty pravděpodobnosti. Takže ne, nikdo netvrdil a nemohl tvrdit (pokud nebyl zcela natvrdlý), že původní varianta viru Vás do 15 minut nenakazí a nová varianta vás určitě nakazí už do několika sekund. Je to o tom, že pravděpodobnost nakažení původní variantou je natolik malá, že to v celé komunitě nebude znamenat významný přenos. Naopak u nové varianty je ta pravděpodobnost výrazně větší a v sumě to na epidemickou situaci vliv mít bude. Přičemž učitě najdete mnoho případů, kdy se člověk nenakazil ani po týdnu pobytu s člověkem s britskou variantou a naopak případů, kdy letmý kontakt s nakaženým původní variantou vedl k přenosu. Netvařte se, že tohle nechápete.

J. Nevrkla 9.3.2021 10:05

Vám nepřijde nelogické posílat do izolace někoho, kdo přichází z relativně málo zamořeného prostředí do prostředí nejzamorenejsiho? To jste ideální občan do jakékoliv diktatury.

F. Kusák 9.3.2021 10:01

A jak máte ověřená fakta? Myslíte si, že se dá věřit afghánským statistikám? Přiletíte-li třeba Tchaj-wan nebo do Austrálie, jděte do karantény a nikdo se s vámi nebaví. K čemu jsou ty vaše poznámky, které se nota bene, netýkají ani vás. Prostě, respektujte pravidla, protože se týkají nejen vás.

V. Kuhaj 9.3.2021 9:54

Ohled bych bral v případě občanů, vracejících se z práce v zahraničí, viz příspěvek p. Nevrkly. Ale jestli si někdo v téhle době vyrazil na dovču, tak holt na vlastní riziko. Se vším všudy.

J. Nevrkla 9.3.2021 9:31

Můj známý musel na testy a do karantény po návratu ze služební cesty do Pákistánu. Nevadí, že je tam teď relativně 140x méně nakažených než u nás.

V. Humble 9.3.2021 9:24

Mají to jen blbě definované. Vlada prikazuje občanovi disponovat negativním pcr testem před návratem. Co dělat pokud jste pozitivní o tom taktně mlčí. Asi ví proč.

Š. Hašek 9.3.2021 9:19

No ..... mně se obecně zdá, že brusel, komise, ta sešlost tam (Zdechovský tam je) jen brání spokojenému životu obyvatel jisté části Evropy.

Věnujete se vyhlášce "Volnočasové plány obyvatelstva za zhoršených zdravotních/hybridních podmínek"? Studoval jste to.

Nehodlám se konkrétně vyjadřovat ku článkům naprosto zbytečného klotového hlasovače z nějaké štrasbrusele. Už mě to neba.

Zkráceno.

R. Meišner 9.3.2021 9:17

*Ilegální migranty zajímají stát víc než....* --autore, a co takhle naučit se nejdřív pravopis a teprve pak zkusit něco vyplodit? co vy na to? 8-o

A. Stárek 9.3.2021 9:05

Není tu emotikon pokrčení rameny, tak si ho domyslete.

I. Mentlík 9.3.2021 8:20

Tak znova. Znáte, někoho, komu vláda zakázala vstup ? A neprotiřečte si. "Vláda jen dává podmínky" = "může za určitých okolností určit". A platit by měli nejen venku, ale v tomto případě i doma. Ono totiž zdravotnictví není zadarmo, soudruhu. A dotyčné opravdu nikdo nenutí, aby odcestovali, jedno, jestli za prací nebo na dovolenou. A pokud máte námitku k cestám za prací, ať jim to platí ten, kdo ho tam posílá.

A. Stárek 9.3.2021 7:54

Tak znova: "Každý občan má právo na svobodný vstup na území České republiky.“ Žádné "vláda jen dává podmínky" neexistuje. Vláda nemůže dávat podmínky návratu do Česka. Může za určitých okolností určit, co se bude dít po návratu, to ano. Ale bránit návratu do vlasti svým občanům na základně testu udělaného bůhvíkým bůhvíjak (navíc s tamní motivací "i nedobrovolný host musí platit"), děti nevyjímaje, to může udělat jen naprostý panchart.

S. Hejda 9.3.2021 7:50

Omezováni budou, lhostejno zda odmítači nebo ti, na které se ještě nedostalo. Donedávna "fake" očkovací pasy už se vážně připravují a omezování vybraných skupin obyvatel JE diskriminace... Jak si s tím poradí tuzemské či evropské právo je otázka, neb skutečnost předběhla zákony (ústavu)...

V. Církva 9.3.2021 7:11

No o tomto tématu tu byl lepší článek. Za vše může Rychetského parta co nečte ústavu a prohlásila že nelze zakázat vycestování což není pravda. Nelze skutečně zakázat příchod občanů ČR do ČR ale právě proto ve vážných případech jako epidemie lze zakázat vycestování, pokud nejde o vycestování trvalé.

F. Sojka 9.3.2021 7:10

Na srdci mu leží jiné věci, jen chtěl připomenout svoji zbytečnost. ;-D

F. Sojka 9.3.2021 7:08

Cestovaní se provokativně omezuje Blatnému, ale Babišovi nikoli. Další příklad neúčelnosti a chaosu.

D. Polanský 9.3.2021 6:48

Co najednou, že vám leží u srdce více naši občané než migranti?

I. Mentlík 9.3.2021 6:28

Vážený pane Zdechovský, nejvíc mě v současné době stresuje, jak mediální prostor přímo zachvátil idiotismus podobný Vašemu projevu. Už samotný titulek příspěvku je úderný. Jenže nikomu nikdo v návratu nebrání, jen si klade podmínky. Ano, máte pravdu, zasahování do základních práv občanů je nejen problematické, jak uvádíte, je nepřijatelné. Ale na vycestování a za cestovatelem definovaných podmínek žádné právo neexistuje, bezpráví je tomu bránit. A když už chcete vyjet (nikdo nemusí, i kamioňák nebo europoslanec to může odmítnout), nikdo nebrání návratu. Vláda jen dává podmínky, a lituji, že tak měkké, a hlavně netrvá na jejich dodržování, nejen při návratu do vlasti. Chápu je, protože na tom, že je někomu jedno, zda nakazí ostatní, vidím sice svobodu toho ignoranta, ale ne už těch ostatních, hlavně těch, kteří nemohou vstát z postele na JIP, a nebo těch, kteří už nikdy nevstanou. Pak už jen zbývá postavit Vás na hranice, abyste vyselektoval ignoranty od ostatních příchozích A také nevpustil ilegální migranty, ale tak, aby nebyla porušena práva jejich. Předpokládám, že "někteří senátoři" podají ústavní stížnost též na australskou vládu (kvůli omezujícím vstupním podmínkám) nebo na Izrael (koncert pro očkované). No, trubci sedí i v senátu. To jsem zvědav, jaký bude řev, až budou omezováni neočkovaní.