4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 15.3.2006 16:46

"Kdo si přeje skončení současné vládní politiky. "

Já !!!!!!!!
Doktor 15.3.2006 13:35

Kdo si přeje skončení současné vládní politiky.

Za současné vlády byl zatím historicky nejvyšší růst HDP. Poprvé v historii ČR byla plusová obchodní bilance. Stouply nominální i reálné mzdy. Přetrvává rozpočtový deficit - ale má klesající tendenci. Deficit veřejných rozpočtů je stále vysoký, ale klesá a blíží se maastrichtským kriterím. Daňe jsou vysoké, ale - i když jen kosmeticky - klesají. Jediné zásadní minus je vysoká nezaměstnanost (jenže stoupá produktivita práce).  Vládní ČSSD v programu slibuje v podstatě zachování stávajícího stavu.
Co nabízí opozice?
hodne neRath 15.3.2006 14:54

Re: Kdo si přeje skončení současné vládní politiky.

nizsi dane, mene uradu, mensi EUrovlezdoprdelnost
Doktor 15.3.2006 21:05

Re: Re: Kdo si přeje skončení současné vládní politiky.

Osvětlete mi prosím, jak hodlá ODS snížit daně. Stále mi to nějak uniká. Pokud bude 15% rovná daň, pak bych to chápal - potraviny zdraží o 10%, spotřební zboží zlevní o 4%, já zaplatím 15% z platu. Budou zachovány odpočitatelné položky z daňového základu? A když ano, pak v jaké výši? Bude se od základu daně stále odpočitávat zdravotní a sociální pojištění? Na tohle mi prosím odpovězte.
A taky, kdyby někdo z místních modroptáků mohl ubohému bolšánovi říci, jaký volební program ODS právě platí. To bych moc rád.
Nax 15.3.2006 17:06

Re: Kdo si přeje skončení současné vládní politiky.

Stoupa produktivita a stoupa nezamestnanost, trochu neprijemny soubeh, ne? Pracovni mista totiz vytvari maly a stredni podnikatele, kteri bohuzel u nas nemaji zivot i jen snesitelny. Zaklad rustu je polozeny na kratkodobych az strednedobych investicich. Za pet let budeme resit strukturalni problem, co s montaznimi zavody.
A dane rostou, nekoukejte jen na dan z prijmu u nejnizsich prijmovych vrstev, koukejte na celkove zatizeni. Den danove svobody nam utika a utika a utika. A co zo toho mame? Jsou lepsi silnice? Ne. Jsou lepsi statni skoly? Ne. Je lepsi statni zdravotnitcvi? To se blizi do krize. HDP neni vsechno.
Doktor 15.3.2006 21:00

Re: Re: Kdo si přeje skončení současné vládní politiky.

nejsem sice ekonom, ale...
Pokud stoupá HDP a zároveň roste objem průmyslové výroby a exportu a na druhé straně se nemění nezaměstnanost. Selským rozumem - průmysl si vystačí na zvýšení produkce se stávajícím počtem zaměstnanců, tudíž zvyšuje produktivitu práce.
To, že by malí a střední podnikatelé dokázali třeba jen v malém nahadit Škodu Mladá Boleslav je s prominutím hrozná ptákovina.
Den daňové svobody je pěkná záležitost, ale kdyby se aspoň ti hošani co ho vypočítávají shodli (letos je dle různých serverů od 12.6. do 3.7.) No kdybych já léčil tak přesně, jak ti inženýři ekonomie počítají, tak si v krematoriu můžou rovnou najímat na další směnu.
Sorry - ale státní nemocnice jsou v kvalitě obecně lepší než soukromé (alespoň ty velké). O tomhle tedy zase něco vím já, a prostě to tak je.
V krizi není zdravotnictví obecně - v krizi je financování zdravotnictví.
Vlali 15.3.2006 10:54

kdyby, kdyby

Jo kdyby si Klaus se Zemanem neplácli v opoziční smlouvě, tak by (jako východisko z nouze) velká koalice byla možná. Dokonce kacírsky prohlašuji, že by byla vhodná. Vono stejně má-li dojít k značně nepopulárním krokům (penzijní reforma, zdravotnictví) je dobré panuje-li shoda mezi hlavními hráči na trhu. Což při volné soutěži a využívání i neexistujících chyb ( dodnes nevěřím na reakci ODS k Czech teku) jaksi nefunguje. Ovšem chyba ODS, že prodala "duši" za křesla (např. i pro Klausovku)ve správních radách je holt jejich trauma.
OBČAN XY 15.3.2006 10:00

O JAKÉ PRAVICI SE TU STÁLE HOVOŘÍ -

 Je-li ODS pravicovou stranou,pak se musí veškeré pravicové idee opravdu nutně stydět za to co tato,zatím velká a značně zaneřáděná strana vytvořila a doposud vytváří......Tento všemi barvami hýřící papagáj si nemá na evropském bidýlku prakticky kam usednout.....Zkouší do v Polsku,ale ani tam se mnoho zobu nenabízí.....Zřejmě proto usiluje se svým fuhrerem toho času na Hradě s pomocí bolševiků o izolaci směrem k EU,aby mohl v naší klícce,beztrestně a vytrvale trusit své nechutné výměšky....
jarda 15.3.2006 9:22

cituji

Proto pouze výrazné volební vítězství pravice dává jistou naději těm z nás, kteří si přejí skončení současné vládní politiky - jak autor přišel na takovýhle nesmysl? Když uvážím že soudruzi z ODS jsou pořád stejní jako když je sponzoroval Singha a Bács tak jak by mohli děla jinou politiku než politiku kradení, podvodů a klientelismu jako vláda současná?
hodne neRath 15.3.2006 10:32

inu Jardo...

maj v programu vyrazne snizeni dani - a od toho tezko mohou cuknout. A kdyz mi zustane vic penez, budu na uradu mene zavisly......
franta 15.3.2006 10:44

Výrazné snížení daní

Zase jedna neustále opakovaná "pravda", ODS chce daně snížit, Paroubek je zvyšuje. Jsem důchodce, který si přivydělává na ŽL a náklady stanovuje procentem z příjmů. Vzhledem k tomu, že toto procento bylo od letošního roku zvýšeno v mém případě na dvojnásobek (50%) s platností i pro min. rok, zaplatím na dani z příjmu jen asi dvě třetiny toho, co bych musel zaplatit ze stejných příjmů loni.  Mně osobně "Paroubek" tedy daně (to co musím skutečně zaplatit) výrazně snížil.
hodne neRath 15.3.2006 11:04

no Franto.....

to snad ani nestoji za komentar...... na to aby jste na tomhle opravdu neco ziskal, se musite nachazet ve velice specialnim "segmentu". Apropo - neziskal by jste vic, kdyby jste se zmuzil a evidoval si sve skutecne naklady?
franta 15.3.2006 11:33

Nevím jaké máte vlastní zkušenosti,

ale procento pro výpočet nákladů pro OSVČ, kteří si chtějí započítat náklady procentem z příjmů bylo zvýšeno VŠEM i když některým více a některým méně. A jinak děkuji za radu, ale vzhledem k tomu, že mé skutečné náklady jsou téměř nulové, zůstanu u své osvědčené metody.
hodne neRath 15.3.2006 12:32

Re: Nevím jaké máte vlastní zkušenosti,

no a asi se Vas take netyka minimalni dan....
Nax 15.3.2006 17:09

Re: Re: Nevím jaké máte vlastní zkušenosti,

Ja platim na danich (vcetne zdravotniho socialniho) 60% a uz me to prestava bavit. Asi pujdu pracovat nekam jinam, kde po me budou chtit min. A neco mi za me dane nabidnou.
Dušan Polanský 15.3.2006 7:40

Tak proč o této iluzi vůbec píšete?

Já vím, že je to iluze, Vy to víte, Franta to ví, víme to všichni. Přece 1 + 1 = 2.
SLAVA 15.3.2006 1:14

Přání otcem myšlenky...

Zdá se mi, že socialisty do koaličního svazku s komunisty většina médií a novinářů, včetně autora tohoto článku, tlačí tak, že to vypadá, jako by si to přáli. Metodu dodala ODS - vytvořit virtuální problém, stále jej opakovat a opakovat, a lidi tomu nakonec uvěří, že. Stále mi ale není jasné, jaké komunisty má kdo na mysli. Jsou vlastně stejně přítomni všude.