7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Blažek 19.1.2010 1:06

Mnohé jem jinak

Autorka paní Rakušanová se v lecčems mýlí. Předně ČSSD nenazývá navrhovanou jednorázově vyplacenou částku 13. důchodem, ale pouze příspěvkem k důchodu. Ale ono 2400 Kč, tedy almužna 200 Kč měsíčně taky žádným 13. důchodem není. .... Největším omylem ovšem je, že neroste inflace. Roste a pro důchodce zejména. Vždyť právě pro důchodce jsou nezbytností léky. Jejich ceny v roce 2009 velmi vzrostly, navíc platba regulačníc h (!?) poplatků z každé položky na receptu. Vztrostla cena vody, elektřiny, vzrostly ceny služeb a nenápadně, zato pořád, roste i cena potravin. A bude hůř: růst cen benzínu a nafty bude mít za náskedek zdražení úpklně všeho, rovněž i zvýšení DPH u všech položek. ... A že by ta almužna pro důchodce položila republiku? Tak špatně snad na tom snad Česko není.

Wotan 17.1.2010 7:56

důch. fond 90 léta

 Klaus "pěkný balík" peněz důch fondu přišustroval do státního rozpočtu, může mě někdo

 zdělit, kolik to obnášelo??

 

wedjnes 16.1.2010 12:55

Paroubek-dobroděj

Paroubek myslí hlavně na svůj pupek a třepe se na moc jak kuře na sopel.Ostatně Musssolini také začal politiku jako sociální demokrat,dotáhl to na fašistického diktátora a skončil i se svojí mladou milenkou pověšený na kandelábru.

Kožak 16.1.2010 13:19

Re: Paroubek-dobroděj

Na každou svini se vaří voda----Na prase bradavičnatý taky,jen doufám že už to bude brzy!!!!!

J. Blažek 19.1.2010 1:08

Re: Paroubek-dobroděj A co slušnost, cghlapci ?

Chlapečci, nešlo by argumentovat věcně bez nadávek? Že by na to vaše mozečky nestačily ?

vládík 16.1.2010 10:25

Neblbněte, paní Rakušanová

Všichni (my důchodci) víme, co si PaSo představují pod pojmem třináctý důchod.  A většina z nás ví, že jednorázová mimořádná žebračenka by stejně nic neřešila. Takže na špek neskáčeme (tak, jako většina z nás neskočila na 30 kaček; skočily na to zcela jiné sociální skupiny).

Senior 16.1.2010 9:41

Odmítám Paroubkovu žebračenku.

Jako důchodce, odmítám Paroubkovu žebračenku, kterou on z propagandistických důvodů nazývá bombasticky   "13.důchodem".  Přitom jde pouze o jednorázové zvýšení důchodu pouze pro tento rok o pouhých  200,- Kč měsíčně!  Pokud si dobře vzpomínám, Topolánkova vláda mi v červenci roku 2008 zvýšila systémově a mimo termín povinné valorisace  důchodu trvale měsíční důchod o 470,- Kč, které dodnes dostávám a který platil pro všechny důchodce, bez rozdílu výše jejich důchodů.   Tedy tady dnes nejde o žádné systémové zvýšení důchodu, ale pouze o populistický předvolební trik pánů z Lidového domu.  Co také jiného se dá od těchto pánů také očekávat, že?  Zváště, když to nejde z jejich kapsy a zaplatíme to my všichni.  Přeji hezký den.

volič 16.1.2010 9:54

Re: Odmítám Paroubkovu žebračenku.

Plně s vámi souhlasím. Taky jsem v důchodu, ale na těch 200 kč Paroubkovi kašlu. A kdyby sliboval hory doly, tak čssd má u mě útrum...

vládík 16.1.2010 10:27

Re: Odmítám Paroubkovu žebračenku.

Nutno poznamenat, že squadra PaSo označila mimořádnou valorizaci (tedy trvalé zvýšení a základ dalších valorizací) za naprosto nedostečné. Teď s humbukem nabízí necelou polovinu - krátkodobě.

Vada ovšem je, že Topolánek neuměl tu mimořádnou valorizaci prodat.

marie 16.1.2010 8:06

důchodci

Nevím paní Rakušanová jakých důchodců jste se ptala, zda ještě normálně uvažujících a nebo těch, kteří leží někde v LDN.Mně coby důchodkyni za 8400 měsíčně je naprosto jasné, že Paroub mi touto žebračenkou nevytrhne a není moje vina potažmo naše vina, většinou ročníků 45, že máme tak malé důchody. Zdůrazňuji, že mám maturitu a státnice ze dvou jazyků a stejně mi nic nepomohlo, neboť jsem nebyla zařazena jako "perspektivní pracovnice". Nedělala jsem si rychlokvašné kursy na VŠ, nelezla nikomu nikam jako většina z nás ostatních. Proto jsem psala i Paroubovi, ať si peníze nabouchá  do trenýrek, že žebračenky nepotřebujeme. Nemá snad ani cenu o tom dál polemizovat. Kdekdo mele, že Haiťan má chudák 2 dolary na den, já nemám ani jeden - po odečtení nájemného, služeb, telefonu, internetu, TV tak jsem milá dámo v mínus 600 korun. Koho to však zajímá co? P.S. a to mám malý byt 34 m2.

Pazdírek 16.1.2010 12:45

Re: důchodci

   Rudé právo nelhalo,když mluvilo o Svobodné Evropě. Je mi sedmdesát a ve dvaadvaceti jsem nastoupil "za penězi" do hutí. Mé daně byly 1500 a otec právník vydělával 1800. Mi to ale napřišlo nespravedlivé,že platím tolik. Říkal jsem si až sestárnu,tak se stát o mne postará. Dnes to zažívám!!!! Jak to vám napsala paní předemnou.

Spirit 15.1.2010 22:39

Protože se diskuse točí v kruhu,

dovoluji si sem zkopírovat svůj příspěvek ze 12:57.

Důchodců všeho druhu:

Autor: Spirit IP: 88.100.16.xxx Datum: 15.01.2010 12:57

je v ČR cca 3,5 milionu. Je to POLOVINA počtu oprávněných voličů. Jejich názor má svoji váhu. Už 15 let, od dob, kdy ministrem práce a sociálních věcí v 1. Klausově vládě (1992 - 1996) a pak ještě ministrem vnitra ve 2.Klausově vládě (do Sarajeva) byl námořník, vystudovaný v Oděse, Ing. Jindřich Vodička, se z peněz, vybraných na důchodovém pojistném dotovaly vlády bez rozpaků jiné rozpočtové kapitoly. Kvůli pro ODS neviditelné ekonomické krizi se loni vybralo na důchody méně (zda jde o menší výměr při rostoucí nezaměstnanosti, nebo jen o řádné neplacení pojistného, se dozvíme až v květnu t.r.). Rýsuje se, že letos to bude podobné. 15 let si naše pravicové (tam počítám i velkou koalici 1998 - 2002 ) i koaliční vlády o peníze, o něž okradly důchodce, vylepšovaly své rozpočty. Když teď mají důchodcům z rozpočtu něco přidat, je oheň na střeše. Ještě poznámka: třetina podnikatelů prý v 2009 vyplatila svým zaměstnancům plný 13. důchod (zdroj: ČTV). Těch 200 K měsíčně, které jim slibuje ČSSD, je jako když plivne. Skoro všichni nájemníci bytů s regulovaným! nájemným (je jich 750.000, nejsou to žádní příživníci) zaplatí v roce 2010 základní nájem, zvýšený obcemi o víc, než tisíc korun měsíčně. Právě mezi nimi je spousta důchodců. V menších obcích byt za menší nevyměníte, a obce nikdy nenabízejí nájemníkům ke koupi celý svůj bytový fond. A to se nezmiňuji o zvýšení daně z přidané hodnoty na základní životní potřeby, včetně potravin a léků. Fakta, pánové a dámy, fakta, ne ideologické fráze.

vládík 16.1.2010 10:40

Re: Protože se diskuse točí v kruhu,

Pro přesnost: důchodů je 2,7 miliónu, důchodců o něco méně (souběh důchodů).

Pojistné na důchody je příjmem státního rozpočtu. Takto je s ním nakládáno. Tedy nic se jimi nedotuje - prostě je to příjem rozpočtu, jako každý jiný (ptát se můžete, proč to pak není součást daní, proč se vybírá samostatně).  Proč? No přece právě pro případ, kdy je výběr menší - platby důchodů musí rozpočet zajistit (bez ohledu na deficit výběru).

Jaké "své rozpočty" vlády vylepšovaly?  To nejsou rozpočty státu? Už vím, proč vám nevadí Paroubkovo zvyšování deficitu - vy nechápete, že je to náš dluh. A jednou ho zaplatíme my, nikoliv "vlády".

Třinácté platy jsou součástí mzdy (něco jako prémie). Vlastně odložené mzdy. Jen debilní firma, zjišťující průměrné mzdy může oddělovat od průměrné mzdy některou část (ať třinácté platy, nebo prémie, přesčasy, noční apod.). Vše je součást mzdy. Je otázkou, zda si někdo právě toto (a jen toto) rozlišení neobjednal, aby někteří nesoudní mohli řvát: třetina firem platila třinácté platy, proto musí být vyplaceny i třinácté důchody.  Mimochodem: znám dost firem - od velkých po malé a nastojte: z nich žádná ty třinácté platy nevyplácela.

marie 17.1.2010 7:33

Re: Protože se diskuse točí v kruhu,

Všem doporučuji si přečíst rozbor pana Františka Nevařila myslím že to je na Britských listech o důchodech. Jaká byla výchozí situace v roce 89, jak jsme nebyli zadluženi a proč nyní jsme. Je to psáno naprosto logicky a upozorňuji, že to není žádný bývalý komunista, jenom vynikající ekonom, který vadil i Havlovi. Tak s chutí do vyhledavače přátelé! Protože tyhle kecy jsou k ničemu. Tam jsou pouze FAKTA.

ježek 18.1.2010 13:24

Re: Protože se diskuse točí v kruhu,

A co tedy čekáte od modrých strak??? Dokázali už totálně vykrást naši zem, vykradli i peníze, které si důchodci za svého života nahospodařili. Jsou to především modré straky, které KRADOU no co přijdou. Nedělám si iluze o ČSSD-hodně se naučili od podvodníků,grázlů a hochštaplerů z ODS. Co Vám důchodcům -nabídne v budoucnu ODS?Mají dojemnou starost aby se nezvyšoval schodek státního rozpočtu aa spoléhají na to,že důchodci zapoměli, kdo rozkutálel peníze v důchodoém účtu. Geniiální ekonomové totálně selhali a dokázali důchodce pouze okrást a oškubat. Nevěřte této svoloči, je to zlodějská banda,která více než 3,5 milionu důchodců jen ohlupuje !!!!.  Spočítejte to těm gaunerům u voleb ! Raději tam ani nejděte!!!. Protože zlodějské sekty-jako např.ODS- VŮBEC do parlamentu NEPATŘÍ. Chlévy se mají čistit pravidelně-a už je to tam hodně zaneřáděné. Chtěl bych se dožít toho, abych si mohl vážit politiků, vlády a prezidenta. Zatím je mi dnes špatně od žaludku-jen užasle přihlížíme co si už dovolují ! 

Anežka 15.1.2010 20:54

PAN PAROUBEK MILUJE OBYČEJNÝ LID

A ROZDÁ OBYČEJNÉMU LIDU CELÝ ROZPOČET. JÁ HO MÁÁÁM TÁÁÁÁÁK RÁDA. ON JE I MOOOOC HEZKÝ...

občasník 15.1.2010 21:24

Re: PAN PAROUBEK MILUJE OBYČEJNÝ LID

říká Anežka Hodinová - Spurná, tedy pokud to myslí vážně...

marie 17.1.2010 7:27

Re: PAN PAROUBEK MILUJE OBYČEJNÝ LID

Anežka Budíková - Povolná to myslí vážně jen do té doby, až "jí" nějakej blbec zase zvolí ...

wedjnes 16.1.2010 12:51

Re: PAN PAROUBEK MILUJE OBYČEJNÝ LID

Paroubek miluje hlavně svůj pupek a třepe se na moc jak kuře na sopel.

Anežka 15.1.2010 20:49

KDE JSTE BYLY ZALEZLÁ, PANÍ RAKUŠANOVÁ???

PŘED ZBOŘENÍM SPRAVEDLIVÉHO REŽIMU JSTE BYLY ZALEZLÁ V ZAHRANIČÍ A SLOUŽILA IMPERIALISMU, ZATÍMCO JÁ JSEM VYUČOVALA OBČANSKOU NAUKU A LÁSKU K VLASTI. PAN PAROUBEK TEHDY DŘEL V RAJ, KDE BYL VELICE ÚSPĚŠNÝ A PROTO SI ZASLOUŽÍ BÝT PREMIÉREM

Anežka 15.1.2010 20:44

Pan Paroubek myslí na obyčejný lid

A ON NEDOPUSTÍ, ABY SE OBYČEJNÝ LID MĚL ŠPATNĚ. PROTO HO BUDU VOLIT

volič 16.1.2010 9:56

Re: Pan Paroubek myslí na obyčejný lid

Tak Anežko, dnes s těma ,,Fórama " jednoznačně vedeš !!!

andulba 15.1.2010 19:59

Paroubek lhář a podvodník

Ti socani, to je banda lhařů a podvodníků. Kdo ho stále volí , aspoň ti méně hloupí by se měli vzpamatovat a  začít  používat mozek. LVolte kohokoliv, ne zmagořeného, prolhanéhoParouba, kterému je osud naší země šum a fuk, touží jenom po moci. Lidé, volicí socany, bděte a neblbněte, ženete do pastí  sebe i své potomky.

Leoš 15.1.2010 19:40

Dividendy z ČEZu,

bych použil na snížení schodku státního rozpočtu.

vládík 16.1.2010 10:43

Re: Dividendy z ČEZu,

Dividendy ČEZu jsou příjmem státu. Snižují tedy celkové zadlužení. Jen squadra PaSo je považuje za něco jiného (můžeme spou přemýšlet, zda proto, že jsou zcela neschopní ekonomové, nebo proto, že jsou prolhaní darebáci).

Gregor 15.1.2010 18:39

Je to až neuvěřitelné čeho se staří lidé dočkali

Někteří modráci a mladí by nejradši důchodce poslali rovnou do krematoria. Zvažte, že sociální systém byl v přebytku již za ministra financí Kočárníka. Ten tehdy snížil odvody zaměstnavatelům a zbytek pan Klaus převedl do státního rozpočtu. To si ti mladí však nepamatují.

Když Kalousek zvýšil DPH z 5 na 9 (nyní již na 10)% tak důchodci odvádí o tyto procenta více do státního rozpočtu (potraviny, léky, vodné, energie a bydlení) a přitom valorizace to nevykompenzovala a důchody se vyplácely jen ze sociálního systému. K tomu jim přibyly poplatky v nemoci (staří jsou zcela logicky více nemocní). Pak "geniální" Kalousek snížil podle NERVu odvody do sociálního o 1,5 %. Nečas zastropoval vysokopříjmovým skupinám platby do sociálního a nemocenského systému. Kdyby tyto peníze zůstaly v sociálním tak byl v přebytku. Je to hnusná propaganda novinářů, mladých zabedněnců a TOP 09 s ODS.

vládík 16.1.2010 10:46

Re: Je to až neuvěřitelné čeho se staří lidé dočkali

Kdy už přestanete věřit kecům?  Příjmy ze sociálního pojištění jsou příjmem státního rozpočtu. Nikdo je tam převádět nemusí. Pouze se umí (velmi jednoduše) spočítat, zda byl příjem z pojistného vyšší, nebo nižší, než výdaj na důchody.  Stejně by se mohlo třeba posuzovat, zda byl příjem z daní FO vyšší, nebo nižší než sociální dávky.  Pořád jsou to příjmy a výdaje jednoho rozpočtu.  Opakuji: žádný jiný rozpočet z hlediska penzí, než státní neexistuje.

Tomáš 15.1.2010 18:26

Paní Rakušanovou jsem za totáče rád poslouchal ze Svobodné Evropy

Ale z téhle její "objektivní" slátaniny je mi smutno.

Paroubkovi se povedl geniální tah. Opravdu? Slibovat a lhát je projev geniality?

No, a nakonec se dozvíme, že ČSSD sice slibuje ubohým důchodcům nesplnitelné, ale ona ta ODS nakonec taky něco navrhuje, že.. Sice něco úplně jiného, jinak, ale to je přece jedno. Pravda a láska zvítězí jak nad ČSSD tak nad ODS, že, ehm, ehm.

Paní Rakušanová, bohužel, je to hodně slabé, co nám předkládáte k uvěření.

kocour 15.1.2010 17:52

Trinacte duchody .....

Neplacte tu furt, soudruzy, raci premejslejte, jak to ty komunisti delali ?

Yetti 15.1.2010 16:13

Třinácté důchody jako volební...............

Marate,jste buď postpubertální nevzdělanec,nebo debil.Nemá cenu Vám cokoli vysvětlovat.