1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Únor 1948

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Akela Dlouhán 23.6.2006 21:12

Únor 1948

  Je nezvratně prokázané,že únorový puč byl připravován již v roce 1945.Počátkem byl zákaz některých politických stran a tím omezení demokracie.Pokračováním bylo ustavení vlády v Košicích,kde již komunisté získali silová ministerstva:obranu,vnitro,národní bezpečnost a finance. Také školství.Pokračováním byly volby,kdy komunisté byli zvoleni většinou voličů.Zřejmě pod dojmem výsledku války a tím,že většinu území našeho státu bylo osvobozeno vojsky SSSR.

  Únorový puč po odstoupení demokratických ministrů potom dovršil počátek 41.leté komunistické totality.Demokratičtí ministři totiž mylně počítali s tím,že prezident republiky komunistům neustoupí a bude vytvořena tzv.úřednická vláda.Ve skutečnosti jejich odstoupení pomohlo komunistům vytvořit totalitní komunistickou vládu.

daimonion 7.6.2006 7:58

StB

Otec Pavla Ploce též Pavel Ploc (biathlonista) byl trojnásobným agentem StB s krycím jménem "Radim" a není tudíž překvapující to, že se nynější poslanec zeplatl do desinformační estébácké kampaně s nabízeným úpatkem

StB prolezla celou ČSSD a snaží se nám vládnout ...

Bacha na StB !!!

http://www.mvcr.cz/vozidla/stb/stb_db.php?Typ=pole1&Hled=Ploc+Pavel

Marie Dubanová 6.6.2006 22:35

přirovnání k únoru....

Vážená paní,děkuji Vám  z toho"rudého práva,mě naskakovala husí kůže".ještě jednou děkuji.mějte se hezky.

Cuervito 7.6.2006 22:49

Re: přirovnání k únoru....

Jestli verite rudemu pravu z roku 1948, proc neverite i tomu dnesnimu? Mila pani, uvedomte si, kdo ten clanek psal a pro koho. Ja bych si do te informace nezabalil ani svacinu, jak je spinava.

karel 6.6.2006 20:05

vážená paní-nechte štvaní-kape z vás jen nenávist-proč si myslíte,že jsou lidé hlupáci-snad proto,že nechtějí modrý ráj-proč za každou cenu rozeštváváte lidi-jako demokratka uznejte,že polovina národa má jiný názor než vy

huhu 6.6.2006 21:53

Re: vážená paní-nechte štvaní-kape z vás jen nenávist-proč si myslíte,že jsou lidé hlupáci-snad proto,že nechtějí modrý ráj-proč za každou cenu rozeštváváte lidi-jako demokratka uznejte,že polovina národa má jiný názor než vy

vy zjevně chcete rudý ráj - vyžírat a ovládat ty druhé jděte do (Y) nebo na kubu či kldr

mirek 6.6.2006 21:57

Re: vážená paní-nechte štvaní-kape z vás jen nenávist-proč si myslíte,že jsou lidé hlupáci-snad proto,že nechtějí modrý ráj-proč za každou cenu rozeštváváte lidi-jako demokratka uznejte,že polovina národa má jiný názor než vy

Polovina lidi sotva, to ze nekdo volil CSSD automaticky neznamena, ze ho Paroubkuv nesmyslny vykrik nechal v klidu, vzdyt se ozvaly hned 4 krajske organizace CSSD. A navic, CSSD+KSC dostaly dohr. cca 45% hlasu pri volebni ucasti 65%, tedy je volilo 29,5% z legitimnich volicu, plus plno lidi co nedosahli veku dostatecneho k volbam ma na vec take urcite svuj neopomijitelny nazor; takze s "pulkou naroda" jste to opravdu dost prestrelil. Jako demokrat byste mel vazit slova nez je pustite do eteru (coz Paroubek zrovna moc casto nedela, bohuzel to nedela ale i vetsina politiku z celeho politickeho spektra.)

cetej 7.6.2006 16:06

Re: vážená paní-nechte štvaní-kape z vás jen nenávist-proč si myslíte,že jsou lidé hlupáci-snad proto,že nechtějí modrý ráj-proč za každou cenu rozeštváváte lidi-jako demokratka uznejte,že polovina národa má jiný názor než vy

Argument neřekneš, jen cintáš, že někdo nevelebí Pablbka. CSSD se stala stranou zkorumpovanych politiku, kterou voli hlavne prihloupli prizivnici, kteri si mysli, ze se najedi slibu.

krajan 6.6.2006 18:55

boze..

ten martan je fakt blbej... 

sudetak.cz 6.6.2006 17:40

není Mimozemšťan Marťanem,kterému slíbil Paroubek křesla?

Mimozemš´tane-už chápu tvou přezdívku.Fakt jsi dost mimo,alespoň mimo tuto zemi.Kdes přišel k názoru,že ODS má absolutní moc?

element 6.6.2006 17:09

Modrá totalita není nereálná.

Demokratičnost modrých mozků je stejná jako Pinochetova. Už se zapomnělo, jak sem v první polovině devadesátých let chtěli Klausiáni pozvat Pinocheta na návštěvu ?

sudetak.cz 6.6.2006 17:32

Re: Modrá totalita není nereálná.

A že se Paroubek tak cukal,když ho nechtěli přednostně pustit k Putinovi,který má na svědomí mnohem více zla,než Pinochet.

mik 6.6.2006 23:50

Re: Modrá totalita není nereálná.

Co ti chudak Pinochet udelal? Vadi ti, ze dal vcas na prdel levicovym teroristum, ktere v Chile trenovala KGB a spanelsti "dobrovolnici" k tomu, aby ukradli vsem vse a dali neco jen svym analnim alpinistum? Za to by mel dostat metal.

tonda 6.6.2006 16:51

Nejsem jako Klement Gottwald

řekl v rozhovoru s Jílkovou Paroubek. Ano, jediná podobnost je ve váze jejich manželek:-D

sudetak.cz 6.6.2006 17:40

Re: Nejsem jako Klement Gottwald

A rakcí na kritiku.

sudetak.cz 6.6.2006 17:41

Re: Re: Nejsem jako Klement Gottwald

pardon-reakcí...

Rolen 6.6.2006 13:55

Autorka zapomněla na KDU-ČSL.

Jinak podobná přirovnání jsou na draka, můžete, znáte-li dostatečně historii, vymyslet spoustu podobných.

Petice 6.6.2006 13:07

PETICE ZA VYPSÁNÍ NOVÝCH VOLEB

Petice za vyhlaseni mimoradnych voleb

VladaPing 6.6.2006 12:49

Nikdo nikde nikdy Paroubka neobvinil z pedofilie.......

Pouze a jenom v materiálech, předložených Kubicou parlamentnímu výboru bylo uvedeno, že pán, který pozval Paroubka na svojí jachtu v Jadranu, dle novinářů "šuká" vlastní dceru a tá má být "údajně" k disposici i Paroubkovi

Tedy, o údajné pedofilíi kecal Paroubek a nikoli Kubica (kecal Vidím, který má poslaneckou imunitu, a to nikoli o Proubkově možné pedofilíi, ale o něčem podstatně důležitějším, o tom, proč se zoufale pokoušela KSČSSD zabránit přečtení této zprávy - tedy o prorůstání mafíi do státní správy)..

Jest chybou Parobkových mediálních poradců, že mu v rámci předvolební kampaně nevysvětlil, že obhajoba pana (klanu Kočků) je věc ztracená ahlavně, že mu nevysvětlili, že když se hodlá bránit z obvinění ze sexuálních styků s máloletou soudružkou, tak si, kurňa, neberu na řečnickou tribunku vlastní manželku, aniž jí předtím neproženu několikahodinovým pobytem u stáda vizážisek!!!

To, pro normálního člověka, nepůsobí věrohodně............... 

xena 6.6.2006 16:56

Re: Nikdo nikde nikdy Paroubka neobvinil z pedofilie.......

No, vidíte, Macek mu tehdy mohl na jeho urážku odpovědět, že Paroubek si zase bral svoji manželku na kila :-D

karel 6.6.2006 20:09

Re: Nikdo nikde nikdy Paroubka neobvinil z pedofilie...-pane pingl-měl by jste podstoupit vyšetření v bohnicích-lepší radu vám nikdo nedá-jste ubožák....

Mimozemstan 6.6.2006 12:28

Chapu, ze modri komuniste po vyhre ODS vylezaji z der

Ale tohle je trosku moc. Autorka je tak hloupa, ze vubec nepochopila, ze diktatura neni ruda, ale modra. Metody prevzeti moci ODS jsou stejne, jako u komunistu v '48. Fackovani, spineni, atd. Obsazeni jak kraju, senatu, prezidenta a ted i parlamentu. Tzn. absolutni moc ODS.

Narode zvolil jsi jak jsi zvolil. Jak v '48-tem, tak i v sobotu. Dostanes ted peknou lekci, uzij si to. Clovek by si myslel, ze za tech 50 let jsi si uzil komunisticke nadvlady a zmoudrel. Nestalo se,  zvolil jsi si ted modrou (ci hnedou). Ti sami, kteri v 50-tych letech popravovali, ti budou dneska vladnout s modrym praporem. Narode, doted jsi mohl demokraticky plivat na ostatni, zato ted budes muset pet jen oslavne reci na vudce Topolanka.

Buvol 6.6.2006 12:33

Re: Chapu, ze modri komuniste po vyhre ODS vylezaji z der

Přesně jste to pojmenoval! Je to snaha o Únor na ruby!

Jura jurax 6.6.2006 14:10

Re: Re: Chapu, ze modri komuniste po vyhre ODS vylezaji z der

Bůvole, píše se naruby!

Jura jurax 6.6.2006 13:07

Re: Chapu, ze modri komuniste po vyhre ODS vylezaji z der

Jojo, a když si ještě chvilku počkáte, modré uliční výbory budou kádrovat, zda Vaše děcka smí studovat, opoziční politici v čele s Paroubkem půjdou do kameňa kopat uran - ovšem pro USA, ne pro SSSR samozřejmě, nějaký taky vypadne z okna a taky nějakého popraví pro reakční pikle a rejdy v žoldy severokorejských a kubánských rudých štváčů, modré akční trojky budou rozhodovat, smíte-li vykonávat svou profesi - a ta modrá nebude modří svazáckých košil ...

Mimozemšťane - tak blbý mimozemšťan ani být nemůže, jak by se na Zemi dostal, lety byť jen meziplanetární vyžadují vysokou úroveň vědy a techniky a chytré, vzdělané lidi ... přiznejte, se, Vy jste místní (Y)

Mimozemstan 6.6.2006 13:21

Re: Re: Chapu, ze modri komuniste po vyhre ODS vylezaji z der

Kdyz myslite. Naivne ignorujete fakt, ze ODS ma absolutni moc, ze jsou prislusnici jinych stran napadani fyzicky a ze se dnes v NP nedoctete nez oslavne clanky na svatou ODS. Tak delali Nemci ve 30-tych letech, komuniste v 50-tych. Ze zacatku vsechno bylo udajne "spravedlive", potom z toho byla totalitarni spolecnost.

Komuniste v 50-tych letech si na socialismus take nestezovali, trvalo jim to az do smrti Stalina, nez si nekdo vubec odvazil rict jiny nazor. Az procitnete i Vy tak bude mozna pozde.

Ja se o tom zminuji z demokratickeho pohledu. Z financniho to pro mne ma naopak po soukrome strance znacne vyhody. Koruna posledni dobou prilis stoupala, ted pujde stremhlave dolu a mne prijde navsteva CR levneji. V Praze jsem mel problemy zaparkovat, ted kdyz ekonomika a prijmy pujdou dolu, tak bude zase misto. Na a za levny baksis lehce ziskam nejaky majetek, ktery po nejake dobe, potom co vlada ODS zase zkrachuje, jak v 90-tych letech, tak budu moci vyhodne zpenezit.

Petr Kunetka, zlocinec 6.6.2006 13:44

Re: Re: Re: Chapu, ze modri komuniste po vyhre ODS vylezaji z der

TU absolutni moc ODS by jste jiste mohl rozvest, jako treba kdo ze sedi 8 let ve vlade, nebo kolik presidentovych vet bylo uspesnych, to, ze vychazi Halo novinu a Pravo, kde se k CSSD chovaji jeste mnohem lepe, nez NP k ODS... Jak presne se projevuje ta absolutni moc?

Mimozemstan 6.6.2006 13:57

Re: Re: Re: Re: Chapu, ze modri komuniste po vyhre ODS vylezaji z der

Podivejte se na slozeni kraju, senatu, parlamentu, presidenta, medii. Neexistuje nic, kde by oposice mela moznost vubec vyjadrit jiny nazor. A kdyz by ho nekdo nahodou mel, tak prijde Mackovo fackovaci komando ODS, ktere komunistu rovnou se pokusi zmrzacit, clenu CSSD pravda pouze nafackuje.

Jako v '48-tem, kdy absolutni kontrolu nad moci prevzali komuniste.

Petr Kunetka, zlocinec 6.6.2006 14:05

Re: Re: Re: Re: Re: Chapu, ze modri komuniste po vyhre ODS vylezaji z der

Podivejte na slozeni vlady, parlamentu, medii... Mimochodem, oposice je ODS, takze na tom, ze nema kde vyjadrit nazor by jsme se mohli shodnout ;) Druhou otazkou je, jestli to fackovaci komando nebylo najato spise CSSD, protoze ta vec nakonec pomohla hlavne jim.

Srovnavat soucasnou situaci, kdy se CSSD vystupuje jednotne s KSCM a pripravuje se do vlady lze spise srovnat s rokem 46.

Mimozemstan 6.6.2006 15:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chapu, ze modri komuniste po vyhre ODS vylezaji z der

Oposice neni ODS, kdyz si brousi zuby na to aby zalozila vladu. Ma nejvic kresel v parlamentu.