29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gruntorád 14.4.2006 9:21

Re: Re: Re: přestavba

Škodovka ani Benar není podnikatel , podnikatel jsou jejich vlastníci a ti jsou odpovědni a samozřejmě i vydělávají a když ne tak to nejsou podnikatelé , ale bankrotáři, protože podniká se pro zisk-ostatní je jen vedlejší produkt.

Kdo nepodniká má k tomu důvod a ten je:  1.pohodlnost, 2. lenost, 3. blbost, 4. neschopnost a nic jiného.

za A). Člověka může dlouhodobě k práci přinutit jen hlad nebo strach (vlastní zkušenost) je to trochu příkré, ale pravdivé! Práce pro pocity funguje jen krátce pak platí za A).

A nepište v zaměstnání okrádáte nestoudně svého zaměsnavatele ! (pokud jste podnikatel ,pak sama sebe)

Taraszátaras 14.4.2006 9:40

Re: Re: Re: Re: přestavba

Kdo nepodniká, není Čech, to jste chtěl říci? V prostředí grunderského kapitalismu devatenáctého století, ve kterém se se zaměstnancem zachází jako s dobytkem, je skutečně jediným ovládacím prostředkem bič. Pak to ale dopadá tak, že ti ovládání po čase mají plné zuby odporné tlamy podnikatelského otrokáře, a pověsí ho na nejbližší lucerně. Pak ještě existuje řada jiných motivačních prvků, slušné zacházení, dobrá mzda, spoluúčast zaměstnanců na řízení odborů, o tom se ale čeští podnikatelští primitivové ještě nedozvěděli. Primitivní myšlení jste předvedl i Vy, když jste jmenoval důvody, pro které člověk nepodniká. Vůbec jste nevzal v úvahu, že řada lidí pracuje zaměstnanecky ve svém oboru proto, že je tato práce prostě baví, a činnosti s podnikáním spojené (jak okrást stát na daních a tak) by je nebavily a odváděly od práce. Další zase nejsou ochotni angažovat se v českém podnikatelském milieu, ve kterém je nezaplacená faktura gentlemanský přestupek a bomba pod autem argument. Jiní zase neměli vekslácký či zelinářský třídní původ, a tím pádem ani startovací prostředky v páně profesorově zlodějském kapitalismu.

Taraszátaras 14.4.2006 9:52

Re: Re: Re: Re: Re: přestavba

Oprava: ...spoluúčast zaměstnanců na řízení podniku ..., ne odborů, už to po sobě zase nečtu.

gerontusinza 14.4.2006 9:58

Pane mluvíte mi z duše, děkuji. Lépe bych to nenapsal. Díky.Re: Re: Re: Re: Re: Re: přestavba

conqueror 14.4.2006 13:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: přestavba

A proč by měl mít někdo podíl na řízení něčeho co mu nepatří? Přesně to dělají nyní socani se státem, hlavně Parouback-já zařídil, já dohodl, já rozhodl, já jsem se zasloužil, protože já jsem povolán vyšší mocí, mám poslání. Ať žije mezigalaktický pánbůh a jeho nejvyšší posel a ředitel(zatím) jen České republiky , RaJe a expert na průšvih a ztrátu v pražské městské bance.

Gruntorád 14.4.2006 10:48

Re: Re: Re: Re: Re: přestavba

neokrádej svého ničemného kapitalistu četováním v nelidsky grunderském 21.století, tvá zapšklá komunistická duše čouhá z každého slova, co ti kdo provedl, nebo otec tajemník přišel o místo?

ok 14.4.2006 11:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: přestavba

Gruntorade, pravdepodobne jste psycho.pat - poradte se s vasim lekarem.

Gruntorád 14.4.2006 14:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: přestavba

Ano už jsem tam byl, i tak vám však došla věcná argumentace a proto urážíte. Zdravím

bubl 14.4.2006 9:47

Re: Re: Re: Re: přestavba

Evidentne jste nepotkal zadneho kvalitniho zamestnavatele. Ten si totiz svych dobrych lidi vazi, nechce je ztratit a dokaze je spravne motivovat. A takovy clovek muze spokojene delat treba zajimavou praci, kterou by jako samostatny podnikatel nemohl treba z toho prosteho duvodu, ze na trhu jiz treba neni objektivne misto pro dalsi firmu z oboru. Jste s to to pochopit?

A mimochodem tento clanek je opravdu jak z Rudeho (Modreho) prava.

gerontusinza 14.4.2006 10:05

Pane bubl, Re: Re: Re: Re: Re: přestavba

setkal jsem se s mnoha špatnými zaměstnavateli ale i s mnoha špatnými zaměstnanci. Bylo jich jistě méně než těch dobrých. Ale bez pravidel by museli i ti dobří převzít způsob řízení těch špatných, protože ten dobrý způsob je mírně nákladnější. V konkureci by neuspěli. Slušnost by se nevyplácela tak jako se nevyplácí již nyní. A metody džungle nemám rád. A o tom to je. Proto považuji pana Tlustého za ignoranta a nevědomce.

bubl 14.4.2006 10:16

Re: Pane bubl, Re: Re: Re: Re: Re: přestavba

Naprosto s Vami souhlasim, nejak jsem nepochopil, cim jsem Vas vydrazdil k vasi reakci. Kde nejsou pravni a eticke mantinely, vitezi ti horsi z nas. Spolecnost je demoralizovana, nikdo nevi na co a na koho se muze spolehnout. P. Tlusty je hlavne demagog, ktery se stale snazi mlatit lidem do hlavy kliny. A lidi, kteri neumi cist mezi radky, mu veri.

sysoj 14.4.2006 9:48

Re: Re: Re: Re: přestavba

Pokud je někdo vystudovaný odborník v nějakém oboru, tak nevím, proč by se měl stát za každou cenu podnikatelem. Takovému náleží spíše pozice zaměstnance s vysokou kvalifikací. A na takových lidech by měla společnost stát. Pokud začne podnikat, tak se bude zabývat vším možným, ale kvalifikace půjde stranou... a časem bude po odborníkovi. Neříkám tím, že podnikatele může dělat každý trouba, ale vysoce vzdělaných odborníků je rozhodně méně. A pokud bude podnikání v ČR na takové úrovni, že pro odborníky nebude uplatnění, tak to povedeme do pěkné žumpy.

Bohužel, v dnešní době má vyšší společenskou prestiž např. podnikatel, který zbohatl díky výrobě povlaků na záchodová prkýnka, než vysokoškolský profesor nebo specialista z AV mající za sebou řadu publikací, mezinárodních konferencí apod.

Eda 14.4.2006 9:56

Re: Re: Re: Re: přestavba

Ani trochu nemohu souhlasit s vaším tvrzením, že ten, kdo nepodniká, musí být pohodlný, líný, neschopný a blbý.

Zapomněl jste že může být také slušný. V určité profesi, pokud nemůže opustit bydliště - děti, není schopen bez úplatků, podlézání či podbízení se získat zakázku a potom se už jen veze. Nedostane zaplaceno, nevydělá, zaplatí daně vč. minimální a je v troubě, skončí sám a aby uživil rodinu, raději se nechá zaměstanat, nebo se jde pověsit.

I takové případy znám. Nezapoměňte, že v řídce osídlených oblastech ty pracovní a výdělkové možnosti nejsou stejné, jako ve velkých městech. Ale s tím strachem a hladem souhlas

Gruntorád 14.4.2006 11:02

Re: Re: Re: Re: Re: přestavba

omlouvám se na tuto možnost jsem nepomyslel a uvedené důvody uznávám, ale to je ten podnikatelský rysk který každý neunese! A jsem z řídce obydlené samoty, přesto podnikám.

janoryna 14.4.2006 10:06

Re: Re: Re: Re: přestavba

když budou všichni podnikat, tak budeme jako v africe. každý podniká, nikdo nedělá a tak nemají nic. buď te rád, že jsou lidé, kteří jsou tak blbí a jsou ochotni na vás (pro vás je špatný výraz) dělat a jetě drze chtít za to mzdu.

gerontusinza 14.4.2006 10:31

Milá slečno (paní), Re: Re: Re: Re: Re: přestavba

slovo podnikatel znamená, že ten člověk tvrdě pracuje sám (i fyzicky!!) tak dlouho dokud na svou práci stačí. Když už ne, pak samozřejmě nabírá spolupracovníky. Pokud nechce aby mu do práce kecali, tak je zaměstná a on je šéfem. Ale pořád musí pracovat víc než ti spolupracovníci. Takže podnikatel který nic nedělá je nesmysl i vtétodivné zemi. Hezký den.

Gruntorád 14.4.2006 11:09

Re: Re: Re: Re: Re: přestavba

Drze Mzdu? Ne. Za slušnou práci-slušná odměna. Kdo je zaměstnán v první řadě podporuje ty co nepracují, pak tzv. "službu státu" pak sebe a až na konci je zisk nebo prodělek toho co nese všechnu odpovědnost = podnikatele! už si nepleťte pojem a průjem!

ok 14.4.2006 11:30

Re: Re: Re: Re: přestavba

Gruntorade, jste pekny mimon. Nekdo ma vlohy pro podnikani (=kontaktovani lidi, sjednavani zakazek atd.), nekdo ma vlohy pro praci urednika (=peclivost a spolehlivost), nekdo ma vlohy byt lekarem - je podle vas typicky cesky lekar pohodlny-liny-blby-neschopny? Tak se vzpamatujte. Placate nesmysly.

Gruntorád 14.4.2006 14:24

Re: Re: Re: Re: Re: přestavba

je nutno uznat, že jenom 70% českých MuDrů je pohodlných-líných,atd., ostatní jistě ne, je to jen průřez národem (podnikatelé rovněž) ovšem u lékařů navíc je zbytnělé sebevědomí! Nejste Dr?A s tou poctivostí úředníků prosím PRRRRRRRRRR! tam je to 100%

lLea 14.4.2006 13:01

Re: Re: Re: Re: přestavba

A že ten Mirek Topolánek tak úspěšně podnikal! Dopodnikal se až k exekuci.

Andy 14.4.2006 7:40

že tam je přece jenom jiná podnikatelská kultura

no, a tady taková těžko bude, jelikož nouze z otroků lotry činí a pokud jste nucena deset let lavírovat mezi stovkami navzájem si odporujících zákonů, těžko při tom získáte nějakou kvalitní podnikatelskou kulturu.

A pak by se dalo říci, že Dánové neměli před patnácti lety start po více než čtyřiceti letech tuhého komunistického režimu, který nedovoloval legálně ani soukromou cukrárnu. Co potřebujete, Leo, vysvětlit na faktu, že naši podnikatelé si přejí "stabilní prostředí,funkční infrastruktura,pružná vzdělanostní soustava,zdanění,které nebude likvidační" ? To je něco, na co mají nárok jen cizí ,  my bychom měli mít nestabilní prostředí s nefunkční infrastrukturou, zkostnatělou vzdělanostní soustavou a likvidačním zdaněním ? No, to máme.

 V dobách Rakouska - Uherska končili naši předkové s prací pro stát někdy koncem února. Hádejte, kdy je DDS letos.

Závěrem bych ráda podotkla, že na podnikatelích společnost možná nestojí, stojí na lidech- a  světe div se, i podnikatelé jsou lidé, ač se nás  socialisti a komunisti snaží už roky přesvědčit o opaku. Chápu, že pro čtvrtinu obyvatelstva ČR, která nepracuje, a další obrovskou masu lidí, živících se jako státní úředníci ( nezaměńovat se stáními zaměstnanci), mnohem větší, než mělo vysmívané Rakousko-Uhersko dohromady, musí být nalezen nějaký společný nepřítel, jemuž se hodí na krk vina za vlastní nespokojenost, ale pořád ještě někde někdo na ty daně musí do systému peníze přinést- a to opravdu nikdy nebude ani paní v podatelně na národním výboru, ani náměstek tajemníka poradce třetí kočky na ministerstvu školství. Sorry

Lea 14.4.2006 8:24

Re: že tam je přece jenom jiná podnikatelská kultura

Andy,ale vždyť jste si v případu Dánska odpověděla sama.To je to,o čem mluvím. Co se týče stabilního prostředí,je jistě zapotřebí.K tomu je potřeba legislativa,která se nedělá jaksi za chodu.K legislativě na té konferenci mluvil právě J.Havel, na jehož vytržené větě z kontextu postavil autor článek.Podotýkáte,že společnost stojí především na kvalitě lidí.Jaký je rozdíl v tom,co říkám já? Co se týče čtyř bodů,které p.Topolánek požaduje: to si snad přejí všichni.Topolánek ale řekl,že pouze za splnění těchto čtyř podmínek jsou podnikatelé ochotni odvádět daně. Ale i ti podnikatelé byli v systému,který nechal za dobu totality dojít všechno až tam,z čeho se hrabeme,takže i ty čtyři body se stávají během na dlouhé trati.

Vodák 14.4.2006 8:16

Re: přestavba

Potřebovala by jste vysvětlit více, nejen to co vyžadují naši podnikatelé.

fotr 14.4.2006 8:23

Re: přestavba

"Navíc v Dánsku jsou jedny z nejvyšších daní-50%."

Z kontextu předpokládám, že máš na mysli zdanění zaměstnance. A máš ty vůbec představu, jaké je zdanění zaměstnance v ČR?

Zjevně ne. Vždyť mi tu daně skoro ani nemáme. Jen jakési povinné odvody. Ale daně rozhodně ne, že.

Lea 14.4.2006 8:40

Re: Re: přestavba

Jo.milý fotříku,měla jsem na mysli daně z příjmu. V ekonomii jsem se dlouhý čas pohybovala,takže o výši odvodů soc.+ zdravotní mám také poměrně páru.

ivan Nový 14.4.2006 12:03

Každý absolvent kvalitní západní školy

by měl od našeho státu dostat firmu, aby firma mohla státu odvádět více daní :-))) Iluze o kvalitnějším zahraničí může mít jen ten, kdo tam nebyl :-))))

diey 14.4.2006 4:16

možná nám vládnou "skoro komunisti"

ale ministrem financí se bývalý kádr KSČ stane až po volbách - pokud vyhraje ODS

Vodák 14.4.2006 8:31

Re: možná nám vládnou "skoro komunisti"

Že v ČSSD jzískali převahu komunisté a tuto stranu ovládají je zcela zřejmé. Argumentovat dokola tím, že i v ODS jsou komunisti protože u nich byl rok Tlustý,  když v ČSSD je snadnější jmenovat ty, kteří  komunisty nebyli, je pitomost.  Komunistického kádra a levičáka dělají z Tlustého právě komunisté, kterým nejvíc vadí, nebo hlupáci, kteří jim tím pomáhají.

gerontusinza 14.4.2006 10:18

Pane Vodák, víte, já se ani nedivím, že komunisté získávají. Nejlepšími jejich agitátory je pan Tlustý a lidé vám podobní. Re: Re: možná nám vládnou "skoro komunisti"

To si vážně neuvědomujete, že když někdo neustále mění své představy a ani je není schopen rozumě obhájit (mimo propagandistických výkřiků jako pan Kajan a Tlustý). Pokud jsou všichni takoví jak tvrdíte, jsem rád za hlupáka. Sám si o vás myslím totéž. Hezký den. 

bosek 14.4.2006 10:32

Re: Re: možná nám vládnou "skoro komunisti"

Hlupák a hlavně blb je pan Tlustý. V době kdy spousta lidí v " provinciích " podepisovala petice Hnutí za občanskou svobodu t.j. v r. 88 a 89, pan Tlustý vstoupil do KSČ. Myslím si , že nejlépe jeho kvality vystihl Miloš Zeman.