26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: U Klause nejde o princip, ale o zámeček

V rozhovoru pro Novinky (zde) řekl Václav Klaus st. o cestě předsedy senátu Miloše Vystrčila na Tchaj-wan, že jde o klukovinu nedospělého politika. Je-li Vystrčilova cesta na Tchaj-wan klukovina nedospělého politika, pak by Klausova kritika mohla být analogicky označena za projev senility cynického politika.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Werbik 20.6.2020 7:48

Kdyz jsem navstivila otevreni muzea holocaustu ve Washingtonu, DC tak jsem si vsimla napisu na venkovnich stenach .....”Kazdy kdo v tuto dobu zil a mlcel je vinny”.

Takrka cely svet dnes vi pravdu o komunisticke Cine a mlci.....

T. Vodvářka 20.6.2020 7:44

Výborný článek, nicméně - jak je vidět i z dosavadní diskuse - i kdyby jste doložil xkrát více odkazů, některé nepřesvědčíte, že jediným možným způsobem, jak jednat s podobnou zemí, je její ignorance. Základním hybným momentem - chce-li lidstvo přežít - jsou morální a etická pravidla, osvědčená historií.

J. Tulejová 20.6.2020 7:05

Souhlas.

S. Rehulka 20.6.2020 7:01

Pane Zadáku, ukažte mi kteroukoliv hlavu Číny, kdo není diktátor ! A jen tak mimochodem, Čankajšek byl důležitý spojenec ve 2.svět. válce a on i jeho Čínská Republika byli jedním ze zakladatelů UN (OSN), později sprostě vyhnáni spojenci, pro "business" s Rudou Čínou !

V. Zadák 20.6.2020 6:55

Pane autore, jaksi jste ve svém Svatém nadšení přehlédl, že Čankajšek byl diktátor.

J. Prikner 20.6.2020 3:55

sakra,ten Guttmann vidí do těch Číňanů jako od skla, umí vyhmátnout podstatu jejich úzkočné politiky. OK

T. Kohout 20.6.2020 3:06

Ani slůvko o tom, že Čína se hodila Západu (Nixonovi) v hraní čínskou kartou proti SSSR. A od té doby se akceptovala "politika jedné Číny", to není výmysl pana Klause. A miliardy slov, jak to bylo za Maa, to jistě bylo podivuhodně zlé, ale jestli pan Guttmann navštívil Čínu aspoň jednou za posledních 20 let, tak se snad všiml "jistých" změn.

P. Rychetsky 20.6.2020 2:49

Ano, Klausovci vyuziji kazdou prilezitost aby rekli, ze Ruska si nikdo nemusi vsimat, ze je sice zvlastni ale jinak uplne neskodne. A take ze Cinani nejsou krivi komousi, co zerou netopyry a doktory, ale silny a respektuhodny obchodni partner. Veskera nenavist dle nich musi byt naprena k EU.

Pruhledne, zistne, smutne, odporne.

J. Brunner 20.6.2020 1:19

U mne jste spadl ze žebříku.

R. Meišner 20.6.2020 0:23

....nevím čím to je, ale ať přemýšlím jak přemýšlím, veřím více Klausovi než tomuto závistivému a přízemnímu pisálkovi---jakže se jmenuje---moment, podívám se...jo, aha---Guttmann....a který je zcela jistě pod Klausovou rozlišovací schopností.----a o naprosté zbytečnosti jménem Senát a jeho dočasnému předsedovi Vystrčilovi se snad ani bavit nemusíme. toť vše.