3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Velký podvod ministra Dienstbiera

Ministr Dienstbier vypracoval a ve vládě prosadil návrh zákona umožňující osobě žijící v registrovaném partnerství adoptovat děti svého partnera. Odůvodňuje ji právy dětí, tím, aby dítě neskončilo v dětském domově, aby partner mohl vyzvedávat dítě ze školky či mohl vidět zdravotní dokumentaci dítěte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Boublíková 21.7.2016 7:21

Re: Opravdu netuším, jak jste na to všechno přišel

Vite, co mně velice udivuje?

Většinově jsme velice liberální v otazce interrupcí, ackoliv se tim fakticky zbavují zivota nenarozene deti.

A najednou se vsichni mohou preskocit, ze nejake deti maji mit ne jednu mámu bez táty, jak je zcela běžné, ale dvě :-)

R. Gramblička 21.7.2016 7:35

Re: Opravdu netuším, jak jste na to všechno přišel

ano. a všichni jsou najednou experti na blaho dětí

R. Morava 21.7.2016 10:04

Re: Opravdu netuším, jak jste na to všechno přišel

Paní Boublíková, máte pravdu že nejhorší z toho jsou samozřejmě interrupce zdravých dětí. O tom není sporu.Jenomže i ten homosexualismus (ideologie nepřirozené podpory homosexuálů) je spojená nádoba femisnismu (toho který vyvolává nepřátelství mezi ženami a muži - nemám na mysli ten oprávněný v předminulém století), nevázaného sexu, potratů...

Tyto nesmysly propaguje poměrně malá menšina s nadměrným vlivem na většinu. Nejhorší je že šroubují víc a víc. Dáte jim prst a za chvíli chtějí celou ruku. Proto je správné říct dost a je správné to veřejné podráždění než skončíme u sexu s dětmi a příbuznými (I takové úvahy už někdo začíná prosazovat). Lidé u nás na rozdíl od západní Evropy pochopili, že tyto věci se nás v konečném důsledku týkají. Protože vedou právě k těm potratům = kultuře smrti, vymírání Evropské civilizace a nahrazením středověkými migranty. Takže je třeba říct dost!

Sex patří do soukromé sféry a adoptovat děti mají heterosexuální páry. Co se týká umělého oplodnění, nebo náhradních matek, nechápu proč se durdíte. Naše zákony jsou v tom dost liberální a nemám pocit, že by se v tom něco měnilo.

A. Alda 21.7.2016 10:28

Tak jest, pane Moravo.

Napsal jste to dobře, ale slyším, jak se hrách od zdi odráží.

P. Boublíková 21.7.2016 10:37

Re: Opravdu netuším, jak jste na to všechno přišel

Ja se nedurdim, durdi se autor clanku, který oznacil náhradní mateřství za neetické.

Jak jsem psala výše - i kdyby tento zakon neprošel, děti budou v homorodinach žít dál, pouze bez adopce.

V. Novák 21.7.2016 11:26

Re: Opravdu netuším, jak jste na to všechno přišel

Nepřipadá vám, že si rovnou v jedné větě odporujete?

"Sex patří do soukromé sféry a adoptovat děti mají heterosexuální páry." Pokud platí, že "Sex patří do soukromé sféry" (což IMHO platí) - tak co je státu do toho, kdo s kým leze do postele?

R. Langer 21.7.2016 11:47

Re: Opravdu netuším, jak jste na to všechno přišel

Pokud chcete adoptovat dítě, leze vám stát do všeho.

V. Novák 21.7.2016 13:29

Re: Opravdu netuším, jak jste na to všechno přišel

Já vím - ovšem ten pán si dokáže v jedné větě odporovat. Na to jsem se ho pokusil upozrnit.

R. Gramblička 21.7.2016 7:33

Re: Opravdu netuším, jak jste na to všechno přišel

" V důsledku čerstvého nálezu Ústavního soudu zákon v takovém případě dokonce nebrání ani tomu, aby pozůstalý partner takové dítě adoptoval. Je však otázkou, proč by to dělal a vymazával v dítěti vzpomínku na jeho dávno zemřelého rodiče, který měl dítě rád, nijak mu neublížil a jehož obrázek visí dítěti na stěně v pokojíčku."

nechápu, proč by adopce měla nutně vymazávat dítěti vzpomínky na dříve zesnulého rodiče. Ty vzpomínky mu může vymazat i druhý rodič, kdyby chtěl. Chce snad autor vymyslet právo na vzpomínky?

M. Prokop 21.7.2016 8:24

Re: Opravdu netuším, jak jste na to všechno přišel

Tendenčnost bude nejspíš dána tím, že se autor velmi angažuje ve věci krádeže dětí pí Michalákové, kde tyhle záležitosti hrají dost značnou roli.

P. Boublíková 21.7.2016 9:04

Re: Opravdu netuším, jak jste na to všechno přišel

V te kauze je nekdo homosexual? No z vas to leze jak z chlupatý deky :-)

Rekla bych, že to šílené nebezpečí, které si autor článku ponekud vycucal z prstu, je tady odjakziva: lidi se rozvedou, jeden z paru může mit snahu si privlastnit deti se vsim všudy, žádat o zbavení rodicovskych práv toho druheho... kdyz to léta letouci nikomu nestrasilo v hlavě, co tak najednou?

Z. Lapil 21.7.2016 8:39

Re: Opravdu netuším, jak jste na to všechno přišel

Nevím, jak veřejnost, ale mě na celé té záležitosti vadí jedna věc.

Když se před deseti? patnácti? lety řešila registrovaná partnerství homosexuálů (což mám za dobrou věc: nemoc, dědictví...) byla ta samá veřejnost ujišťována, že zcela jistě nikoho ani nenapadne řešit adopce.

Ale hlavní věc: homo/hetero sexualita se, počítám, řeší nějakým prohlášením, jiné možnosti mi připadají dost hrozné. Proč potom, proboha, sexuální orientaci řešit? Kde je rovnost před zákonem? Pár kombinovaný jsou manželé, pár homo jsou registrovaní partneři, kteří mají z těch a těch hledisek práva a povinnosti manželů (protože "v dobrém i zlém"). Tečka.

Dovedu si lehce představit dvě rozvedené (ovdovělé) kamarádky, které se na shánění chlapa vykašlou a zařídí si společnou domácnost. Musí se proto prohlásit za lesbičky? A kolik pánských bokovek mají povoleno, než jim ten glejt zase vezmou? Pánové samozřejmě nápodobně.

P. Boublíková 21.7.2016 9:00

Re: Opravdu netuším, jak jste na to všechno přišel

Ano, tak by to mělo být - rovnost před zakonem. Jenže RP jsou jediní, komu současný zakon adopci dítěte partnera neumožňuje.

Taky mně vadí ten dávný slib neresit adopce, ale zas bych na tom tolik nerajtovala.

Vadila by mi pozitivní diskriminace čili zvýhodňování homosexuálů jako žadatelů o adopci cizich dětí, bohužel toto nebezpečí zde je a na to bychom měli dát pozor.

A. Alda 21.7.2016 10:32

Ten slib neřešit adopce vůbec není dávný.

Je to z doby Paroubkova premiérování. Paroubek ten zákon o homosexuálním quasimatrimoniu protlačil v domnění, že mu za to vlivná homosexualistická loby podrží židli. Jenže zapomněl, že i homosexuál má jen jeden volební hlas.

J. Mrázek 21.7.2016 0:27

EU je jako Dientsbier ...

Co nápad, to zhovadilost ...

A. Richter 21.7.2016 7:00

Re: EU je jako Dientsbier ...

Ale on musí.

Je to Američan, ministr bez portfeje (bez odpovědnosti). Čím větší bordel tady zavede, tím víc ho Putin odmění. Non olet.

.... *8-(