8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Anděl 20.4.2011 23:06

Re: Je to sice sockomouš, ale

doplnění: nejpravicovější a zároveň vysoce inteligentní... to aby to v kontextu dávalo smysl

J. Anděl 20.4.2011 23:04

Re: Je to sice sockomouš, ale

Pravda není o IQ. Dokonce bych řekl, že lidé s vyšším IQ častěji a s větším úspěchem lžou. A určitě se dopouštějí trestných činů s větším ekonomickým důsledkem, než lidé s nízkým IQ.

IQ také nesouvisí s levicí či pravicí. No, možná by někdo řekl, že statisticky nějak jo, ale kolem mě jsou v různých inteligenčních skupinách různě rozvrstvení lidé levicového i pravicového smýšlení.

A jeden, ten nejpravicovější, co znám, uvažoval dokonce kdysivá o volbě Paroubka, jen aby zatopil těm lumpům z ODS, tak pak se v tom vyznejte :-).

J. Anděl 20.4.2011 23:01

Já jsem spokojený

Inu, já coby volič jsem v zásadě spokojen. Po několika málo letech pochybností, zda přeci jen není na politice něco dobrého, a po několikeré účasti ve volbách jsem si opět potvrdil letitý názor, že člověk může svůj svět ovlivňovat mnoha způsoby a ten poslední a nejméně efektivní je účastí ve volbách. Iluze svobody v symbolu svobodných voleb padá. A to, že nemusím volit jen jednu stranu, už dvacet let po revoluci ztratilo kouzlo. Je správné, že to je považováno za normální a standard!

Ještě nějakou chvíli asi neodolám perverzní rozkoši hodování na tomto plese příšer, ale doufám, že se mi v brzké době podaří zcela se od politiky oprostit. Vnímám, že to má na duševní zdraví podobný vliv, jako oproštění se od kouření má vliv na zdraví tělesné.

J. Láníček 20.4.2011 15:16

Re: Je to sice sockomouš, ale

A proč by nemohl psát pravdu ? Patříte taky mezi ty mnohé "myslitele" , kteří si myslí, že když se cítí být pravičáky, mají proti ostatním už od samého přirození o 20 bodů vyšší IQ ?

S. Ševeček 20.4.2011 9:19

Je to sice sockomouš, ale

píše pravdu.  U Nás je to tak.