28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gandalf 6.12.2005 12:45

Re: Re: KSČM nepouští do svého čela hulváty a primitivy...

No, rekl bych, ze proti HulvRathovi je Grebenicek primo Guth-Jarkovnsky.
Aleš Běhounek 6.12.2005 11:47

Úspěch pravice

Úspěch pravice nyní závisí jen na Evropských demokratech a SNK. Pan Jelínek jako dlouhodobý spolupracovník ČSSD si je toho plně vědom a hází špínu, kde může.
Ladislav N. 6.12.2005 10:34

Jsem zvědav, kam se voliči, co volili před lety Unii svobody, přesunou...

Ale když vidím "akční" neschopnost politiků a stran hlásících se k pravé části pol. spektra, raději si počkám na reálný výsledek...
Ladislav N. 6.12.2005 10:28

Re: KSČM nepouští do svého čela hulváty a primitivy...

No jo, von takovej Grebeníček byl představitelem inteligenta nalevo, že? :-D
dvd 6.12.2005 10:20

In re S.Karásek

http://www.respekt.cz/clanek_detail.php?sel_id=1996&rocnik=2005&cislo=49
Andy 6.12.2005 9:31

Re: Příznivci konkurence strojí US-DEU pohřeb

nu, konkurencí ODS se chtěla stát Unie svobody ( trvám na tomto jasně vypsaném názvu, ten v poslední době a při konání US ( který otrok je poslušnější než Unie svobody?) vyslovená sranda.
velvet 6.12.2005 9:08

Jen pojďte, kucíí...

Já jen, že vím, jak dopadnete.
Vlastimil 6.12.2005 8:55

Příznivci konkurence strojí US-DEU pohřeb

Příznivci konkurence (zejména ODS) velmi rádi strojí US-DEU pohřeb už od okamžiku jejího vzniku stejně jako teď Lukáš Jelínek.
Jan Ruml po volbách roku 1998 ihned "zásadově" odmítl nabídku M. Zemana a J. Luxe, aniž by si ji pořádně promyslel. Vznikla tak "opoziční smlouva", kdy členové ODS si udrželi řadu pozic ve státě zatímco US-DEU zůstala v opravdové opozici. Opravdu skvělý výsledek zásadovosti.
V roce 2002 šla US-DEU do voleb ve "čtyřkoalici". KDU-ČSL s nimi ale vyčůrala, zakroužkováním svých kandidátů na volebních lístcích. Představitelé KDU-ČSL se nestyděli vyzývat své voliče, aby kroužkovali své, zacímco představitelé US-DEU zásadově navazovali na étos OF a OH. No ale KDU-ČSL příští rok samostatně jen sotva získá tolik poslaneckých mandátů, jako získala díky čtyřkoalici v roce 2002.
Petr Mareš upoutal pozornost snad jen svým zájmem o národnostní menšiny a "vstřícnými postoji" k vysídleným sudetským, čímž u voličů jistě zabodoval. Po neúspěchu ve volbách do Senátu, krajských zastupitelstev a EP na funkci předsedy US-DEU rezignoval.
Předsedou US-DEU se stal Pavel Němec, kterému je nyní p. Jelínkem a jinými vytýkána pragmatičnost a účast ve vládě ČSSD. (Je zajímavé, že účast KDU-ČSL v této vládě je považována za samozřejmost). Němcovi je vytýkáno, že nenavazuje na étos OF a OH - zřejmě chtějí, aby US-DEU dopadla stejně.
Snad nejvíce se teď pokusil torpédovat US-DEU Svatopluk Karásek. Chaot a neřízená střela Karásek by US-DEU pohřbil definitivně. Prý chtěl přiblížit politiku lidem, chodit mezi ně do hospod a diskutovat s nimi. O nějakém uceleném programu ani stopy. Pokud jsem si všiml angažoval se jen v kauze vepřínu v Letech. Když ve volbě předsedy neuspěl, US-DEU kondoloval - to je opravdu vrchol neloajality a nezvládnuté ješitnosti.
Situace US-DEU je dnes opravdu kritická, nikoli však beznadějná. Ještě stále může jít do voleb v koalici.    
Pamětník I. 6.12.2005 8:12

podklad pro diskusi

Když už si tu dáváte práci s diskusí o svých dojmech, dejte si ji taky s poslechem faktů ze záznamu projevů Němce, Kühnla a Karáska na republikovém shromáždění US na :
Saša 6.12.2005 8:04

Byť se autor sebedovedněji snažil dodat ČSSD středové a liberální image a přihrát jí tak dědictví US-DEU,

realitu změnit nedovede a to, že ČSSD a KSČM již téměř jedno jsou je nad jiné snadno prokázat společnými hlasováními i obsahově téměř totožnými výroky vrchních straníků obou marxistických partají.
Rozdíl mezi nimi je v tom, že KSČM nepouští do svého čela hulváty a primitivy.
Politická scéna se prostě výrazně zpolarisovala na seskupení ODS&KDU a KSČM&ČSSD.
honzak 6.12.2005 7:09

velmi kulantně řečeno:

"Svatopluk Karásek by v případě Němcovy porážky do tohoto panoptika svou nepraktičností dokonale zapadl". A takových politiků, poháněných PRAVDOU&LÁSKOU máme mnoho, platných ovšem jako mrtvému zimník.
Napadl mě nápad - což vytvořit "ligu" politických stran? Po volebním neúspěchu by příslušná strana sestoupila do krajského přeboru a musela by se do dalších voleb kvalifikovat vítězstvím na krajské úrovni. Nic moc by se nezlepšilo, ale byla aspoň větší sranda.
martin 6.12.2005 6:39

Co čekáte od autora?

takto poradce pana Zaorálka. ČSSD se rozkročila od KSČM po blok ODS-KDU a štika Rath stěží najde konkurenci.
janabok 6.12.2005 1:24

US-DEU

neprokázala žádný potenciál spolupráce s ČSSD...
prokázala tak maximálně vychcanost a naprostou necharakternost - proto končí...
Vlasta(on) 6.12.2005 1:08

Re: ano, mise US

Ano. Karásek bude brečet jako želva.
Andy 6.12.2005 0:45

mise US

je spíš demise- na všechny zásady morálky, kterou se oháněla jak sedlák cepem, bohužel, stejně jako dnešní sedlák už nepozná cep od sudlice, tak nerozpozná US morálku od Morany.
NobodyWasHere 6.12.2005 0:36

ano, mise US

v české politice vůbec nebyla marná. Ukázala úplně každému, že i ty nezvletnější ideály skončí nalepením se na koryta.