5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Úsvit, soumrak a demokracie

Převrat v hnutí Úsvit je dobrou příležitostí k zamyšlení. Nikoli nad budoucností jeho předsedy a rebelů, ale nad idejemi přímé demokracie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 25.2.2015 23:10

Kdo s čím zachází .........

A chlapec se ještě diví .......... tedy jako Okamura.

Chtěl zavést svrhnutí parlamentu, senátu, presidenta ............., tím, že se srotí lid na náměstí a bude vymalováno. Stačí pět "kámošů", vlastních bílých koní. Tak to tady ještě nebylo. Směji se.

A teď brebentí o nějakém puči, má ty prostoto! No miliony na konto jsou miliony na konto.

A tohle bylo zvoleno za senátora!

P. Vaňura 25.2.2015 21:10

Pane autore, zastupitelská demokracie je u nás katastrofou

z důvodů, které, paradoxně, krátce před svým zatčením, sdělil v televizní debatě poslanec David Rath slovy "nejlevněji vyjde počkat, kdo bude zvolen a toho poté zařadit na výplatní listinu." Nač někomu platit kampań, to je mnohem dražší.

Tím ale vyjádřil konstantu naší politiky, za 100 milionů, které dostal Upřímný Standa lze nakoupit dostatek hlasů pro cokoliv. NEEXISTUJE politik, kterého by občan mohl poctít svou důvěrou, prakticky KAŽDÝ ho pro peníze od zlodějů zradí. Kauza Opencard je přímo zářivou ukázkou!

CO S TÍM CHCETE DĚLAT. V takové situaci je totiž nejlepší volit Putina nebo Hitlera, totiž někoho, kdo jde do politiky za slávou a chce se zapsat do dějin. Ovšem s rizikem, že to nevyjde, jako  tomu Hitlerovi a doplatí na to celá země...

J. Boleslav 25.2.2015 16:39

Okamůra je populista a demagog

a bude jenom dobře, když z politiky vypadne, stejně, jako relativně nedávno veverky. Jeho názory na muslimáky a cikány se mně sice líbí, to je ale asi tak všechno. Což je dost málo pro to, abych ho někdy volil. Když si neumí uhlídat ani partaj resp. hnutí o 9 lidech, nemá v politice co pohledávat. O úsviťáckých pučistech škoda slov, to jsou ještě větší političtí nýmandi a břídilové.

F. Pavlis 25.2.2015 14:47

Jmenovaný institut

je spojen s předchozím prezidentem a s lidmi blízkými ODS. I kdyby mluvili zlato a argumenty byly neprůstřelné, někteří jiní to nezkousnou. ODS zpola umírá, ale to neznamená, že v ní nejsou lidé s bystrostí myšlenek. Souhlasit nemusíme, ale jen za podmínky lepší analysy a zdatnějších argumentů. Obávám se, že současní političtí VELIKÁNI  takovou výzbroj nemají. Slyšíme mnohá MOUDRA, ale myšlenek hodných zvažování mnoho není. Je to patrné i na jejich fanklubech. Průměrná ubohost, ale agresivní. Žel.

J. Kopeček 25.2.2015 12:58

Mně by zajímalo,

k čemu ten občanský institut vlastně je? Je opravdu neuvěřitelné, kolik darmožroutů tady parazituje a nepřinášejí žádnou přidanou hodnotu. Jenom žvaní a žvaní.

J. Brunner 25.2.2015 14:53

Re: Mně by zajímalo,

Vám to jde ještě lépe.

J. Fleiszner 25.2.2015 10:56

O co autorovi jde?

Okolí mešity je veřejný prostor a můžou tam ženy chodit bez šátku na hlavě a třeba i v plavkách a můžou se tam venčit psi i prasátka. Je jasné, že to bude muslimům vadit. Tím se ukáže, že jim vadí naše zákony a naše svoboda a nehodlají respektovat naši kulturu. Na to upozorňoval Okamura a na to upozorňují i lidé, kteří aspoň trochu kriticky přemýšlí.

To, že Okamuru vypekli kolegové je ukázka jejich charakteru, asi špatného výběru a možná štědrým úplatkům.

V. Kain 25.2.2015 12:09

Re: O co autorovi jde?

Pan Okamura jenom ukazoval na reálné nebezpečí které se k nám valí ze západu a tím nezpečím jsou imigranti muslimského vyznání.S jejich množením stoupá kriminalita zločinnost celkově.Může se stát,že jednou budeme litovat proč nemáme takových lidí jako p.Okamura více.Pan Okamura musel být zastaven.Jeho názory jsou s dnešní politikou neslučitelné.

P. Ivana 25.2.2015 10:20

Není to tak jednoduché..

Autor článku píše se znalostí švýcarských poměrů o tom jak by to v česku vypadalo kdyby v České kotlině bydleli Švýcaři. Zapomíná, na to, že to jací jsme jak se chováme je způsobeno převážně geopolitickým a klimatickým prostředím. Autor nemusí ani na okamžik pochybovat, že druhá nebo třetí generace Švýcarů v České kotlině by se chovala stejně jako se chováme my dnes. Pár front a tažení ze západu na východ a zpět s nemožností přirozené horské obrany by srovnalo každého zarputilého partyzána...Myslím, že i Tomio se vyvíjí a mnohé si začíná uvědomovat... Považuji ho za chlapíka, který se pokosil něco vylepšit.

J. Kolouch 25.2.2015 13:52

Re: Není to tak jednoduché..

S tím vlivem prostředí na obyvatelstvo Česka snad máte pravdu. To ale nic nemění na hlavních myšlenkách článku, tedy že přímá demokracie a snadnější odvolatelnost politiků během funkčního období by nic dobrého nepřinesly.

To, že je poloviční Japonec, bych panu Okamurovi naprosto nezazlíval. Názory, s nimiž vystupuje, jsou však podle mne demagogické a pro nás nepřijatelné. Jestli si to opravdu uvědomí, a hlavně jestli bude podle toho konat, nebudu mít nic proti němu, ale v současnosti jeho vystupování pokládám za pro nás nebezpečné.

K. Filek 25.2.2015 9:36

dobrý

Velmi dobrý příspěvek.Pan Joch má takžka ve všem pravdu a rád čtu jeho články.

K. Janyška 25.2.2015 9:17

Používaný model demokracie obsahuje takovou chybu,

že její vzývání je skoro srandovní.  Úsvit , VV a  ANO jsou také srandovní... Dzp.

I. Schlägel 25.2.2015 8:28

Velmi poučný příspěvek.

Má logiku. Proto by byl pro řadu našich spoluobčanů nesrozumitelný.

P. Lenc 25.2.2015 8:27

Dík za článek,

i když si myslím, že mnohým nebude chutnat.

K. Frauknecht 25.2.2015 8:00

Velmi

pěkný a rozumný čtení :-)).

Bude-li se autor vyhýbat tématům, kde mu emoce omezují nestranný pohled (z důvodu mě neznámého :-)), budu se na jeho články těšit.

J. Boleslav 25.2.2015 16:40

Re: Velmi

Připojuji se. Jen nevím, jaká nevhodná témata máte na mysli.

B. Hamáček 25.2.2015 1:47

Bohužel

Bohužel ani švýcarské referendum není dokonalé, loni zamítli v těsným výsledkem nákup nových bojových letadel. Přestože , kdyby to nebylo tak vážné , je to docela k smíchu. Ostraha švýcarského vzdušného prostoru totiž funguje ( nevím přesně na minuty , ale opravdu takto principiálně ano) cca od 8 00 - 12 00 a od 13 00-18 00. Zbytek dne musí narušitel počkat ( ve skutečnosti švýcarský vzdušný prostor mimo uvedené časy střeží italské vojenské letectvo), což ale není nikterak jednoduché pro obě strany, hlavně je to nákladnější a pomalejší.