11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Věčná reforma

Je to téma, která se pravidelně vrací každých několik let. Vždy vzbudí zájem médií, vlnu debat mezi veřejností, přičemž následně s železnou pravidelností naráží na čínskou zeď nepochopení, nevole a odborné neschopnosti v politické sféře. Ano, tímto tématem je penzijní reforma.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 2.2.2019 9:04

Lidé s tituly i bez jsou vlevo, nejsou vzdělaní kompozitivní

teorií a pak to tak dopadá. Nevědí si rady. Ani vy, autore... Dzp.

L. Novák 2.2.2019 9:59

Re: Lidé s tituly i bez jsou vlevo, nejsou vzdělaní kompozitivní

Podrobnosti zde: http://virtually.cz/archiv.php?art=5636

:-)

J. Holíček 2.2.2019 10:16

Re: Lidé s tituly i bez jsou vlevo, nejsou vzdělaní kompozitivní

Názorný příklad škodlivosti demokracie, kdy pomatenci ejakulují nesmysly a činí tak bez omezení, protože coby zdánlivě neškodní nejsou zavíráni do blázinců.

L. Novák 2.2.2019 10:30

Re: Lidé s tituly i bez jsou vlevo, nejsou vzdělaní kompozitivní

Vy tím pomatencem určitě nejste. Přece byste tady neejakuloval... :-)

J. Kulheim 2.2.2019 8:49

Sociální stát zlikvidoval rodinu.

Souhlasím s panem Krásenským

Rodina je, byla a bude základem pro přežití. Socialisté měli a stále mají sen změnit člověka a vybudovat ráj na zemi. é. Součástí tohoto ráje na zemi je to, že stát se bude starat o občany od početí di hrobu. Výsledkem je to, že je stále méně těch, kteří by měli chuť počínat. Stát se nedokáže postarat ani o to, co stálo na počátku jeho vzniku. Měl za úkol zajistit občanům to o co se nemohou postarat sami nebo za pomoci rodiny. To jak je zajištěna vnitřní a vnější bepečnost, silnice, vidíme každý den. Jenom se zbytečně plete lidem do života.

Socialistické řízení společnosti může fungovat pro jednu generaci. Sociální stát zničil tradiční rodinu. Přebral její funkce a přebral pravomoce a sebral peníze. Fakticky omezil svobodu jednotlivce a rodiny. Cílem nebylo lidem pomáhat, ale ovládat je a učinit je závislými a “státu”. V současnosti v ČR 50% občanů musí prosit a nějakou sociální dávku. Socialisté řeší pouze problémy, který by nebyly, kdyby je nezapřičínili. Věšina lidí by nebyla v nouzi, pokud by je stát nepřipravil o jejich peníze. Teď se musí postavit do fronty na sociální dávky. Každý věděl, že jednou možná bude starý a nebude soběstačný. Staral se o děti a děti měly morální povinnost se o ně postarat. Polud měl možnost tak si ušetřli penízel. V současnosti těžko přesvěsčovat o šetření, když je vysoká inflace a stát dělá dluhy I v odbobí ekonomické prosperity.

Tak zvaný sociální stát zničil rodinu a nic lepšího se nedokázal postarat. V období 1. republiky úpobírali důchod státní zaměstnanci. Na jednoho důchodce pracovalo 50 lidí. V současnosti je to pouze 1,7 občana pracujícího v produktivní sféře. Nebylo by jednoduší, kdyby sebrané peníze na daních nedávali děti rodičům, bez putování peněz do Prahy a zpět? Našim potomkům seberte stát 3-4 krát víc peněz než od něho v budoucnosti dostanou. To je cesta k tomu, aby skončil sociální smír mezi občany v produktivním věku a těmi, kteří už nemůžou pracovat. Atd.

J. Krásenský 2.2.2019 6:37

Jediná a pravá "důchodová reforma"

spočívá ve stabilní rodině a v dobře vychovaných dětech.

Základním pilířem důchodové „reformy“ je pro rodinná politika. Podpora stabilní rodiny nejlépe se třemi dětmi a více. Proč pro rodinná? Rodina je první záchranná síť, přirozená a nejsilnější. Nezastupitelná a těžce nahraditelná. Stabilní rodina snižuje náklady vlastní i veřejné, rozbitá přijde všechny pěkně draho – citově i materiálně, rodinné příslušníky i obec. Následky přetrvávají po generace. Nejsme tak bohatí, abychom si mohli dovolit rozklad rodiny. Proč tři a více dětí? Ne každý je vhodný pro rodinný život z důvodu nemoci, úrazu, psychopatické a sexuální úchylky i důvodu jiného životního cíle. Na tomto stojí každá perspektivní důchodová reforma. Ostatní „pilíře“ jsou atraktivní jen pro finanční ústavy a pojišťovny. Každý by si měl uvědomit, že stáří potřebuje zázemí – zdravotní, sociální, společenské, duchovní. Až převáží neproduktivní jedinci, zdraží služby s nimi spojené. Poptávka převýší nabídku a může se stát, že budou nedostupné. Ani za ty papírky, které schováváme doma nebo máme uložené v bankách a nemovitostech. Bůh nás před tím chraň. Pamatuji si dobu, kdy děvčata začala odmítat mateřství – že po nich nikdo nemůže chtít, aby rodily a na otázku, kdo je zastoupí, odpovídaly, že ty druhé. (O nedospělých dospělých věčných puberťácích nemluvě.) Dokud jich bylo málo, nebylo to na demografii moc znát. Po několika generacích jejich počty dosahují desítek procent a ocitli jsme se i z tohoto důvodu před kolapsem. Je marné vkládat naděje do přistěhovalectví. Evropané došli, poslední jsou z Ukrajiny. Ostatní neznají jazyk, nejsou kvalifikovaní a po celá desetiletí jejich kulturu zpracovávaly neziskovky v přesvědčení, že jim dlužíme. Mají nataženou dlaň. Muslimové jsou dle Koránu vyvolení – až naplní svůj počet sloužit nebudou. Nechtějí, nesmí. Dostihla nás naše vlastní neprozíravost, naivní víra ve všemocný stát a lidská práva. Jediné právo, které nám zůstane, je právo zemřít.

V. Kotas 2.2.2019 8:10

Re: Jediná a pravá "důchodová reforma"

Tak jest.

F. Kusák 2.2.2019 11:51

Re: Jediná a pravá "důchodová reforma"

Stav popisujete dobře, nic proti tomu, ale řešení nikoliv. Tradiční rodina se rozpadá, uzavřených manželství je čím dál tím méně a do toho vstupují různé další svazky, které si kladou podmínky, mít stejná práva jako ta heterosexuální. A tam, kde to jakž takž funguje, nemají potomci čas ani peníze se o nebohé staříky starat. Tristní situace. A tak jsou odkládání do zařízení spíše na dožití. A jak vypadá odcházení z našeho "slzavého údolí", tak o tom se mně nechce ani psát. Já změnu moc nevidím, protože razím-li filosofii "tady a teď", pak na na klidné a pěkné stáří moc šancí nezbývá. Čest výjimkám. Mohu tisíckrát říkat, že je to špatně, ale trend je bohužel jasný. Pán Bůh s námi.

J. Krásenský 2.2.2019 19:59

Re: Jediná a pravá "důchodová reforma"

Inu, jak myslíte. Děkuji za uznání popisu, ale řešení tu je - podpora rodin. A právě v době, kdy se rodiny rozpadají, je třeba je hájit. Už třeba tím, že je nebudete nazývat "tradičními". Je pouze rodina, od slovesa rodit a manželství od staroslověnského muž a žena. Vše ostatní je faleš a nelze to nazvat ani "netradiční rodinou". Jiná cesta není. Buď tak, nebo kolaps.

J. Lepka 2.2.2019 21:00

Re: Jediná a pravá "důchodová reforma"

Na této planetě žije v současnosti cca 7,5 miliardy lidí, přičemž ekologická únosnost je tak maximálně třetina a vy chcete podporovat natalitu. Co naše děti a vnoučata asi budou jíst vás evidentně netrápí. On se holt Alláh postará, že?

O. Uživatel 2.2.2019 21:22

Uživatel požádal o vymazání
J. Krásenský 3.2.2019 5:30

Re: Jediná a pravá "důchodová reforma"

Jsou lidé, kteří se bojí víc konce světa než konce měsíce. Místo obyčejných starostí řeší "výzvy" globální. Jejich "výzvou" jsou ideologie, neboť globální problémy mají ideologický základ. Například "globální oteplování" - jak veliký význam má "boj proti emisím" v EU, jestliže evropské emise dosahují tak deseti procent světové produkce. Vy se bojíte, co budou jíst Vaše děti a vnoučata, ale nemáte strach o to, co budete jíst sám, pokud děti, tudíž i vnoučata, mít nebudete. A na to odpovídám na začátku vlákna. Například Japonsko je krok před námi:

https://echo24.cz/a/iHiZ5/unik-pred-samotou-a-chudobou-japonsti-duchodci-se-nechavaji-zavirat-do-vezeni-a-statni-kasa-upi?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

A. Hrbek 2.2.2019 6:26

Pan Kohout

byl členem mnoha "komisí", včetně důchodových. Všechny byly na "něco".

Na to bude i současná, která má mít 47 nejrůznějších členů.

L. Novák 2.2.2019 8:41

Re: Pan Kohout

Samozřejmě. Když mají většinu socialističtí parazité, tak se věci dopředu hýbat nemohou. A souvisí to také s měnovou politikou ECB a ČNB. V inflačním prostředí záměrně vyvolávaném centrálními bankami a vládami v moci socialistů se na důchod rozumně spořit ani nedá. Přírůstky zničí inflace.

F. Kusák 2.2.2019 11:57

Re: Pan Kohout

Ne, nebyly, ale rozhodnutí nedělají komise, ale politici a prosadit racionální řešení, je docela složité. Vše je jednak o penězích a jednak o stavu společnosti, nebo lépe řečeno o trendech vývoje společnosti. A s tím si nikdo neví moc rady. Vy ano? Pokud ano, běžte do politiky a máte můj hlas.