3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Úřad prezidenta na prodej?

Na "naši" prezidentskou kampaň byl parlamentem, pro každého kandidáta, stanoven finanční limit nákladů. 50 miliónů korun. Rozdělených na 40 miliónů pro kampaň před prvním kolem a 10 miliónů na druhé kolo. Limit nákladů na volební kampaň je jistě dobrý nápad a zajímavý prostředek k omezení korupce, ale to by se týkalo voleb parlamentních.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Eliáš 16.9.2012 19:37

Re: A jak jinak?

Nevím, o čem píšete, ale prezident u nás není natolik důležitou osobou, aby se při volbách angažovali mocní tohoto státu. Hnusné bude, až zvolíme Fischera.

F. Eliáš 16.9.2012 19:35

Re: Vyhraje Franz

To by bylo skvělé.

F. Eliáš 16.9.2012 19:35

Přímá volba byla hloupost od počátku

Stejně bude zvolen ten, který je největším populistou. Budou ho volit čtenářky Blesku. Prezident by měl být vylosován ze všech lidí, kteří platí daně. Kdokoli vylosovaný rozhodně nebude horší než Fischer nebo Zeman.

V. Vlach 16.9.2012 10:17

Vyhraje Franz

a všechny tyto řeči budou hromadou smetí....

J. Blažek 15.9.2012 14:55

A jak jinak?

Tak nám to autor "hezky" popsal, převáděje všechno na peníze a vliv. Ale o co lepší byl proces minulé volby prezidenta? Byl mnohem, mnohem hnusnější, včetně vyhrožování "Íčka" o korupci funkcemi a vlivem ani nemluvě.

P. Skřivan 15.9.2012 7:07

Re: Ceska malost v primem prenosu ... Je tragicke nebo ...

To jste asi nepochopil. Ty desítky milionů nestojí volby. To je jen rozpočet na kampaň JEDNOHO kandidáta ... . :-)

P. Skřivan 15.9.2012 7:05

Je hezké, že autor potvrdil to, co tu stále tvrdím,

tj. že právě peníze na kampaně je to, co drží šmejdy ve funkcích a brání skutečně schopným lidem něco pro tento stát udělat ... .

J. Krásenský 15.9.2012 5:21

Re: Ceska malost v primem prenosu ... Je tragicke nebo ...

Prosím, uveďte mi příklad evropského přímo zvoleného presidenta, který by "rozhybal ten" jejich domácí "bordel".

P. Sulc 15.9.2012 3:12

Re: Ceska malost v primem prenosu ... Je tragicke nebo ...

M ate jiste pravdu, nicmene bych byl rad, kdyby me, hloupemu cloveku, nekdo vysvetlil, pro ty volby budou stat stamiliony. Budou-li spojeny s volbami jinymi, je to jen par listku navic, ne? Stale nekde ctete, jak to ci ono bude stat hruzu penez, ale nikde nenajdete vysvetleni PROC.. Nepocitam , theoreticky, ze 90% nakladu zmizi v kapsach politiku a jejich kamaradicku..

P. Sulc 15.9.2012 3:06

Re: Ceska malost v primem prenosu ... Je tragicke nebo ...

Vazena damo, ty blbe kecy o klavesnici a nepritomnosti diakritiky jsem slysel, misto argumentu uz mockrate. Zrejme pan ceskou klacesnici nema, ja take ne a asi si ji zadny z nas nebude porizovat kvuli par pitomych idiotu, kterym se to nelibi a kteri proti nam nemaji jinacejsi, lepsi argumenty. nez prave tu diakritiku. Oni totiz bez tech hacku a carek textu naprosto nerozumi, tak jsou hloupi.

Ž. Halabudová 15.9.2012 1:05

Re: Ceska malost v primem prenosu ... Je tragicke nebo ...

Malý dotaz,Pansky. Odkuď píšeš svá moudra a agitky? Ty nemáš českou klávesnici,nebo jsi jenom lenivý ,jako vepř?

T. Pansky 15.9.2012 0:25

Ceska malost v primem prenosu ... Je tragicke nebo ...

... smesne pozorovat podobne clanky proti prime volbe prezidenta.  Ano, autor ma pravdu, bude to drazsi.  Co ale autor nevidi ci nechtel videt jsou neprime naklady: neprimo zvoleny (nic nedelajici) prezident je mnohem drazsi !!!  Ted si predstavme, ze by mel primo zvoleny prezident vice pravomoci a rozhybal ten cesky bordel.  To by se nam to setrilo !!!  Jenze je tu ceska malost - chceme usetrit korunu a pritom vyhodime deset v nakladech.  Naucme se nebat se a uvazovat !!!  top0625top@live.com