3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Už jsme zase lokajové

Tak nám naše rada moudrých – rozuměj poslanecká sněmovna – odmítla veřejně poděkovat Tchaj-wanu za dar v době pandemie. I medici ostrouhají.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pavel 8.6.2020 9:43

Normálně sebevědomý člověk tak hlavně NEJEDNÁ ... bohužel to se našich vládních podržtašek netýká.

Š. Hašek 8.6.2020 9:50

.... no, ehm ..... myslíte podržtaškou též Kolaju? Nebo Peksu?

Co taková Jourová?

Ale jinak mírný souhlas. Na delší povídání.

P. Pavel 8.6.2020 10:34

Člen ANonanistů jako jourová nikým jiným než podržtaškou být nemůže. Ovšem v tomto případě evidentně platí, že ryba smrdí od hlavy.

J. Fridrich 8.6.2020 6:57

Zcela přesně popsáno naše chování pane Vodvářka.. A nejen ve věci zdravotních pomůcek PRODANÝCH z " lidové " - komunistické Číny..

Š. Hašek 8.6.2020 8:43

Inu, škoda.

Pan Vodvářka jest lékařem, rozumí tomu. Opravdu škoda, že nejedná on. Aby "naše" chování bylo možno lépe popsat.

Je vidět, že neznáte ani v nejmenším historii Číny (asi jen toho Maa), protože jinak byste tak neblábolil o režimu, který nyní v Číně je. Proč máte uvozovky u slova -lidová- a nemáte je i u slova -komunistická-?

J. Fridrich 8.6.2020 9:20

Opět a znovu - Hašek se rovná Nostradamus.. On totiž ví, kdo co ví - a kdo co neví...

V Česku přece žije s. Hašek, který rozumí VŠEMU. Je lepší jak Putinova FSB, Trumpova FBI, CIA, NSA, Izraelský Mosad, Britská MI5 a Mi6 - tedy ví kdo kde koho zabil, kdo kde koho nezabil, jak to všechno bylo a nebylo v Sumeru, Egyptě, Starém Řecku, Římské Říši, u Aztéků, Inků, Mayů, v Mohendžodáru, Harappě, v povodí Žluté řeky, Jang-c’-ťiang atd... - kdo je lepší trenér fotbalu, hokeje, basketu, ping-pongu - kdo a čeho by měl být ministrem u nás, ale i jinde ve světě a mnoho jiných věcí.. Je to znát i v diskuzích tady na Neviditelném psu.

P. Zinga 8.6.2020 9:43

Ale Vy taky kecáte do všeho! Od toho tu NP je, ne?

J. Fridrich 8.6.2020 10:01

Ano - je.. Ale také platí - " Když dva dělají totéž, není to totéž..."

Š. Hašek 8.6.2020 9:48

Ale no tak.

Více historie, méně hysterie, pane Fridrichu. ..... a já dal jen slovo komunistická (v případě Číny) do uvozovek!

J. Fridrich 8.6.2020 9:59

V " poho " - Take it easy...

A. Renjascu 8.6.2020 6:22

Myslím pane Vodvářko, že nejde o žádné lokaje ani o žádnou Čínu ani Taiwan, ale jen o to, že ČR již dlouho nemá žádnou zahraniční politiku, ale jen vnitropolitické hrátky. Poděkování Číně je v pořádku (pokud nebyl nikdo, kdo by dodal požadovaný materiál v potřebném množství a ještě nám umožnil předběhnout frontu), poděkování Taiwanu by měla být samozřejmost, ale pokud to s Taiwanem myslíme upřímně a není jen nástrojem vnitropolitického boje, tak je na čase jeho oficiální uznání. Je ostuda, že země, která se necítí býti Čínou, nechce mít s Čínou nic společného a ani jeho původní obyvatelé nejsou Číňané se musí doprošovat práva na vlastní existenci. To, ale s rouškami nemá nic společného, ale souvisí spíše se zbabělostí západních zemí včetně ČR.

J. Černý 8.6.2020 7:49

Zeptejte se původních obyvatel co si myslí o Čangajškově kolonizaci Thajwanu.

A. Renjascu 8.6.2020 8:32

Žel původních obyvatel tam už zbývá "nepatrná" menšina, většinu za ta století už tvoří Číňané. Došlo tak k téměř kompletnímu nahrazení původního obyvatelstva, čili něco co nyní hrozí mnoha zemím EU. Dějiny vrátit nelze a "noví" obyvatelé Taiwanu mají zcela jistě nárok na samostatnost. Určitě nepatří ČLR, které tento ostrov nepatřil nikdy v historii.

Š. Hašek 8.6.2020 8:49

Domnívám se, že stejně jako Vídeň/Rakousko kdys neřešilo válku USA s Mexikem a nějaké hraniční kameny v Kalifornii ...... tak i myšlenky ouřady Vystrčila z Prahy by mohly směřovat jinam.

Možná, že nám zítra Vystrčil naznačí, že má přímé telefony na padesát "stěžejních" politiků světa. Když ta světla u Moravce tolik opájejí .......

A. Renjascu 8.6.2020 9:01

Rozumím, jen reaguji na ty politické hrátky kolem této země. Proto říkám, že buď to myslíme s Taiwanem vážně a pak jej uznejme a nebo nám nahrazuje absenci smysluplného programu politických stran a slouží jen k zamaskování toho, že si se současnými problémy ČR neví rady, ale rádi by opět ke korytům, které teď zabral někdo jiný.

Š. Hašek 8.6.2020 9:51

Souhlas.

J. Uher 8.6.2020 5:35

Další hloupá propaganda.Že to ty autory baví psát.Už je to směšné.

R. Vacek 8.6.2020 5:11

Ale tady nejde vůbec o nějaké veřejné poděkování, tady jde o kopnutí si do Číny. A k tomu je přece dobrá každá příležitost.:-)

P. Victorin 8.6.2020 5:03

Včera jsem částečně shlédl polední politický kabaret "Mistra světa ve skoku do řeči" Václava Moravce na ČT 1 a ČT 24, kde předseda senátorů RNDr. Miloš Vystrčil a předseda poslanců Mgr. Radek Vondráček ve Vendulkově režii diskutovali právě na téma tohoto článku.

Můj závěr: Radek Vondráček je příjemně vystupující inteligent oproti "rozčepýřenému vesnickému moulovi" Vystrčilovi!

M. Řepa 8.6.2020 7:38

Pane Victorine, vy jste se přiklonil k názoru, že peníze a byznys jsou důležitější než ideály, demokracie a svoboda. Mě se naopak líbil pan Vystrčil. Příjemně mě překvapil svým emocionálním vyjádřením, kde se zastává hodnot, na které, doufám, stále ještě stojí naše společnost.

J. Černý 8.6.2020 7:53

Ty hodnoty z nás udělaly kolonii Německa, potažmo EU. V zájmu těch hodnot Havel vyzýval k válečnému zločinu, k přepadení Iráku

J. Černý 8.6.2020 7:51

Vystrčil měl plamenný ,až šílený pohled. Vypadal nemocně, ten nevydrží do švestek.

P. Kmoníček 8.6.2020 8:08

Pokud nejste nějaký přejmenovaný pošuk z komunistické garnitury a jste tady nový, tak se snažíte dost, Černý.

J. Strmiska 8.6.2020 9:38

Včera v OVM M. Vystrčil za 1*, Vondráček jako vždy Babišův sluha. O jeho inteligenci se dá pochybovat, viz jeho kytarový tanec na stole ve sněmovně.

J. Kovaříček 8.6.2020 0:58

Nebudu tu psát co že jsou ti poslanci zač, to si každý snadno domyslí. Jen připomenu, že občané mají takové poslance jaké si zvolí. Takže vše je v pořádku.