3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

POLITIKA: Včera není dnes aneb Trump není Reagan

Je rozdíl, osočí-li někoho z něčeho prezident republiky nebo Pepa z hospody U Tří blbů po deseti pivech. I v demokracii má slovo hlavy státu větší váhu než úsudek občana s mozkem ponořeným do alkoholu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Heidlerová 23.9.2016 8:02

Povinnost volby

To už tu bylo za komunistů. Kdo k volbám nešel, byl osobně navštíven volební komisí, nucen před ní hodit lístek do volební urny a posléze různě šikanován. Tak to bylo v případě mé matky, kdy k nám domů dorazila volební komise, jenže maminka už volit nemohla, protože 5 dní před volbami zemřela. Otravováni byli i těžce nemocní i umírající v nemocnicích, domovech důchodců a pod. Většinou už ani nevěděli, která bije. Pak bylo několik statečných, kteří zásadně nevolili, a ti měli ze života peklo. Patří jim můj obdiv.

Zajímalo by mne, co by následovalo po uzákonění povinné volby, jak by se vymáhala a jaké by byly sankce a jak by vůbec nevoliče odchytávali??? Taková volba je omezení svobody. Jedno však tvrdím, kdo nechodí k volbám, ať potom nenadává na výsledky.

A. Alda 23.9.2016 7:52

Neplatný hlas je něco jiného než neúčast ve volbách.

Neplatný hlas má vypovídací hodnotu - je hlasem proti všem možnostem. Neúčast ve volbách však tuto vypovídací hodnotu nemá.

M. Hanko 23.9.2016 5:56

Re: Marně přemýšlím, co tímto článkem sledujete,

To jste asi nečetl pozorně. Autor JASNĚ napsal, že by nevolil ani HC, tedy neměl by koho volit. A proto by zřejmě k volbám nešel.

S. Kalužík 23.9.2016 0:46

Marně přemýšlím, co tímto článkem sledujete,

ale nic rozumného mne nenapadá, To si snad opravdu myslíte, že HC je nějaká naděje pro USA a celý svět? Nebo snad se američtí Republikáni měli při nominaci přijet poradit do Česka za spoustou radílků v čele s nějakým Stejskalem? Jsem velmi zvědav, co budete psát po volbách!

,