26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
noha 14.12.2005 18:28

Re: Re: Re: zakazky

Jo, a taky je běžné, že zaineteresovaný radní nechá otevřít obálky, zjistí nabídky, načež výběrové řízení zruší a vyhlásí se nové, kde už bezpečně vyhraje s nejnižší nabídkou firma, kterou prosazoval - no a všechno je, jak má být, že. Stalo se na Praze 11 několikrát, chlapec sice skončil, ale za jeho hříchy se dodnes pyká. Zbývající členové vedení radnice, nejen, že nepodali trestní oznámení, ale úzkostlivě tají všechno, co kdy kde pos.al a zřejmě se rosí při představě, že by to někde někdo vytáhl a, bože nedej, se přišlo i na ně. Jen tak mimochodem, byl tam za ODS.
Oldřich Jelínek 13.12.2005 21:45

Re: Re: Jak jinak, že pane náměstku primátora z ODS

Vážený pane Kubíne, děkuji Vám za Vaše reakce na některé diskutující. Vy jako veřejný činitel zde opravdu ukazujete kulturu a úroveň členů radnic za ODS. Je mi líto, že tímto opět poškozujete jedinou " pravicovou" stranu v našem parlamentu. Bohužel jste mi opět ukázal, že slušný pravicový volič v současné době nemá v parlamentu žádnou stranu, kterou by mohl volit. Je mi to líto. Nemluvím o faktickém obsahu připomínek, ale o Vašich "emotivních výlevech", Vím, že jste reagoval také na zvláštní výlevy, ale tito lidé pravděpodobně nejsou ve vysokých veřejných funkcích.
Dušan Polanský 13.12.2005 6:56

ODS a protikorupční chování,

to spíš patří do oblasti sci-fi.  O Brně jsem již kdysi článek napsal. ODS to je podnikání za státní peníze do vlastní kapsy. Fakt nevím, co bych k tomu ještě dodal. 
xx 12.12.2005 9:01

Re: Re: Re: Re: Re: Autorovi, vydavateli a čtenářům ...

Vážení, podívejte se na rozdíl - notářsky ověřené losování vers. notářsky ověřený zápis z losování. To je zásadní. V prvém případě odpovídá notář za čistotu losování, ve druhém případě jen ověřuje zápis /u losování ani být nemusí/. První varianta stojí desetitisíce, statisíce /vypočítává se z ceny losovaných zakázek/, druhá varianta padesát korun. Jak to tady máte na té vaší radnici/magistrátu??!
Tomáš Kubín 11.12.2005 23:03

Re: Re: Re: zakazky

To s tím notářem a losováním mne totálně šokuje. To ani nejde komentovat. Nemám proč bych Vám nevěřil a asi opravdu nemám páru jak to chodí.
Tomáš Kubín 11.12.2005 23:00

Re: Tomas Kubin - typicky clen ODS

Komu jsem tu rezal hlavu, lojzo? Co kdyz je to obracene? Plivat na politiky se smi libovolne, oni se ozvat nesmi. Trochu infantilni pojeti demokracie.
Tomáš Kubín 11.12.2005 22:59

Re: Re: Tomas Kubin - typicky clen ODS

Detailní majetkové přiznání (3 roky zpětně) jsem dobrovolně předal primátorovi hned po nástupu na radnici. Kdykoliv (nebo na konci volebního období) lze srovnat mé příjmy a výdaje. Ale jenom v případě nějakého podezření atp., nehodlám si nechat vykrást dům.
Bojar 11.12.2005 19:54

Re: Tomas Kubin - typicky clen ODS

Pane Kubíne, když jste tak čestný, řekněte nám jaký majetek jste měl než jste nastoupil na magistrát a jaký mate nyní. Prosím ale nelhat.
lojza 11.12.2005 15:16

Tomas Kubin - typicky clen ODS

Nadhera. Hlavne se nesmi nic rict a jak nekdo vystrci hlavu, hned ji uriznout. Tomas Kubin je hnup.
ivo 11.12.2005 14:32

Re: Re: zakazky

Vážený pane po nějakém oznámení nedostanu už nikdy žádnou zakázku,a cca 110 zaměstnanců bude bez práce.Ve svém oboru patříme mezi přední firmy v republice/výstavba určitého typu inž. sítí a k nim technologie pro jejich provoz/.To co se tady děje se z dola určitě nezachrání my se jen přizpůsobili abychom přežili.Ano uplácím jinak to u nás nelze ,já jen tento stav konstatuji.Ps : losují členové výběrové komise a pak zápis o tom jen ověří notář,který je většinou ten jenž pro investora za ůplatu dodává i jiné služby.Jinak vaše reakce jen dokazuje , že nemáte ani páru jak to v česku chodí.
Tomáš Kubín 11.12.2005 13:50

Re: Jak jinak, že pane náměstku primátora z ODS

Francimore, hovádko boží, co takhle studený obkládek na čelo?
Tomáš Kubín 11.12.2005 13:48

Re: zakazky

Pane řediteli stavební firmy, když máte takové poznatky, tak předpokládám, že jste na policii pečený vařený a diktujete jedno trestní oznámení za druhým. Pokud ne, porušujete zákon, neb nenaplňujete svou oznamovací povinnost. Nebo nevíte nic konkrétního a jenom kecáte. Možná proto, že Vaše stavební firma není konkurenceschopná. Třetí možnost by byla to, že sám uplácíte. Ale to vylučuji, vzhledem k svatému rozhorlení s nímž píšete.
A ještě něco: jak se dá podvádět u losování pod notářským dohledem?
 
Kecy, kecy, kecy ..... nebo to bylo v Hamletovi jinak?
ivo 11.12.2005 12:28

zakazky

Jsem člen ods , výrobní ředitel střední stavební firmy a mohu dle vlastních zkušeností napsat , že z 90% lze vyhrát jen tu veřejnou zakázku , kterou si předem dohodnete s investorem pak přes prostředníka uspořádáte vř a pokud je tam nějaká dotace tak zaplatíte pana politika a to až do výše 10% z objemu zakázky v čistých a před podpisem smlouvy.Berou všichni bez ohledu na stranickou příslušnost.Jinak to losovámí je podvod a pokud je to v zadání uvedeno  nemá smysl se ůčastnit.
Rooks 11.12.2005 12:20

Re: Re: A je tam těch dvacet? Není!

No, je vidět, že nejste z Brna... Tady jsou zkorumpovaní a kradou především členové jedné strany. Ale asi jsou na svém místě, protože jim to zatím nikdo nedokázal, že?
Nika 11.12.2005 9:43

Re: primator

Jo, je to bratr toho zastřelenýho, to bude asi taky pěknej lump !!
Francimor 11.12.2005 9:26

Aktuální výběrová řízení s omezeným počtem uchazečů -...

Pro Vás pane Karle, abyste viděl ty zakázky za 1mil. Kč, jak tady o tom mluvíte ...
 
Údržba veřejné zeleně v MČ Brno-Královo Pole - okrsek č. 3 ... 11,5mil. Kč
Údržba veřejné zeleně v MČ Brno-Královo Pole - okrsek č. 1 ... 12,5mil. Kč
Údržba veřejné zeleně v MČ Brno-Královo Pole - okrsek č. 2 ... 10,0mil Kč
Čištění a zimní údržba komunikací v MČ Brno-Královo Pole ...... 25,0mil. Kč
Přestavba ŽUB- městská infrastruktura - dokumentace pro stavební povolení ... 40mil. Kč
Tramvaj Plotní - soubor staveb - dokumentace pro stavební povolení ... 25,0,mil. Kč
 
CELKEM za 124,000,000 Kč     To asi není zcela běžné a nejde o malé zakázky ...
Francimor 11.12.2005 9:04

Jak jinak, že pane náměstku primátora z ODS

Nedá se ani předpokládat, že by pohlavár z ODS mohl něco ODSákům z jiného města vyčíst, že? Všechno je to jedna banda, je krást a dávat si úplatky. ODSka jsou největší svině a jejich protikorupční balíček je další podvod a snaha dostat se ke korytu a vybral, co ještě zbylo. Když je pan náměstek tak chytrej, tak nám jistě vysvětlí, proč je max. i min. stanoveno na 5, když zákon stanoví 5-20, co pane chytrej? A do Brna nelezte. My tady žijeme a vidíme, jak ODSka vládne ...
brňák 11.12.2005 1:52

Re: Re: Autorovi, vydavateli a čtenářům ...

Víte, páni radní, takové zákony komplikující vám život jsou tu kvůli tomu, že všeobecně řídící pracovníci v tomto státě jsou extrémě zkorumpovaní, včetně radnic, ty ODSácké nevyjímaje, naopak.  A ono je dobře, že vám jej občas nějaký zákon nebo firma komplikuje. Jinak by vaše sebevědomí, vaše arogance a vaše zlodějiny přesáhly všechny rozumné meze. A specielně v Brně je potřeba všemi možnými metodami zpomalit tok peněz z magistrátu do spřátelených betonářských firem. Nepotřebujeme například nové nádraží za desítky miliard, Brno za první republiky bylo moderní, dobře postavené město včetně nádraží, daleko leší by bylo jej zmodernizovat za podstatně nižší cenu. Ale do toho se firmám moc nechce, jim se nejlépe staví na zelené louce. A radní v Brně skáčou jak Železniční stavitelství, Skanska apod pískají.
Tomáš Kubín 11.12.2005 0:41

Re: Re: Re: Re: Královopolákovi

Tak nakonec se stejně shodneme. Přeji také pěkný víkend, vlastně adventní víkend. Bez nakupování dárků a v klidu. Pokud možno .
Tomáš Kubín 11.12.2005 0:39

Re: A je tam těch dvacet? Není!

Prča je, že tomu prostě nerozumíte a přesto odsuzujete. Předtím, než výběr těch, kteří smějí podat nabídku, omezíte na (třeba) 5, se uchazeči musí tak jako tak vyprofilovat například na základě ekonomické výhodnosti, referencí apod. Ten předvýběr prostě umožňuje OMEZIT POČET TAK JAKO TAK PODOBNÝCH NABÍDEK. To je ovšem velice stručně řečeno. Je to stejně fuk, Vy si budete dál mlít svou, protože všichni jsou zkorumpovaní, všichni kradou a ve všem je nějaké svinstvo, že?
Rooks 10.12.2005 21:47

A je tam těch dvacet? Není!

A je tam těch dvacet? Není! Je to prostě pět a přes to nejede vlak. Máte zájem? Mohli byste nabídnout lepší cenu? Lepší práci? Sorry, 5 už se přihlásilo. Že jste o tom nevěděli? Sorry, máte mít svého politika, holt smůla, ty nejprovařenější firmy je mají.
Královopolák 10.12.2005 19:48

Re: Re: Re: Královopolákovi

Vážený pane Kubín, lidská selhávání a korupce nejsou monopolem jedné politické strany, je to problém jednotlivých osob, jejich charakteru a prostředí které jim to umožňuje.
Asi budeme oba společně rádi, když těch selhání bude v našem státě, městě, obci co nejméně.
Přeji pěkný víkend
Tomáš Kubín 10.12.2005 18:45

Re: Re: Královopolákovi

Vážený Královopoláku, vezmu to odzadu: jsem náměstkem českobudějovického primátora. Budu jím ještě cca rok. Jsem z oné proklínané ODS. Několik vytunelovaných firem by se v ČB jistě našlo také, těžko u některé vinit z jejího osudu radnici. Do špitálu chodím již pár týdnů za 75ti letou maminkou (na nervové) také s toaletním papírem a také se tomu divím. Ne že by na to nemocnice neměla, to je spíš lidské selhání. Je to přinejmenším nedůstojné. Asi ale ani u vás nemocnici nezřizuje město. Nebo ano?
Do Českých Budějovic se přistěhujte, pravidelně jsme hodnoceni jako velmi dobré místo k životu. A snad alespoň malilinko tomu přispívá radnice. Nebo tomu alespoň neškodí. :-) Doufám.
Královopolák 10.12.2005 17:53

Re: Královopolákovi

Vážený pane Kubín, předpokládal jsem, že jste z Brna, když jste komentoval záležitosti brněnské ODS. V tom případě se omlouvám za neopatřičnost dotazu.
Frustrován opravdu jsem, kvalita života v mojí čtvrti se zhoršuje, veliká strojírenská firma která zde je, zeje vytunelovaná prázdnotou, přes magistrát tečou pěnězotoky neznámu kam a když jdu za mámou do nemocnice, nosím sebou toaletní papír a mýdlo protože nemocnice na to nemá.
Přemýšlím, kam se odstěhovat, možná do Budějovic, určitě to tam řídíte lépe. Jakou tam máte funkci?
 
 
Shi 10.12.2005 17:22

Re: Re: Re: Re: Autorovi, vydavateli a čtenářům ...

Notáři už dávno svou solidnost zpochybnili svými skutky. Tam už není co zpochybňovat.
 
"Ty dobytku" - jak kultivované oslovení - že by se nám tady ozývala potrfená notářkská "husa" ?
Královopolák 10.12.2005 17:17

Re: Re: Re: Re: Autorovi, vydavateli a čtenářům ...

Pane Vlasto, nevím proč mi tykáte, nepásli jsme spolu. Netvrdím, že jsou notáři jako většina zkorumpovaní. Vzhledem k tomu, že korupce je jev který který prolíná celou společností, lze zcela jistě nalézt zkorumpované policisty, soudce, politiky... stejně jako ty poctivé kterých je doufám většina. Vysvětlete mi, proč by měli být notáři vyjimkou? Vyrostli ve stejné společnosti.
mik 10.12.2005 14:54

primator

Mimochodem, brnensky primator pochazi podivne rodinky. Neni to napriklad tak dlouho co bratr pana primatora byl odejit z firmy Strabag protoze "nenakladal se sverenymi prostredky zcela v zajmu firmy", od zaloby bylo upusteno. Muzeme jen spekulovat zda to bylo jen kvuli tomu, aby image firmy nebylo spojovano s takovymito aferkami nebo proto, aby firma mela sanci na zakazky u radnic ovladanych tunelari z ODS.
Tomáš Kubín 10.12.2005 14:20

ano

Par.43, odst.3 zák.40/2004: "Počet zájemců, kteří budou vyzváni k podání nabídky, nesmí být nižší než 5 a vyšší než 20.  ..."
Tomáš Kubín 10.12.2005 14:13

Královopolákovi

Vážený Královopoláku, o něčem co se nazývá Semilasso nemám vůbec potuchy, o ostatnách věcech o nichž s takovým svatým rozhorlením píšete, také ne. Je to prostinké - nejsem z Brna, ale z Českých Budějovic a můj příspěvek je v rovinně obecné, i když obecně platné. K Vašim dalším výlevům v dalších příspěvcích (notáři atd.) se vyjadřovat nebudu, neboť to nelze. Jste zřejmě jeden z těch, pro něž jsou všichni zloději a dobytkové. U mnohých Vašeho ražení to ovšem bývá důsledkem nějaké frustrace.
Mimochodem - volat po transparetnosti, nadávat a schovávat se přitom za přezdívku ... to je dokladem velikého ducha, milý Královopoláku!
Vlasta(on) 10.12.2005 13:53

Re: Re: Re: Autorovi, vydavateli a čtenářům ...

Ty dobytku!!!!!!!!! Ty chceš zpochybňovat notáře jako takové? Kde ty pitomý hovado bereš tu drzost! Ty seš tady asi jediný spravedlivý, co?