2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
adélka 3.11.2009 17:59

zachránce????

Myslím,že pan Gandalovič jen tímto straší,aby získal podporu. Do čela strany chce proto,že mu to bylo přikázáno, ostatně není sám, komu je přikazováno....8-o

Walter 1.11.2009 15:13

Koalice ODS-ČSSD jako ochrana proti novým stranám?

Je jisté, že by pánové z obou stran zřejmě volili tuto alternativu, pokud by jim šlo o koryta. Jaká je potom šance na změnu mafiálnských poměrů v české politice a respektování přání občanů? Budeme nuceni jít opět do ulic?

jarda 1.11.2009 19:01

Re: Koalice ODS-ČSSD jako ochrana proti novým stranám?

prozatím ještě stačí jít k volbám;-D

68 1.11.2009 21:10

Re: Koalice ODS-ČSSD jako ochrana proti novým stranám?

Vyjít si s klíčema někam do ulic už zase bude co nevidět jediná naše záchrana. Co jinýho. Ale už mě to otravuje, to chození furt dokola po ulicích. Snad zkusit vzít sebou klíč francouzský, ale kdo se s tím má tahat.

Alík 1.11.2009 12:56

odliv voličů

Voliče pravicově orientovaných stran musí vyhlídka velké koalice nutně odradit od volby ODS. Tyto dvě strany mají na většinu věcí diametrálně odlišné názoy. Proto si naprosto nedokážu představit, který volič (ať už ČSSD nebo ODS) by tyto strany volil, pokd by předem věděl, že se nakonec sloučí v koalici.

jarda 1.11.2009 19:04

Re: odliv voličů

Alíku, uvědomte si, že velká koalice není cílem číslo 1 pro nikoho , je to možná a poměrně pravděpodobná varianta , ke které nás žene volební zákon - ten zákon, který před změnou tak hrdinně ochránil prezident Havel s pomocí Ústavního  soudu.

Jan 1.11.2009 11:00

Je přece zcela jasné,

obě největší, nejvelkohubější strany si po minulých zkušenostech uvědomují, že pouze ve vzájemné jednotě je jejich síla a naděje na udržení lukrativních postů!A tak na oko budou před volbami po sobě házet špínou a po  patových volbách si padnou do náruče s oddůvodněním, že zachraňují republiku která je stejně vinou obou "Zu Grund".Sním svůj klobouk, pokud tomu tak nebude!

P 31.10.2009 20:56

ODS působí bezradně

chybí ji takový tahoun, jakým byl kdysi Klaus. Ten dokázal po Sarajevu dát spoustu energie do toho, aby stranu zachránil. ČSSD byla v podobné situaci a objevil se Paroubek, kterému se podařilo získat voliče. Nechápu, proč hrubci mají mezi voliči takovou oblibu, ale je to tak. ODS má v tuto chvíli v čele neschopného šéfa - opustit sněmovnu, když probíhá politický boj, to je nebetyčná hloupost.

Ladislav N 31.10.2009 21:23

Re: ODS působí bezradně

"...dokázal po Sarajevu dát spoustu energie do toho, aby stranu zachránil..."

Ale podařilo se mu ji tím přetvořit málem v "sektu Klausovi věrných" a málem ji tím potopil. :-/

P 31.10.2009 22:54

Re: ODS působí bezradně

Nehodnotím sympatie, jen technologii moci.

hugo 31.10.2009 17:42

dvakrát nevstoupíš do stejné řeky...

jistě se mnohým klukům z obou superpartají stýská po první "legendární" velké koalici.kdy byznys jel fifty-fifty,až pak vždycky jedni či druzí zdivočeli hamty-hamty a dneska jsme "u snědeného krámu".....jak říkávali náš soused:i v nevěstinci musí být být pořádek,aby se z toho nestal bor..l  !!!;-)

jarda 1.11.2009 19:06

Re: dvakrát nevstoupíš do stejné řeky...

chápeš, že příčinou jsou voliči a voelbní zákon, rozdělující hlavy půl na půl ? Na tom teprve začínají politici svoje rejdy.

janoryna 31.10.2009 17:20

od kdy je ODS

protibolševickou hrází ? je proti parobkoviale nemánic proti bolševizaci. kdo nejde s námi, je proti nám a levičák !

Ladislav N 31.10.2009 19:35

Re: janoryna IP: 78.45.0.xxx

Kolikrát je potřeba blbovi vysvětlovat pojem bolševik, aby si ho osvojil?

RosPerot jr 31.10.2009 14:03

zase nekdo kdo věděl jak to dopadne a zapomněl to říct nahlas

Jene, už by jsi zase odvolával a vyměňoval, ty kujóne. I ty, můj Jene?

steppenwolf 31.10.2009 11:23

Kandidatura Gandaloviče

působí takovým dojmem, že schválně přišel s takovým sebevražedným programem, aby bylo jasné, že nevyhraje. Topolánek bude mít v případě, že kongres bude volební, sparringpartnera, a na pozadí Gandalovičova programu nebude moci nevyhrát.

jarda 1.11.2009 19:06

Re: Kandidatura Gandaloviče

R^

Vydra 31.10.2009 9:47

velká koalice může být dobrá

ale hlavně jako záchrana pro ODS. Po přijetí LS, které protlačila ODS naprosto sebevražedně, nebude ani ve státě,ani v Evropě žádný prostor pro pravicovopu politiku, ani pro pravicovou rétoriku (ta bude ještě více nevěrohodná, než dosud). "Pravice" bude povinně dělat politiku levicovou. ODS tak v podstatě ztratí opodstatnění. Její pravicové sliby jdou proti trendům v Evropě, které jěště dlouho přetrvají. ODS si sama podřezala větev pod sebou, neboť protlačením LS zlikvidovala vlastní program a vlastní identitu (stačí přeččíst novou preambuli zakl. smlouvy). Píši to s lítostí, jako její bývalý volič.

Marat 31.10.2009 12:47

Re: velká koalice může být dobrá

Ale ale, co Čech tak socialista, tedy levičák. Kde by se v ČR mohly nálézt pravičácí? Co si vůbec představujte pod pojmem "pravicovost"? Většina z vás považujte za pravicovost, dokonce za extrémní  pravicovost někdejší Německý nárdní socialismus. Ale ten vůbec nebyl pravicový ! Byl levicový ač nemarxistický .

Vydra 1.11.2009 14:17

Re: velká koalice může být dobrá

Marate, do skutečného Marata máš hodně daleko, ale snad by bylo možné, naučeit se aspoň číst to, o čem tak retardovaně žvástáš.

hurikan 31.10.2009 12:50

Re: velká koalice může být dobrá

Svatá pravda, mluvte z voliči ODS, Byla to dobrá značka. Gulatí ji prošustrovali, Nejen ideově ale i osobnostně je ODS vyprázdněná. MOžná, že Němcová, by byla přijatelná. Celá ta svita, okolo Topolánka, co NEPODPOŔILA svého prezidenta, gremium žádné, prohlášení pro vyjímku v LS, kterou sami zapinkali, až na pár senátorů. VOliči to ODS NEZAPOMENOU! Až po sumitu se Mirek gulatý zmohl něco požlampal. Celou dobu měli hlavu v písku!!Pravicový volič této země má smůlu, ukradli mu  ODS

ascari 31.10.2009 15:11

Re: velká koalice může být dobrá

Nepodpořila presidenta? Byl to Topolánek,který sebevražedně bojoval za Klause,aby byl zvolen presidentem.Prazvláštně se mu odměnil.Tu loajalitu,kterou tak oceňuje a vyžaduje,vůči Topolánkovi ani v nejmenším neprijevil.

PETR 31.10.2009 9:20

Něco tak pitomého

jsem už dlouho nečetl.  Předně - z ODS se stále ozývají hlasy, jestli by měl být kongres volební, zda má zůstat Topolánek předsedou a Topolánek sám prohlásil, že "chce mít silný mandát " do voleb. Což samozřejmě neznamená volby, ale semlít se na kongresu může ledacos. Do této situace vpadává Gandalovič s oznámením, že by v případě, že by se volil nový předseda, byl ochoten na tuto funkci kandidovat. Někdo by přece kandidovat musel a je lepší, bude-li známá alternativa. A jestliže rozvíjí myšlenku, co po volbách, dopadnou-li opět patově, a navrhuje velkou koalici, svědčí to o uvážlivé rozvaze. V době krize a kdy jsme zadlužení, jak pravil pan Schwarzenberg " jak carský oficír", je lepší vtáhnout populistického a rozhazovačného Paroubka do zodpovědného místa a říct mu: " Chceš rozhazovat ? Tak na své vlastní triko!" a ne ho mít neustále v zádech. Poslanci ČSSD a KSMČ dělají líbivou politiku a dluhy a pak ze zadluženosti viní vládu.  Tolik vyvozuji ze stupidně napsaného blábolu pana Bartoně. Pokud je to jinak a on celou věc špatně interpretoval, pak sorry a prosím o bližší informace.  

realista 31.10.2009 10:57

Re: Něco tak pitomého

neboj! ještě jedno, dvě takovéhle prohlášení, Topolánek dále předsedou... a volby rozhodně nebudou patové:Paroubek s Filipem bude mít ústavní většinu.

Tomas Pansky 1.11.2009 9:03

Re: Něco tak pitomého

Paklize nekdo navrhuje velkou koalici po volbach, pak by mozna bylo dobre naznacit, jak by se ta budouci velka koalice lisila od soucasne velke koalice.  Momentalne mame velkou koalici (ODS, CSSD, Zeleni) a vlada rekla, ze neni mozne nic utvorit a proto se zakopala do udrzovaci role.  A to uz tu bylo i v minulosti, kdy mela fungovat velka koalice.  ...  Ona by v Poslanecke snemovne vubec nebyla patova situace, pokud by nedochazelo k prepocitavani hlasu podle d'Hondtovy metody (ktera posiluje velke strany).  Tady si ODS nabehla na vlastni vidle.  Lhani okolo voleb a snaha opet zmenit volebni zakon, to uz je jen takovy politicky folklor.  top0625top@hotmail.com

Novák 1.11.2009 18:40

Re: Něco tak pitomého

Pak bude nejjednodušší, aby ODS vůbec do voleb nešla a doporučila svým voličům volit P. a spol. A ti budou vtaženi do zodpovědných míst. Určitě budou dobře hospodařit.

Frank 31.10.2009 8:48

Dlouholetý matador ODS Říman.

Nevadí, že je blbý, důležité je, že je dlouholetý. Byl to jeden z největších pitomců na úřadě ve F-M. V ODS jsou zřejmě jiná kritéria.

jirka.s. 31.10.2009 9:01

Re: Dlouholetý matador ODS Říman.

Vsadím se, že uhádnu, čeho že jsi dlouholetým členem ty, fanóšu !!! ;-(

Joe 31.10.2009 9:56

Re: Dlouholetý matador ODS Říman.

Spolek blbů?

jirka.s. 31.10.2009 12:07

Re: Dlouholetý matador ODS Říman.

Nikoliv, ten jeho spolek je daleko nebezpečnější! Ovšem připouštím, že jedno nevylučuje druhů!!! ;-)