1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Veřejnosti se to přestalo líbit

O Andreji Babišovi toho bylo v posledních týdnech napsáno dost. Nebylo to nic hezkého a příjemného - ne, že by si to nezasloužil. Od roku 2011, kdy svoje hnutí založil, přes volby do poslanecké sněmovny po pádu vlády, který následoval po přepadení sídla vlády ČR policejním komandem, přes volby krajské a další sněmovní. Vždy jeho koblihy zabraly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Dido 6.6.2019 15:49

Úplně vidím hvězdné trio Babiš , Okamura ,Zeman jak u nás zavádí přímou demokracii švýcarského typu,i když mám takový dojem,že mají též zastupitelskou demokracii,jen s více prvky přímé demokracie,ale tak jste to asi psal. Nehledě na to,že aby to tu mohlo fungovat jako ve Švýcarsku je tady málo Švýcarů.

F. Dido 6.6.2019 15:41

S tím Španělskem opět souhlas, to připomíná jiné století. K tomu demokratickému zvolení Babiše či Zemana, to byli náckové a komouši taky,víme kam to vedlo. A k té pravomoci, vážně nevím jak by obhájili potlačení povolené demonstrace,kde nikdo nehajluje ani se nedopouští jiných excesů ,na rozdíl od shromáždění,která navštěvoval pan prezident.

Slunce v duši.

M. Martinelli 6.6.2019 15:32

Re:

nesmíte na to sci-fi tolik koukat, to švýcarsko je realita cirka 600 km od nás vzdálená a za 1.republiky nám koukali na záda jako dnes my jim...

M. Martinelli 6.6.2019 15:30

Re:

v čem vidíte ten nedemokratický pořádek, babiš i zeman byli zvoleni ve svobodných volbách, ani jsem si nevšiml, že by premiér babiš či president zeman (oba tu pravomoc mají) posílali ozbrojené složky potlačit demonstrace na václaváku či v jiných městech, i když vzor by si mohli najít v demokratické eu zemi španělsku, kde nedávno stříleli gumovými projektily v barceloně do katalánských demonstrantů za právo na sebeurčení...

F. Dido 6.6.2019 14:49

Re:

Já váš postoj respektuji a chápu,jen se obávám,že jste příliš velkým optimistou. Preferuji demokratický bordel před nedemokratickým pořádkem,a přesně tam nás duo Babiš,Zeman směřuje.

M. Martinelli 6.6.2019 14:29

Re:

ale já si nic nemyslím, já porovnávám fakta a škody způsobené demoblokem včetně špatných zákonů jsou za 25 let mnohonásobně vyšší než škody způsobené za 5 let babišem a on nakonec ten souboj s eu neustojí, na to je malý pán a nahradí ho v hnutí ano někdo jiný, já doufám, že někdo inteligentní a vzdělaný v exaktních vědách, zatímco např. ods si do čela zvolila politologa, neboli profesionální ho tlučhubu, jako loutku zakryvající všechny ty vondry, topolánky, němcové a bendy, kteří se na tom chlívu tady už 30 let aktivně účastní, čili je volit nemohu ani se skřípěním zubů, jako ze stejných důvodů nemohu volit komunisty, i když už 30 let nekradou, ale jenom proto, že nemají příležitost a na nikoho se nyní přísloví !příležitost dělá zloděje! nehodí víc než na strany demobloku - nechtějí systémové změny jako přímá demokracie s referendy, jenom chtějí vystřídat babiše u koryta...

I. Mertl 6.6.2019 14:11

Re: Kam zařadit novináře

Chudáku, a co Vaši žáci? Ne, ne všichni učitelé nejsou blbci. Ze svých 60 let starých zkušeností vím, že podíl blbců v učitelských sborech je jen trochu menší než v ostatním občanstvu. Oceňuji tu lepší třetinu. No, a Vy, zařaďte se sám.

F. Dido 6.6.2019 14:04

Re:

V tom s vámi plně souhlasím,leč se domnívám,že škody po Babišovi budou řádově vyšší než si myslíte vy. ODS jsem doposavad nevolil,v příštích volbách jim svůj hlas se skřípáním zubů hodím,neb si myslím,že představují menší zlo než on.

I. Mertl 6.6.2019 14:01

Re: Obživa rodovým statkem

Jděte, pravydlo, učit se česky, a nejde jen o pravydla!

F. Dido 6.6.2019 13:54

Což se dá vztáhnout i na vás.

F. Dido 6.6.2019 13:51

I já mám rád dobré si-fi,ale spíše to vidím na 1984.

V. Církva 6.6.2019 13:20

Obživa rodovým statkem

Zkuste se zeptat sedláka tehdy i dnes, zda by nechal zkrachovat svůj statek. Nikdy. Protože dnes berou dotace všichni, ten co nebere by zkrachoval. Dotace jsou asi špatné když křiví společnost ale když to firma nezkouší na hraně zákona jako ostatní, ztrácí v konkurenčním boji výhodu.

Akce Babiš tak jak je pojata je nesmysl. Řešením je zrušit dotace nebo zjednodušit a pravydla a důsledně vyžadovat jejich dodržování, všemi včetně (nejen) Babiše.

D. Novak 6.6.2019 13:04

Re: Kam zařadit novináře

Novináři (většinou) nejsou blbci. Ale kvůli výplatě (mzdě) ze sebe blbce musí dělat. A co největšího. Aby dostali i prémie. Nevděčné povolání.

D. Novak 6.6.2019 13:01

Absolutně neuvěřitelný blábol.

Hlava mně nebere, že takovou pitomost může někdo (jakkoliv za lukrativní peníz) napsat. Vím, děti nemají co jíst, potřebují nové botičky a pod. Ale co je moc to je moc.

M. Martinelli 6.6.2019 12:36

Re:

vy asi neumíte číst, já jsem nikde nenapsal, že babiš něco zlepší, já píši, že volím menší zlo - 1 chamtivý babiš spolkne ročně milióny eur dotací pro firmy danící v čr, zatímco 100 000 demonostrantů spolkne dotace za miliardy eur převážně danící mimo čr, viz např. herci, jejichž všechny filmy jsou dotované a produkce v drtivé většině sídlí mimo čr...

M. Martinelli 6.6.2019 12:29

Re: čr má z ostudy kabát

asi koně střídají voli...

F. Dido 6.6.2019 12:28

A tady je rozdíl mezi námi,vy se domníváte že tento stav Babiš zlepší, neboť mu jde o Českou republiku,já se domnívám že se toto nezlepší,ba naopak,neb mu jde pouze o osobní prospěch. Jako příklad lze uvést byty OKD, kteréž to kauzy umě využil v kampani,ale skutek utek.

Přeji hezký den.

M. Martinelli 6.6.2019 12:15

Re:

a podruhý mají volit asi vondru z ods, který je odpovědný za promopro se škodou půl miliardy a místo, aby se zodpovídal před soudem jako babiš za čapí hnízdo, je dán na kandidátku ods do parlamentu a je zvolen nebo někoho jiného z demobloku, který má na svědomí stávající zákony, jako např. ten, co umožnil osvobození rittiga, protože nahrávka, která ho usvědčuje, byla z jiné kauzy a tak neplatí, čili precedens - vrah zabije malou holčičku, ale jediný důkaz záznam, který natočili v jiné kauze, nebude platit a vrah bude nevinný...tuto svoloč nikdy v životě volit nebudu, to radši menší zlo, sice chamtivýho, ale vzdělanýho a zkušenýho estébáka, zvláště, když jeho spis zůstal, ale cirka 14 000 jiných spisů se hned po hadráku skartovalo, pro jednoduché - to znamená, že bylo ještě 14 000 větších gaunerů než babiš a určitě jsou ještě mnozí z nich v současné politice...

V. Čermák 6.6.2019 12:10

Re: Babiš a Zeman jsou obřími omyly

A vy budete omyl přírody....

V. Čermák 6.6.2019 12:05

Babiš Maká, Kozumplíková Tlachá.

Kobliha se jí zasekla do mozkového závitu.....

P. Harabaska 6.6.2019 11:44

Re: A to si představte,

Jaká je asi profese či povolání té rozšafné dámy?

V. Kotas 6.6.2019 11:41

Re: Kam zařadit novináře

Novináři nejsou blbci jenže jich je tak málo, že jsou stěží dohledatelní a téměř neslyšitelní. Médiím vládnou pisálkové, mluvící hlavy, s postavami v pozadí.

P. Harabaska 6.6.2019 11:39

Re: Tak jsem si autorku pro jistotu vygůglila,

Ale ten podnik přece ozvučení atd. těch demonstrací nezajišťuje. Ovšem každá rada, to know-how nebo how-know, je dobrá.

P. Harabaska 6.6.2019 11:35

Re: čr má z ostudy kabát

Jak dřela kobyla nevím. Vím ale, že tam, kde to dře, je vhodné použít nějaký lubrikační prostředek, např. gel. Ale já to nebyl, kdo říkal, že dře jako kobyla.

P. Harabaska 6.6.2019 11:34

Re: Veřejnosti se toho nelíbí víc, ne jenom kňourání Babiše

Jak pravil Ježíš: Bože, odpusť jim, neboť nevědí, co činí.

P. Harabaska 6.6.2019 11:28

Re: Kam zařadit novináře

Neřekl bych, že všichni novináři jsou blbci. Ale je jich takových spousta. Stačí číst noviny a koukat na televizi. A hlavně jsou to (povětšinou) oportunističtí jedinci. Kvůli hájení aktuálně prosazovaného výkladu faktů a dějů jsou ochotni zapomenout i na své vlastní přesvědčení. Dnes je "in" kopat tu do Zemana, tu do Babiše, tu do Putina, pošťouchnout Trumpa, ale až zítra polnice propagandistické války zavelí, začnou psát/říkat úplný opak toho, co psali/říkali do dneška. Krom toho mnozí ani neumějí pořádně česky, przní jména příslušníků i sousedních národů a všechno vědí nejlépe o všem, ač často nevědí nic o ničem. Ač nerad, musím si občas vzpomenout na jejich odsudek z úst M. Zemana.

P. Harabaska 6.6.2019 11:16

Bravo. Tohle už Babiše jistě odvalí od válu!

Nicméně některé zde uvedené myšlenky jsou pozoruhodné. Např. ta o jízdenkách na vlak pro důchodce, kteří si libují a jezdí i tam, kam ani nepotřebují. Jistě si dědek s bábou, jak by řekl Mádl, si takové výlety užijí, jezdí do roztrhání těla, ani se doma neohřejí. Pravda ovšem je také, že pokud by dědek s bábou na výlet nejeli, vlak by byl prázdnější a takhle "dráha" jindy převážející v prázdných vagónech jen vzduch aspoň něco ze sníženého jízdného pro přestárlé na pokrytí svých nákladů dostane. A to s tím snížením daní je také trefné. Už vidím, jak v tom zlodějském karuselu, kde jeden okrádá druhého (tržní hospodářství Czech style), dědek s bábou profitují na snižování daní na cokoli. Slyšeli jste někdy například o nějakém podniku, který snížil pro dědka s bábou ceny poté, co mu erár snížil částku, kterou odvádí jako DPH? Ceny rostou všude a pořád bez ohledu na výši daní.

F. Dido 6.6.2019 11:06

To mi samozřejmě vadí,jen to neřeším tím,že zvolím neřáda ještě o řád horšího. Jak jsem napsal výše,dokážu pochopit,že jej někdo volil jednou.

J. Fišer 6.6.2019 11:04

Kam zařadit novináře

S kamarádem vedu dlouhodobě diskuzi, zda jsou, či nejsou, všichni novináři blbci. Já (s nadsázkou) tvrdím, že ano.

Paní Kozumplíková mě z mého názoru, bohužel, nevyvedla.

Jednu kariéru jsem již ukončil, nyní pracuji ve školství 11. rokem.

Vím jak vypadá praxe a vím, jak úděsný je stav českého školství. Učím matematiku a odborné předměty. Do sebe zahleděné školství není schopné přiznat jakoukoli praxi, kromě pobytu ve školním "skleníku". Odborné znalosti a příklady z praxe se ovšem vyžadují. Kromě oněch 4,5 hodiny, paní Kozumplíková, musí učitel chodit na dozory, řešit spoustu administrativy, suplovat za chybějící kolegy, chodit na porady, školení atd., atd. Někdy je to takový bizár, že se nemáte ani kdy vymočit, přičemž studenty musíte z hodiny na záchod uvolňovat běžně. Když jste v poledne na dozoru, logicky nemáte ani přestávku na oběd, na kterou máte mít teoreticky právo. A především se musíte připravovat na hodiny, připravovat testy, vyhodnocovat je atd. Ujišťuji vás, že stačí jeden nový odborný předmět ročně a máte opravdu co dělat. Lze to sice také střílet od pasu, ale pak to vypadá asi jako v tom článku paní Kozumplíkové. Bla, bla, bla. A já bych opravdu nerad, aby někomu přišla na mysl otázka, zda jsou, či nejsou všichni učitelé jsou blbci.

J. Vavruška 6.6.2019 10:07

Je to organizovaná a placená kampaň

Každý spontánní výbuch lidového hněvu je potřeba vymyslet, naplánovat, zorganizovat a zaplatit. Tak praví stará poučka.

Kdo objednal a zaplatil všechny ty autobusy z "venkova"? Samy od sebe asi nepřijely, nafta taky není zadarmo.

Jak je možné, že někteří studenti na facebooku sdílejí screenshot svého mobilu, kde je vidět příchozí platba z magistrátu (kde vládnou Piráti) ve výši 1500 Kč a k tomu komentář "čím jsem si to asi zasloužila? Asi za mou občanskou aktivitu." nebo něco v podobném stylu.

Rozdíl mezi dobou vlády KSČ a nynější orwellovskou realitou je hlavně v tom, že tehdy se vše dělalo oficiálně, pokyn vydal nějaký neanonymní, identifikovatelný orgán (OV SSM, OV KSČ, ředitel školy a podobně), kdežto dneska s to dělá "na tajňačku", organizátoři se schovávají za anonymní účty na sociálních sítích a je to placené z bůhvíjakých zdrojů a bůhví přes jakou pračku špinavých peněz.