3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Velký podvod ministra Dienstbiera

Ministr Dienstbier vypracoval a ve vládě prosadil návrh zákona umožňující osobě žijící v registrovaném partnerství adoptovat děti svého partnera. Odůvodňuje ji právy dětí, tím, aby dítě neskončilo v dětském domově, aby partner mohl vyzvedávat dítě ze školky či mohl vidět zdravotní dokumentaci dítěte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Tachovský 21.7.2016 11:15

Ono u tech homosexualu to je trochu jinak

Pokud lesby chteji dite. Tak jedna z nich zapre (hlavne pred sebou) svou orientaci a nekde v hospode na zachodcich se necha otehotnet. Pak ma dite "bez otce", tady mi ta adopce pride docela na miste. Jinak pokud je otec znamy, tak je ta adopce samozrejme nesmysl. No a u gayu to je uplne jinak. Gay si v hospode na zachodku dite neporidi.

J. Gutvirth 21.7.2016 10:50

Máte v tom nějaký značný chaos

Asi si potřebujete vyřešit nějaký SVŮJ problém. Tak buďte statečný. Komu tím, prosím Vás pan Dien... ublíží? Nějaké paní? nebo pánovi? nebo dítěti? Tak VO CO GO?

A. Reček 21.7.2016 10:59

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

Jde o to v jaké tzv. rodině bude ten človíček vyrůstat. A to je hodně důležité.

V. Novák 21.7.2016 11:20

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

A nebo nebude vůbec...

Jedny si nechávají dělat interrupce - jiní dělají psí kusy, aby si dítě pořídili - je to něco proti něčemu?

P. Boublíková 21.7.2016 12:07

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

Ja nevím - matka samozivitelka plus dite jsou taky rodina? A jaka? A že jich je... Kromě toho je u nich daleko větší pravdepodobnost, že budou čerpat soc. dávky, než u homorodiny, kde dítě živí dva.

Ale kupodivu má daňový poplatník pupínky z homorodiny, přestože o penize jde až v prvni řadě :-)

R. Tesařík 21.7.2016 13:06

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

Já mám z homorodiny taky pupínky.

I. Mertl 21.7.2016 15:46

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

Navštivte kožního lékaře.

J. Tachovský 21.7.2016 13:09

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

Matka samozivitelka je takovy mytus. Rozvedena zena s detmi dostava vetsinou alimenty a socialni davky, takze na to fakt neni sama.

V. Novák 21.7.2016 13:23

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

Ale chlap je v rodině jen ve formě výpisu na účtu...

J. Jurax 21.7.2016 20:30

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

co se tak koukám po okolí, tak matka samoživitelka spokojeně žije se svým přítelem na hromádce a od normální rodiny nejsou k rozeznání; akorát přítel je hlášen u rodičů a samoživná formálně osamocená matka pobírá vítané příspěvky od státu. No neberte to ... zažil jsem i, že tohle radil streetworker mladé, nepracující a poněkud prostoduché dvojici s děckem - prostoduché proto, že na to sama nepřišla. Streetworker placený státem buď přímo nebo přes nějakou neziskovku radil k podvodu.

A někteří se dřou, pracují a platí na to daně ...

J. Kavalír 21.7.2016 12:53

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

Bude vyrůstat v té rodině, ve které se narodí, případně v té, kam jej rodič, jemuž je svěřen do péče, vezme s sebou. A je úplně jedno, zda je ten rodiš homo nebo heterosexuální.

R. Tesařík 21.7.2016 13:06

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

Jadno to není.

J. Jurax 21.7.2016 20:34

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

Možná. Ale není jedno, zda ta rodina bude stejnopohlavní nebo nebude. Děti sice přežijí leccos, ale podepíše se to na nich.

J. Tachovský 21.7.2016 11:27

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

A vite, ze tim Diensbier ublizi ? Treba lidem, kteri berou manzelstvi vazne a ne jen jako nejakou ulitbu uradum. Tento zakon ublizuje podobne jako kdyz vytrhate starnky z Bible a pouzijete je na WC. To taky nikoho neochudi ani nezabije, ale dost lidem to bude pravem vadit.

P. Boublíková 21.7.2016 12:20

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

Chjo... Predstava, že vsichni budou žít ve sporadanem manželství a nebudou se hádat, neboť dle některých psychologů hadky ubližují dětem vic než rozvod, dale nebudou chlastat, fackovat se, zahejbat ani jinak hresit, nebot to vše děti negativně ovlivňuje, je vskutku naivní.

J. Tachovský 21.7.2016 13:12

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

Asi jste to nepochopila. Samozrejme, ze nebudou vsechna manzelstvi idealni, ale v podvedomi lidi je, jak by ten ideal mel vypadat a k tom se budou snazit vice ci mene uspesne priblizit. No a ted Dienstbier junior do toho idelau udela zasek ve smyslu homoridin s detmi.

V. Novák 21.7.2016 17:11

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

No a co? Brání jim někdo žít v křestanské konzervativní co já vím jaké rodině?

Mlžou si libovat, jak je to fajn, že oni nemají různé překážky a přát těm, kteří překážky museli překonávat, štěsí. A nebo smažení v pekle, to podle toho, jakou křesťanskou lásku vyznávají...

J. Kavalír 21.7.2016 12:56

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

Tak se za Diensbiera pomodlete každý večer dva "zdrávasy", třeba mu to pomůže a dostane rozum. :-)))

J. Tachovský 21.7.2016 13:08

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

A proc bych se modlil, kdyz zase tak moc verici nejsem ? Prectete si muj prispevek, zamyslete se, precete si ho jeste jednou, zase se zamyslete a snad vam to doje.

J. Kavalír 21.7.2016 13:38

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

Nechápu, jak by ten zákon měl oblížit někomu, kdo žije v normálním manželství, ale chápu, že může pomoct někomu, kdo má od mala dvě "maminky" a pokud mu jedna zemře, bude na rozhodnutí úřadů, zda ho svěří do péče té druhé, nebo jej pošle do děcáku případně ke zcela cizím lidem.

P. Burda 21.7.2016 15:03

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

Tak nač zákon o osvojení/adopci stejnopohlavních partnerem?

Býval tu institut společně domácnosti, který mimochodem řešil i většinu z toho, kvůli čemu se zavádělo registrované partnerství.

Co brání návrhu zakona, aby při nezájmu druhého biologického rodiče zůstalo v péči osoby žijící se zesnulý rodičem a dítětem ve společné domácnosti více než XX měsíců před smrtí rodiče?

Vyřešil by se tím problém i u soužití "na hromádce", ale nebyl by přísun politických bodů za adorace homosexuality.

R. Vašíček 21.7.2016 16:09

Re: Máte v tom nějaký značný chaos

Vadiť možno. Ale že neublíži, to je fakt. Vy ste asi z tých, ktorí nejedia bravčové, aby neublížili muslimom, ani hovädzie, aby neublížili tým, pre ktorých sú kravy posvätné.

J. Svoboda 21.7.2016 10:38

Dientsbier - co to je?

Každý ať se ne něj podívá a poslechne si ho a bude mít jasno. Potom nemusí nic v hlavě válet.

A. Alda 21.7.2016 10:20

Máte pravdu, pane.

Ten zákon vůbec není na pomoc dětem, ale naopak proti dětem. A to velmi silně proti dětem a jejich přirozeným potřebám.

Dítě má přirozené právo na oba rodiče, jichž je potomkem. V průběhu vývoje se identifikuje s rodičem téhož pohlaví a na základě jeho interakce s rodičem opačného pohlaví se pak učí rozumět "druhé polovině lidstva" a vycházet s ní.

Je-li dítě zbaveno jednoho z rodičů, zejména dojde-li k tomu v útlém věku, je v celoživotním maléru, neboť mu tato vývojová zkušenost chybí. Protože těchto dětí v popoluci od 60. let postupně přibývá, projevuje se již dnes vážná krise schopnosti párového soužití jak mladých žen, tak mladých mužů. Vyrůstá-li dítě jen s jedním s rodičů, je jeho vnímání světa dospělých pokřiveno. Zejména vyrůstá-li chlapec jen s otcem a dcera jen s matkou, nemohou v dospívání a v dospělosti nemít vážné problémy s nastavením svého chování vůči druhému pohlaví.

Ale teď si představme, jaký guláš se vytvoří ve vzorcích chování dítěte, které vyrůstá s dvěma osobami stejného pohlaví. Také dítě vůbec nebude vědět, jak se chovají muži k ženám a muži mezi sebou, ani jak se chovají ženy k mužům a ženy mezi sebou. V reálné společnosti dospělých se vůbec nebude schopno zorientovat. A tento malér z dětství se v dospělosti překonat nedá ani s týmem psychologů. Takové dítě bude zcela ztracené a jeho naděje na normální vlastní rodinu bude ještě mnohonásobně menší než naděje těch chudáků a chudinek, co vyrůstali jen s matkou nebo jen s otcem.

I zlá macecha je lepší než párek vzájemně se eroticky milujících mužů, i zlý otčím je lepší než párek vzájemně se eroticky milujících žen.

P. Boublíková 21.7.2016 10:31

Re: Máte pravdu, pane.

Jenže realita je taková, že deti jednoho z partnerů homo páru v homo rodině ziji a neudelate s tim vubec nic, ledaže byste jim to dítě sebral.

Zakon by kolem toho jen zmenil "administrativu".

A. Alda 21.7.2016 10:35

Tyto případy jsou smutné a bolestivé,

ale naštěstí je jich velmi málo - na prstech jedné ruky se ty případy dají spočítat. A to rozhodně není důvod, aby na tyto praktiky zákonodárce přistupoval. Již Její císařská a královská milost Marie Terezie von Habsburg kladla svým legislativcům na srdce, že casus rariores mají býti ponechány stranou.

P. Boublíková 21.7.2016 10:39

Re: Tyto případy jsou smutné a bolestivé,

No ale to je právě duvod, proč minority (obecně) řvou. Zakon má platit pro vsechny stejně.

M. Prokop 21.7.2016 10:42

Zezdola

"V te kauze je nekdo homosexual? No z vas to leze jak z chlupatý deky :-)"

Že tam jde o rodičovská práva a jejich zbavení, to jste zřejmě přehlédla.

P. Boublíková 21.7.2016 10:52

Re: Zezdola

Ale neprehledla.

Pokud jde panu H. o problematiku zbavení rodicovskych práv, proč ji u ďasa narouboval na Dienstbieruv zákon tykajici se registrovaných partneru? Vestsina z nas je prece hetero a tak by nas daleko vice zajimalo, za jakych podminek muzeme byt zbaveni rodicovskych prav, jak casto k tomu dochazi, kolik je naopak případů dobrovolného vzdání se rodicovskych prav a umožnění adopce vlastniho dítěte atd. atd.

Už mě to homofobni pisteni fakt nebaví a to si optavdu nemyslim, ze homosexualita je varianta normy :-)

Nechysta se pan H. vstoupit do politiky? Pak bych důvodům napsání toho článku rozumela :-)

R. Vašíček 21.7.2016 16:13

Re: Tyto případy jsou smutné a bolestivé,

(V Čechách) "v domácnostech sezdaných i nesezdaných gayů a leseb žilo v době sčítání 925 dětí" Vy teda musíte mať tých prstov na ruke až-až.