27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Už jsme zase lokajové

Tak nám naše rada moudrých – rozuměj poslanecká sněmovna – odmítla veřejně poděkovat Tchaj-wanu za dar v době pandemie. I medici ostrouhají.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Renjascu 8.6.2020 9:01

Rozumím, jen reaguji na ty politické hrátky kolem této země. Proto říkám, že buď to myslíme s Taiwanem vážně a pak jej uznejme a nebo nám nahrazuje absenci smysluplného programu politických stran a slouží jen k zamaskování toho, že si se současnými problémy ČR neví rady, ale rádi by opět ke korytům, které teď zabral někdo jiný.

Š. Hašek 8.6.2020 9:00

Jo, jo ..... tak, tak.

Každý, kdo si koupí čínský nebo ruský výrobek (bacha na ruský plyn, štípáte dříví?) je neuvěřitelný vlezdoprdelista.

J. Dvorská 8.6.2020 8:56

Ubohost vlezdoprdelistů Číny a Ruska je neuvěřitelná !

Š. Hašek 8.6.2020 8:49

Domnívám se, že stejně jako Vídeň/Rakousko kdys neřešilo válku USA s Mexikem a nějaké hraniční kameny v Kalifornii ...... tak i myšlenky ouřady Vystrčila z Prahy by mohly směřovat jinam.

Možná, že nám zítra Vystrčil naznačí, že má přímé telefony na padesát "stěžejních" politiků světa. Když ta světla u Moravce tolik opájejí .......

Š. Hašek 8.6.2020 8:43

Inu, škoda.

Pan Vodvářka jest lékařem, rozumí tomu. Opravdu škoda, že nejedná on. Aby "naše" chování bylo možno lépe popsat.

Je vidět, že neznáte ani v nejmenším historii Číny (asi jen toho Maa), protože jinak byste tak neblábolil o režimu, který nyní v Číně je. Proč máte uvozovky u slova -lidová- a nemáte je i u slova -komunistická-?

Š. Hašek 8.6.2020 8:37

Trefná poznámka.

Vystrčil není sebevědomý člověk! Je to takový ouřednický kravaťák, který se přiměřeně orientuje v "požadavcích doby". Zejména, pokud ví, že za "největší hrdinství a přínos republice" někdo považuje výlet tam daleko.

Vypadá jak předseda kontrolně osvětové komise Senátu ČR (zaměření na aktivní víkendový odpočinek, pochod do Prčic) ....... a on to je předseda senátu!!!! Špatný vtip.

A. Renjascu 8.6.2020 8:32

Žel původních obyvatel tam už zbývá "nepatrná" menšina, většinu za ta století už tvoří Číňané. Došlo tak k téměř kompletnímu nahrazení původního obyvatelstva, čili něco co nyní hrozí mnoha zemím EU. Dějiny vrátit nelze a "noví" obyvatelé Taiwanu mají zcela jistě nárok na samostatnost. Určitě nepatří ČLR, které tento ostrov nepatřil nikdy v historii.

Š. Hašek 8.6.2020 8:30

Celkem chápu, nedivím se, že se cítíte být (opět) lokajem, pane Vodvářko.

Já také nemám pocit úplné samostatnosti. Pouze se domnívám, že mám jiné pány než máte Vy.

Š. Hašek 8.6.2020 8:15

Děkuji tedy, že nějaký Vystrčil (senátor ČR) už dá (jménem všeholidu štrasbrusele) Číně na pamětnou!

Udělá si výlet, politici velmocí budou blednout závistí, možná bude i nějaká petice napříč. Kalousek ale bude krapet závidět (že tam nejede). A smutně složí vlajku Tibetu do skříně.

J. Vágner 8.6.2020 8:12

Lokajství to je. Protože si dokázat všimnout, že za tou malinkou, bezmoc mnou zemičkou znovu začíná vykupovat zájem toho s tím největším klackem na planetě, tak na to moc veliký fištron potřeba není. Tomu naši lokajové odolat nemohou. Mají to v genech. Jejich předci v tom byli více než deset generací trénováni.

Š. Hašek 8.6.2020 8:09

Vidím to podobně.

P. Kmoníček 8.6.2020 8:08

Pokud nejste nějaký přejmenovaný pošuk z komunistické garnitury a jste tady nový, tak se snažíte dost, Černý.

J. Černý 8.6.2020 7:53

Ty hodnoty z nás udělaly kolonii Německa, potažmo EU. V zájmu těch hodnot Havel vyzýval k válečnému zločinu, k přepadení Iráku

J. Černý 8.6.2020 7:51

Vystrčil měl plamenný ,až šílený pohled. Vypadal nemocně, ten nevydrží do švestek.

J. Černý 8.6.2020 7:49

Zeptejte se původních obyvatel co si myslí o Čangajškově kolonizaci Thajwanu.

J. Černý 8.6.2020 7:47

Proč by Čína po celém světě skupovala roušky, když je prakticky jejich jediný světový výrobce.

Největší náš lokaj byl Havel. Kdo má z evropských lokajů bustu v americkém Kapitolu.? Poděkování amerického "lidu" za výzvu k přepadení Iráku. Hurá.

M. Řepa 8.6.2020 7:38

Pane Victorine, vy jste se přiklonil k názoru, že peníze a byznys jsou důležitější než ideály, demokracie a svoboda. Mě se naopak líbil pan Vystrčil. Příjemně mě překvapil svým emocionálním vyjádřením, kde se zastává hodnot, na které, doufám, stále ještě stojí naše společnost.

M. Kanda 8.6.2020 7:34

Doufám, že toto poslanecké faux pas napraví předseda senátu Vystrčil při své cestě na Tchaj-wan. Teď už tam jet prostě musí.

T. Kohout 8.6.2020 6:59

1) Každý může za "lokajství" posuzovat něco jiného.

2) normálně sebevědomý člověk v těchto kategoriích vůbec nemyslí.

J. Fridrich 8.6.2020 6:57

Zcela přesně popsáno naše chování pane Vodvářka.. A nejen ve věci zdravotních pomůcek PRODANÝCH z " lidové " - komunistické Číny..

A. Renjascu 8.6.2020 6:22

Myslím pane Vodvářko, že nejde o žádné lokaje ani o žádnou Čínu ani Taiwan, ale jen o to, že ČR již dlouho nemá žádnou zahraniční politiku, ale jen vnitropolitické hrátky. Poděkování Číně je v pořádku (pokud nebyl nikdo, kdo by dodal požadovaný materiál v potřebném množství a ještě nám umožnil předběhnout frontu), poděkování Taiwanu by měla být samozřejmost, ale pokud to s Taiwanem myslíme upřímně a není jen nástrojem vnitropolitického boje, tak je na čase jeho oficiální uznání. Je ostuda, že země, která se necítí býti Čínou, nechce mít s Čínou nic společného a ani jeho původní obyvatelé nejsou Číňané se musí doprošovat práva na vlastní existenci. To, ale s rouškami nemá nic společného, ale souvisí spíše se zbabělostí západních zemí včetně ČR.

J. Uher 8.6.2020 5:35

Další hloupá propaganda.Že to ty autory baví psát.Už je to směšné.

R. Vacek 8.6.2020 5:11

Ale tady nejde vůbec o nějaké veřejné poděkování, tady jde o kopnutí si do Číny. A k tomu je přece dobrá každá příležitost.:-)

P. Victorin 8.6.2020 5:03

Včera jsem částečně shlédl polední politický kabaret "Mistra světa ve skoku do řeči" Václava Moravce na ČT 1 a ČT 24, kde předseda senátorů RNDr. Miloš Vystrčil a předseda poslanců Mgr. Radek Vondráček ve Vendulkově režii diskutovali právě na téma tohoto článku.

Můj závěr: Radek Vondráček je příjemně vystupující inteligent oproti "rozčepýřenému vesnickému moulovi" Vystrčilovi!

J. Kovaříček 8.6.2020 0:58

Nebudu tu psát co že jsou ti poslanci zač, to si každý snadno domyslí. Jen připomenu, že občané mají takové poslance jaké si zvolí. Takže vše je v pořádku.