30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: V této zemi vzpoura nehrozí

Mapy poslouží nejenom turistům. Názorně ukazují t éžspolečenské posuny. I takové, které patří do aktuální rubriky „vzpoury proti zavedeným politickým elitám“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 8.5.2016 19:25

A vzpoura proti elitám

u nás opravdu nehrozí. Nemáme elit - a pokud ano, pak rozhodně nevládnou.

V. Mlich 8.5.2016 8:09

I Babiš už je "establishment"

I Babiš už je "establishment". A v podstatě stejný, jako ten, který vytěsnil: sebrat lidem co nejvíc peněz, aby pak část některým vyvoleným s velkou slávou vrátil. Proto je jen otázka času, kdy i Babiš skončí.

Politické mapy Česka přepíšou Svobodní. Protože Konvičkovci se sice vezou na imigrantské vlně, ale na převzetí odpovědnosti je jeden společný zájem málo, když ve všem ostatním jsou mezi nimi neshody tak velké, že ani nejsou schopni vytvořit pevnou organizační strukturu. Kdežto Svobodní se od začátku opírají o neměnný program se širokým záběrem a postupně budují struktury na základě přihlášení se k tomu programu, ne nenávisti k imigrantům, ani lásce k trafikám, která drží pohromadě parlamentní strany.

R. Brzák 8.5.2016 9:42

Re: I Babiš už je "establishment"

Samozřejmě máte pravdu. Avšak establishment je každá strana (koalice), která získá a nějakou dobu udrží moc. Tak ji zkorumpuje a namísto ideálů, které prosazovala, bude její "melodií" snaha se udržet u moci. Slova písně se budou lišit od písně jejích předchůdců, ale nakonec to bude zase ta stejná písnička...

Protože "pes je zakopán" v samotném zvráceném principu budování či udržování moci nad sebou a druhými.

R. Brzák 8.5.2016 9:44

Re: I Babiš už je "establishment"

...ta (moc) ji zkorumpuje...

J. Jurax 8.5.2016 19:22

Re: I Babiš už je "establishment"

Přesně. Babiš a ANO zestablishmentili pozoruhodně rychle.

P. Han 8.5.2016 6:31

Babišovo ANO

je totéž, jako Bártovy VV, jen s řádově vyšší finanční podporou. To není vzpoura proti establishmentu, ale snaha zakoupit si v něm místo.

R. Tichý 7.5.2016 22:38

Babis svrhl stare poradky??? Nesvrhl nic, akorat se vetrel blize ke statnimu korytku. Nejlepe je to videt na statnich financich-vyrovnsny rozpocet v nedohlednu a radici socanske tornado.

J. Kombercová 8.5.2016 13:30

Re:

A stačilo mu předvolební heslo: Všichni kradou! :))

J. Jurax 8.5.2016 19:24

Re:

Ovšem nedořekl tak já budu taky!

Dotace je třeba si politicky posichrovat ...

J. Kanioková 7.5.2016 20:01

""Vzpouru proti zavedenému establishmentu

– ať už se jí říká Velká protikorupční revoluce, tažení proti „matrixu“ nebo proti „starým pořádkům“ – jsme už zažili před třemi lety""

No.. nevím, jestli to tak někdo vnímal, či dokonce tomu věřil. Každý normální člověk přece musel vidět, že ty lidi nespojuje vůbec nic jiného, než to heslo "proti korupci". Což je sice dobrá idea, ale je jen a jen jedním z problémů (každé) země, kterých je "milión". Tudíž každý normálně myslící si měl všímat i těch jiných témat, která nebyla zmiňována. Takže pokud jsou tehdejší nadšenci zklamaní, je na vině jejich naivita..

Ovšem islámský exodus do Evropy a chování bruselské věrchušky je obrovsky silné téma, které, možná, nějakou vzpouru vygenerují. Ale nedělám si iluze, protože většina evr. občanů, podle zkušeností s volbami ve všech zemích, jsou levičáci.. a je fuk, jakého odstínu.. A ty dokážou propagátoři s médii "utáhnout na špagátě", manipulace je už dnes velmi propracovaná metoda..

Dokud nebudou média zveřejňovat fakta a názory rozumných lidí, tak kdekdo bude nadávat, ale víc moc dělat nebude..

- https://twitter.com/XYEinzelfall ...... https://twitter.com/hashtag/Londonistan?src=hash

K. Vyšata 7.5.2016 19:29

Vzpoura se nekoná,

hlavně proti elitám. To by je Česko muselo mít. Nafoukaných intelektuálů jsme měli vždy dost, ale i mezi nimi bylo spousta lidí kteří svým životem a úspěchy v povolání představovali vzor pro ostatní. A pak přišel šok, volba prezidenta. Ukázalo se jak slabé má intelektuální část národa vnímání demokracie a jak se jejich porážka stala pro ně fatální. Projevila se u nich zhrzenost z poznání, že si velká část národa od nich nenechá předepisovat jaké mají mít názory a jak mají jednat. A celá tzv. elita, plná novinářů, akademiků, umělců a parazitů z neziskovek se dobrovolně oddělila od těch "spodních" deseti milionů a denodenně hloubí příkop mezi lidmi. A za příkopem ublíženě pořvávají o rozdělování národa a svádějí to na prezidenta.

J. Kombercová 7.5.2016 20:01

Re: Vzpoura se nekoná,

Já jsem Zemana taky nevolila a jsem jen prostá vesnická důchodkyně... a vím o dalších neelitářích, co ho nevolili.

To se vám nějak nepovedlo.

K. Vyšata 7.5.2016 20:45

Re: Vzpoura se nekoná,

Je to vaše volební právo a nikdo ho vám neupírá. Zemana volilo spousta lidí a nevolilo spousta lidí, na tom není nic divného. Volit poraženého není žádná hanba, prostě jiní měli jiný názor a bylo jich víc. Tady jde o něco jiného, ti poražení se s tím nesmířili a od začátku nástupu prezidenta do funkce neuvěřitelně zuří a každý jeho krok jejich vztek zvyšuje. Doufám, že jako prostá vesnická důchodkyně se chováte jako slušně vychovaná a demokraticky zvoleného prezidenta neurážíte na každém kroku. Jako to dělají ti z té vyvanulé "elity".

V. Pokorný 7.5.2016 11:44

Všeho do času

pane Petráčku. Utěšovat se tím, že v Česku nehrozí vzpoura proti elitám? Mimochodem jaké elity máte na mysli, to nevím, já a možná i jiní zde v Česku, nějak žádné nevidím. Kolaboranty, podrazáky a sluhy korporátního a peněžního fašismu, kteří spíš většině obyvatel republiky škodí, tak ty vidět jsou. A jak píše kdosi přede mnou, ten odpor proti té tzv. elitářské a kolaborantské sebrance teprve začíná.

P. Pětník 7.5.2016 7:08

Opak je pravdou

Zeman i Babiš jsou ryzí produkty establishmentu, jeho spolutvůrci a mocní ochránci. Oni jen chtějí v této komedii vyměnit herce v hlavních rolích a dosadit tam ty svoje. Ti systém rozbíjet nebudou, jen ho upraví k obrazu svému, ať už je ta jejich představa jakákoliv.

Jinými slovy, u nás ona "revoluce" proti establishmentu ještě vůbec ani nezačala. Konvička, Okamura, Černoch a další křiklouni jsou jen smradlavými pšouky, ten skutečný schopný a charizmatický populista teprve přijde.

V. Klepetko 7.5.2016 8:28

Re: Opak je pravdou

Velmi nebezpečným führerem by byl takový Topolánek: jeho názory jsou v poslední době více než extrémní...

P. Sulc 7.5.2016 6:05

Jisteze se memylite. Cesi nejsou na vzpoury delani.

Spise jim sla vzdy kolaborace, svejkovani, domovni duvernictvi, pomocne strazovani SNB a ovsem take donaseni. Cesi nejsou bojovny narod jako Srbove, Cernohorci, Polaci, Slovaci ci Madari. Ze by to delalo pivo? Tamti spise vino ci slivovici nebo vodku. Inu, rika se, ze po pivu se blbne, v konsumaci piva je CR na prvnim miste. Slava nazdar, preci jen nejake prvenstvi.

S. Němec 7.5.2016 12:05

Re: Jisteze se memylite. Cesi nejsou na vzpoury delani.

Sice je to házení hráchu na zeď ale nedá mi to. Nejvíce registrovaných konfidentů (procentualně) za 2.světové války bylko v Belgii. Petainova Francie, Holandsko,Maďarsko, Slovensko, Irsko, Eduard VII.,a dalo by se pokračovat. Příklady krystalicky čistých národních charakterů. Bojovní Maďaři prohráli všechna vojenská střetnutí s Čechy (naposled MRR), Slováci udatně bojovali na východní frontě (a nebyli sami), ovšem na špatné straně. Ti češští "švejkové" byli vždy hodnoceni jako velmi dobří vojáci. Za co asi získal Vratislav II. královský titul ad personam? Není ani třeba vracet se tak daleko do historie. Československé legie, mobilizace r. 1938, účast našich vojáků na frontách 2.světové války (na té správné straně) a koneckonců vysoce hodnocená účast na současných zahraničních misích.. Bylo by toho mnohem víc ale Vás stejně nikdo nepřesvědčí. Vždytˇ je to tak snadné, moci si do někoho kopnout bez rizika, že mi to vrátí. Nicméně studium ještě nikomu neublížilo a i Vy máte ještě možnost. Doufám.

P. Sulc 7.5.2016 12:43

Re: Jisteze se memylite. Cesi nejsou na vzpoury delani.

Tech bojujicich za II valky nebylo tolik, koli tech kolaborantu doma. A tech tisic let zpatky, to byli spise slovanske kmeny nez Cesi, narodni uvedomeni podle jazyka tehda neexistovalo, s tim prisel az nemecky filosof Herder az na konci 18 stol. Do te doby byl Cech kdokoliv se v Cechach narodil, german ci slovan. Hergot, neco si o tom prectete a neblabolte ty skolni, vymyslene a preorane dejiny, ty nemaji ucit fakta ale vlastenectvi. A jak se Londynska vlada hnala do boje? Otto Wagner: Z cizineckou legii proti Rommelovy. Ctete ! A ti legionari? inu, zradili svoji vojenskou prisahu, ne? Ale holt ja to vidim spatne, Cesi jsou hrdinove, v 38 i 68 statecne bojovali, alespon prevraceli smerovky, ze? A i ted se casto bouri a demonstruji, jestli zdrazi pivo, budou urcite massove demonstrace.

S. Němec 7.5.2016 17:21

Re: Jisteze se memylite. Cesi nejsou na vzpoury delani.

Vy to nevidíte vůbec. Nestačí číst, potřeba je chápat. Nejsme o nic lepší ale ani horší než ostatní.V každém případě se Češi nemají za co stydět. Jestli tu někdo švejkuje, jste to vy. Hloupý a nejen nevzdělaný ale nevzdělatelný.

M. Červeňák 8.5.2016 2:40

Re: Jisteze se memylite. Cesi nejsou na vzpoury delani.

A jen ho nechte Sulce, ať se třese. On bojuje proti Rommelovy...

P. Sulc 8.5.2016 3:45

Re: Jisteze se memylite. Cesi nejsou na vzpoury delani.

Jsem rad, kdyz mi moudry clovek vaseho kalibru pouci. Mate asi hodne knih, zabyvajici se historii. Co mi doporujete? Treba ''Kdyz neletali"",jak letci mlatili ceske zidy. Nebo ''Boj o Hrad", velice zajimave, zmineneho Otu Wagnera, ,ktery cekou vladu v LONDYNE rozhodne nemiloval. Take mi treba doporucite prof. Hroch: Na prahu narodni existence. To ale cechackove nemaji radi, klade vznik naroda do 19 stol. A nedavno vysla od V.Junka:Opravdu temna Bila hora?, ktera rozhodne neni Cechum naklonena, takze tu bych cist nemel. Myslim, vzacny pane, ze tim hlupakem jste spise vy, takovy ten zaprdeny Cechacek, co nesnese kritiku spatnych ceskych vlastnosti, protoze Cesi, tot pupek sveta a kazdy je obdivuje A take se k tomu dodavalo ''svet nam Havla zavidi", to pamatuju.

P. Vaňura 7.5.2016 21:09

Češi jsou kromě Poláků a Řeků jediným národem který

neměl "vlastní" divizi SS.

P. Sulc 8.5.2016 4:09

Re: Češi jsou kromě Poláků a Řeků jediným národem který

Pokud vim, divise Boehmen und Mahren existovala, nechce se mi ted strachat v knhach, jake mela cislo.Srbove ovsem take zadnou nemeli, Chorvati, to nevim. Ale Muslimove meli dve, Handzar, kterou ale Nemci ve 44 roce pro neupotrebitepnost rozpistili, pote Skanderbeg, ktera jednak nedosahla stavu divise, take ovsem k nicemu. ALe divise nebo ne, Cesi byli znami kolaborNTI a udavACI,do odboje se nezpojili, coz melo v Anglii spatnou odezvu, takze pod politickym tlakem Benes poslal na Heidricha svoje lidi. Ale jak jiste dobre vite, domaci odboj proti zabiti RH nekolikrate protestoval , to ale EB zahrabal pred bRITY pod koberecek. Problem je, ze Cesi i Slovaci meli za valky par tisic statecnych lidi, ovsem vedle statisicu tech nestatecnych, ale dnes se jimi chlubi jako by ti Nemci pred nimi pelasili jako zajici.. Konec koncu, i ta revoluce proti Nemcum zacala tri dny pred koncem valky. Kdyby nahodou Smrkovsky zaspal, byla by revoluce o den odlozena.

J. Jurax 8.5.2016 19:28

Re: Jisteze se memylite. Cesi nejsou na vzpoury delani.

Neštvěte, pane Sulc, nebo dodám, že Čechům šlo taky zdrhnutí do emigrace místo vzpoury doma!

P. Sulc 9.5.2016 2:45

Re: Jisteze se memylite. Cesi nejsou na vzpoury delani.

I dodejte, dodejte! Ono to nebylo snadne jite nekam, kde se nedomluvite, mate jen kufrik a nikoho neznate a presto chcete prazit, a to dvakrat za sebou. To soudruhovat a cestpravovat, chodit na brigady, uzavirat socialisticke zavazky, kejvat mavatkama na 1 maje je preci jen snadnejsi. Snad nejste takovy hlupak, abyste to nepochopil.

J. Jurax 9.5.2016 16:47

Re: Jisteze se memylite. Cesi nejsou na vzpoury delani.

Jistě to nebylo snadné, a to v obou případech.

Ovšem to Vaše konání lze při troše zlé vůle označit jako úprk, případně v duchu dnešní doby jako ekonomickou emigraci.

Stejně jako konání těch, kdož neodešli lze při stejné troše zlé vůle, již bohužel osvědčujete, označovat jako "kolaborace, svejkovani, domovni duvernictvi, pomocne strazovani SNB a ovsem take donaseni.".

Snad nejste takový hlupák, abyste to nepochopil.

P. Sulc 9.5.2016 22:51

Re: Jisteze se memylite. Cesi nejsou na vzpoury delani.

A jak vite ze to byla ''ekonomicka'' migrace? Z 8 milionoveho Madarska v 56 odeslo 160 000 lidi, v 68 z dvakrate vetsiho CSSR pouhych 60 000. To vsichni byli ''ekonomicti" ? Moc si to zjednodusujete.

J. Jurax 10.5.2016 0:05

Re: Jisteze se memylite. Cesi nejsou na vzpoury delani.

A jak víte, že nebyla? Vy si to zjednodušujete taky. Jednak mluvím o byvší ČSSR, nikoliv Maďarsku v roce 56.

Soudíte, že všichni, kdož odcházeli po osmašedesátém z ČSSR, byli ohroženi přímo na životě? Někteří jistě, některým hrozil kriminál, ale převážná část ne.

P. Sulc 10.5.2016 3:31

Re: Jisteze se memylite. Cesi nejsou na vzpoury delani.

Myslim ze trochu blbnete. Utikat pred totalitnim rezimem nutne neznamena, ze mate v patach policajta s bouchackou v ruce, nebo ze uz chystaji provaz. Zmamena to treba ze uz nechcete snasetdirigovani co se smi ci nesmi, ze nechcete byt opet vyhozen z prace, ze se vam hnusi permanentni ohybani hrbetu, zi nemuzeteproste zit jako normalni clovek. Muj problem ted je, ze ziji skoro 50 let mezin normalnimi lidmi, v normalne fungujici zemi a Cechy vidim ve zcela jinem svetle, protoze vidim i jine narody a jine lidi. Treba uz davno nevidim Nemce ci Madary tak, jak se Cechum po generace vtloukaji do hlavy: ze totiz maji rohu a kopyta , zatim co Cesi jsou andele. A mel jsem srandu, ale ponekud kyselou, kdyz jsem v devadesatych letech pri navstevach Prahy cetl, jas se Cechum svet obdivuje, jak jim Havla zavidi, proste ten nejlepsi narod, a pri tom take: vztoupime do NATO, at nas mohou chranit. Tedy po cechackovsku: oni nas, ne my sami sebe. CI "at Zapad u nas investuje, at se mame dobre. At VW koupi Skodovku, at nam mohou zysit platy. Tedy ne, ze my sami se postarame , ze my si pomuzeme, ale nekdo jiny to musi udelat za nas.Etc, etc. Vy tohle tezko pochopite, zijete stale na stejnem miste, nanejvejs nekam na par tejdnu jedete, kte se o vas postaraji. Proste: moderni Pantata Bezousek. Mejte se fajnove.