18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Velezrádný klacek na Klause

Prezident Klaus končí své druhé volební období a socialisté hledají způsob, jak ho co nejvíce pokopat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 22.2.2013 18:58

Obdivuji Vaši nekonečnou trpělivost,

protože já to už postupně vzdávám. Lidi nechtějí skutečná fakta, data, skutečný obraz událostí.

Dokud se tento národ nenaučí objektivitě, je to marné, marné, marné...

P. Scheck 23.2.2013 5:08

Re: Obdivuji Vaši nekonečnou trpělivost,

Paní Kaniokova,

nechci vás chytat za slovíčko, ale vyjádřit naději, že se nějaký národ naučí objektivitě, je,řekněme, velmi "optimistické".

Navíc je tato věc spojena také s morálkou.

A na to nestačí žádná psaná doktrina.

Každé špatné svědomí má stovky, a možná tisíce hodnověrných úniků.

P. Scheck 23.2.2013 4:46

Omluva

Pane Vyhnalíku,

napsal jsem Vám dlouhou odpověď na vaše dřívější vyjádření ohledně amnestie V.K., ale vše zmizelo s tím, že už příspěvek nelze dohledat.

Tak mě, prosím, omluvte, nemám teď sílu zase vše zkomletovat. Snad příště. Peter Scheck

B. Rybák 23.2.2013 20:43

Re: No pane Čech!

Husákova, jenom v podmínkách totality "fungující", nepřijatelně Slovensko dotačně zvýhodňující "federalizacia", byla záměrně vytvořena pouze jako pojistka proti (české) demokratizaci systému. Jedinou šanci zničit tuto časovanou bombu tedy zničil V. Havel odmítnutím prvorepublikové ústavy (a zničením slovenských zbrojovek).

Co by jste radil, když by v jedné zemi byla schválena federace a v druhé samostatnost? Jít do boje? Vždyť dokonce ani to OH se na Slovensku neuchytilo.

Pozn: Odpusťte konečně V. Klausovi, že je mnohem vzdělanější a chytřejší než Vy. Klausovo řešení bylo i v tomto případě řešením naprosto optimálním.

B. Mráz 22.2.2013 8:13

Tragedií je,

že 18 senátorů, kteří by měli být výkvětem národa, se nestydí podepsat pod takový donebevolající paskvil, jako je žaloba prezidenta za velezradu kvůli amnestii.Je-li toto vzorek naší politické reprezentace, bůh budiž milostiv České republice.

T. Kočí 22.2.2013 8:22

Re: Tragedií je,

Mluvíte mi z duše, ostatně i autor článku.Mně to doslova uráží, kdo sedí v senátu. A taky ta kredenc Wagnerová, velmi aktivní v každé Pí...ně co vymyslí socani.

P. Schuster 22.2.2013 8:24

Re: Tragedií je,

Původní záměr při zřizování Senátu byl, že většinový volební systém vygeneruje osobnosti a politická příslušnost (která je důležitá ve Sněmovně) bude druhořadá. A co máme? Výkvět národa v podobě socialistických senátorů, kterých je většina, na čele s odborářem Štechem.

P. Čech 22.2.2013 9:02

Re: Tragedií je,

Také se mi to nelíbí, pane Schustere.Senát považuji od samého začátku za zbytečnou a drahou instituci. Stačí pouze přidat pár pravomocí prezidentovi (je již volen přímo a většinově občany) a senát zrušit. Nicméně současný stav je ten, že existuje a senátoři byli (na rozdíl od poslanců) zvoleni většinově, čili demokraticky. Jejich zvolení je většinovou, demokratickou vůlí občanů.Může se Vám to nelíbit, to je však asi tak vše.

P. Čech 22.2.2013 8:56

Re: Tragedií je,

Bohudík, pane Mrázi, Vy nejste tím, kdo bude chování a činy senátorů hodnotit. Hodnotit je budou jejich voliči, kteří je většinově zvolili.Uvědomte si, prosím, že ev. žaloba na prezidenta Klause není ve skutečnosti  j e n   kvůli jeho amnestii, to je jen záminka. Ona žaloba je celkovým zhodnocením činnosti pana Klause v politice. Ústava, jak známo, nic jiného nepřipouští.

M. Moravcová 22.2.2013 8:13

Přesně jako v padesátých létech

Vymyslíme si obvinění, sepíšeme petice , i lidi ze závodů a z polí nás budou podporovat. To by bylo, aby toho nenáviděného Klause nepopravili.

T. Šmilauer 22.2.2013 16:34

Re: Přesně jako v padesátých létech

Tak se to Vaškovi z oranžovo-rudého senátu vrací! Poč ten samý Klaus se paktoval s tou samou levicí při uzavírání nemravného kšeftu zvaného opoziční smlouva? Což  už jste zapomněli na jeho mobilizaci proti levici před volbami 1998? (Doleva nebo s Klausem?) To jste tenkrát nezjistili, že je to věrolomný člověk?  Lidi se nepoznají podle slov, ale podle skutků. Je to teprve 15 let, co si dva prognostici rozporcovali o moc ve státě, to si už nevzpomínáte?

Klause nikdo nebude věšet ani zavírat, naštěstí. Pro  něho je horší, že  za  13 dní začíná jeho pouť do zapomnění. A že za rok po něm pes neštěkne.

P. Čech 22.2.2013 8:12

Nejsem lůza!

Jsem občan, pane Polanecký, jestli víte, co to je. Nejspíše to však nevíte, protože, jak je vidět, dělíte lidi ve státě na vyvolené a lůzu. Zajímalo by mne, kam řadíte sám sebe.Socialismus nesnáším, žil jsem v něm po celou dobu jeho existence u nás a nepovažuji se ani za levicově zaměřeného. Vyznávám t.zv. pravicové ideály a právě proto tvrdím, že žádná pravice, žádná pravicová strana v ČR není a nikdy po válce nebyla. Václav Klaus, o kterém je zde řeč, není žádný představitel pravice, kam je hloupými novináři posouván, ale sebestředný mocichtivý jedinec, který je pro vlastní prospěch schopen a ochoten podstoupit a učinit vše, jen aby oné moci dosáhl. Sám sebe pasuje do role toho, kdo jediný má pravdu. Občané (jak Vy říkáte "lůza") si ovšem ve své většině myslí něco jiného. Kdyby u nás existovaly skutečně demokratické, většinové volby do všech úrovní řízení státu, troufám si tvrdit, že pan Václav Klaus by nikdy nikam nebyl občany zvolen.A to je asi také jeden z důvodů, proč nazýváte občany lůzou.

P. Lenc 22.2.2013 8:49

Re: Nejsem lůza!

Vy nejsre lůza pane Čechu, vy jste pouhý grafomanský blábolista.A že se štavnice na prezidenta Klause začíná podobat štvanicím padesátých let nevidí pouze lidé jako vy.Naprosto souhlasím s článkem a mohu se pouze stydět za "senátory",kteří jsou opravdu lůzou.Bolševickou lůzou.

P. Čech 22.2.2013 9:16

Re: Nejsem lůza!

Václav Klaus si naběhl sám. Jednou to totiž muselo zákonitě přijít. Chová se totiž jako absolutní monarcha, pouze on má pravdu a je nejchytřejší. "Štvanice" na pana Klause je jen výsledkem jeho celkového působení v politice od roku 1989. K moci jej vyzdvihl pan Václav Havel, což byl jeho největší životní omyl. Jmenoval jej premiérem a zastrčil si tak hada do svého kožichu.Já osobně nesouhlasím s existencí senátu v ČR, ale když už tady je a senátoři jsou (na rozdíl od poslanců) voleni demokraticky, tedy většinově, mohu s jejich rozhodnutími pouze nesouhlasit, což ovšem není tento případ. V žádném případě je ovšem nemohu a nesmím nazývat lůzou. Pokud bych to přesto učinil, sám bych se mezi onu, ovšem skutečnou lůzu, přiřadil.

J. Vyhnalík 22.2.2013 15:47

Re: Nejsem lůza!

Václav Havel před problémy uhýbal, případně se je snažil řešit zákulisními dohodami. Václav Klaus se naopak nebál jít do konfliktu i ve chvílích, kdy věděl, že se nesetká s potleskem.

Vzpomeňte na dělení Československa, kdy se Havel poté, co ho v Bratislavě vypískali stáhl do ústraní a chystal se na svou třetí presidentskou kandidaturu. Zatímco Klaus se staral o to, abychom na dělení Československa doplatili co nejméně. Klaus se vždy své názory snažil formulovat a obhajovat, zatímco Havel nedokázal své názory formulovat ani natolik, aby na nich mohla vzniknout politická strana, která by je hájila. Přitom zájemců by našel jistě dost, jenže to by také znamenalo, že by musel se svou kůží na politický trh.

Transformaci Československa a později ČR od rozpadajícího se socialistického státu v rámci RVHP řídil Václav Klaus a ne Václav Havel, který ekonomii vůbec nerozuměl.

P. Čech 22.2.2013 17:31

Re: Nejsem lůza!

Pane vyhnalíku, máme na všechno zcela jiný pohled a názor. Tedy nepředpokládám, že bychom se na čemkoliv shodli.Pan Václav Havel nebyl příznivcem moci politických stran nad občany a mám za to, že ani nechtěl, aby nějaké strany vznikaly. Měl představu poněkud jinou. Asi.  Představu, podobající se představě mé. Jsem pro odejmutí moci politickým stranám v zájmu státu. podobně jako tomu je ve Švýcarsku, kde ovšem k tomu došlo poněkud jinak. Všechny významné politické strany tam již více než 50 let tvoří něco jako velkou koalici a to v zájmu  bezchybného a bezproblémového fungování státu. Na rozdíl od ČR, kde politické strany neustále volně soutěží (rozuměj bojují o moc nad občany) a na zajišťování fungování státu jim nezbývá čas ani síly. Bez osoby Václava Havla by k žádné transformaciČSFR a později ČR nikdy nedošlo, bez osoby Václava Havla by se Václav Klaus nikdy do politiky nedostal. To, k čemu došlo v ekonomii po roce 1990 (rozkradení státního majetku ev. jeho vložení do rukou pánů Koženého a jemu podobných, vložení do té doby odděleného důchodového účtu do státního rozpočtu) opravdu nesvědčí o tom, že by pan Klaus oné ekonomice rozuměl. Pokud však ano, potom však ekonomiku položil na oltář svého politického vzestupu a bylo mu zcela jedno, jak to dopadne. Hlavně že on bvude u moci, což se mu bohužel podařilo.

J. Vyhnalík 22.2.2013 18:02

Re: Nejsem lůza!

Problém je ovšem v tom, že Václav Havel svou představu neformuloval tak, aby se dala realizovat, nebo alespoň o ní diskutovat.

K listopadu 1989 by došlo, bez Václava Havla i bez Václava Klause. Byl to pouze logický důsledek ekonomického a politického zhroucení sovětského bloku a RVHP. Vždyť v té době už komunisté ztratili moc v Polsku, Maďarsku, NDR i v Bulharsku. O transformaci ekonomiky se postarala celá řada politiků, ale Václav Havel mezi nimi nebyl, on reprezentoval zemi navenek a to dobře. Ekonomice ovšem nerozuměl.

Porovnejte si laskavě vývoj u nás a v podobných zemích a možná pochopíte, jak složitý to byl úkol a také to, že ho ČR zvládla relativně dobře, to neznamená, že bez chyb.

A. Nováček 22.2.2013 7:21

Velezrádný klacek na Klause.

Pane Polanecký, nechte už těch blábolů  o pravici a levici.  Ta vaše pravice a levice společně rozložila v minulých zhruba 15 ti letech justici a paralyzovala policii.  A nyní se ten, který se o to významně přičinil - geroj Vodička, zaštiťuje neschopností soudů, aby odůvodnil to svinstvo co provedl. A najdou se pitomci nebo patolízalové, kteří to celé hájí.

Měl by jste svá moudra vyjevovat někde u Sládka, Bobošíkové a v budoucím institutu.... a neotravovat tady.

S. Donát 22.2.2013 9:32

Re: Velezrádný klacek na Klause.

A kterej vy jste, že chcete rozhodovat, kdo kam může nebo nemůže psát ? Jestli se Vám nelíbí, co se zde objevuje za články, tak sem nelezte. Nikdo Vás nenutí to číst, ne ?

J. Vyhnalík 22.2.2013 15:36

Re: Velezrádný klacek na Klause.

Nerozložila se ta justice sama? Ona je totiž tak nezávislá, že jí nevadí ani to, že se dva soudy neshodnou na rozsudku. Tak nezávislá, že své funkce si soudci drží doživotně. Snad se blýská na lepší časy (viz dnešní zásah policie), ale ty hlavní problému jsou neefektivita a přehlížení problémů obyčejných lidí a to vyžaduje důraznější akce samotných soudců proti těm, kteří systém zaplevelují.

Za nespravedlnost a nemožnost se dovolat náhrady škody u dlouho se táhnoucích kauz nemůže amnestie, ale právě soudní systém, který takové průtahy umožňuje.

D. Polanský 22.2.2013 5:44

Zajímavé Váš článek ukazuje přesný opak

toho, cojste napsal: Ukazuje se, jak hluboká je nenávist levice, ono totiž jasně ukazujete, jak hluboká je nenávist pravice. A konkrétně vás. Proč obhajujete zločin?  

J. Vyhnalík 22.2.2013 15:30

Re: Zajímavé Váš článek ukazuje přesný opak

Jaký zločin máte na mysli?

P. Maleček 22.2.2013 5:33

Amnestie - záchrana pro nešikovné kamarády Klause

Autor všude před Klause strká prezident. Tím se snaží vymazat v Klausově životopise období kdy byl "jen" ministrem financí, premiérem a šéfem sněmovny. Není se co divit, protože v tomto období se při řízeném rozkrádání státu dopustil mnohem víc vlastizrádných kroků než coby prezident svou amnestií.

Ta byla spíš záchranou přítelíčků, kteří při rozkrádání státu a majetku desetitisíců drobných investorů byli tak hloupí, že se nechali policií chytit, přesto, že Klaus pokřivil právní prostředí tak, aby mohli krást beztrestně. A díky ukradeným stamilionům si kupovali policii a justici aby natahovala jejich procesy.A aby to nebučelo propustil pár tisíc obyčejných kriminálníků.

Tohle je jasné každému s trochou přehledu a morálky. Ti jsou však pro autora společenskou spodinou a póvlem. Pro mě je to spíš sám autor a ti které obhajuje.

J. Veselý 22.2.2013 5:49

Re: Amnestie - záchrana pro nešikovné kamarády Klause

Přesné, pane děkuji.

J. Kulheim 22.2.2013 8:11

Re: Amnestie - záchrana pro nešikovné kamarády Klause

"Tohle je jasné každému s trochou přehledu a morálky. Ti jsou však pro autora společenskou spodinou a póvlem."

Vy, pane Malečku, máte přehled a morálku, tak byste mohl  sdělit jaké velezrádné kroky, V.K. učinil.

P. Čech 22.2.2013 8:28

Re: Amnestie - záchrana pro nešikovné kamarády Klause

A nejen to.Pan Václav Klaus je "prezidentem" z vůle systému a nikoliv občanů.Žádný občan, kromě 200 poslanců a 81 senátorů , což představuje 0,0035% voličů jej do funkce prezidenta nevolil a to jen proto, že tak pravil ústavní systém.Ikdyž de jure prezidentem ČR je, de facto jej já (a mám za to, že i velmi mnoho občanů ostatních) za   s  v  é  h  o    prezidenta nepovažuji. Ovšem pozor! Občané jsou přece lůza, jak praví pan Polanecký a papouškuje tak názor i Václava Klause. Podle takovýchto lidí mají právo vládnout ve státě pouze vyvolení a to ještě jen tehdy, pokud oni sami mezi ně patří. Toto vše je dílem zavedeného systému, který u nás de facto vládne, ikdyž ústava ve svých článcích 1, odst.1 a 2, odst.1 říká něco jiného.

J. Kulheim 22.2.2013 10:55

Re: Amnestie - záchrana pro nešikovné kamarády Klause

Pane Čechu, co vám brání v tom, abyste byl prezidentem? Udělal jste něco pro řešní věcí veřejných nebo jenom tak opruzujete? Brání vám v tom lenost?

P. Čech 22.2.2013 17:36

Re: Amnestie - záchrana pro nešikovné kamarády Klause

Nebrání mi v tom nic. Pouze to, že jím být nechci. Považuji se za soudného člověka a když vím, že na něco nemám, tak se tam osobně nehrnu.Navíc jž nejsem z nejmladších a jsem přesvědčen o tom, že prezidentem by měl být člověk okolo 40 let věku. Volit do této funkce senilní dědečky opravdu ničemu neprospěje.

V. Ondys 22.2.2013 4:28

:)))))) Příkladně pokrytecká levice už měla přes dvacet let možnost se vypořádat s Jakešem a spol. za pozvání cizích armád na naše území

když umí tak silácky mávat nad hlavou klackem velezrady, a to Klause rozhodně nemusím, poněvadž každé volby u nás jsou pro mne jenom :)))))))))))))) "třídním bojem" o socialistické přerozdělování.

B. Rudolf 22.2.2013 4:42

Re: :)))))) Příkladně pokrytecká levice už měla přes dvacet let možnost se vypořádat s Jakešem a spol. za pozvání cizích armád na naše území

V době, kdy se to mělo udělat (vypořádat se s Jakešem a spol.), byl u moci Václav Klaus. Je otázka, zda to, že se to neudělalo, lze klást za vinu jenom jemu.