7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Velká ostuda české malosti

Tak se dovídáme, že v důsledku působnosti služebního zákona bude muset velvyslankyně České republiky na Slovensku Lívia Klausová předčasně opustit úřad.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Baldova 10.3.2015 10:13

Re: Je konec konců dobře, ze se kolaborant Klaus odkopal

L. David  Myslel jste Klause ze?  trumbelo

J. Lepka 10.3.2015 9:15

Pane Žantovský,

jsem přesvědčen, že umíte napsat lepší PR, tak proč jste tohle odflákl? Navíc : "...která měla a má všechny předpoklady k vynikajícímu výkonu té funkce: je ekonomka, dlouhá léta se vedle svého muže pohybovala v nejvyšších patrech politiky včetně té zahraniční a nadto je původem Slovenka ", je pro post na zastupitelském úřadu relevantní jen ta poslední poznámka. Opravdu nechápu, proč by velvyslanec měl být ekonom. A fakt, že : " mediální dohady, že jde o oplátku za Klausovu podporu Zemanovi v průběhu prezidentské kampaně," nejsou jen mediální dohady, ale zcela normální reakce většiny národa na nelogický a jinak bezprecedentně nesmyslný zákrok prezidenta.

Nevím, proč se snižujete na úroveň jistého mluvčího, jistého prezidenta.

Š. Hašek 10.3.2015 9:14

Velice přesné.

Dej levicovým stranám moc ....... a budeš se jen divit (občane)!

Jednou mladý, jednou starý, jednou nemá papír (z vesnické "university"), pak zas někdo "neladí" politicky. No, až to bude "jako firma", tak prostě jeden poletí na příkaz šéfa - o to možná jde, v dnešní přípravné době. Lid jest spokojen.

J. Chaloupka 10.3.2015 9:12

První její pozice byla začátkem 90. let, kdy si jako

manželka ministra financí sedla do správní rady tuším České spořitelny. Vězte, že paní Livie se v tom naučila chodit. A to, že někdo vystudoval VŠE z něj ještě nedělá ekonoma. Ostatně soudím, že náš vyhlášený ekonom Kalousek nedokázal to, co zvládne i mírně podprůměrná hospodyně, snížit rozpočet státu o cca 8-9 %, abychom neutráceli víc, než si tzv. vyděláme. No a paní K. to bylo celý život ukradené. Vyhazování peněz bylo náplní života celé rodiny Klausů, tedy peněz daňových poplatníků, aby bylo jasno. Ty své si hlídali dobře.

J. Lepka 10.3.2015 9:17

Re: První její pozice byla začátkem 90. let, kdy si jako

Jestli to třeba nebude tím, že i podprůměrná hospodyně se v rodinném rozpočtu nemusí dohadovat s opozicí o mandatorních výdajích. Jo, jo, to se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou.

F. Vokurka 10.3.2015 9:23

Re: První její pozice byla začátkem 90. let, kdy si jako

ta vase hospodyne si vezme spotrebak na lodicky a pak se divi, ze ji po byte coura exekutor.

tolik asi k "obecne" inteligenci lidu.

S. Palinová 10.3.2015 9:41

Re: První její pozice byla začátkem 90. let, kdy si jako

Můžete, prosím, napsat kteří ministři to snížení rozpočtu zvládli?

J. Jurax 10.3.2015 20:26

Re: První její pozice byla začátkem 90. let, kdy si jako

Jestli to, že vyhlášený ekonom Kalousek snížil rozpočet státu o cca 8-9 procent není dáno tím, že nestudoval VŠE ... :-)

On ovšem vyhlášený ekonom Sobotka, co zaťal sekyru pěkně hluboko - za jeho působení ve funkci ministra financí vznikly rozpočtové schodky v celkové výši 406,6 miliard Kč, v důsledku čehož se státní dluh více než zdvojnásobil - taky VŠE nestudoval ...

Z. Švrček 10.3.2015 8:49

Je to podivný svět.

Nutíme naše dnešní mladé, aby se připravili na dobu, kdy budou ještě kolem 70 let věku muset aktivně pracovat, protože jinak nic nedostanou od státu, do kterého celý pracovní život vrážejí a budou vrážet nemalé peníze na odvodech daní, sociálního a zdravotního pojištění. Na druhé straně k dnešním neutěšeným podmínkám na pracovním trhu, kdy již člověk v 50 -55 letech má potíž sehnat práci, vytváříme další omezení právě pro ty nejzkušenější, kteří by na místěch ambassadorů, profesorů, vedoucích týmů apod. mohli nabyté zkušenosti ještě s elegancí a nadhledem použít, tedy aby si je strčili někam a odpotáceli se do ústraní. To je jedna nespravedlnost, nebo spíše ukázka toho, že služební zákon (a podobná ustanovení v jiných zákonech) mají být prostředkem nikoliv např. depolitizace, ale odstranění nepohodlných a vytvoření cesty k dosazení "těch svých".

Kromě toho tento příklad paní Livie, kromě toho, že je docela jasnou ukázkou vyřizování si účtů, je navíc jednoznačně proti jedné ze základních zásad práva - totiž že nesmí působit retroaktivně. Podle logky použité v tomto případě, kdy se ustanovení služebního zákona uplatňuje na lidi, jmenované před jeho účinností, by se mohlo třeba MPSV rozhodnout k uplatnění výkladu, že i (někteří?) dnešní adepti šťastného důchodu dovršující 63 let, by měli dostat důchod až v 70 roce svého věku.

G. Novotný 10.3.2015 12:01

Re: Je to podivný svět.

Trochu mimo mísu, autore, ve smyslu retroaktivity. Stávající úředníci jsou v pracovním poměru na základě pracovní smlouvy. Do služebního poměru na základě Zákona o stání služb terprve nastoupí. Jaká tedy retroaktivita?  Autor píše o nezaměstnanosti a přitom hájí zabírání pracovních míst do pozdního věku. Jistě je dost  schopných a zkušených  lidí od čtyřicítky, proč jim nedat příležitost. Nikdo není nenahraditelný. Každá fáze života má svá omezení. Pokud se sedmdesátníci chtějí realizovat, jistě najdou spoustu uplatnění v rámci občanské společnosti, nemusejí zůstávat přisátí k cecku státní byrokracie.

J. Jurax 10.3.2015 20:30

Re: Je to podivný svět.

No, ono to bude platit jen ve státní sféře, takže o opravdu schopného profesora, vedoucího týmu, ba i ambasadora se soukromý sektor jistě popere, i když to budou sedmdesátníci ...

A. Sedláčková 10.3.2015 8:42

Paní Klausová

je vzdělaná a inteligentní, má dobré organizační schopnosti, navíc je Slovenka, což je určitě v tomto případě bonus. Tedy dobré předpoklady pro výkon této služby. Určitě patří mezi ty lepší osobnosti našich velvyslanectví. S tím věkovým omezením je - až na výjimky, do nichž paní Klausová patří - podle mne zákon v pořádku. Druhá věc - ti, kteří bez rozmyslu dokážou házet špínu na tuto paní kvůli jejímu původu a kvůli nenávisti vůči pp. Klausovi a Zemanovi, dokazují jen svou malost.

Š. Hašek 10.3.2015 9:21

Re: Paní Klausová

Připojuji se.

Myslím, že celá rodina Klausů musí svým "slušně normálním (pracovitým) životem" těžce štvát ty mraky závistivců, kteří se potloukají v české kotlince. Úspěch a solidnost není vždy opěvována. Ale také už bylo (a bude)........

Z. Baldova 10.3.2015 10:23

Re: Paní Klausová

Prosim aby me zde nekdo napsal zasluhu Ceske Republice  od te Vasi slusne LK  O jejim choti neni rec ten udelal CR mnoho ostud skandalu a nakradl miliardy to ano to je teda zasluha:):) a jeste kolaboruje s Rusama!!!!!!!!!!!!!!!

J. Hejna 10.3.2015 15:40

Re: Paní Klausová

Už jste na chotě té slušné LK podala trestní oznámení?

J. Urban 10.3.2015 8:40

Nevážený autore, ostudou to začalo (předvolební

kampaň MZ), ostudou to pokračovalo (zvolení MZ polodementními třicetikorunáči), dalšími ostudami to pokračovalo a pokračuje (jmenování lívie, korunovační klenoty, summit NATO, Čína, pasy atd. atd. atd.) a vy nazýváte ostudou, že někdo (dle vás asi Někdo?!) má kvůli roky platnému zákonu jako každý jiný skončit ve funkci? A nejste náhodou bIbej?

Z. Baldova 10.3.2015 10:24

Re: Nevážený autore, ostudou to začalo (předvolební

Ale on to vi ze je blbej,ale chce do IVK tam ma zajistene dobre mistecko za nakradeny penize

M. Malovec 10.3.2015 8:38

A že jste

nepsal o malosti v době, kdy paní Klausová dostala od Zemana odměnu za podporu ve volbách.

P. Matustik 10.3.2015 8:13

A co tak treba eautanazie?

Kdyz uz teda nejsou ti 70nici k nicemu a navic zatezuji statni pokladnu (duchod a zdravotni) tak by se proste mohlo uzakonit, ze k 70 narozeninam se dostavi povine do lecebny, kde se jim nezne pomuze na jiny svet...

M. Malovec 10.3.2015 8:36

Re: A co tak treba eautanazie?

Proč těm chudákům sedmdesátníkům nepřipadá diskriminační vůči nám šedesátníkům, že využívají zdarma veřejnou dopravu?

J. Hejna 10.3.2015 15:42

Re: A co tak treba eautanazie?

Trapné.

D. Polanský 10.3.2015 7:23

K tradicím patří i ctít zákon!

Nebo ne? 70 let určitě není diskriminace, spíš obrana proti korytářům.

J. Kombercová 10.3.2015 8:21

Re: K tradicím patří i ctít zákon!

...a trafikantům.

V. Šťastný 10.3.2015 7:20

Jaká ostuda?

Služební zákon ČR přijala díky bezprecedentnímu, hrubému nátlaku EU. Samozřejmě, jeho tupé, účelové naplnění je druhá věc.

J. Kopeček 10.3.2015 7:09

Tak nevím,

ale proč by měli na výnosných korytech sedět lidé do smrti? Osobně si myslím, že nějaká věková hranice by měla platit i pro poslance. A to, že Klausová dostala ono koryto jako protihodnotu za Zemanovu podporu snad nemá smysl pochybovat. A jestli někdy někdo přijal tento zákon, o čem je vlastně řeč? Je platný? Je. Tak co tam máte dále?

A. Novák 10.3.2015 15:07

Re: Tak nevím,

proč si myslíte, že Livie se chystá na tom postu zemřít? :o)

P. Maleček 10.3.2015 6:24

Zemanovy dvě mouchy jednou ranou

No, to že tohle byla odměna za Klausovu podporu Zemanova prezidentování je jasné každému trotlovi. To nemluvě o tom, že už dlouho chtěl Klaus svou pizizubku vypudit z baráku. To aby nedržkovala ke Klausově zálibě v mladých kočičkách. A tak si prezidentští kluci plácli. Ty mně, já tobě.

A k té skvělé dispozici Klausové k velvyslancování na Slovensku zapomněl Žantovský dodat i to, že její tatík za Slovenského štátu organizoval transporty slovenských Židů do koncentráků. Což se na tvrdě antisemitském Slovensku dodnes cení.

Takže jmenováním Klausové zabil Zeman dvě mouchy jednou ranou. Inu pussydent jak fík.

J. Mannheim 10.3.2015 7:31

Re: Zemanovy dvě mouchy jednou ranou

mladých kočičkách? jen zástěrka pro Blesk a ty, co ten Blesk baští, spíš bych to viděl na chlapečky... ne, že by mi homosexuálové vadili, ale o to víc mi vadí maloměstští homofobní pokrytci, kteří si potají užívají a nejsou schopní si to ani přiznat

F. Vokurka 10.3.2015 9:26

Re: Zemanovy dvě mouchy jednou ranou

pokud nejste tim chlapeckem vy, tak s klidnym srdcem prohlasuji, ze blabolite o necem o cem nemate nejmensi potuchy, ostatne jako vzdy.

Z. Baldova 10.3.2015 6:13

Autore

Jestli povazujete  za nejlepsi urednici tu babu Klausovou ktera tam sedi na nic a byla dosazena jen na oplatku podpory Zemana  od kolaboranta Klause tak Vas potes panbuh