29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Už zase tady někdo šíří dobro

Výzvu, aby jeho pravděpodobná jednobarevná vláda, bez důvěry poslanecké sněmovny, nečinila zásadní a nezvratná rozhodnutí, Andrej Babiš odmítl s tím, že budou dělat všechno, co je dobré pro lidi, a nenechají se nijak omezovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 30.11.2017 12:58

Re: Průvan v příbuzenstvu

Bureš si tam nastrká své talenty.

Naškodí jimi, na rozdíl od celkem užitečných věcí jako ODS/kuponová privatizace,KDU-ČSL /církevní restituce/,TOP-9 církevní restituce/

M. Prokop 30.11.2017 12:57

Re: Včera stvořili Golema a dnes se ho bojí

A proto toho Bureš nafňuká víc, než ostaní za těch 25 let a dohromady.

F. Navrátil 30.11.2017 12:16

Včera stvořili Golema a dnes se ho bojí

Nemám z Babiše radost, ale jsem přesvědčen, že celá ta fňujající parta, která zde vládla čtvrt století, si Babiše vypěstovala a stvořila. Náprava je jednoduchá. Zvítězit v demokratických volbách.

P. Han 30.11.2017 12:13

Re: Oba to byli bolševici, myšlením zjevně

Nevím, co má návštěva divadla společného s demokracií. Na rozdíl od vás dokážu oddělit herecké i autorské kvality od těch osobnostních a na Cimrmany jsem chodil od začátku 70. let, kdy vy jste chodil tak akorát na představení v rámci Měsíce československo-sovětského přátelství.

P. Götze 30.11.2017 11:42

Re: RE

Vite, takovy clanek bych chapal rekneme po dvou letech autokraticke vlady pana babise, vladnouc bez duvery, provadejic zasadni kroky. Nic takoveho se nedeje, zadna vlada zatim ani nebyla navrze4na, natoz aby dostala nebo nedostala duveru. O jake autokracii a nedemokraticnosti se bavime? jaka jedina nedemokraticka vec probehla po volbach behem ustavovani nove vlady nebo snemovny? takovychle blbosti si clovek muze vycucat z prstu milion deset.

H. Gene 30.11.2017 11:38

Re: Průvan v příbuzenstvu

Možná v Agrofertu by se našli noví, nazávislí kádři, že?

H. Gene 30.11.2017 11:37

Re: No, to je fakt.

Tak aspoň ses něco dozvěděl.

L. Němec 30.11.2017 11:20

Re: Oba to byli bolševici, myšlením zjevně

Takže se jistě na jejich filmy nedíváte a zaplaťpámbu jste nesmrděli a nesmrdíte ani v řadách divadla pana Cimrmana, HanHoužňáci. Já touto cestou děkuji, čítankoví a dokonalými argumenty vyfutrovaní demokraté. Danke, Kasperle.

M. Růžička 30.11.2017 11:15

Průvan v příbuzenstvu

Už je třeba udělat veliký průvan v dozorčích radách státních a polostátních podniků,vymést veškeré příbuzné politiků stran ,které tady vládly po dvacet let a také by stálo za to,aby voliči v příštích volbách vykroužkovali staré harcovníky kteří jsou nalezlí v parlamentu a na ministerstvech a funkce mají za dědičné včetně příbuzenstva a vrší úřad na úřad a kontroly na kontrolu a stejně ve finále se zjistí že se krade ještě víc.

Jestliže Babiš nebo jiný zvolený občan zajistí odstranění těchto nedostatků je jedno jestli to udělá sám rychle nebo díky všem koalicím nikdy.ODS/kuponová privatizace,ČSSD /OKD,H-systém/ ,KDU-ČSL /církevní restituce,vepřín Lety/,TOP-9 církevní restituce/

J. Anděl 30.11.2017 11:14

Re: Ale jo, jistě, zdaleka ne všichni byli špatní,

Netvrdím opak.

Já nepopírám trend, jen nelze mluvit všeobecně. I přes to, co píšete, volila více než polovina lidí, kteří šli k volbám, ty "staré" (včetně komunistů).

Což vypovídá o trendu a rozhodlo to o vítězi voleb, jehož vítězství - opět - nepopírám, nicméně volilo ho nějakých 30 procent těch, co k volbám přišli. Je to hodně, víc, než měly předchozí vítězné strany, je to výrazný úspěch, přesto se pro 30% nedá použít obecné slovo "většina lidí". A i když připočtete piráty a SPD, není to většina, "jen" polovina.

L. Hrušková 30.11.2017 11:13

Re: Je tu rozpor.

Jen aby ještě nějaké volby byly....

F. Houžňák 30.11.2017 11:09

Ale jo, jistě, zdaleka ne všichni byli špatní,

ale ti momentální hlavní, které je nejvíc vidět a kteří mají v rozhodování partaje, co bude v parlamentu prosazovat, největší slovo, jsou - podle mě - pro většinu lidí rozhodující v tom, kterou partaj kdo volí, a to bylo většinou úplné zoufalství.

J. Anděl 30.11.2017 11:01

Re: Lidi - podle mě - volili Babiše většinou jednoduše proto,

No. Já si především nemyslím, že by všichni ti "staří" byli paušálně špatní a z jednoho pytle. Střídali se tam různě, někteří byli stálice, jiní se objevili a zase zmizeli, z různých oblastí, s různými zájmy, s různými charaktery. Babiš těžko bude natolik jiný. Pořád se pohybujeme v rámci lidského druhu.

Zájmy podnikatele se se zájmy voličstva a dalšího občanstva kryjí, jak správně píšete, místy. Jsem ale přesvědčený, že místy se se zájmy občanstva kryly i zájmy některých, dost možná i většiny těch ostatních.

Ono ani to občanstvo není jednolité.

F. Houžňák 30.11.2017 10:59

Oba to byli bolševici, myšlením zjevně

a jeden z nich (možná oba, nevím) i formálně (to ale není tak důležité). Kdo je duší a jednáním bolševik se dobře poznalo po převratu a tihle dva byli čítankoví.

F. Houžňák 30.11.2017 10:56

Lidi - podle mě - volili Babiše většinou jednoduše proto,

protože měli těch starých plné zuby a říkali si, zhruba, horší to být nemůže, třeba to bude s tímhle lepší. Ale že bych to věděl, to teda nevím. A ti "staří" politici byli všechno možné, jenom ne leniví nešikové, akorát že se jejich cíle vůbec nekryly s vašimi cíli. A to člověk u Babiše až tak moc neví. Přece jenom zájmy Babiše coby podnikatele se místy docela dobře kryjí se zájmy voličstva a dalšího občanstva.

F. Houžňák 30.11.2017 10:46

No, to si ale jenom myslíte, nebo jste s Babišem

v čilém styku a on s vámi diskutuje svoje pohnutky? Ale, ale. Patříte zjevně k lidem, kteří svoje domněnky vydávají za fakta. Takových jako vy je spousta.

P. Maleček 30.11.2017 10:45

Voliči předvedli klasické vyhánění čerta ďáblem.

Naši slavní prý demokraté si ten volební výprask zasloužili, ne že ne. Hlavně proto, že měli plné huby demokracie a přitom stát a jeho občany takovým tempem dojili, že ani - slovy Kalouska - poledne nedrželi. A ještě u toho směrem dolů posměšně mlaskali.

Čímž většině občanstva tu demokracii tak znechutili, že ti v hloupé, ale lidsky pochopitelné vzteklé pomstě zvolili Babiše. Jen proto, že Babiš ony prýdemokraty na plnou hubu označil za lháře, lemply a zloděje. Byť křiváctvím a zlodějnou sám páchne na sto honů.

Což v tom nadšení z Babišovy rázné huby voličstvu jaksi uniklo, stejně jako to, že Babiš je ten, u kterého to ze státu nadojené, přes jím uplácené prýdemokraty z valné části končilo. A že volí někoho ještě mnohem horšího, než jsou oni prýdemokraté.

A tak teď má Babiš šanci předvést co opravdu je. Sám moc dobře ví, že to co je, na sebe sám ze své podstaty dříve či později práskne. Což ho zničí i v očích dnes z něj nadšených voličů. A tak jak se dá, láká ty byť profláklé, ale přeci jen demokraty aby mu vlezli na lopatu.

Udělají-li to, posytnou tím Babišovi krytí (jak už to socané s lidovci udělali) a ten je za to pokydá tak, že se z toho léta nevzpamatují a tím mu otevřou cestu k dlouholetému despotickému panování. Uvidíme, zda u demokratů zvítězí pud sebezáchovy nebo krátkozraká nenažranost.

P. Han 30.11.2017 10:10

Re: Pozor na docenta Chocholouška

Tento film byl natočen v době, kdy oba scénáristé byli ještě zarytí úplně jinak a jinam. O tři roky později oba podepsali Antichartu.

R. Brzák 30.11.2017 10:08

Re: Babiš je náš Vůdce, a my Ho milujeme!

Máte v tom chybičky, když už jste tak odhodlán. Jednou z nich je hovořit o "poražené proevropské pravici" - neb se jedná o proeunijní rádobypravici, která navíc není poražená, neboť Babiš, jakožto závislák na moci, proti EU nepůjde. Pokud byste měl zájem, vysvětlím Vám, co je to pravice - ale jen tak pro začátek - podle plodů poznáš strom...

P. Han 30.11.2017 10:02

Re: " V rozhovoru pro Právo Babiš řekl, že jeho

Devět nestraníků? ANO se stejně prezentuje jako hnutí a ne strana. Devět "nestraníků" znamená, že nebudou svázáni s žádnou jinou stranou, pouze zavázáni osobně Babišovi.

J. Anděl 30.11.2017 10:01

Re: Z kontextu je vcelku jasné, že se "zase"

Ano.

Ostatně někteří diskutéři pro to mají formulaci "raději pět Hitlerů než XXX".

P. Han 30.11.2017 9:59

Re: Souhlas.

Spíš Stalin. Franz Josef byl proti němu demokrat.

R. Brzák 30.11.2017 9:58

Re: Z kontextu je vcelku jasné, že se "zase"

Ano.

Jen si nemyslím, že by jeho voliči án blok chápali podstatu jeho metod - mnohým pravděpodobně stačí, když vidí, jaký strach z Babiše má jimi nemilovaná sqadra politiků, co byli u moci před ním. Protože jsou naštvaní. A naštvání vyplývá ze strachu - že to nemilé bude pokračovat a že to jedince nijak nebude moci ovlivnit. Což je do určité míry fakt. Jenže pod vlivem svého strachu tito jeho voliči již nevidí své skutečné možnosti, nevidí ani rizika nově zvoleného velkého šéfa. Ve svém strachu, že jim bude zle, hledají spasitele - a najdou ho tam, kde je největší koncentrace moci, což samo o sobě znamená diskvalifikaci pro zvolení člověka k moci nad námi.

J. Anděl 30.11.2017 9:54

Re: " V rozhovoru pro Právo Babiš řekl, že jeho

Zda by se choval uzurpátor moci jak? Zda by umožnil vznik vlády s dalšími ministry a z toho navíc většinou nestraníků?

U Babiše jsou všichni nestraníci, těmi nestraníky jsou zřejmě míněni nehnutníci :-). Ne, že bych chápal rozdíly formy Babišova "hnutí" oproti "straně". Ale to není tak podstatné. Podstatnější je, že fakt, že někdo není členem strany/hnutí přece neříká nic moc o jejich skutečném vztahu, vazbách či dohodách. Ano, papír má nějakou váhu, ale ne absolutní.

J. Anděl 30.11.2017 9:44

Re: Z kontextu je vcelku jasné, že se "zase"

To máte pravdu, omlouvám se.

Nicméně i s metodami se to má takhle - nevolili lidé Babiše taky proto, že s tím na rozdíl od těch starých skončí?

Možná lidem, co Babiše volí, stačí, že je na pohled na rozdíl od těch předchozích produktivnější, tak metody tolik nevadí.

Netroufnu si to teď soudit přímo u Babiše, obecně vzato je ale možná méně nebezpečný lenivý nešika se špatnými metodami, než člověk schopný s týmiž metodami.

H. Gene 30.11.2017 9:43

Re: No, jistý důkaz to je, když vezmete do holportu

Nejen, že tomu tak není, je to dokonce blbost.

Tolik nehnutíků tam má proto, protože žádný opravdu schopný člověk by k němu nevlez.

F. Houžňák 30.11.2017 9:18

Měl jste se dát do politiky a lidi by pak volili vás,

to je very einfach.

F. Houžňák 30.11.2017 9:17

No, jistý důkaz to je, když vezmete do holportu

členy ne vašeho, ale jiného spolku, tak jim nemůžete dost dobře tak nařizovat jako těm svým. Nebo myslíte, že tomu tak není?

M. Prokop 30.11.2017 9:16

Nezbývá než doufat,

že to alespoň některým voličům dojde do příštích voleb a že napáchané škody nebudou nevratné.

F. Houžňák 30.11.2017 9:15

No, to nakonec každému, kdo umí číst

a je ochoten přečtené chápat. Ta ochota je samozřejmě to nejdůležitější, zbytek se dá natrénovat.