6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Ukončeme diplomatické vztahy s Palestinou

Od záhadného výbuchu na palestinské ambasádě v Praze už uplynuly dva týdny a česká vláda se stále tváří, jako by se nic nestalo. Bohužel stalo a nečinnost české vlády je alarmující.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Boublíková 17.1.2014 5:42

Je pan Fajmon jediný politik

který má odvahu vyjádřit svůj názor? Ostatní se bojí Palestinců, Brusele nebo probůh čeho?

S. Landa 17.1.2014 6:52

Re: Je pan Fajmon jediný politik

Nebo mají jiný názor?

T. Kubín 17.1.2014 7:05

Re: Je pan Fajmon jediný politik

Nemají. Žádný.

E. Sevrát 17.1.2014 8:35

Re: Je pan Fajmon jediný politik

Pan Fajmon je sice politik,ale strany která je před totálním rozkladem.Také se blíží volby do EP (nevím jestli znovu kandiduje),krajské volby a tak je každý hlas pro ODS dobrý.Více by mě než jeho názor co dělat s Palestinskou ambasádou, zajímalo co kladného a kloudného udělal za ty leta pro ČR v EP.Všichni ovšem přehlíží fakt,že i kdyby ČR Palestině vypověděla diplomatické zastoupení tak pozemek a budovy jsou ve výlučném vlastnictví Státu Palestina,tak jsou i zaneseny na katastrálním úřadě a tak by tam mohli udělat třeba ubytovnu pro palestinské studenty a pracující v ČR apod.Nebo by musel stát vše vykoupit za tržní cenu (pokud by na to Palestinci vůbec přistoupili), kterou v této rezidenční lokalitě odhaduji na 100-150 mil.Kč.Vyvlastnění ve veřejném zájmu (i tady za úplatu) by asi neprošlo a i kdyby tak je to na několik let  soudních sporů jako v obdobných případech.

H. Grúbr 17.1.2014 4:45

No jestli by to přišlo na přetřes

přimlouval bych se za přerušení diplomatických vztahů s Kosovskou Albánií, přinejmenším do doby, než bude vrácena Srbům.

V. Vlach 17.1.2014 6:48

Re: No jestli by to přišlo na přetřes

Nesouhlasím, zítra budeš chtít aby Srbům byla vrácené území v Bosně, pak Makedonie.....

Hlasuj raději pro samostatné Katalánsko, Baskicko, Skotsko...!

K. Křivan 17.1.2014 13:03

Re: No jestli by to přišlo na přetřes

Souhlasím. Kosovo je pro Srby něco jako pro nás hora Říp.

M. Krátký 17.1.2014 18:48

Re: No jestli by to přišlo na přetřes

a taky by nám Rusové mohli vrátit podle vaší logiky Kaliningrad!!!

V. Vlach 17.1.2014 19:15

Re: No jestli by to přišlo na přetřes

a nám němci Lužické Srbsko!

Z. Jaromír 17.1.2014 4:32

Proč se

pořád píše, že zbraně byly nalezeny na ambasádě, když ta palestinská je fakticky stále někde v Tróji ; pochybuji, že by česká policie mohla vniknout právě tam...

Téměř zábavné v souvislosti s palestinskou zbrojnicí v Praze je protest palestinského vyjednávače u EU týkající se vstupu českého velvyslance v Izraeli Pojara do osady Ariel na západním břehu Jordánu, na budoucím výsostném palestinském území...

V. Heidlerová 17.1.2014 8:29

Re: Proč se

Ale přece Palestina jako stát neexistuje, tak jaké zastupitelství?? Zatím je to jen nějaký spolek, tak žádné diplomatické ohledy nejsou na místě.

E. Sevrát 17.1.2014 8:53

Re: Proč se

Ach jo,ČR uznala Stát Palestina v roce 1993 (1988),proto také velvyslanec a ambasáda.To by mohlo dojít i Vám.Nějáký spolek nemá diplomatické zastoupení,velvyslanectví a ani velvyslance,kterého do funkce uvádí president ČR.Je to opravdu tak složité pochopit ?

V. Heidlerová 17.1.2014 14:39

Re: Proč se

 ČR v současné době toleruje status quo palestinského zastoupení v Praze, a to přesto, že de facto existenci palestinského státu neuznává.

Som z toho volaaká zmetená, neb toto je text ze stranék ministerstva zahraničí. Palestina není územní celek, a oficiálně se nazývá JAKSI COSI "pod palestinskou správou".  Teroristy z Org. osvobození Palestiny OOP uznali přece už komouši, ach jo.

E. Sevrát 17.1.2014 15:02

Re: Proč se

V právním státě a v mezinárodních smlouvách žádné de facto neexistuje.Pouze de iure.Jak se říká, co je psáno to je dáno.A ČR jako nástupnický stát po ČSSR převzala uznání Státu Palestina bez jakýhkoliv změn a připomínek v roce 93.Stejně jako cca 130 států světa.

J. Charvát 17.1.2014 16:23

Re: Proč se

Tak to Vám musím rozšířit obzory. Velvyslanectví a velvyslance má v ČR Suverénní řád maltézských rytířů. Snad uznáte, že splňuje daleko spíše definici spolku než státu,

I. Dekyský 17.1.2014 1:08

Pověst státu, kde si kdokoliv může dělat cokoliv

a místní vládě to nevadí jsme, obávám se, získali již dávno. Sama EU je toho dokonalou ukázkou. Co ale chtít od země, kde tlupa bezcharakterních právnických ničemů redefinuje pojem "Suverenita", druhá tlupa ničemů zvaná Ústavní soud tento pojem odkýve a nikdo je za tuto jednoznačnou velezradu nepostaví ke zdi. Příště zase může nějaká jiná banda právnických bezectných lumpů, až se zachce někomu tam nahoře beztrestně zabíjet, zzměnit definici pojmu "vražda".

I. Dekyský 17.1.2014 1:11

Re: Pověst státu, kde si kdokoliv může dělat cokoliv

změnit, pardon.

T. Pansky 17.1.2014 0:46

Za tuto vladu nese zodpovednost prezident Zeman ...

... on se prece neustale ohani svym primym zvolenim a vladla nam tu jim jmenovana vlada.  Ocekaval bych tedy primo slovo od pana prezidenta.  Ale rekneme si to rovnou, pan prezidetn je opily zbabelec.  Rad se ukazuje pred kamerami (pokud muze stat), rad rozdava rozumu, rad se chluvi svym zvolenim, ale nema "gule".  Potazmo za neho neseme odpovednost vsichni, protoze jsme ho zvolili nebo si ho nechali navolit.

I. Dekyský 17.1.2014 1:10

Re: Za tuto vladu nese zodpovednost prezident Zeman ...

Hlavně nezapomeňte na jiného prezidenta-opilce a jeho "zásluhy" o Palestinu.

H. Lukešová 17.1.2014 0:14

No o tomto tématu článku bylo napsáno hodně, tak

si dovolím napsat jiný příspěvek týkající se jedovatého antisemitismu. O skutečné kreatuře, pana Dieudonného. Tato osobnost je velmi málo známá, tedy v České republice. Francouzský nejvyšší správní soud obnovil ve čtvrtek (9. 1.) zákaz vystoupení kontroverzního francouzského komika Dieudonného. Stalo se tak poté, co Úřední tribunál v Nantes ten samý den zrušil zákaz udělený komikovi dříve za antisemitské výroky. Když se o zrušení dozvěděl francouzský ministr vnitra Manuel Valls, obrátil se okamžitě na nejvyšší soud a žádal opětovný zákaz vystoupení.

Dieudonného obhájce během čtvrtečního slyšení prohlásil, že komik večer v Nantes vystoupí, ať je rozhodnutí soudu jakékoli. Když ale padl konečný verdikt, Dieudonné vzkázal fanouškům prostřednictvím svého profilu na sociální síti Facebook, že vystoupení je zrušeno. Před koncertní halou v Nantes na představení čekalo téměř šest tisíc lidí. Někteří fanoušci na místě předváděli gesto „quenelle“, jehož původcem je právě Dieudonné a které se v poslední době mezi neonacisty nová nacistická zdravice‘.

Jiní drželi v ananasy, čímž odkazovali na komikovu známou píseň „Shoananas“. Její název je kombinací ruce hebrejského slova „šoa“ označujícího holokaust a slova „ananas“; text písně zesměšňuje připomínání holokaustu.

....http://www.ztis.cz/rubrika/antisemitismus/clanek/nejvyssi-soud-zrusil-vystoupeni-antisemitskeho-kom

A jiný šokující případ z Rumunska...Rumunská televize odvysílala vánoční koledu oslavující holocaust- Rumunský televizní kanál pro venkov TVR3 Verde odvysílal 5.12. vánoční koledu v podání souboru Dor Transilvan, v níž se mimo jiné zpívá: „Židáci, ti zatracení Židáci, Svatý Bůh je nenechá naživu, ani v nebi, ani na zemi, jen jako kouř v komíně, k tomu jsou Židáci dobří, aby vyletěli komínem.“

H. Lukešová 17.1.2014 0:21

Re: No o tomto tématu článku bylo napsáno hodně, tak

TVR3 se ve svém následném prohlášení od tohoto vysílání distancovala, koledu prý sama nevybírala, pouze odvysílala písně, jež zkompilovala organizace „Centrum pro zachování a pokračování tradiční kultury v provincii Kluž“

http://www.ztis.cz/rubrika/antisemitismus/clanek/rumunska-televize-odvysilala-vanocni-koledu-oslavu

A do třetice z Polska. Dle polské prokurátorky nebyly slogany fotbalových fanoušků o Židech, Osvětimi a plynu antisemitské.

V polské Poznani byl uzavřen případ zabývající se fanoušky skandujícími protižidovská hesla při fotbalovém zápase. Během utkání Polské ligy 29. září 2013, kdy domácí tým Lech Poznaň hrál proti hostujícímu klubu Widzew Łódž, skandovali poznaňští fanoušci hesla „Pohněte, Židi!“, „V Osvětimi jste doma!“ a „Do plynu s váma!“. Polský hlavní prokurátor požádal místní vyšetřovatele o prošetření, zda nejde o podněcování k rasové nenávisti. Poznaňská vyšetřovatelka Monika Rutkowská zabývající se případem ovšem rozhodla, že vzhledem k tomu, že incident se odehrál na fotbalovém hřišti a hesla byla namířena proti týmu soupeře, nikoli skutečným Židům, o projev antisemitismu se nejedná, a není tedy důvod původce hesel stíhat.

http://www.ztis.cz/rubrika/antisemitismus/clanek/dle-polske-prokuratorky-nebyly-slogany-fotbalovych Moc se omlouvám za příspěvky netýkající se případu kauzy suchdolského výbuchu, protože si myslím, že už na toto téma bylo napsáno hodně článků a komentářů zde na Neviditelném psu. Samozřejmě, že podle některých pánů si Židé za to můžou sami, nemají v Evropě co pobývat. Smutný to pohled.

S. Landa 17.1.2014 6:51

Re: No o tomto tématu článku bylo napsáno hodně, tak

Nevím, proč to sem dáváš. Francouzštinu ani rumunštinu neovládáš, tedy nejsi schopná posoudit, co ten komik ve skutečnosti říkal, či jaký je opravdu text nějaké písně. Ne vše, co najdeš na svých oblíbených webech je čistá pravda.

A pokud jde o ty Poláky, vyšetřovatelka má pravdu, nechápu, co na tom shledáváš nepochopitelným...

S. Netzer 17.1.2014 10:53

Re: No o tomto tématu článku bylo napsáno hodně, tak

Sice taky nevím, jak souvisí Dieudonné ("pan") s Fajmonovým textem, ale faktem je, že líčení Dieudonného působení v napastovaném článku je až příliš zdrženlivé. Tato kreatura nejenom že zesměšňuje holocaust, ale napadá i hlavu státu a zesměšňuje odboj maquisardů. Blb si asi neuvědomuje, že za okupace by býval jeden z prvních, kteří by společně s Židy táhl do koncentráku.

Mimochodem, milá Kopretino, "statečný politik" Jean Marie Le Pen je kmotrem Dieudonného dcery.

H. Lukešová 17.1.2014 12:24

Re: No o tomto tématu článku bylo napsáno hodně, tak

Vždyť jsem se omluvila, že jsem dávám článek, nesouvisející s tématem článku. Napsala jsem, že bylo o kauze výbuchu palestinské ambasády v Suchdolu hodně napsáno, takže jsem hodila nějakou jinou událost. Ale chápete to, Jean Marie Le Pen, běloch, rasista a nevadí mu černoch, bílý nácek ještě více nenávidí Židy, než černochy.

H. Lukešová 17.1.2014 12:32

Re: No o tomto tématu článku bylo napsáno hodně, tak

Dala jsem to sem pod článek pro zajímavost. Našla jsem zajímavé články, takže sem to napastovala pro dnešní článek. Polští fanoušci se antisemitsky chovají, vyřvávat, Židi pryč, táhněte do Osvětimi, kde je váš domov, je hnusné.

O kauze suchdolského výbuchu jsem napsala hodně komentářů pod článkem, nevím, co bych k tomu napsala více, takže sem napsala o antisemitských incidentech v Evropě.

S. Landa 17.1.2014 13:20

Re: No o tomto tématu článku bylo napsáno hodně, tak

Sparťanští fanoušci také s oblibou volají Jude Slavie!. Sice je to mimořádně debilní pokřik, nicméně o antisemitismus se stejně jako v případě oněch Poláků nejedná.

H. Lukešová 17.1.2014 17:35

Re: No o tomto tématu článku bylo napsáno hodně, tak

Jestli jsi tady, tak se tě zeptám, co říkáš na Frýbortův článek? Frýbort píše, (psal o tom v hodně článcích), že četl Korán a zrovna moc hezké pasáže v Koránu nenašel, hodně násilné a pohrdlivé k jiným lidem.

S. Landa 17.1.2014 19:25

Re: No o tomto tématu článku bylo napsáno hodně, tak

Krásně to pojmenovala paní Netzer:

"Verbální sebeukájení samozvaného islamologa"

Měla by jsi ten Korán přečíst sama, Hanko, a vytvořit si svůj názor. Tyto články jsou na prd.

H. Lukešová 17.1.2014 21:19

Re: No o tomto tématu článku bylo napsáno hodně, tak

Sigmunde, asi se k tomu odhodlám, ale víš o tom, že jsi mě urazil. Beránek napsal, že píši za peníze, nepíši, nepsala jsem a nikdy psát nebudu za peníze! Nejsem žádná úplatná ku.va, tak hluboko bych nikdy neklesla. Člověk, který něčemu věří, nepíše za peníze.

S. Landa 17.1.2014 21:39

Re: No o tomto tématu článku bylo napsáno hodně, tak

Aha, jiná diskuze.

Přečti si můj příspěvek pořádně, než začneš vyšilovat.