4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Válková a normalizační média

Média přidala do mozaiky vyprávění o likvidaci ministryně Heleny Válkové poslední kamínky. Celý soubor trapností připomíná manýry KSČ při normalizačních čistkách po okupaci republiky vojsky Varšavské smlouvy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 16.2.2015 15:21

To, že se Válková podělala, bych zrovna

Zemanovi i TV Prima odpustil. V podstatě právě to staví MZ do lepšího světla, když ji vlastně chtěl proti estébácky kráglujícímu "ANO" podržet. K té bývalé paní ministryni nechovám ani kladné, ani záporné emoce, vůči MZ chovám hodně záporné a pokud jde soudruha estébáka Bureše, tam snad trpím už přímo chorobnou obsesí.

P. Čech 16.2.2015 14:37

Jak to ve skutečnosti je.

Neustále slyšíme, že média a novináři jsou hlídacími psy demokracie. To by měla být i pravda, ovšem jen za předpokladu že by oni hlídací psi pouze hlídali. Oni se však tito hlídací psi demokracie u nás chovají jako zdivočelí hlídací psi, kteří na objednávku politických stran a všelijakých nátlakových anarchistických skupin (obvykle se jim říká "aktivisté") štvou jíim nepohodlné politiky. Štvou je tak dlouho, až oni politici ztratí nervy a z politiky odejdou. V poslední době jsme svědky medální štvanice na ministryni spravedlnosti, předtím jsme mohli sledovat nenávistnou mediální kampaň všelijakých salónních anarchistů proti prezidentu republiky. Jako hlídací psi demokracie by novináři měli hlídat, aby oni anarchisté, jichž je zcela zanedbatelná menšina sice veřejně vyjadřovali své názory, ale aby nedělali státu ostudu a neházeli na prezidenty pozvané na oslavy rajčata a jiné předměty. Oni totiž ti naši novináři nejsou žádnými hlídacími psy demokracie, ale zdivočelou smečkou, která vyvolává nepokoje mezi občany Tak to je!

J. Rojšl 16.2.2015 14:02

její schopnosti něco vést

Tak Vám se některým nelíbí na Babišovi, že odvolal Válkovou - prostě je to taková poměrně chytrá teta avšak její schopnosti něco vést, by se dali použít tak na lampárně na nádraží ve Volevčicích ...

P. Čech 16.2.2015 14:46

Re: její schopnosti něco vést

Ministryni Válkovou nemám rád jako každého "bývalého" komunistu., ovšem štvavá kampaň, která je vůči ní vedena novináři je ostudou. Je zapotřebí, pokud někdo chce něco psát, měl by si především přečíst ústavu a potom by nehlásal pitomosti. Žádný Babiš nemá co odvolávat  ministryni spravedlnosti. Není představitelem státu, kterému toto podle ústavy přísluší. Je pouhým ministrem financí a předsedpou hnutí ANO. Nic více a nic méně. Prezidentovi může podat návrh na odvolání člena vlády pouze a jedině předseda vlády a nikdo jiný. Žádný předseda politické strany či hnutí, ale jen premiér. Z mnoha článků všelijakých novinářů v této věci (nejen v této věci, ale téměř obecně) přímo čiší neznalost ústavy a proto jeden blábol stíhá druhý.

J. Urban 16.2.2015 15:23

Re: její schopnosti něco vést

Asi tak. Nejde o Válkovou, jde o ty hnusné, odporné babišovské estébácké metody. Ještě se v tomhle státě dožijeme věcí.

P. Čech 16.2.2015 20:19

Re: její schopnosti něco vést

Nejde ani o paní Válkovou, ani pana Babiše, ani o žádné stbácké metody. Jde o hnusné, odporné hyeny, hnůj a póvl, který je u nás nazýván novináři. Navíc jde o to, že každý politik se cítí být povolán do všeho kecat a svoje "moudra" zveřejňovat, v čemž mu opět pomáhají tito novináři.drze novináři. To, že politici, prezidenta nevyjímaje, prokazují jen svou neznalost ústavy státu, který by měli zastupovat není jen na pováženou, ale i trapné a ubohé.

I. Mertl 16.2.2015 14:01

Rozhořčení

pana inženýra Jemelíka nezná mezí - vyhodili mu milovanou ministryni. Ano, má trochu pravdu - vyhodili ji nemilosrdně a neelegantně, ale tak se ve firmě prostě dělá. Dokud plníš úkoly a vyhazuješ úředníky spojené s minulými "zlodějskými" vládami, je všechno v pořádku, jakmile přestaneš plnit a uhýbáš z úkolu podřídit státní zastupitelství ministerstvu (a později k použití Agrofertu), je zle a padej!

Ale, pane Jemelíku, teď jste to přehnal. Sloužil jste dlouhá léta, i jako agent různých tajných služeb, bolševikovi, leštil jste botky Klausovi a bojoval jste se Šináglem i s Pospíšilem, ale láska k ministryni Vás dovedla na scestí - dotkl jste se ANO. Obávám se (i doufám), že Vaše letitá spolupráce se Psem by měla skončit, beztak už na Vás skoro nikdo nereaguje.

J. Rojšl 16.2.2015 14:00

Co nám to na těch nejvyšších místech vlastně sedí za zrůdy ?

•Zeman : "...demonstrovat SVOJÍ SÍLU a odmítnout přijmout její demisi ...",

•Kmoníček : ..."„Mohla sedět v nemocnici a „léčit“ se šest měsíců, nadnesl během rozhovoru Kmoníček.."

Co nám to na těch nejvyšších místech vlastně sedí za zrůdy ?!? Po tomto "odkopání" nám to tento ZLÝ, BEZCITNÝ, SOBECKÝ, BEZCHARAKTERNÍ živočich vlastně říká, že mu nejde o to, jak to tady u nás jde nebo nejde a jestli dělá rozhodnutí pro republiku - ta mu je naprosto lhostejná – ale hlavně o to, aby z jeho rozhodnutí šla jeho "SÍLA, SÍLA, SÍLA " a ty, které nemá rád zašlapal do země a co nejvíce poškodil, bez ohledu na ostatní – je „moudrej“ asi jako jeden Áda z Německa !!!!

P.S. Všimněte si co chodíte na šichtu jak k tomu přistupuje ten jeho nejvyšší „radič“ – je problém – nevadí, hoďte se marod !!

P. Čech 16.2.2015 14:54

Re: Co nám to na těch nejvyšších místech vlastně sedí za zrůdy ?

Vidíte, a zase ta neznalost ústavy, dokonce i neznalost prezidentova a to je na pováženou. Prezident Zeman v této věci nemá sílu žádnou.  Podle ústavy "prezident republiky odvolá člena vlády jestliže  to navrhne předseda vlády". Tato zcela jednoznačná formulace znamená, že ji odvolat musí. A navíc do toho nemá co kecat někdo třetí, ani když je předsedou politické strany či hnutí.

J. Šimek 16.2.2015 12:23

Veřejná kontrola není žádné fízlování.

Uvažovat o demonstrování síly prostřednictví podvodu ministra ohledně zdravotního stavu jen potvrzuje, co je Zeman zač.

M. Starý 16.2.2015 10:48

Revoluce opět požírá své děti

Celé je to důsledek lišácké Babišovy personální politiky. Nabral mediálně známé tváře + pár najivních "nespokojenců", kteří uvěřili, že to Babiš myslí s touto zemí dobře a hlavně, že stačí "nekecat a makat".

Mouřeníni svůj úkol splnili a nyní mohou jít. Na jejich místa přijdou loajální partajníci. Jedna (obzvláště "schopná") ministryně byla uklizena do Bruselu, neschopný ministr dopravy byl nahrazen kamarádem ze Skanské, zásadová ministryně odborník Válková bude nahrazena ohebnějším nám. Pelikánem. Další na řadě bude ministr obrany Stropnický, který "chtěl s vlky výti", avšak nebyl zvolen ani řadovým místopředsedou ANO...

V. Oslej 16.2.2015 1:54

Kam lze klesnout

Autore, připadá mi, že jste se, s prominutím, definitivné zbláznil.

Odhlédnouc od Válkové a jejího odvolání, váš způsob interpretace neuvěřitelné zpupnosti, kterou se prezentoval president v rozhovoru, kde lituje, že by býval mohl blokovat nemocného na postu, jen aby demostroval svoje pravomoce, je neuvěřitelná.

M. Zikmund 16.2.2015 7:34

Re: Kam lze klesnout

V čem vidíte prezidentovu zpupnost (bavme se o tomto případu)? V tom, že nechce jen tak odvolávat ministra, který svůj úřad podle něj zvládal? To přece patří k jeho funkci.

A. Alda 16.2.2015 8:56

Přesně jste to vyjádřil.

President vládu jmenuje a odvolává na návrh toho, koho on sám dle vlastní úvahy pověří předložením návrhů. Poslanecká sněmovna pak vládě vyjádří nebo nevyjádří důvěru. Pokud sněmovna odmítne důvěru presidentem jmenované vládě třikrát za sebou, president sněmovnu rozpustí a vyhlásí nové volby a jmenuje vládu, která bude vládnou bez důvěry až do ustavující schůze nově zvolené sněmovny.

Je tedy zjevné, že podle Ústavy je za vládu odpovědný president, je to jeho vláda a on má při jejím jmenování a odvolávání nad sněmovnou navrch.

V. Oslej 16.2.2015 11:47

Re: Kam lze klesnout

Četl jste ten rozhovor?  Za zpupnost považuji dělat něco jen pro to, abych dokázal že mám tu moc. (A nechat kvůli tomu třeba půl roku neobsazené místo ministra.)