5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bokbok@seznam.cz 12.3.2008 22:18

Štěstí

Asi ho mám,moje dcera nebydlí v městě lovícího starce.

Dalimil 12.3.2008 16:12

Varování všem otcům nezletilých dcer pražských

V širokém okolí hradu pražského o nocích loví své nezralé oběti nezdrženlivý chlípný stařec. Zpravidla bere na sebe podobu důstojného, tradičních křesťanských a rodinných hodnot hájícího suveréna hradu pražského. Pod touto maskou vrhá se nezdrženlivě na ubohé nic zlého netušící mladé oběti zmámí je vidinou velkých peněz a zatahuje je do svého doupěte neřesti ve Vesci. Tímto zrůdným počinem hanbou pokrývá nejvyšší stolec pražský, jakož i český, na němž seděli čeští velikánové. Hanba mu!

Gaston 11.3.2008 17:09

Článek Švejnara jsem četl

ale nic mne tam nepobouřilo. Jestli Vlk necítí potřebu kultivovat politickou scénu a praktiky (např. při volbě prezidenta) považuje za normální, je to jeho věc. Ale nějak nemohu překousnout to, že se nám toto snaží vnucovat. Je evidentní, že Vlk má pokřivené vnímání reality a nevidí, neslyší co by měl vidět a slyšet. Hlídací pes demokracie to tedy rozhodně není....

jm 11.3.2008 16:37

TLACHY JAKO PŘI PŘÁSTKÁCH

TLACHY JAKO PŘI PŘÁSTKÁCH ale že  fakt že  vláda vládne větinou hlasů dvou odpadlíků a prezidentovo vitěztví bylo hlasy třemi odpadlíků z ČSSD: To nevidí demokratoborci čeští, zlatoústí, stejně jako fašistické politické praktiky, kde není důležité kolik poslanců bylo za kterou stranu a s jakým mandátem vyvoleno, ale důležitější je kolik poslanců, jak a za kolik lze koupit...To je správný fundus mementa prezidentské volby. Volby, kterou jenom s popřením skutečností a faktů, je možné nenazvat trestuhodnou, ničemnou a darebnou, ale tak leda z nouze ctností. Nic ve zlým vlci st. i ml....

AH 10.3.2008 23:13

Švejnat mi nevoněl novotou čí změnou

Je to pravičák jako poleno, kandidaturu mu nabídla partaj z pravicové koalice a v tomhle patří zjevně do stejné sorty jako Klaus. Paroubek se k němu přifařil zřejmě jen natruc Klausovi. Pozornost ale nesporně vzbuzuje to, že se na něj vrhli pravicoví hoši v jednom šiku. Divné - pan Švejnar přece mohl nabídnout stejné pravicové hodnoty! Toho mít za levičáka může mít jen individuum ducha poněkud mdlého.

Pravo/levé hrátky mi byly a jsou u kormy (to je záď - kdyby někdo nevěděl). Ale pravicové manévry proti Švejnarovi jsou až divoké, útočníci používají ty nejsprostší metody a zasvinili žlučí už kdeco. Až mi připadá, že ty slinty náramně připomínají styl byvšího Rudého práva. Tenhle výbuch nenávisti přece musí mít nějaké vysvětlení. 

Obávám se, že vysvětlení se nabízí jenom jedno. Politický styl se vrací do let padesátých. Tolik ke stylu "boje" a k formě. Obsah je podobného rodu. Špičky dávné KSČ byly propojeny ne ideologií, ale vědomím společného prospěchu. Nová strana a vláda je náhodou modrá, ale ale styl totalitních partají okoukala dobře a vědomí společného prospěchu ji právě tak poutá a ukázňuje. Dospělé slípky s jednou koulí si pod dohledem tatíčka nahrabaly a omladina spolu s těmi, co to nestihli doufá, že když vydrží a zaslouží se, lízne si jednou taky. Protože ani pravicové kuře zadarmo nehrabe. Copak o to - levicové davy by si taky rády hrábly. Ale mají smůlu. Jen chudí mohou být ještě chudší a přitom vydat užitek a zisk. Takže mi to připadá jako vítězný řev modrých zasloužilých a snaživé poštěkávání těch, co nejsou ještě za vodou a rádi by byli. Tak se vyšklebují na ty ostatní. Asi se cvičí na partajní schůze.

Jděte s tím vším, vy modří, červení, růžoví a zelení do Paďous. Život by snad měl být o něčem jiném.

Alf 10.3.2008 22:32

A nezapomenout!

Švejnar je estébákův hajzlík se vším všudy.

Valonis 10.3.2008 22:21

Díky starý vlku,

za upozornění na článek LN.Ty já vlastně moc nečtu, ale ten Švejnarův článek byla přesná analyza mafiánské volby ve Španělském sále. Věřím, že se brzy stane námětem jistě kasovního filmu. Takovou vitráž nemá hned tak nějaké evropské společennství. Bylo by škoda, kdyby takový námět vyšperkovaný hrubostmi a intrikami hlavounů zapadl. Ještě jednou, díky, Vlku-Kojzare.

Rad 10.3.2008 22:39

Re: Díky starý vlku,

Analýza? víte co to je? jestli ta snůška subjektivními doměnkami podložených tvrzení někomu stačí jako analýza, tak je pěkně slabomyslný.

wandy 11.3.2008 0:13

Re: Díky starý vlku,

Jako námět pro aburdní divadlo by to ale bylo opravdu skvělé. A ty půvabné monology. Topolánek: Ježíš jestli Václava nezvolej začne se zase s...t do mé strany a s tím spratkem Bémem nás převálcuje... Bém: Václave, musíš se smířit s tím, že teď už budu jedničkou v partaji já, a za to vykopnutí vzůru mi můžeš být zavázanej. I když mne už dost štveš: dělat ze sebe úplnýho idiota, abych se zavděčil tvým vrtochům ohledně národní knihovny... No snad se mi revanšuješ s olympiádou. Langer: Opatrně volové s těmi úplatky, nebo se proflákne naše švýcarské konto a k čemu by pak byla opoziční smlouva. Kalousek: Blbec Svoboda si zase pustil hubu na špacír a idiot Halík¨proflákl ten idiotský Klausův výrok, že křesťanství je zvrácená ideologie. Ti blbci vůbec nejsou schopni myslet politicky. Vždyť názory pana Klause jsou stejně jen exhibicionismus a 270 miliard nám Švejnar nedá. A to se přece počítá. To, že je rusofil a eurofob je možná nepříjemné, ale Topolánek se Švarcenbergem ho snad nějak umravní. Filip: soudruzi, jen ne Švejnar, ale nesmíme Klause volit veřejnět, abychom neodradili... uznejte, že Bobošíková je proti němu přece jen slabý odvar: kdo jiný než on by proti nám mohl poštvat současně američany i němce, kdo jiný než on by naši ČR dokázal polarizovat. ... No  jistě by bylo možné připojit i monology Paroubka, Bursíka apod, ale jak sleduji tuto diskusi, uděláto to někdi jiný lépe...

Rad 10.3.2008 21:57

Prostě je to tak jak autor píše - slovy klasika:

můžete s tím nesouhlasit, můžete proti tomu protestovat, ale to je tak všechno, co proti tomu můžete dělat.

VIKTOR 10.3.2008 21:25

Varuji vás!

Moc děkuji za výborný článek .Mluvil mi z duše.

Iva 10.3.2008 22:23

Re: Varuji vás!

Taky dík, skvěle napsané.R^R^ Mám stejný pohled na věc /a taky nechápu ex presidenta,???/ Kdyby si raději užíval důchodu

Magor Milda 10.3.2008 21:24

Podávám zde nadějný podnikatelský záměr, bez nároku na odměnu.

Jak vidím, pan Vlk a jeho přátelé by se určitě zajímali o fackovacího panáka z gumy, podobného panu Švejnarovi. Jako doplněk bych nabídl důstojný obraz tatíčka presidenta, vhodný k zavěšení na stěnu za tím gumákem. Pro většinu Klausových příznivců by asi bylo nutno pana Švejnara zmenšit asi na 165 cm, aby se nemuseli moc při tom fackování natahovat. Mírně zvětšený gumák, podobný Václavovi Klausovi, rovněž asi 165 cm vysoký, by nepochybně byl žádaným zbožím u našich socialistů a Zelených. Jako doplněk by se hodil obrázek soudruha předsedy Paroubka.

Návod k použití by byl jednoduchý, pohlédněte zbožně na portrét na zdi a utřete gumákovi jednu, až se prohne k zemi. Za bezkonkurenční cenu se zbavíte agrese!

Pokud přijdete na trh ještě před Vietnamci, můžete s těmito produkty pěkně vydělat! Obávám se pouze, že už na Velikonoce oba perspektivní produkty budou stát mezi trpaslíky a větrnými mlýny na tržištích.

Glock 10.3.2008 21:20

Zajímavé počtení

konečně někdo, kdo to napsal "nekorektně", za to ale pravdivě. Díky R^

Marcela Bednaříková 13.3.2008 11:00

Re: Zajímavé počtení

Dobrý den, děkuji za Váš názor. Možná Vás bude zajímat moje reakce, kterou jsem napsala přímo p. Švejnarovi :

 "Vážený pane profesore, dovolte, abych napsala svůj názor po přečtení Vašeho článku "Klaus odvádí pozornost od svého selhání", který vyšel 7. března 2008 v Lidových novinách.Celkový dojem je takový, že už byste se neměl vracet k osobě Václava Klause.Jakmile si odpočinete po volební kampani přijďte s něčím konstruktivním, pomozte třeba se změnou důchodového systému, zkuste založit novou stranu s konkrétním a užitečným programem, atd.Přízně voličů z řad občanů těžko dosáhnete tím, že budete neustále kritizovat současného prezidenta - určitě daleko víc ocení, budete-li se snažit srozumitelným způsobem dokázat, že by Vás měli volit v roce 2013.

Marcela Bednaříková "   -

snažila jsem se, napsat to slušně, ale uměla bych přitvrdit.Přeji Vám pěkný den a zdravím.bednarikova@ddm.pb.cz

Jakub S. 10.3.2008 21:14

Po předlouhém váhání to chci konečně napsat:

Mr. Svejnar (tak to přece má v US dokumentech!) mě posléze neuvěřitelně, zoufale, absurdně a naprosto zbytečně zklamal. A tisíce jiných. To NEMUSELO BÝT, člověče!!

Takhle se odkopat. No - o iluzi chudší. Ovšem protože vše má dvě stránky - zároveň bohatší o neocenitelnou zkušenost. Napříště, občané. Aux armées, citoyens - ! Duševně. A buďme ve střehu vůči všem takto nastrkovaným, náhle opojených tím, že jsou pár týdnů šmajchlováni a hlazeni.

Šumavák 10.3.2008 22:19

a poslouchejte své spoluobčany, kteří před nimi varují.....

šrek 10.3.2008 21:07

namouduši

pane Vlku, výborně!

Dave 10.3.2008 20:59

Prezident z klobouku

Ocenuju primer "prezident z klobouku". Svejnar se opravdu jen tak vyloupnul ze slupky polickych cachru, disponujic jen svou maskou pragamtickeho ekonoma. Co vezi uvnitr jsme mohli jen hadat.

Naopak zminka o Spanelsku, ktere se s takovymi podrazaky nemazli mi prijde dost uboha. Spanelsko jako zeme ma charakter na urovni Kolumbie, jen diky vlivu civilizovane Evropy jakz takz funguje. Tam by si s nim pohrali uz jen proto, ze do temnych ulicek strcil nos po setmeni.

Kaca01 10.3.2008 20:54

Ptala jsem se

znameho,ktery zije nedaleko Svejnarova pusobiste v USA,v Detroitu,kde je rozsirena krajanska ceska obec,ktere byl muj znamy dlouha leta predsedou.....Ptala jsem se,jaky ten Svejnar je,kdyz chce kandidovat na presidenta vsech Cechu a Moravaku......a kupodivu,nikdo z ceskych krajanu ho nezna,nikdo o nem nevi,a to je mi dost divne...ze by se pan profesor za sve krajany stydel?Jak tedy mohl chtit byt ceskym presidentem?Co ho tedy tak nahle osvitilo?.......nevite to nekdo?Ja v tom nejak nemam jasno!(ostatne myslim,ze ani on ne.....)

Pete Brich 10.3.2008 20:58

Podmanilo si ho kouzlo Pravdy a Lásky.

;-)PB

Šumavák 10.3.2008 22:12

nebo doživotní imunita (viz IPB) a renta.....

a také do CV by to nebylo špatné...."bývalý president ČR" a Financial Times by k tomu dodaly vysvětlení: "země s výraznou maďarskou menšinou..." ;-P;-D

ivana 10.3.2008 19:54

jak se buduje "kultít" osobnosti u nás doma

Pane autore, Váš článek nebyl hoden ani mého času, abych jej dočetla a to jsem důchodkyně.Apropo´, moc ráda bych se chtěla stydět za prezidenta kvůli jeho krátkým kalhotám.....kéž by se ten čas navrátil.

Pete Brich 10.3.2008 20:05

Vyčistěte si brýle a pusťte si ČTV.

PB

Kaca01 10.3.2008 20:49

Re: jak se buduje "kultít" osobnosti u nás doma

Proc tedy vstupuje do diskuze,kdyz jste nedocetla?Ja jsem docetla a s clankem naprosto souhlasim....;-P

vp 10.3.2008 21:05

Re: jak se buduje "kultít" osobnosti u nás doma

váš pan Havel není hoden chvály ale hany.on nechal své kamarády komunisty dál vládnout zemi české.proč?důvodů je víc-fešácké kriminály.jeho majetek který mu komunisti vrátili neporušený,i jeho hm,hm,sympatie ke komunistům.čest práci soudružko.

Šumavák 10.3.2008 22:17

moc ráda bych se chtěla stydět za prezidenta kvůli jeho krátkým kalhotám.....

co Vám brání, ho požádat, aby až pojede do Bukurešti na zasedání NATO si je vzal na sebe?

jan 10.3.2008 19:30

varuji

jak uzasne kdyz do me vstoupil svaty Klaus moc pekny modry clanek alespon se nenudim diky

bebe 10.3.2008 19:02

Výborný článek !

Díky autorovi .

sláva 10.3.2008 18:38

Klausovy oslavy a pan Vlk

ti uhranutí Klausem si holt nedokáží představit nic jiného. jiné reakce na nové skutečnosti. Klausovy reakce už známe, a ještě navíc slibuje, že bude konzervativní... to nemusí slibovat, ve svém věku ani jiný  být nemůže. Moc se mi líbilo, jakou party pro příbuzné uspořádal na svém zámečku. Zdalipak to celé zaplatil ze svého.

A pane Vlku... článek vaší úrovně by se nemě na NP objevovat. To je tak do Blesku, ty obraty, ty plivance...

No, Klause vám přeju, nic jiného než co je už nebude, a hýbe-li se někde jinde svět kupředu, lépe o tom ani nevědět.

A jestli se ve Španělsku fackují či přepadají... co nám po tom. My to neděláme. A propos Švejnar jako "neúspěšný kandidát.." Že ale Klausovi teklo do bot, co? Stačilo aby paní Zubová trefila do parlamentu a nechala se vybrat jindy a bylo jinak...

atd.