29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Už je to tady

Brexit vyvolal paniku. Politici, politologové a samozvané elity se předhánějí ve frontě veřejného prostoru, aby nám sdělili, proč je referendum o EU špatně. Některé argumenty svou absurdností předčí očekávání.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kombercová 9.7.2016 18:16

Re: Zapomněl jste na podstatný fakt, na účast při hlasování

To je pravda, tihle znají svá práva dokonale. Povinnostmi se nezabývají.

Z. Koutecký 10.7.2016 11:40

Re: ....ještě doplněk

Ještě jste zapomněl uvést, že platný hlas odevzdalo 53,96% oprávněných voličů. O tom, co si tehdy myslelo ostatních 3 802 319 voličů neví nikdo. Za těch 13 let od hlasování o vstupu do EU se lidé seznámili s tím, jak dalece reklama odpovídá realitě a také došlo k nějakému vývoji EU, zejména k výraznému zesílení snah o vytvoření jednoho evropského státu,narostly rozpory v názorech na přijímání imigrantů, rovněž došlo ke změnám ve skladbě voličů. Názor, že by se v této fázi měla voličům položit otázka, zda chtějí i nadále zůstat v EU, není tedy tak docela předčasný a mimo mísu. Jednoznačné stanovisko naší vlády, že takové referendum, ani nezávazné, nikdy nepřipustí protože lidi od hlasování v roce 2003, kdy byli velice inteligentní, totálně zblbli a nejsou schopni o ničem kvalifikovaně rozhodnout, je naopak poněkud podezřelé.

Holcman 9.7.2016 11:30

:-)) Matějko, Machůůů!...

...Znáte už 10 důvodů, proč chcete exitovat?...

Deset důvodů proč vystoupit z EU (Miroslav Václavek bez cenzůry) - http://bez-cenzury.com/clanek/deset-duvodu-proc-vystoupit-z-eu-miroslav-vaclavek#comment-15846

S. Netzer 9.7.2016 11:20

Hlasování

které zde nedouk Matějka prezentuje jako frašku, je hlasování podle očíslovaných předloh, běžné např. i v Bundestagu.

P. Vaníček 9.7.2016 12:39

Re: Hlasování

JSTE NAVEDENÁ.............

J. Svoboda 9.7.2016 23:34

Re: Hlasování

Pane Vaníčku, s tou "dámou", na kterou reagujete, se nechci špinit. Proto bych jí chtěl (jako v parlamentu) vaším prostřednictvím sdělit, že "nedouk" může často být vzdělanější a inteligentnější, než ona převzdělaná dáma, byť by měla stoh různých glejtů, třeba včetně vokovické Sorbony (pro méně chápavé VUMLu).

L. Novák 9.7.2016 10:50

Výborný článek. Přesný obraz fungování EU!

Jako U nás v Kocourkově... Hlasování č. 52, kdo je pro, kdo je proti, kdo se zdržel... Schváleno!

Holcman 9.7.2016 10:25

:-)) To video je pecka, ale Macha tam nevidím

Bláboly vzdělance Kulidakise nebudu zde řešit, vím o něm již trochu dřív. Co mě ale fakt nadchlo a pobavilo, tak od autora, místopředsedy Matějky, umně vložené video o hlasování vyvolených poslanců v EU parlamentu (EP). Sic mírně staršího data, ale opravdu videopecka. Hlasování, ne jako v rychlíku, ale přímo v superexpresu. To se běžně nevidí, tak to nezvládali ani komáři. Hbitý Matějka udělal se zveřejněním dobře, až na to, že na záběrech hlasován v EP není kupodivu nikde vidět mladého, svobodného poslanec EP P.Macha, jinak Matějkova nadřízeného spolustraníka a v SSO vůdčího předsedu. On tam mladý Mach snad ani nebyl v ten den???.....Nu což, přečetli jsme, poučili jsme se. :-)

Jak hodnotit?....Znovu místopředseda SSO, kazatel Matějka, ač středně školsky nedovzdělán, je viditelně hyperaktivní, nadšeně vyzývá, burcuje, poučuje a hlavně všemu rozumí. A klidně už dříve s klauso-machovci za SSO kandidoval do EP a do českého parlamentu taky. Vidíte, a letos bude asi kandidovat zas, ale jen v tuzemsku.....Je to ale chlapík, ten Matějka, pravý populista. A notně si upravil k tomu i vizáž. Dříve vypadal tak trochu moc civilně (zde)

http://blogadmin.idnes.cz/blog/798/137369/clanok_foto_943.jpg

...ale napravil to (trochu si asi digitálně protáhnul rysy a typický, kulatější obličej), k tomu apartní obleček a dnes je jako ze škatulky (zde) :-))

http://u.smedata.sk/blogidnes/photo/0/68/6820/frantisek-matejka1923701_0.png?r=05e

L. Novák 9.7.2016 10:45

Re: :-)) To video je pecka, ale Macha tam nevidím

Komouš Holcman už si splnil svůj partajní úkol.... :-P

J. Kombercová 9.7.2016 11:19

Re: :-)) To video je pecka, ale Macha tam nevidím

Předpokládám, že ti, co zdvihli ruku, taky zmáčkli nějaké to elektronické tlačítko, jinak tam vidím naprostý chaos. :))

L. Novák 9.7.2016 14:22

Re: :-)) To video je pecka

Dovedete si představit, jak by asi musela probíhat příprava takového hlasování podle čísel? Každý poslanec by musel předem prostudovat konkrétní věc, zaujmout k ní postoj ANO-NE, a psát si to k jednotlivým číslům tak, jak bude postupně tímto způsobem hlasováno... Poté naprosto ztratí přehled, o čem se hlasuje a jenom mačká a mačká ANO nebo NE. Nebo je tam partajní "dirigent", který zvedá ruce nebo ukazuje palec dolů (to tam je taky vidět), a všichni ostatní hlasují podle něj...

Tak takhle funguje demokracie v EU! :-D

J. Kanioková 9.7.2016 16:20

Re: :-)) To video je pecka, ale Macha tam nevidím

Parlamentní listy, 25. 11. 2015: Sulík tvrdí, že dnes v europarlamentu zažil 10 hlasování za méně než minutu. Každé z těchto hlasování přitom proběhlo formou zvednutí rukou. "Kdo má to štěstí, že rozumí předsedajícímu přímo, stíhá. Kdo je odkázán na tlumočníka ve sluchátkách, má zmatek, protože pravidelně se stává, že zatímco tlumočník překládá "kdo je za", předsedající se již ptá "kdo je proti". Podle šéfa SaS si více europoslanců na tento systém stěžovalo. Tím však předsedající doporučil naučit se "za", "proti" a "zdržel se" ve více jazycích. Důvodem má být efektivita hlasování. "To není žert. Inu, tak dnes sice více netušili, o čem hlasovali, ale zato jsme byli efektivní, "konstatuje Sulík. Předseda liberálů připomíná, že existuje i elektronické hlasování, jen o málo pomaleji. "To však poslanci odmítají používat pravidelně, protože prý nemusí všichni u každého bodu vědět, kdo jak hlasoval. Fraška, "dodává. Pod Sulíkovým statusem zazněla i otázka, že jak je vůbec možné hlasování formou zvedání rukou spočítat. "To se moc nesčítá, to se spíš odhaduje. Fakt, nekecám, "odpověděl europoslanec.

Holcman 9.7.2016 11:22

Re: :-)) To video je pecka, ale Macha tam nevidím

:-)) Dyť já říkal, nováku, že pochybuji o vaší informovanosti. U mě jste úplně vedle, Nováku, s komáry já nelítám ani nebzučím. Zato, což asi třeba nevíte, takový místopředseda SSO Matějka na komouše, postbolševickou omladinu bohaté styky má. A vůbec mu v jeho životě nevadí například ani různí vekslácko-estébáčtí zbohatlíci a rudí kapitalisti. No bodejť, když má mezi nimi kamarády a obchodní partnery, kdy mu nevadí ani zjevní agenti a spolupracovníci od StB.....Znáte informace, víte o tom něco Nováku? :-(

J. Kombercová 9.7.2016 14:28

Re: :-)) To video je pecka, ale Macha tam nevidím

Ještě že jsou lidé, jako vy, pane Holcmane, jinak bychom, obávám se, žili ještě v jeskyních.

J. Svoboda 9.7.2016 17:30

Re: :-)) To video je pecka, ale Macha tam nevidím

Pane Holcmane, vůbec nevím, jak je to s Matějkovým oficiálním vzděláním a je mi to úplně jedno.

Vím o mnoha převzdělaných hlupácích a skoro bych řekl, že patříte mezi ně.

Vaše pindy a dohady, jestli tam zrovna byl pan Mach, jsou podpásovkou. Jsou vkladem malého uličníka do pouliční rvačky.

J. Berger 10.7.2016 6:44

Re: :-)) To video je pecka, ale Macha tam nevidím

Pane Holzmane, říkáte Matějka, ač středně školsky nedovzdělán... no když může být Schulz s pouze základním vzděláním předsedou Evropského parlamentu (v ČR by nemohl být ani obecním policajtem) - kam se na to hrabe místopředseda nějaké malé strany, politikem může být opravdu každý (jak se říkával vtip za bolševika: u nás je opravdová demokracie: president Novotný dokazuje, že presidentem u nás může být skutečně každý...)

J. Šimek 9.7.2016 8:06

U vědomí vítezství za koblihu nebo slevu 30kč

mám taky pochybnosti o informovanosti většiny voličstva.

L. Novák 9.7.2016 10:44

Re: U vědomí vítezství za koblihu nebo slevu 30kč

Já mám pochybnosti o vaší informovanosti.

Holcman 9.7.2016 10:50

Re: U vědomí vítezství za koblihu nebo slevu 30kč

Já třeba o vaší taky. :-)

B. Volarik 9.7.2016 0:45

To video ukazuje situaci horší než v ÚV KSČ

nebo v bolševickém parlamentu. Ani ti bolševici ta svá jednomyslná rozhodnutí nezvládali dělat takovým vražedným tempem...!!!

P. Lenc 9.7.2016 8:32

Re: To video ukazuje situaci horší než v ÚV KSČ

Jo, onehdy jsem psal, ž e já antikomunista, musím konstatovat, že takový Jakeš byl oproti Junckerovi inteligenční genius.A to se dá říct o většině europoslanců., malých či větších Junckerů a Schulzů.A to už není tragédie, ale cesta do pekel.

S. Netzer 9.7.2016 8:47

Re: To video ukazuje situaci horší než v ÚV KSČ

"Inteligenční génius" jste jednoznačně vy!

:-))))

P. Lenc 9.7.2016 9:22

Re: To video ukazuje situaci horší než v ÚV KSČ

To je fakt, na "Sybille" opravdu nemám.

L. Novák 9.7.2016 10:47

Re: To video ukazuje situaci horší než v ÚV KSČ

U sudokopytníků jsou jiné testy... :-D

S. Netzer 9.7.2016 11:20

Re: To video ukazuje situaci horší než v ÚV KSČ

Tak to budete asi premiant, když hrdě nosíte svou ušní známku # 475.

Bolelo to moc, když vám propíchli ušní boltec? http://1url.cz/stQey

J. Kombercová 9.7.2016 12:55

Re: To video ukazuje situaci horší než v ÚV KSČ

Nevím, jak odpovědně volí své zástupce do EU ostatní země, co vím, tak je hodně nízká volební účast, asi nejen u nás, ale Slovensko a Česko jsou na chvostu kolem 20% zájmu voličů,v ostatních zemích to nebude o mnoho více... a pokud i ostatní (tady se omlouvám, ti důležitější, samozřejmě) posílají do EP někoho stylem "chceš-li se ho zbavit, vykopni ho výš", pak úroveň je taková, jaká je.

A protože kandidáty si lidi nevybírají, ti mají jen možnost, pokud mají zájem, volit z těch,co jim kdo nabídne, z místa se asi zřejmě jen tak nehneme. I když, připouštím, to mnohým vyhovuje.

Holcman 9.7.2016 13:57

Re: To video ukazuje situaci horší než v ÚV KSČ

:-))

M. Prokop 9.7.2016 0:19

V tomhle má Matějka pravdu.

.