2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Ústavní maturita

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura 2.9.2009 9:53

Re: Bylo

...který jsi ty straník?...modrý, oranžový?...ono to skoro vyjde už dnes nastejno...

Libor 2.9.2009 9:33

Bylo

to jasné hned, že Pecina a Fišer neopustí své flíčky na pár měsíců.Židle Kalousek potřebuje čas pro svou novou stranu a navíc mu tam jeho Janota zatím prosadí nepopulární zákony a on  může před volbami slibovat jejich zmírnění a získat preference. Čuchám v tom židovinu. Jen jsem čekal, kdo s tím příjde, že je to protiústavní a on starý dobrý Melčák. Kalousek mu předá igelitku. Správně na to měl rovnou upozornit ústavní soud. Rychecký by měl zbalit kufry a táhnout.!!

Jura 2.9.2009 9:14

Re: Ono "znásilnění ústavy" je ÚSTAVNÍ ZÁKON. Čili součást ústavy.

No jistě - nejlépe ustanovit nějakého hodného diktátora. Je ti smutno po totalitě, jasný.

Jura 2.9.2009 9:10

Souhlas.

Politickým stranám a jejich šíbrům jde především o poslanecké platy a prebendy - at´se přestanou ohánět zájmy voličů a státu - když jim jsou naprosto ukradené!!!!!!!! Lžou jako vždy!!!!

Bloud 2.9.2009 8:58

Tak jest

R^

mol 2.9.2009 8:56

Re: Ono "znásilnění ústavy" je ÚSTAVNÍ ZÁKON. Čili součást ústavy.

R^

mol 2.9.2009 8:55

Re: Paroubek s Topolánkem a Filipem si chtěli Ústavou vytřít zadek

Aha, takže když by se schválil obecný zákon a hned po volbách zrušil, tak by to bylo v nejlepším pořádku? To jste vymyslel hlavou?

mol 2.9.2009 8:53

Re: Blbost

Snadno. Jediné, co politikům zabrání dělat blbost jsou buď jejich morální kvality nebo strach, že by jim lid nakopal zadek.

Pokud většina politiků nebude mít ani jedno z toho, tak si stejně budou dělat, co budou chtít a na nějaký zákony se vykašlou. To už tu čtyřicet let bylo a žádnej ústavní soud tomu nezabránil.

Levičácká představa, že stát spasí jakási skupina spravedlivých, je naivní.

Michal 2.9.2009 8:52

Re: Paroubek s Topolánkem a Filipem si chtěli Ústavou vytřít zadek

To je mi líto, ale naprosto nechápete situaci. Ten zákon měl být univerzální (opakovaně použitelný) a pak by vše bylo OK. Ale tady se pár vyvolených bojí schvalovat takové zákony viz obecné referendum! Je to logické, proč si řezat větev pod svojí důležitostí.

Ludva 2.9.2009 8:37

Re: Paroubek s Topolánkem a Filipem si chtěli Ústavou vytřít zadek

Ti Vámi jmenovaní zastupují naprostou většinu voličů. Koho zastupuje ten Ústavní soud, kromě sebe ? A koho zastupuje Melčák jsme všichni viděli. Už proto, aby navždy z politiky zmizel, je ten zákon dobrý.:-(

Izák 2.9.2009 8:35

Souhlas

Prozatím nejlepší názor na současnou situací, který jsem četl.Navíc stručný a jasný.Díky pane starosto.Více takových politiků a bude líp.R^

fox 2.9.2009 8:13

Ústavní maturita

Pravdivé.Zejména na postu min.financí bych se obával změny.Vivat Eduard.Taky by se tam mohl objevit Sobotka....

2.9.2009 8:03

Paroubek s Topolánkem a Filipem si chtěli Ústavou vytřít zadek

a Ústavní soud je klepl přes prsty.

Díky pane Kalvodo, díky pane Melčáku.

Bernard 2.9.2009 8:03

Re: Ono "znásilnění ústavy" je ÚSTAVNÍ ZÁKON. Čili součást ústavy.

Rozumím tomu dobře pane Petře Klemente Kohoute Gottwalde, že považujete za nutné zrušit moc soudů rozhodovat proti vůli lidu?

Petr Kohout 2.9.2009 7:56

Re: Blbost

To je právě vada parlamentního systému - že když zasedá parlament, není si nikdo jist hrdlem ani statky. Jinak příklad řešení podobného Dlouhého parlamentu máme už z kolébky domokracie - Anglie. Byl rozhnán vojáky pod vedením Olivera Cromwela, který následně ustanovil svou osobní diktaturu (Lord Ochránce).

Bernard 2.9.2009 7:54

Re: Blbost

Proti liteře ústavy jdou ovšem i všechny tzv. ústavní zákony na jedno použití.

Petr Kohout 2.9.2009 7:54

Ono "znásilnění ústavy" je ÚSTAVNÍ ZÁKON. Čili součást ústavy.

Nastala správná chvíli vyčisti celý soudní systém Ústavním soudem počínaje, od soudců, kteří si myslí, že jsou nad zákony i nad Ústavou.

Ludva 2.9.2009 7:51

Re: Blbost

Prodloužení funkčního období by šlo proti liteře ústavy, kde o tom není ani slovo. Kdežto zkrácení funkčního období je tam umožněno mnoha způsoby. Že tam není všechno, je pochopitelné, vždyť ústava byla šita horkou jehlou. Poslanci to ovšem mohli už dávno doplnit. Ale opravdu by Ústavní soud do těchto věcí mluvit neměl.

ascari 2.9.2009 7:41

Re: Blbost

dobrá.A scválí li sněmovna ústavní většinou,ústavní zákon,že stávající poslanci budou vykonávat mandát doživotně?Jak si s tímhle poradí Váš  výklad?

Petr Skála 2.9.2009 7:34

Naprosto souhlasím

Pane starosto, úplně souhlasím. Politici vychýlili zákonodárnou moc příliš ve svůj prospěch a ústavní soud je tu od toho, aby ji vrátil na střed.

R.J. 2.9.2009 2:45

Pane starosto

mohu jen Vaše slova podepsat. Musí to být fajn, mít takového starostu, který se orientuje. Mějte se pěkně, zdravím Vás.

Martin Drnek 2.9.2009 2:06

Re: Blbost

Blbost, ústavní zákony sice schvalují poslanci, ale pak se nimi sami neřídí jako v tomto případě. A od toho mají demokratické státy Ústavní soud..

Jirka 2.9.2009 1:08

Re: Ona ta ustava stoji za starou belu,

Svatá pravda.R^

mol 2.9.2009 0:54

Blbost

Ústavní soud má posuzovat, jestli zákony jsou v souladu s ústavním pořádkem. A ten je tvořen ústavními zákony, které schvalují poslanci. A jestli to ÚS hodlá ignorovat, tak je to právě ÚS, který ústavní pořádek porušuje.

Paul Sulc 2.9.2009 0:13

Ona ta ustava stoji za starou belu,

Pravda-Laska s tim honem honem pospichal a narod, ktereho se to vlastne nejvice tyka, k tomu nemohl rici ani slovo, natoz o te kocourkiade hlasovat v referendu. Nicmene prvni kocourkovsky kral neopomene , muze li nekde verejne zvanit a delat Otce vlasti.