18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
omaha 31.7.2007 19:08

Re: Vím je to šílené, ale je to tak.Re: ač nerad

Pochopitelně, Napoleon, admirál Nelson, Jára Cimrman, matka Tereza či yeti, co jsou kolem tebe v Bohnicích ti samozřejmě musí vyhovovat daleko lépe!

omaha 31.7.2007 19:03

Re: Re: ač nerad

A probíral jsi to s okresním hejtmanem a zemským školním radou už před válkou,viď, zwratku?

Minorita 31.7.2007 17:40

Re: Jelínku, Jelínku, je vidět, že debilite senilis

A uměl byste říci více, nepolitiku?

Liberta 31.7.2007 16:44

Průhledné finance

Co se vám všem, vážení diskutující, vlastně nelíbí? Kromě zbytečné délky příspěvku je to legitimní zamyšlení nad legitimním jevem. Ať je v roli páně Kalouska kdokoliv, bylo na čase,aby do toho šlápl. Transparentní hospodaření je základem reformy veřejných financí, která není o tom, o čem demonstrují tu odbory, tu důchodci, tu sociálně slabí..., nýbrž právě o přehledné distribuci státních (a nadnárodních) peněz. Přejme mu úspěch, bude to i náš profit.

nepolitik 31.7.2007 16:14

Jelínku, Jelínku, je vidět, že debilite senilis

se neprojevuje jen mezi starci jako je Jičínský. Více k Vašemu blábolu říci nedá.

gerontusinza 31.7.2007 15:31

Vím je to šílené, ale je to tak.Re: ač nerad

A to toho pána skutečně bytostně nesnáším. Navíc je to tvor schopný stavět sněhuláky v parném létě, přesvědčujíce okolí, že myslí na budoucnost.  Aleč ten póvl kolem něho je ještě horší.....

www racek 31.7.2007 14:14

Re: ač nerad

asi tak. ale to jsem osobně předpokládal již dříve.

PetrK 31.7.2007 13:42

Pane Jelínku,

přečtěte si příspěvek Ivana Mládka a zjistíte, že s vaší grafomanskou potencí už jde ruku v ruce sexuální impotence.

Sam Křepelka 31.7.2007 13:28

ač nerad

Ač hodně nerad musím konstatovat, že ze stávající vlády působí Kalousek jako nejdůvěryhodnější ministr. Je to hrůza, ale je to tak. I to něco říká o stávajícím obsazení vlády.

Ašek 31.7.2007 11:56

Re: To neprojde

Měl jsi asi přistneho pana otce,řezal tě přes hlavu,že.

Starý J. 31.7.2007 10:32

Re: jo jo, jelínek vždy zůstane nepochopeným obrem ducha ...

Co se týče Kalouska - souhlasím. Ovšem Jelínek dnes píše o něčem, na čemž je založena celá kariéra strany, které je členem. Takže je mu dost těžké uvěřit.

Starý J. 31.7.2007 10:29

Pan Jelínek napsal

....S dotacemi bojují po celé Evropě....

No to je mi novina. Celá EU se zabývá kromě toho, jak mají být zatočeny rohlíky, už jen dotacemi. EU je rozdělovna dotací.  S dotacemi bojuje skutečně statečně, jen co je pravda.

Celý problém dotací, tedy podhoubí úplatků, klientelismu, podvodů, atd. lze odstranit pouze a jenom radou od pana Vondry. To by ovšem nebyla "sociálně cítící socialistická Evropa" a její "sociálně cítící státy". Celý sociální socialismus je založen na přerozdělování. Dejte peníze a my vám je odborně přerozělíme. Že polovina padne pod stůl pro ty co rozdělují, je jasné každému. A druhá je rozdělována právě podle nejasných pravidel těm, kteří si "dotace zaslouží". Čím si je zaslouží je snad dnes již dobře známý systém korupce a známostí.

Kalousek chce být opravdu viditelný, ovšem pokud to myslí vážně, bude bojovat s tisícihlavou saní, již dobře zabydlenou a pečlivě živenou všemi socialistickými a komunistickými stranami všude na světě. Právě přerozdělování dává tu nekonečnou a dnes již nekontrolovatelnou moc politikům a úředníkům v přerozdělovacích politických systémech. Je dobré si všimnout, že činnost většiny "šibalů" byla provozovaná buď na straně rozdělujících, nebo příjemců (Péťa). Prostě v systému dotací.

www racek 31.7.2007 10:13

jo jo, jelínek vždy zůstane nepochopeným obrem ducha ...

ať napíše cokoliv, nadávek se dočká.

ostatně, kalousek je po rusnokovi asi nejlepší ministr financí co jich bylo ...

Bart68 31.7.2007 9:39

Re: K pousmání-800 miliard Sobotky nic,zato Čunek a neprokázané....

Jenže on nepsal o tom, že si poslanci hrají malou domů při udělování dotací, ale o tom, že někdo - Kalousek - přichází s návrhem, jak tomu udělat konec.

emil 31.7.2007 9:30

Plivanec

Prostě plivnout si Jelínek musí. Proč něco neudělal s dotacemi jeho stranický vůdce, s jehož řití Jelínek žije v úspěšné symbióze (občas do ní pro svůj osobní prospěch leze). Myslím, že růžovorudý mozkový krasavec měl stejně času a možností jako Kalousek. Bohužel byl obklopen (sám si je hýčkal) podvodníky typu Krause (kakaový ředitel a opět majitel miliónu v krabici od bot), kteří díky penězům daňových poplatníků sponzorovali neuvěřitelně fotbal v Kladně, čímž si vysloužili být fotbalovým kladenským bossem.

František I. 31.7.2007 8:54

To je krásné

Tak úžasný blábol snad dokáže zplodit jen ředitel Masarykovy dělnické akademie. Takže Kalousek je dobrý za to, že chce zprůhlednit dotace, a zároveň špatný, protože je chytřejší než Čunek. Vondra je hloupý, protože chce odstranit všechny dotace, bohužel pan autor neuvádí, jak by se to tomu nešťastnému hochu za nás v Bruseli povedlo. (Jinak v tom s panem Vondrou souhlasím, Evropa bez dotací by byla krásná.) Když si vzpomenu, jak pan Fencl, Zgraba i nejvyšší mysliveček přihrávali dotace svým blízkým, takže v současnosti patří také díky nim mezi velice bohaté pány, směji se panu Jelínkovi od serdce. Děsivou neznalost problému, kterou tu projevil, vidno málokde. By the way, tak mne napadlo, co se asi učí na jeho milené dělnické akademii? Podle tohoto příspěvku nejspíše, jak správně mávat rudým praporem, jak kontrolovat soudruhy, zda nepožívají v průběhu demonstrace alkoholické nápoje (či snad naopak?) nebo že by na plakátech s textem "Práci všem" neměli psát tvrdé y a f. Kdo ví....

No... 31.7.2007 7:43

K pousmání-800 miliard Sobotky nic,zato Čunek a neprokázané....

Kdyby Jelenovič Jelenovitý poctivě uchopil téma dotací, přerozdělování, klientelismu, porcování medvěda, jánabráchysmu, tak musí celá ČSSD za to vše dostat Nobelovu cenu za aktivní přístup k dané problematice. Jenže ne, on se "opře" do čunka a poněkud patolízalsky si předchází "pro ČSSD  perspektivního" Kalouska....asi čeká klasické veletoče, od doby LUXe pověstné a jisté. No, uvidíme, nicméně Jelene, začni hledat ve vlastním okolí a nejdřív důkladně zameť před vlastním-po horní okraj dveří zakydaným- prahem . Hňupe !

Prétextat 31.7.2007 7:20

Re: Dotace jsou moderní způsob zotročování a nadvlády.

Nemluvě o syslech

Ašek 31.7.2007 7:09

H.....

Klasika u pana Jelinka,i zajimavé a nevyčerpatelné tema na rozdíl od dotací se dá skazit flusi a mluvením za většinu.

Valentýn Dobrotivý 31.7.2007 4:44

V hlavní roli psavec blbostí Jelínek!

ostravak 31.7.2007 3:35

To neprojde

Langer nemá ještě dostavěné golf. hřiště.

Stachanov 31.7.2007 1:08

Čunek není zdaleka takový prosťáček, jak ho tu Jelínek prezentuje

ale co od tohoto povrchního pisálka čekat, že ano

Milan 31.7.2007 0:43

Dotace jsou moderní způsob zotročování a nadvlády.

Tisíce obcí u nás mají velké problémy jen proto, že přijaly nějaké dotace. Jedno na co - vždy je z toho malér.

Naposledky Liberec - kvůli dotacím dříve přijatým na lyžařské mistrovství už nemohl couvnout a aby dostal další, sklapl před Kuchtovou podpadky a poskytl šéfovské místo jako kompenzaci za ekologistický útok na zimní trénink v hnízdišti tetřeva. Je to k zblití.