1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Matuška 29.4.2010 13:39

Re: Demokracie !

Pane Kozelský, existuje starý dobrý příměr o pohledu na  sklenici, která je na půl prázdná a na půl plná. Kdyby lidé měli stejný názor, byla by to nuda. Přesto, sebemrskačství a pesimismus některých lidí je až neskutečné. Stydět se za svou zemi? Tak to už vůbec nechápu. A že bych měl důvody být otrávený a zklamaný. Vysoký nájem /za velký byt/, kardiak + další choroby, manželka s horšící se cukrovkou, syn dlouhodobě nezaměstnaný. Samozřejmě, že volit půjdu. Já si svobodné volby užívám. Podle mě, než volit špatně, je lepší nevolit vůbec...

F. Kusák 29.4.2010 11:51

Re: Demokracie !

Ale vy jste si přeci za reálsocializmu přál žít v komunizmu. A to se vám splnilo. Sedíte u počítače, píšete blbosti, nic neděláte a berete důchod, který vám financuje mladší gnerace, která pracně dohání to, co se za totáče projelo. Bohužel musí i opravovat ty deformované mozky. A to jde pomalu.

J. Tachovský 29.4.2010 11:15

Re: Demokracie !

Tak vy se stydite za svou zemi ? A za jakou cast ? Krkonose ? Jizni moravu ? Nebo za nekoho, kdo ji representuje ? Treba Dvoraka nebo Heyrovskeho ? Tak se snad nekam odstehujte, at se nemusite stydet. Treba do Nigerie, tam vas nechaji stydet maximalne tak tyden, pak si z vas udelaji polivku.

M. Matoušek 29.4.2010 11:03

Re: Demokracie !

Padesátá léta byla tragická,na ně doplatilo několik desítek lidí životem a několik tisíc ztrátou místa a majetků.Ale já nemohu svůj život prožitý v dobách zločinného režimu vymazat jak se někteří snaží.Změnu jsem si také přál,ovšem k lepšímu.Ale nebudu tak nespravedlivý k socializmu,jak je tady na NP běžné.Za teěch 4O let se mnohé změnilo k lepšímu v životě občanů.Především se podařilo v roce 53 odstranit lístkový systém.Před únorem jsme měli jedinný zimní stadion  Štvanici v Praze.Výstavba elektráren,nemocnic které se dnes zavírají a likvidují,vodních děl,škol,továren,dálnice,moderních sídlišť v nich se ztratila zastaralá výstavba z dob první republiky,elektrifikace železnice,sportovních areálů včetně sítě zimních stadionů,to vše lidé této země dokázali vybudovat.A kolik se krom bank a paláce ODS toho postavilo pro občany?O satelitních městečkách obývaných přes den zelenými vdovami nepíši,ty se lidí práce netýkají.Nová doba přinesla mnoho násilí,vražd,bezdomovců,pochopitelně také možnosti cestovat a jiné vymoženosti včetně nových technologií.

         Změnu jsem chtěl,ovšem s tím,bay se dobré věci přenesly do nového řádu.Místo toho došlo k tunelování,vydrancování bank a továren a nyní:lidi zaplaťte to za ty zloděje,jsou to i vaše dluhy.že by se hlásalo i v tomto případě co se rozkradlo musí být vráceno,takový zájem tu není,bohužel.

F. Kusák 29.4.2010 10:17

Re: Demokracie !

Je jistě pravda, že způsob vlády lidu v českých pomínkách je trochu podivný, nicméně, a o tom jsem  skálopevně přesvědčen, prožíváme nejlepší okamžiky v dějinách našeho státu. O tom si můžete myslet cokoliv, ale lze to empiricky dokázat. Hlavně mně neříkejte, že to tady bylo před 20. lety lepší. Předně byla úplně jiná doba, měřeno globálním měřítkem, a hlavně, celý ten komunistický pokus nás vrhnul o několik desítek let zpět, připravil nás o mnoho elit a ekonomicky jsme v té dynamice zůstali na chvostě těch zemí, s kterými se dnes chceme poměřovat. Dvacet let se učíme vládnout a neumíme to. Čí je to chyba? Ale zase je ta doba kreativní, velmi kreativní. Kolik je dnes úspěšných našich lidí, a to v celosvětovém měřítku. Že se o tom tolik nepíše, tak to mně vůbec nevadí.

Také bych rád věděl čemu říkáte truchlohra. To je pro mně už úplné bláznovství. Pro mě bylo truchlohrou celé to "slavné"  20. století plné válek, mrtvých a šílených pokusů. A vše se bohužel otřelo i o náš malý národ. Proč nenazýváte truchlohrou holocaust, boje na Piavě nebo Heydrichiádu či procesy v 50. letech a normalizaci. Pokud byste byl věřící, pak by se tomu Vašemu blábolu říkalo rouhání.

M. Prokop 29.4.2010 9:42

Re: Demokracie !

Náhodou, je to docela sranda.

M. Prokop 29.4.2010 9:41

Re: Domnívám se,

A velmi pragmatičtí .......jako někteří vyděrači ........

M. Prokop 29.4.2010 9:40

" chová se - jak se říká ve staré Anglii – jako veřejný intelektuál"

U nás se tomu říká "kavárenský intelektuál".

Havel jen celkem neškodně plácá, jiní, třeba PolPot, to dotáhli i dále.

Takže můžeme být rádi, že Havel, Kohák, Keller, Liška, Hvížďala ......jen plácají, co by kdyby.........

F. Pavlis 29.4.2010 8:37

Domnívám se,

že potíž s v.Havlem spočívá ve faktu, že kontinuitu názorů představuje jen část jeho osobnosti. Ta dramatická. Ta občanská  tak trochu ano i ne.  Jeho etika je trochu schizofrenní. S Čalfou ano, s komunisty ne. To je jenom symptom.  Zelení to jen podtrhují. Jsou stejně nekompromisní jako bolševická pravda a zároveň napojeni na zelenou lobby. Žádná čistá láska k přírodě. A velmi heretičtí.....jako někteří disidenti...

B. Uhlich 29.4.2010 7:52

Re: Demokracie !

Souhlasím.

 

   Mně osobně, celé současné učinkování bývalého prezidenta, připadá hodně podivné. Zvláště jeho náhlý příklon k zelené politice je opravdu hodně prapodivný. Ale zas na druhou stranu musím uznat jistou konzistenci....pan Havel nikdy ničemu moc nerozumněl a to se jak vidno nemění.....

J. Maleček 29.4.2010 7:39

Re: Demokracie !

Vážený pane, je naivní si myslet, že to v jakékoliv tzv. západoevropské zemi vypadá jinak. A stydět se za svou zemi je nesmysl, protože i Vy jste její, byť malou, součástí a ovlivňujete vše co se v ní děje.

A pokud jde o názory pana Václava Havla, nebo o to co z nich prezentuje pan Hvížďala musím říct, že pokud by se měla v moderní demokracii dělit moc ústavodárná a exekutivní s mocí mediální a mocí občanských sdružení tak nás potěš Pán Bůh. Vždyť to, co předvádí mediální sféra a občanská sdružení (tedy ne všechna) nemá s demokracií nic společného.

 

P. Fryš 29.4.2010 7:13

Re: Demokracie !

Máte sice pravdu, ale to se zde líbit nebude. Počkejte až se úředníci a "vjedci" dopotácejí ke "svým" počítačům. Při první kávě Vám to vysvětlí.

P. Kozelský 29.4.2010 5:06

Demokracie !

Demokracie , volně přeloženo lidovláda.

Pokud strany neudělají něco s tímto Kocourkovem, který je naprostým popřením nejen lidovlády, ale i skutečné demokracie, může se docela dobře stát, že z lidovlády bude zase vláda lidu a to taky není úplně v pořádku.

Nejhorší je, že lidé již přestali hledat, otupělí konzumním způsobem života přestali posuzovat děje probíhající v této zemi, přestali mít svůj názor. Nevidíce možnost jakéhokoliv ovlivnění dalšího vývoje jdou tiše na porážku jako zvířata na jatkách. Ožebračováni z jedné strany nenasytnými globalizovanými kapitalistickými společnostmi a ze strany druhé nefunkčním zbytečným státním aparátem chudnou fyzicky i morálně.

Co říci na závěr? Po 20 letech budování demokratické společnosti se stydím za svou zemi. 

P.S. Trochu optimismu na konec této truchlohry: Určitě k volbám půjdu a pokud cítíte stejnou bezradnost jako já přijďte také ! Lépe volit špatně, než vůbec!