25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Už zase tady někdo šíří dobro

Výzvu, aby jeho pravděpodobná jednobarevná vláda, bez důvěry poslanecké sněmovny, nečinila zásadní a nezvratná rozhodnutí, Andrej Babiš odmítl s tím, že budou dělat všechno, co je dobré pro lidi, a nenechají se nijak omezovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Houžňák 30.11.2017 6:53

No, ty hnusné Babišovy metody samozřejmě

dřív v politice nikdy nikdo nepoužíval, to je naprosté novum. A že předseda partaje má poslední slovo při sestavování kandidátek - co že si to nedavínko nechal od své partaje schválit Kurz v Rakousích?

J. Anděl 30.11.2017 8:22

Re: No, ty hnusné Babišovy metody samozřejmě

Ano, proto je v názvu článku "už zase". To dá rozum.

F. Houžňák 30.11.2017 8:40

Z kontextu je vcelku jasné, že se "zase"

vztahuje na "šíření dobra", nikoliv na kritizované metody. Ale to je nakonec jedno.

I. Mertl 30.11.2017 9:06

Re: Z kontextu je vcelku jasné, že se "zase"

Vám určitě.

F. Houžňák 30.11.2017 9:15

No, to nakonec každému, kdo umí číst

a je ochoten přečtené chápat. Ta ochota je samozřejmě to nejdůležitější, zbytek se dá natrénovat.

J. Anděl 30.11.2017 9:44

Re: Z kontextu je vcelku jasné, že se "zase"

To máte pravdu, omlouvám se.

Nicméně i s metodami se to má takhle - nevolili lidé Babiše taky proto, že s tím na rozdíl od těch starých skončí?

Možná lidem, co Babiše volí, stačí, že je na pohled na rozdíl od těch předchozích produktivnější, tak metody tolik nevadí.

Netroufnu si to teď soudit přímo u Babiše, obecně vzato je ale možná méně nebezpečný lenivý nešika se špatnými metodami, než člověk schopný s týmiž metodami.

R. Brzák 30.11.2017 9:58

Re: Z kontextu je vcelku jasné, že se "zase"

Ano.

Jen si nemyslím, že by jeho voliči án blok chápali podstatu jeho metod - mnohým pravděpodobně stačí, když vidí, jaký strach z Babiše má jimi nemilovaná sqadra politiků, co byli u moci před ním. Protože jsou naštvaní. A naštvání vyplývá ze strachu - že to nemilé bude pokračovat a že to jedince nijak nebude moci ovlivnit. Což je do určité míry fakt. Jenže pod vlivem svého strachu tito jeho voliči již nevidí své skutečné možnosti, nevidí ani rizika nově zvoleného velkého šéfa. Ve svém strachu, že jim bude zle, hledají spasitele - a najdou ho tam, kde je největší koncentrace moci, což samo o sobě znamená diskvalifikaci pro zvolení člověka k moci nad námi.

J. Anděl 30.11.2017 10:01

Re: Z kontextu je vcelku jasné, že se "zase"

Ano.

Ostatně někteří diskutéři pro to mají formulaci "raději pět Hitlerů než XXX".

F. Houžňák 30.11.2017 10:56

Lidi - podle mě - volili Babiše většinou jednoduše proto,

protože měli těch starých plné zuby a říkali si, zhruba, horší to být nemůže, třeba to bude s tímhle lepší. Ale že bych to věděl, to teda nevím. A ti "staří" politici byli všechno možné, jenom ne leniví nešikové, akorát že se jejich cíle vůbec nekryly s vašimi cíli. A to člověk u Babiše až tak moc neví. Přece jenom zájmy Babiše coby podnikatele se místy docela dobře kryjí se zájmy voličstva a dalšího občanstva.

J. Anděl 30.11.2017 11:01

Re: Lidi - podle mě - volili Babiše většinou jednoduše proto,

No. Já si především nemyslím, že by všichni ti "staří" byli paušálně špatní a z jednoho pytle. Střídali se tam různě, někteří byli stálice, jiní se objevili a zase zmizeli, z různých oblastí, s různými zájmy, s různými charaktery. Babiš těžko bude natolik jiný. Pořád se pohybujeme v rámci lidského druhu.

Zájmy podnikatele se se zájmy voličstva a dalšího občanstva kryjí, jak správně píšete, místy. Jsem ale přesvědčený, že místy se se zájmy občanstva kryly i zájmy některých, dost možná i většiny těch ostatních.

Ono ani to občanstvo není jednolité.

F. Houžňák 30.11.2017 11:09

Ale jo, jistě, zdaleka ne všichni byli špatní,

ale ti momentální hlavní, které je nejvíc vidět a kteří mají v rozhodování partaje, co bude v parlamentu prosazovat, největší slovo, jsou - podle mě - pro většinu lidí rozhodující v tom, kterou partaj kdo volí, a to bylo většinou úplné zoufalství.

J. Anděl 30.11.2017 11:14

Re: Ale jo, jistě, zdaleka ne všichni byli špatní,

Netvrdím opak.

Já nepopírám trend, jen nelze mluvit všeobecně. I přes to, co píšete, volila více než polovina lidí, kteří šli k volbám, ty "staré" (včetně komunistů).

Což vypovídá o trendu a rozhodlo to o vítězi voleb, jehož vítězství - opět - nepopírám, nicméně volilo ho nějakých 30 procent těch, co k volbám přišli. Je to hodně, víc, než měly předchozí vítězné strany, je to výrazný úspěch, přesto se pro 30% nedá použít obecné slovo "většina lidí". A i když připočtete piráty a SPD, není to většina, "jen" polovina.

F. Ogáv 30.11.2017 13:02

Re: Lidi - podle mě - volili Babiše většinou jednoduše proto,

"Přece jenom zájmy Babiše coby podnikatele se místy docela dobře kryjí se zájmy voličstva a dalšího občanstva." ha-ha-ha-ha to je jeden z nejlepších vtipů poslední doby.

F. Houžňák 30.11.2017 13:16

Jestli je to vtipné, nevím, ale je to pravda,

i kdybyste se na hlavu postavil.

J. Fridrich 30.11.2017 6:20

" V rozhovoru pro Právo Babiš řekl, že jeho

" V rozhovoru pro Právo Babiš řekl, že jeho menšinový kabinet bude kromě premiéra mít 14 dalších ministrů, z toho devět bude nestraníků " - že by se takto choval nějaký uzurpátor moci, tedy tvůrce babišizmu ? Chyby při tvorbě nového parlamentu a vedení naší země se jistě nějaké objeví, kdo je nedělá, at' první hodí kamenem.. Vidím zatím dvě - soudruha Skálu a toho pomateného okamurovce věřícího neuvěřitelným konspirativním hloupostem - tito potížisti by měli být spíš na klinice u docenta Chocholouška. Je zajímavé, že tito skutečně problémoví nominanti našim mediálním mágům až tak moc nevadí.. Co to je za nesmysl ten pojem " válcování ?" Všechny ty PIDISTRANY křičí, že musí ke své legitimitě získat ANO většinu - a když ji získá a uplatní tak VÁLCUJE ? Nejsou náhodou do postele na kliniku k Chocholouškovi ?

L. Němec 30.11.2017 8:47

Pozor na docenta Chocholouška

Docenta Chocholouška vymysleli pro svůj film "Jáchyme, hoď ho do stroje" zarytí příznivci pana prezidenta Havla a roznašeči dobra a dobré nálady , pánové Svěrák a Smoljak. Uvádím to pro příznivce trojspolku ANO-Vokomůrkovci-bolševici, aby s užíváním tohoto pojmu neměli ve svých centrálách zloserství a zloby potíže. Těší mě, že pojem zlidověl a tak ho vlastně můžou používat, jak páni, tak kmáni, a nakonec vlastně i ti ...ostatní. Hurá.

P. Han 30.11.2017 10:10

Re: Pozor na docenta Chocholouška

Tento film byl natočen v době, kdy oba scénáristé byli ještě zarytí úplně jinak a jinam. O tři roky později oba podepsali Antichartu.

F. Houžňák 30.11.2017 10:59

Oba to byli bolševici, myšlením zjevně

a jeden z nich (možná oba, nevím) i formálně (to ale není tak důležité). Kdo je duší a jednáním bolševik se dobře poznalo po převratu a tihle dva byli čítankoví.

L. Němec 30.11.2017 11:20

Re: Oba to byli bolševici, myšlením zjevně

Takže se jistě na jejich filmy nedíváte a zaplaťpámbu jste nesmrděli a nesmrdíte ani v řadách divadla pana Cimrmana, HanHoužňáci. Já touto cestou děkuji, čítankoví a dokonalými argumenty vyfutrovaní demokraté. Danke, Kasperle.

P. Han 30.11.2017 12:13

Re: Oba to byli bolševici, myšlením zjevně

Nevím, co má návštěva divadla společného s demokracií. Na rozdíl od vás dokážu oddělit herecké i autorské kvality od těch osobnostních a na Cimrmany jsem chodil od začátku 70. let, kdy vy jste chodil tak akorát na představení v rámci Měsíce československo-sovětského přátelství.

F. Houžňák 30.11.2017 13:14

Ne, nedívám, mám doma skoro všechny jejich

CD, ale poté, co jsem za doby Velké Spacákové Revoluce shlédl naživo jedno jejich představení a vyslechl jsem i následující propagační vystoupení a pořad soudruha Svěráka a jeho squadry, zcela odporné a v bolševicko-nacistickém duchu, už jsem si to nikdy nepustil, protože bych si vždycky musel to jejich svinstvo připomenout. Jak jsem se poptával po známých, nejsem v tom sám. Vy se samozřejmě cítíte v morální převaze, no, prosím, tak si to s těmi bolševickými kecy užijte, i s vaší nacisticko-bolševickou rétorikou. Patříte k sobě.

M. Šejna 30.11.2017 15:31

přesně tak, pane Houžňáku

Já té "Velké spacákové revoluci" říkal tehdy "Velká televizní bolševická revoluce". A dodnes si pamatuji seznam televizních "ošálovaných" bolševiků, kteří tehdy okupovali ČT.

Je opravdu zajímavé, jak se seznam těch tehdejších "televizních bolševiků" shoduje se seznamem členů "pravda-lásky" a "pražské kavárny".

V. Pavelka 30.11.2017 16:41

Re: přesně tak, pane Houžňáku

ODS Chtěla obsadit ČT, svými spravedlivými ,Bobošíkovou a spol.když to nevyšlo tak si plácli s Železného NOVOu . Potom si ČT. PROPACHTOVALA ČSSD s Dvořákem . Jenže vídat tři měsíce před volbami, každý den Sobotku, Chovance , Kalouska jak plivou na Babiše , je silné kafe , idiotskou prvoplánovou antireklamou se ukázali jako břídilové neschopní vlastní existence , Babiš měl dvoje noviny které čte pár tisíc lidí, a kdyby neměl žádnou možnost , prezentace nebo možnosti se bránit nařčením , dopadly by jak VVčka, nebo zelení, Demosspravedliví to umí.

L. Severa 30.11.2017 9:01

Re: " V rozhovoru pro Právo Babiš řekl, že jeho

Zajímavá logika. Když bude mít v kabinetu deset nestraníků, je to důkazem, že není usurpátorem ? Matičko skákavá!

F. Houžňák 30.11.2017 9:17

No, jistý důkaz to je, když vezmete do holportu

členy ne vašeho, ale jiného spolku, tak jim nemůžete dost dobře tak nařizovat jako těm svým. Nebo myslíte, že tomu tak není?

H. Gene 30.11.2017 9:43

Re: No, jistý důkaz to je, když vezmete do holportu

Nejen, že tomu tak není, je to dokonce blbost.

Tolik nehnutíků tam má proto, protože žádný opravdu schopný člověk by k němu nevlez.

F. Houžňák 30.11.2017 10:46

No, to si ale jenom myslíte, nebo jste s Babišem

v čilém styku a on s vámi diskutuje svoje pohnutky? Ale, ale. Patříte zjevně k lidem, kteří svoje domněnky vydávají za fakta. Takových jako vy je spousta.

H. Gene 30.11.2017 11:37

Re: No, to je fakt.

Tak aspoň ses něco dozvěděl.

J. Anděl 30.11.2017 9:54

Re: " V rozhovoru pro Právo Babiš řekl, že jeho

Zda by se choval uzurpátor moci jak? Zda by umožnil vznik vlády s dalšími ministry a z toho navíc většinou nestraníků?

U Babiše jsou všichni nestraníci, těmi nestraníky jsou zřejmě míněni nehnutníci :-). Ne, že bych chápal rozdíly formy Babišova "hnutí" oproti "straně". Ale to není tak podstatné. Podstatnější je, že fakt, že někdo není členem strany/hnutí přece neříká nic moc o jejich skutečném vztahu, vazbách či dohodách. Ano, papír má nějakou váhu, ale ne absolutní.

P. Han 30.11.2017 10:02

Re: " V rozhovoru pro Právo Babiš řekl, že jeho

Devět nestraníků? ANO se stejně prezentuje jako hnutí a ne strana. Devět "nestraníků" znamená, že nebudou svázáni s žádnou jinou stranou, pouze zavázáni osobně Babišovi.