8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

POLITIKA: Václav Klaus – tak chytrý, tak bezmocný

Se zájmem jsem si přečetl rozhovor MFD s prezidentem Václavem Klausem. Po jeho přečtení jsem minimálně na rozpacích. Z několika důvodů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Matuška 12.10.2013 10:17

Ani brněnské pohřbívání Klause zaživa nestačilo na jeho likvidaci,

a tak si počkejme pár měsíců, a uvidíme, jestli Václav Klaus je tak bezmocný. Pro řadu lidí už je dokonce politickou mrtvolou, jiní tvrdí, že se za ním zavřela voda.

J. Matuška 12.10.2013 10:57

Re: Ani brněnské pohřbívání Klause zaživa nestačilo na jeho likvidaci,

Václav Klaus je nejen politik, ale státník. Prokázal to po Listopadu nejednou. Na jeho slova vždycky došlo, je tedy možné zpětně si je ověřovat. Novým politickým spasitelům na špek neskáču! Ano, ukradl revoluci těm, kteří chtěli socialismus s lidskou tváří, třetí cestu apod. Nyní je opět v čele. Včera jsem začal číst Českou republiku na rozcestí - Čas rozhodnutí odzadu, část C: ZMĚNA VYŽADUJE RADIKÁLNÍ ZMĚNY. Co se dá udělat s naším vztahem k EU? Je to dobré čtení, lze tam nalézt přesnou formulaci toho, co cítím, ale nedokážu to tak vyjádřit.

Veřejně říkám, budu volit blok HLAVU VZHŮRU. A už se těším na to, až pravice z toho Záhořova lože nakonec vstane. Bunga bunga!

L. Novák 12.10.2013 10:58

Re: Ani brněnské pohřbívání Klause zaživa nestačilo na jeho likvidaci,

No a není? Volit Zemana a hlásat pravicové myšlení, to už je snad na diagnózu, ne?

J. Kanioková 12.10.2013 11:15

A na vaši fóbii

L. Novák 12.10.2013 15:26

Re: A na vaši fóbii

Já jsem volil PROTI Zemanovi, a tedy i proti Klausovi, který Zemana volil a doporučil volit ostatním. Vůči Klausovi fóbii nemám, ale ani nemám důvod mu lézt do zadku. Znám ho už celých 23 let... A že stařecká demence je neoddělitelnou součástí procesu stárnutí, snad netřeba připomínat. Což platí samozřejmě i pro Zemana, který je Klausovi tak blízky... :-P

J. Vyhnalík 12.10.2013 15:52

Re: Ani brněnské pohřbívání Klause zaživa nestačilo na jeho likvidaci,

Není. Je férovější, aby nás do levicové EU tlačil levičák, než někdo, kdo se prohlašuje za konzervativce a média ho prezentují jako pravici, byť proti jeho vůli.

Ovšem souhlasím, že dát hlas Zemanovi chce opravdu silný žaludek. Já osobně jsem nedokázal volby brát pouze instrumentálně a vidím to tak, že hlasem pro Zemana bych přijal spoluodpovědnost za jeho činy a to prostě nedokáži.

J. Matuška 12.10.2013 21:52

Re: Ani brněnské pohřbívání Klause zaživa nestačilo na jeho likvidaci,

Pane Vyhnalíku, jeden z hlavních důvodů, proč jsem volil M. Zemana, byl jeho slib, který mám nahraný audio, že sice bude přesvědčovat občany pro vstup do eurozóny, ale nebude bránit uspořádání referenda. Jinak MZ nemůžu ani cíti, protože nelze zapomenout, že vyhrál kdysi volby prohlášením naší země za spálenou. Rovněž nese plnou odpovědnost za prodej IPB za 1Kč s plnou garancí všech dluhů. Dokonce i on sám, a za to ho chválím, napsal ve své kníze, Jak jsem mýlil v politice, že nechal příliš volnou ruku ostatním, zejména minfinovi Mertlíkovi. Ten kvaltem dohodl "prodej" v Paříží za pár dnů. Nebyl důvod pospíchat, podobně jako se až za čas uskutečnil prodej Agrobanky do rukou GE Money Bank. Stát v obou případech vyhlásil záruku všem střadatelům, tedy nehrozil run na banku...

J. Vyhnalík 12.10.2013 22:41

Re: Ani brněnské pohřbívání Klause zaživa nestačilo na jeho likvidaci,

JJ spálená země, členské průkazy vázané v kůži členů ODS... komu by něco takového mohlo procházet.

Ovšem ta IPB nejde za Zemanem celá. Prodej zahájila Klausova vláda, pak to podělali "úředník" Pilip a "zachraňoval" Mertlík se samopaly. Podobně MUS z 54 % rozdal Karel Kühnl v úřednické vládě (podobně i OKD) obcím a Zeman/Grégr (podobně Gross/Sobotka) zbytek prodal pod cenou.

D. Polanský 12.10.2013 7:50

Bylo by blbé kdybyste pomlouval EU

když do něj kandidujete a chcete se napakovat.

V. Hajková 12.10.2013 9:38

Re: Bylo by blbé kdybyste pomlouval EU

Jak  to  víte-   mužete  dát   solidní  odkaz,  kde  to  je  potvrzeno-  aby  to  nebylo  jen  tupé  plácání???

J. Vyhnalík 12.10.2013 15:55

Hlava XXII

Takže do EP smějí kandidovat jenom ti, kdo se politikou socialistického vedení EU souhlasí? A kdo pak bude v EU hájit zdravý rozum?

L. Novák 12.10.2013 16:15

Re: Hlava XXII

Mezinárodní fronta EU to rozhodně nebude. Viz nesmyslný zákaz žárovek, který dosud nikdo nezrušil... a mnoho dalších podobných. :-)

K. Kužel 12.10.2013 7:24

Jestli tomu dobře rozumím, tak VK vládnul médiím

Podle bodu 1. Bartoňova článku vytvořil silnou averzi velké části společnosti vůči amnestii "...vlivem médií (koho jiného) nebo prostým faktem toho, kdo byl amnestován...". Tak to je velmi objevné.

Bystří odpůrci VK možná začínají větřit, že teď ta média VK odprodává panu Babišovi a nakupuje za ně další vily ve Švýcarsku ;-)

V. Hajková 12.10.2013 9:37

Re: Jestli tomu dobře rozumím, tak VK vládnul médiím

Pane  Kužel-   jsem  zvědavá  jak   se  v  hubách  SOCKOMOUŠU  -  stane  Vaše  poslední  věta    ""PRAVDOU"".   Psát   tu  něco  v  nadsázce   je  totiž  velmi  nebezpečné!  

K. Kužel 12.10.2013 9:56

Re: Jestli tomu dobře rozumím, tak VK vládnul médiím

Paní Hajková, obávám se, že máte pravdu. Ale já se rád řídím pravidlem, že risk je zisk. Třeba po tomto povzbuzení vyprodukují klausobijci něco tak pitomého, že jim to nespolkne ani ten nejjednodušší čtenář Blesku ;-)

V. Hajková 12.10.2013 10:13

Re: Jestli tomu dobře rozumím, tak VK vládnul médiím

Bohužel-   obávám se,  že  si  děláte   marnou  naději.   Přeji  hezký  víkend!

F. Netopil 12.10.2013 6:41

Tak se EU chovala a chová od svého založení ještě jako ESVO

Evropské sdružení volného obchodu (ESVO, anglicky European Free Trade AssociationEFTA) je mezinárodní organizace založená v roce 1960. Posláním organizace je podpora prosperity a hospodářské spolupráce mezi jejími členy. Organizace vznikla jako protiváha k Evropskému hospodářskému společenství (dnešní Evropská unie) uzavřením Stockholmské smlouvy ze 4. ledna 1960, vedoucí zemí uskupení byla Velká Británie, která stejně jako i některé další země své členství ukončila pozdějším vstupem do EU.

Je vidět, pane Bartoni, že v tom máte hokej, ostatně stejně jako skoro vždycky.   

S. Vaněček Šauerová 12.10.2013 4:57

"... raději ideový odpůrce na Hradě ...".

Tak jste na to taky skočil jak na špek, pane Bartoni. Nu, takových bylo mnoho, většina, řekla bych, z toho ale v průběhu času už dávno vystřízlivěla. 

Takže drobná otázka ? Proč jsou  ideovými odpůrci ? Protože to 25 let ŘÍKAJÍ ? A jaká byla (a je) praxe ?

J. Kanioková 12.10.2013 1:53

EU se zvrhla v RVHP II hlavně až po Lisabonské smlouvě...

Principielně jsou dotace peníze určené k rozkradení.

Státy EU přestávají být jejími členy a stávají se jejími vazaly a obětmi :-)))

Z článku ční ukřivděnost..

A. Špronglová 12.10.2013 7:34

Re: EU se zvrhla v RVHP II hlavně až po Lisabonské smlouvě...

Z Vás Ms. Kaniok zase čpí demagogie a slepě nekrictícký obdiv na dnes již bezzubého ideologa, psychopata a narcise nejhrubšího zrna, který "umí" snad všechno, jen ne odejít dokud je čas. Kam na ty bludy chodíte? Děláte to z přesvědčení, nebo jste za ty kecy dokonce honorována když je pravidelně produkujete uprostřed noci kdy většina živých tvorů spí?

J. Forman 12.10.2013 8:49

Re: EU se zvrhla v RVHP II hlavně až po Lisabonské smlouvě...

To máte jako babky mečiarovky - prostě dámy a ženy po přechodu, které se bezhlavě zamilovaly do nějakého mužského ideálu, silně jinému, než jejich mužík, ať už žijící nebo zetlelý a nic s nimi neotřese. Hormony jsou sviňa. Babky mečiarovky musely vymřít, aby se Mačiar dostal od válu. Tady to naštěstí nebylo tolik potřeba.

L. Novák 12.10.2013 9:57

Re: EU se zvrhla v RVHP II hlavně až po Lisabonské smlouvě...

Babky mečiarovky? Termín používaný na Slovensku je "babky demokratky". Zmlátí každého, kdo na Vladka Mečiara jen křivě pohlédne... :-D Máme je i u nás. Babky klausovky... ale i další druhy... :-P

M. Smidova 12.10.2013 10:55

Re: EU se zvrhla v RVHP II hlavně až po Lisabonské smlouvě...

Jako obvykle briliantní náhled a poučování náchylných spoluobčanů s malou pamětí ze strany paní "K". Jediné co tomu podle mne chybí je "citace" a "odkaz". Jako fanynka paní "K" věřím, že to může být způsobeno přepracováním, nedostatkem spánku a až žlučové nenávisti ke všemu a všem co nevěří názorům jejího milovaného ideologického Vůdce v jeho boji za hlavní zájem Kremlu čímž je rozbití EU a NATO. Bohužel i tak silné trio jako je "K+B+K" a pomýlení občané si vylámou zuby a "zadání" nedokáží přes všechno úsilí naplnit jak ukáže další vývoj.

L. Novák 12.10.2013 16:10

Re: EU se zvrhla v RVHP II hlavně až po Lisabonské smlouvě...

A jaký je váš názor na eurodotace? Souhlasíte s přerozdělováním tohoto typu nebo ne? A proč?

L. Novák 12.10.2013 0:26

Klaus zblbnul, navíc Bobošíkové splácí její dřívější podporu

Smutný pohled...

Z. Sohorova 12.10.2013 1:22

Re: Klaus zblbnul, navíc Bobošíkové splácí její dřívější podporu

Klaus nezblbnul on je blbej uz od narozeni

P. Han 12.10.2013 2:08

Re: Klaus zblbnul, navíc Bobošíkové splácí její dřívější podporu

To, jste, madam, vy. Pokládáte Klause za nepřítele a podceňování nepřátel je známkou blbosti.

P. Ficek 12.10.2013 4:07

Re: Klaus zblbnul, navíc Bobošíkové splácí její dřívější podporu

Při shlédnutí kradení polodrahokamy vykládaného pera, určeného v Chile k podepisování státních dokumentů, jsem viděl trapného, prostoduchého, nestydatého primitiva usmívajícího se jak pětileté děcko, když se mu podaří ukrást čokoládu. Tento primitv měl být vymeten z naší politické scény a postaven před soud již tehdy, když se provalilo trapné a pochybné financování Odporného Defraudačního Spolku (ODS) mrtvým z Budapešti a neexistujícím z Mauritia.

J. Huml 12.10.2013 4:23

Re: Klaus zblbnul, navíc Bobošíkové splácí její dřívější podporu

Pane Ficek, dnes Vas musim pochvalit za tuto strucnou a vecnou analyzu.

O. Prochazka 12.10.2013 7:25

Re: Klaus zblbnul, navíc Bobošíkové splácí její dřívější podporu

Lžete: protokolárni pero patří tomu, kdo s ním podepisuje. To ostatní jsou bláboly. Vám prostě vadíjako komoušo i jeho názory.