30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vítejte v České republice 2.0!

Nestává se často, aby byla česká politika zajímavější než světová kopaná. Večer 11/7 tomu tak bylo. Nechtěl jsem přijít o živé představení ze Sněmovny, ale ani o live přenos ze stadionu Lužniki v Moskvě (Chorvatsko vs Anglie).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 16.7.2018 18:55

Strach pana Stejskala,

Že Babiš bude dobrým premiérem a jeho vláda dobrou vládou. Samozřejmě myslím pro lidi a ČR. Pátá kolona zapláče i s panem Stejskalem....

J. Jurax 16.7.2018 19:44

Ehm ... soudím, že pan Stejskal projevil naopak obavy, že Babiš NEBUDE dobrým premiérem a jeho vláda dobrou vládou pro lidi i ČR. Já jeho obavy sdílím.

K. Janyška 16.7.2018 19:56

Re: Strach pana Stejskala,

Nebude. Je hloupým člověkem.

V dobách světového ekonomického růstu, na kterém se politici vůbec nepodílí, jen ho kazí, vypadá každý moudře. Zvlášťě, když si Babiš umě přivlastňuuje drze to nejlepší z něho a to špatné prostě zamlčuje. Občané jsou hlopupí v těchto věcech a skáčou jí mu na špek... Dzp.

J. Novak 16.7.2018 16:54

Kdo byl v devadesátkách v armádě, ten moc dobře ví, co byl a je Kalousek zač a proč najednou převedl majetek na manželku a pojistil jeho nevymahatelnost rozvodem...

J. Chaloupka 16.7.2018 13:44

A kdo chcete, aby byl premiérem? Snad ne ten žvanil

Fiala. Moc by mně pobavilo, kdyby Babiš řekl: nepodařilo se mi sestavit vládu a proto odcházíme do opozice. To by asi byl pohled na ty rádobydemokratické strany a jejich předsedy včetně toho Fialy. Do koho by se strefovali. Můžeme být rádi, že to ještě někdo chce dělat. Babiš by si mohl válet šunky na francouzské Riviéře a nic nedělat.

P. Kubáč 16.7.2018 10:18

Premiér osobonost ?

Pan Stejskal žádá premiéra osobnost ? Nebo žádá loutku, jejíž loutkovitost nebude na první pohled zřetelná ? Povšimněte si totiž jak končí premiéři osobnosti ( Klaus, Zeman, Topolánek ) Vždy tak, že kolegové páně Stejskala z médií naštvaní jejich ne-gumovitostí jim namydlí schody.

J. Brunner 16.7.2018 13:05

Re: Premiér osobonost ?

Přesně.

J. Lepka 16.7.2018 13:36

Re: Premiér osobonost ?

Obhajujete proč Babiš koupil media?

A. Alda 16.7.2018 10:05

Babiše jsem nevolil, ale Vy jste dále

upevnil mou naději v to, že pan Babiš bude dobrým premiérem a dobrým vůdcem Čechů z Čech i Moravy.

Už jenom to Vaše váhání mezi fotbalem a politikou.

M. Vondráček 16.7.2018 11:14

Re: Babiše jsem nevolil, ale Vy jste dále

Dobrým premiérem těžko, možná z něj bude dobrý fuhrer ( nevšiml jste si nápadné podobnosti projevů Adolfa a Andreje ?) Ve středu to bylo zřejmé , stačí místo Kalousek dosadit žid.

A. Alda 16.7.2018 14:57

VY jste velmi hloupý a velmi nevzdělaný.

Umíte-li číst, měl byste si projevy Rakušana A.H. přečíst. Dá se to koupit.

F. Houžňák 16.7.2018 9:39

Všichni tihle naříkači se nemohli před pár lety dočkat,

až ten hnusný Klaus zmizí z politiky. Zmizel, tak co si stěžujete, a dostali jste místo něj Zemana s Babišem. Máte, co jste chtěli.

P. Lenc 16.7.2018 10:05

Re: Všichni tihle naříkači se nemohli před pár lety dočkat,

Jo pane Houžňáku, ale zase za to může, i když bez Klause st. ODS.Dovolila si nejít s trestně stíhaným Babišem do koalice a to si dovolila opravdu moc.

J. Chaloupka 16.7.2018 13:46

Pokud vím, tak Babiš na rozdíl od mnoha členů ODS, nic

neukradl. A vy byste chtěl za předsedu vlády toho Fialu? Co se celý život živil žva. pardon mluvením?

P. Lenc 16.7.2018 9:35

Ne každý

článek pana Stejskala beru, tentokrát za jedna.

M. Pivoda 16.7.2018 9:27

Dopručená nejdelší výuka non-stop je: do 90 minut!

Připomenu, že při výslechu disidenta Patočky na StB (před rokem 1989) se vyšetřující důstojníci StB u výslechu střídali po dobu 24 hodin nonstop a výsledek?: Disident Patočka dostal mozkovou mrtvici a brzy poté zemřel.

Marathon české poslanecké sněmovny trval 16 hodin a členové budoucí vlády museli být celou dobu přítomni. To je výkon srovnatelný s náročností výcviku kosmonautů!

Souhlasím s tím, že každý poslanec má právo na projev v Parlamentu, ale já jsem jejich citové výlevy na TV obrazovce byl schopen vnímat jen něco přes hodinu. Netlačilo mne sledování fotbalu na vedlejším TV kanálu. Prostě jsem TV vypnul a opakoval jsem si pro sebe: ještě že jsem se nikdy v životě nedal na politiku!

Stejskalův komentář (ohlendě jednání českého parlamentu) vnímám ve výše uvedeném kontextu psychické náročnosti. Stejskal napsal: "... český premiér mě šokoval. Ba vyděsil. Ve vypjatém večerním slovním souboji s Kalouskem předvedl hysterický výstup hodný nebezpečného cholerika. ..."

J. Jurax 16.7.2018 19:50

Ehm ... Vy jste nikdy netáhl dvě směny za sebou? A pracovní, kde se dělá, ne povaluje ve sněmovních lavicích a sleduje žvanění, případně se exhibičně žvaní?

K. Janyška 16.7.2018 9:22

Naštěstí politika není to, co určuje vývoj lidského světa,

ale jen správou věcí veřejných. Jednou povedenější, jindy tragickou.

Nejhorší je, když politici převezmou otěže a snaží se lidem pod různými záminkami a z hlouposti řídit jejich životy. A protože jsou hloupí stejně jako občanstvo, které to mnohdy vyžaduje, jsou zdrojem špatnéhho... Dzp.

P. Khail 16.7.2018 14:48

Re: Naštěstí politika není to, co určuje vývoj lidského světa,

To je fakt dokonalé - napsat titulek a pak ho na konci popřít. To fakt dokáže jen znalec kompostové teorie. Takže politika neurčuje vývoj lidského světa? Jistě tedy ani nechodíte k volbám a fakt by mne zajímalo proč jste se do ní zapojil? Mao, Stalin, Hitler, Churchill, Reagan neurčovali vývoj lidského světa?

K. Janyška 16.7.2018 19:58

Re: Naštěstí politika není to, co určuje vývoj lidského světa,

To se zdá jen vám, nezorientovanému... Dzp.

P. Remeš 16.7.2018 9:19

Jéééé je je je jej ... :o)

Říká se tomu katatymní myšlení. Když své myšlení přizpůsobujeme svým emocím. Nikterak nezpochybňuji pana Stejskala příklonnost k Chorvatům, ale veřejně vystupující publicista by se měl snažit své emoce přece jen trochu profiltrovávat racionalitou a empirickou realitou. Jde o to, že separatističtí Srbové drželi Krajinu vůči Chorvatsku stejně "právně/protiprávně", jako "právně/protiprávně" drželi separatističtíi Chorvaté Chorvatsko vůči Jugoslávii. Republika Srbská Krajina byla stejně samozvaná, jako samozvané bylo Chorvatsko, když se odtrhávalo od Jugoslávie ...

Tohle katatymní myšlení (čili dvojí mustr) u pana Stejskala mě mrzí zejména proto, že velmi rád čtu jeho články o Izraeli. Dosud jsem je vnímal jako dosti objektivní komentáře. Nu, teď už o tom vážně pochybuji ... :o//

M. Šejna 16.7.2018 8:17

Stejskale, vy hovado nacistický

Srbové žili v Krajině stovky let a na nezávislost Krajiny měli stejné právo jako měli Chorvati právo na nezávislost Chorvatska. Pokud schvalujete, vy hovado Stejskale, vyhnání 250 tisíc Srbů z Krajiny, tak jste obyčejné nacistické prase.

F. Svoboda 16.7.2018 9:03

Re: Stejskale, vy hovado nacistický

Sudetští Němci žili na území Českého království ještě mnohem déle. Neznamená to však, že jsme byli ochotni je zde ponechat, když naši republiku roztrhali na kusy. Chorvaté udělali dobře, že je rovněž vyhnali, jinak problémy se Srby by se cyklicky opakovali !!!

P. Remeš 16.7.2018 9:25

Re: Stejskale, vy hovado nacistický

Příspěvek pana Stejskala nehovoří o tom, co bylo "dobře", ale o tom, co prý bylo "protiprávní". Jenže v tom používá pan Stejskal dvojí metr, zřejmě silně ovlivněný svou emocionální příchylností k Chorvatům. Chorvaté se měli k Srbské Krajině stejně jako Srbové ke Kosovu. Pokud uznáme legitimitu dobývání Krajiny Chorvaty, nelze neuznat legitimitu dobývání Kosova Srby ...

U pana Stejskala mě jeho emocionální katatymita mrzí zejména kvůli jeho článkům o Izraeli. Pokud fandí Izraeli vůči arabskému světu byť i jenom tak jako Chorvatům vůči Jugoslávii, pak bohužel jeho publicistika zaplouvá do poněku zasmrádlého oceánu Fake-News ... :o//

F. Navrátil 16.7.2018 13:03

Re: Stejskale, vy hovado nacistický

Jakmile Stejskal zabrousí mimo problematiku Izraele, kde je člověkem znalým problematiky, troubí nesmysly. Jestliže schvaluje vyhnání Srbů ze Srbské Krajiny, pak přistupuje na pozice ustašovců. V době 2. světové války ustašovci nevraždili jen Srby, ale zejména Židy. A to tak bestiálně, že se ustašovců štítili i Němci. Víte komu tleskáte?

T. Závodský 16.7.2018 6:59

Všechno už tu bylo...

Jen tak, co si vzpomenu - hystericky řval jistý Adolf s knírkem

a jistý Nikita Chruščov při zasedání OSN sundal botu a mlátil

s ní o řečnický pultík. Jistě by se v historii našlo pár dalších

výtečníků.

V. Kotas 16.7.2018 5:57

Republika 2.0 - že by

konečně nástup na cestu směrem Švýcarsko. Toho dosavadního plácání se, nevidno kam, mělo skončit už dávno. Volbou prezidenta v r.2003 a to M. Zemana.

Z. Rychlý 16.7.2018 4:56

Tady vám vadí vytočený Babiš od provokatéra

Kalouska, ale mnohem významnější předseda EU je ožralý jako prase .... a to projde bez komentáře. Zvláštní priority. Zkuste pane autore pochopit, že Babiš měl housera a proto kejhal.

Z. Rychlý 16.7.2018 4:50

Mě chybělo, aby si dali ještě fyzicky po hubě.

Nejlépe za plexiskem, aby diváci neměli saka potřísněná krví a jedovatou slinou. Babiše nemusím, ale Kalóska bych za premiéra taky nechtěl. Takový pravicový politik, co zvedá daně. Je zábavný, ale nevěřím mu nos mezi očima. Provokovat opravdu umí na jedničku. Jeden za 18, a druhý bez .....

A. Trick 16.7.2018 0:16

Pane autore,

Srbové v Krajině žili mnoho let. Pak je Chorvati vyhnali, čemuž jste fandil. Připomeňte si to až budete fňukat nad odsunem sudetských Němců.