29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 25.4.2010 22:15

Hořká skutečnost.

V článku je popsána hořká pravda, kterou se "budovatelé" snaží stále popírat.

Jak říkají Angličané "deset zajíců nedá dohromady jednoho koně". To jen soudruh Paroubek mele něco o tom, že opak je pravdou.

Až se toho chopí obyčejní lidi, to bude věc!

R. John 25.4.2010 13:16

Excelentně napsáno pane Holásku.

Váš komentář si dovolím podepsat.

P. Zelenka 25.4.2010 8:37

opravdové dno?

Vzpomínám si na slova rozvážného rétorika, bonmotistu, že Česká republika se dostala na dno a odráží se od něj a bude už jen lépěji. Další nám ukázali, že dno jde zadlužováním posunout a na to opravdové dno teprve dosedneme.

Odraz bude bolet, měl by pokud možno bolet všechny stejně, avšak bývalí komunisté pod značkou socialistů pějí zaměstnancům pohádku o pro ně bezbolestném odrazu, tlumeném polštářem naditým z bohatsví zaměstnavatelů.

Tato teorie by byla možná jen na uzavřeném dvorku, ze kterého není úniku. Ve výsledku na socialistickém dvorku zůstanou jako plátci daní jen zaměstnanci a tak si na dluhy státu budeme muset půjčit na úkor našich dětí či zdanit sami sebe.

Voliči pohádky o vyřešení problémů zdaněním bohatých, poskytovatelů práce, spláčí nad svým zdaněným výsledkem. Nebudeme-li v té době již v závislosti na sociálních dávkách chudého, hloupého, socialistického státu.

Bez urážky - práci čest!

V. Bok 25.4.2010 9:43

Re: opravdové dno?

Poskytovatel práce je jen jeden. Pro všechny stejnej. Je to TRH. A na něm vládne PAN KUPUJÍCÍ.

Na to už přišli dávno. Jen u nás se šíří ty nesmysly o zaměstnavatelích dávajících práci..

P. Jirka 25.4.2010 11:50

Re: opravdové dno?

Nojo pane Bok, trh určitě vládne a máte pravdu, že na něm vládne kupující. Jen jste si ve své levostranné zaslepenosti neuvědomil, že trh který dává práci je trh práce. A tam je kupujícím zaměstnavatel a prodávajícím (nabízejícím) pracovníci. A teď otázku za tisíc bodů: "Kdo je tedy pánem na trhu práce?" :-)))

No schválně zkuste odpověď....

V. Bok 25.4.2010 19:50

Re: opravdové dno?

No, ten kupující rendlíčků a syrečků :-)) Vyjste fakt nic nepochopil

P. Jirka 25.4.2010 21:51

Re: opravdové dno?

Bohužel jste nic npochopil Vy resp. toho moc netušíte o fungování základních ekonomických principů. Pletete dohromady trh práce a trh výrobků a služeb a z toho pak vyplývají ty bláboly co sem píšete.... Doporučuji nějakou klasickou učebnici ekonomické teorie. To by Vám snad mohl pro začátek pomoci.

P. Jirka 25.4.2010 11:48

Re: opravdové dno?

No a když jste už u těch univerzálních receptů, tak jste zapomněl na další hitovku poslední doby a tou je odstranění korupce a stavění levnějších dálnic :-) Ne že by to nebyl ušlechtilý cíl, o tom určitě žádná, ale dosažitelnost je celkem vzato značně nejistá a přitom to dnes politici napříč politickým spektrem melou jak zaseklá gramofonová deska. Jenže když on lid má rád jednoduchá řešení a hlavně pak ta, o kterých oni sami předpokládají, že se jich nedotknou....

A nejvíce mě baví politici, kteří už nyní hází částkami, které z těchto opatření získají a dokonce někteří už plánují, jak ty prachy roztočí :-) Tak to už není porcování medvěda co běhá po lese, ale medvěda cose snad ještě ani nenarodil.... :-))))

P. Jirka 24.4.2010 21:09

Jen velmi nerad Vám

dávám za pravdu, ale bohužel musím. Podepsal bych každéí jednotlivé písmeno. Ale jinak je to pane Holásek článek akorát na přivození depky....

M. Bílý 24.4.2010 22:37

Nemám z toho depku...

...i když je to neradostná vyhlídka. Přežil jsem němčoury i bolševiky, takže doufám, že přežiji i tohle.

K. Herink 24.4.2010 14:54

Válka s plátci přímých daní

ja jen doufam ze Paroubek vyhraje a bude mit vetsinovou vladu a bude moct "ukazat "jak to umi.  Za 4 roky az se tu sejdeme tak bude vice lidi kteri ho poslou do zapomeni

Jinak plne souhlasim s predeslym......

V. Kain 24.4.2010 8:40

Válka s plátci přímých daní

Díval jsem se na OVM special.Příznivci Paroubka nevychovaní burani,které musel Moravec neustále napomínat.Když jsem viděl tu sešlost,tak mě hned bylo jasné proč Paroubek loví v těchto vodách.Paroubek není člověk pod kterým bude tato republika zkvétat.Opak bude pravdou.

I. Nápravníková 24.4.2010 8:21

Ano.

Se vším,co jste zde napsal musím souhlasit.

M. Bílý 24.4.2010 12:18

Máte sice pravdu, paní Nápravníková,...

...já také souhlasím, ale je nás tak asi 30%, možná i méně.