9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Už zase tady někdo šíří dobro

Výzvu, aby jeho pravděpodobná jednobarevná vláda, bez důvěry poslanecké sněmovny, nečinila zásadní a nezvratná rozhodnutí, Andrej Babiš odmítl s tím, že budou dělat všechno, co je dobré pro lidi, a nenechají se nijak omezovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavelka 30.11.2017 15:58

No

už vidím to těžké zklamání superdemokratů a superhospodářů , z neexistence Babišova diktátorství , to bude řevu v lůně spravedlivých.

Z. Rychlý 30.11.2017 1:37

Je tu rozpor.

Autor má sice více, či méně pravdu - co však s tím, jestliže 30% voličů ho za premiéra chce a ostatním možným voličům je to jedno, a k volbám nešli vůbec. Pokud uplatním rčení o mlčící většině, pak valná většina těch, co zůstali doma, je s Babišem jako premiérem srozuměna.

Vidím jediné východisko, voliči si své chyby musí prožít. Nechte ho vládnout, ať ukáže, co dokáže. Bude-li to dobré, pak se za nos musíme chytit my, nebo to dobré nebude, a jeho voliči si pak snad uvědomí, že volit podivně zbohatlého privatizačního miliardáře se střetem zájmů jako prase se nevyplácí. Dělat z něho mučedníka se nám však hrubě nevyplatí. A obávat se o demokracii je myslím silně přehnané. O tu jsme se měli bát, když se moci chopili aktivisté a jiní dobrotrusové. Už před Babišem vítězil multikulturalismus na celé čaře a politická korektnost udělala z demokracie frašku, na kterou nelze, než koukat s otevřenou ústy. Babiš se jen posune o pár příček v miliardářském žebříčku nahoru, ale jinak bude držet status quo.

V. Kotas 30.11.2017 5:09

Re: Je tu rozpor.

Nějak mnozí zapomínají, že o tom je demokracie. Buď se zvolení předvedou, že umí, nebo při příštích volbách poletí. A konečně si to lidé začínají uvědomovat, že to jde.

L. Hrušková 30.11.2017 11:13

Re: Je tu rozpor.

Jen aby ještě nějaké volby byly....

J. Anděl 30.11.2017 8:21

Re: Je tu rozpor.

Tak, jak jste to napsal, to vypadá, že lidi buď volili Babiše, nebo zůstali doma. Volilo ho necelých 20%, 30 z toho udělali ti, co nepřišli. 70%těch, co přišli, volilo někoho jiného. Většina z nich má v parlamentu taky své zástupce. Volební systém pak poměr upravil a vítěz má více než 30% křesel, pořád však méně, než 50%. A je to :-)

Z. Rychlý 30.11.2017 14:41

Re: Je tu rozpor.

Překontroloval jsem to a dál jsem přesvědčen, že to mám dobře. Cca 30% zúčastněných voličů ho volilo. Cca 50% voličů se voleb nezúčastnilo a o jejich preferencích (pokud vůbec nějaké existují) nevíme nic přesného. Nedají se využít k žádnému tvrzení - začíná fabulace. Při tom fabulování jsem použil klišé, že mlčící většina má vždycky pravdu, a Babiš jim nevadí. Ti, kteří Babiše neradi, jistě zvedli zadky a hodili protestní hlas. Byli jsme však přehlasováni, a je legitimní se nad sebou zamyslet, proč plaveme při volbách proti tak mohutnému proudu? A vzhledem k té mohutnosti je takové nějak přirozené tu vládu mu umožnit. Není to žádný demontážník demokracie. Těmi jsou Antifa a různí aktivisté, kterým jde na ruku politická korektnost a nepochopení stejnosti u lidí.

J. Anděl 30.11.2017 15:00

Re: Je tu rozpor.

Aha, ok. V tom, co píšete tady, se shodneme.

Jen bych uvedl na pravou míru jednu věc: já si sice myslím, že bych to "Babišovi nechal, ať se ukáže", ale těch 70% z té poloviny, co k volbám přišla, není nula hlasů a už vůbec to není nula křesel. Každý tedy může, podle své síly (počtu křesel) dělat cokoliv. Nemám jim tedy za zlé, pokud to Babišovi umožnit nechtějí a postupují při tom standardními způsoby (jako jsou tanečky ve sněmovně a tak).

Tím nepodporuju aktivity "různých aktivistů".

Z. Rychlý 30.11.2017 15:20

Re: Je tu rozpor.

:-)

Já jim to taky nemám za zlé, Vždyť ta jáma propadu do zapomnění byla hodně blízko, tak se taky nedivím různým snahám o zviditelnění a připomínání své ještě-existence. Oni se nějak domluví, hledají oškubaná pírka, kterými by se rádi natřásali, nové volby jsou pro ně noční můrou.

Mezitím EU přijme nový asylový zákon, který bude migranty přidělovat automaticky nejspíš losem - a Okamura má vítězství jisté.

L. Bystrý 30.11.2017 1:10

Babiš je náš Vůdce, a my Ho milujeme!

28 let jsme trpěli pod nadvládou Evropy, úpěli jsme v okovech EU a NATO. Naši vlast drtily okované boty revanšistů z Bundeswehru a žoldáků US Army. Naše ÚŽASNÉ Automobilové závody V. I. Lenina v Mladé Boleslavi ovládli Němci, udělali z nich výrobnu podivných aut s motorem vpředu.

Po ulicích našich měst proudily davy vetřelců z celého brutálního západního světa, skupovaly naše zboží, zneužívaly naše ženy a děti. Křesťani vylezli z děr, kde se celá desetiletí schovávali před ocelovou pěstí dělnické třídy, a drze začali opravovat své již skoro zčechizované (= krásně se zemí srovnané) kostely.

Prostě: DĚS & BĚS. Už to začalo vypadat, že nám pomůže jedině nová bratrská pomoc Velikého Ruska – ale pak se stal leninský zázrak: Náš ujařmený lid zvedl hlavu, a začal opět volit NAŠE lidi, členy Strany, poctivé spolupracovníky naší StB, putinisty.

Díky tomuto zázraku máme na Hradě našeho národního Vůdce Miloše, a v čele vlády – po 28 letech konečně NAŠÍ vlády - našeho druhého národního Vůdce Babiše. Naši Vůdcové brzy NEPRODYŠNĚ zavřou hranice naší vlasti s Evropou, aby nás ochránili před běženci a bláznivými nápady na emigraci do Evropy. Náš Babiš nám dá práci a po práci legraci, náš Miloš přivítá v Pražskom kremli Velikého Putina, jenž k nám zavítá brzy po našem osvobození od EU a NATO.

Ano, tak jsme to chtěli, tak to chceme a tak to BUDEME chtít, na věčné časy a nikdy jinak. A útoky poražené proevropské pravice + pražské lumpenkavárny + zrádných emigrantů s tím nic, ale PRANIC nezmohou. Ano, po předlouhých 28 letech stojíme opět na cestě ke šťastným zítřkům: „Vybudování reálného babišismu – úkol 1. pětiletky!“ Čest a Nazdar!

V. Kotas 30.11.2017 5:06

Re: Babiš je náš Vůdce, a my Ho milujeme!

Kdyby ti polistopadoví " demokrati " alespoň trochu více pracovali pro lidi, stát, tak se v politice žádný Babiš, Okamura, neobjevil a komunisti by těch 7%, měli už před 15roky. Takže brečíš na špatném hrobě.

P. Dvořák 30.11.2017 5:15

Re: Babiš je náš Vůdce, a my Ho milujeme!

Když jste příspěvky v tomto duchu před časem začal psát, bral jsem to jako ironii. Omyl!

Určitě si vás už Velký Bratr zaměřil. Pane, vy půjdete vejš.

R. Brzák 30.11.2017 10:08

Re: Babiš je náš Vůdce, a my Ho milujeme!

Máte v tom chybičky, když už jste tak odhodlán. Jednou z nich je hovořit o "poražené proevropské pravici" - neb se jedná o proeunijní rádobypravici, která navíc není poražená, neboť Babiš, jakožto závislák na moci, proti EU nepůjde. Pokud byste měl zájem, vysvětlím Vám, co je to pravice - ale jen tak pro začátek - podle plodů poznáš strom...

T. Pansky 30.11.2017 1:03

Pane Bejlku, mate naprostou pravdu. Pan Babis chce ...

... zavadet dalsi novoty, napr. zruseni Senatu, omezeni poctu poslancu, atd. Lidem stale nedochazi, ze existuji urcite pojistky v rizeni spolecnosti, aby nedoslo k nasilnemu prevzeti moci jedinou silou. Prave tohle chce pan Babis rozbourat a vetsina spolecnosti si toho zatim nevsimla !!! Zatim to vetsine lidi nedochazi !!! Ja se nebojim tohle prikrovnat k nastupu Adolfa Hitlera k moci po prvni svetove valce ve velmi oslabenem a ekonomicky zdevastovanem Nemecku. top0625top@live.com

A. Hrbek 30.11.2017 7:57

Re: Pane Bejlku, mate naprostou pravdu. Pan Babis chce ...

Nezadržitelný vzestup AH a AB

AH Odešel z rodné země do země příbuzné, stal se jako demilitarizovaný voják spolupracovníkem rozvědky, založil hnutí které přeměnil ve stranu a stal se jejím vůdcem, prohlásil, že chce zničit prohnilou demokracii, zkorumpoval a zblbnul masy, ve svobodných volbách získal třetinu hlasů, koupil si podporu dalších stran, využil všechny prostředky k získání majetku a moci včetně medií, bezohledně likvidoval všechny odpůrce, napsal Můj boj, stal se neomezeným vůdcem země, obsadil svou rodnou zem, po dlouholeté známosti se oženil se svou milenkou, skončil.

AB Odešel z rodné země do země příbuzné, vyhnul se základní vojenské službě a jako vedoucí pracovník exportní společnosti se stal spolupracovníkem rozvědky, založil hnutí a stal se jeho vůdcem, prohlásil, že chce zničit prohnilý parlamentární systém, zkorumpoval a zblbnul masy, ve svobodných volbách získal třetinu hlasů,koupil si podporu dalších stran,využil všechny prostředky k získání majetku a moci včetně medií, bezohledně likvidoval všechny odpůrce, napsal Můj sen, oženil se se svou dlouhodobou milenkou.

Co ještě chybí?? Stát se neomezeným vládcem země (premiérem s parlamentní většinou), obsadit svou rodnou zem, skončit.

Historie se opakuje - jednou jako tragedie, podruhé jako fraška. A ještě jednou se opakuje. Na český hnůj se hrne další slovenský Gustáv a chtěl by také práskat bičem.

F. Houžňák 30.11.2017 9:18

Měl jste se dát do politiky a lidi by pak volili vás,

to je very einfach.

P. Götze 30.11.2017 0:08

RE

Teda to je blabol.

J. Matoulek 30.11.2017 0:46

Re: RE

Ani bych neřekl.

P. Götze 30.11.2017 11:42

Re: RE

Vite, takovy clanek bych chapal rekneme po dvou letech autokraticke vlady pana babise, vladnouc bez duvery, provadejic zasadni kroky. Nic takoveho se nedeje, zadna vlada zatim ani nebyla navrze4na, natoz aby dostala nebo nedostala duveru. O jake autokracii a nedemokraticnosti se bavime? jaka jedina nedemokraticka vec probehla po volbach behem ustavovani nove vlady nebo snemovny? takovychle blbosti si clovek muze vycucat z prstu milion deset.