6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Tragedie jménem Lessy

Politickým hrdinou číslo jedna je pro nemalou část veřejnosti potměšilec kreslící politikům tykadla. Netřeba pochybovat, že tento typ prostomyslných občanů je s to onoho statečného reka, rozhodl-li by se – nedej, Bože – kandidovat, bez problémů kamkoli zvolit. Proč? No přece proto, že umí neohroženě kreslit tykadla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Nováček 30.7.2012 21:54

Tragedie jménem Lessy.

Prostoduchost přisluhovače mafiánů pana Štěpánka je jak vidno nekonečná.  Nedivím se, mafie je  vyděšena po letech klidného kradení.  Další v řadě na koho budou útočit může být nejvyšší SZ pan Zeman.

J. Kanioková 30.7.2012 19:21

Že se vůbec divím, co tady čtu...?!

Kdyby Štěpánek psal třeba i o přistání na měsíci, většina příspěvků měsíc zcela pomine, ale bude mu nadávat kvůli Nově.

Téma článku je naprosto podružné a s Lessym má pravdu.

K. Luboš 30.7.2012 18:26

reálie latinskoamerických diktátorských režimů

A ono by bylo opravdu super, kdyby Lessy vyčistil Strakovku, sněmovnu a senát, a naše politické mafiány poslala někam do Lógaru v Afghanistánu. A pak po zákazu nejprofláknutějších politických stran, očistě státní správy a uplatnění  lustračního zákona, by se demokracie mohla opět restartovat svobodnými volbami.

A. Kofroň 30.7.2012 19:42

Re: reálie latinskoamerických diktátorských režimů

To myslíte nějak tak jak to v roce 1933 v Německu dokázal jistý Schickelgruber?

P. Zelenka 30.7.2012 18:13

Teď by bodlo těch 10miliard

co jCME kvůli Štěpánkovu názoru na Železnou licenci zaplatili.

Jeho názory jsou nám drahé.

J. Štrobl 30.7.2012 16:27

Tragédie jménem Štěpánek.

Páně Štěpánkův pamflet je z rodu takových, kdo chce psa být, vždycky si hůl najde. Přiznám se, že věřím více Lessymu než Kubicemu. Kubice se mi zdá být příliš politickou figurou, která plní nějaké politické zadání a o policii jí moc nejde. Lessy zatím nic podstatného neprošvihl a mimo pomluv na něj nikdo nic nemá. Že se za něj postavili odboráři, za to přece nemůže. A důvěřovat Kubicemu nemá proč. Tak proč tolik křiku pane Štěpánku.

J. Kadeřábek 30.7.2012 17:50

Re: Tragédie jménem Štěpánek.

Myslím si, že se Lessy zachoval přesně podle vzoru svého ministra. Před výborem parlamentu přednesl svoji Kubiceho (pardon Lessyho) zprávu a obsah pak na veřejnost vynesl neznámý pachatel. Navíc nás to nestálo žádné velké peníze jako třeba rozhodování Rady s panem Štěpánkem, který umožnil Velkou Železnou loupež s následkem - 10 miliard na stole v českých.

J. Boleslav 30.7.2012 12:32

Tentokrát naprostý souhlas.

P. Pruner 30.7.2012 12:25

tragedie jménem Štěpánek

Pane autore, patříte k těm inteligentním autorům, kteří se nedokáží dívat na svět kolem jinak než přes své politické brýle - ve Vašem případě modré. Kdysi a dost dlouho jsem Vám fandil. Modrá byla dobrá, ale dvacetiletému výrostkovi už neodpustíme tolik co třeba v začínající pubertě. Takže trpění kmotrů a korupce už nemůže být estetickou vadou,ono také všimné údajně vystoupalo z 1 na 10procent, ale jevem fundamentálním a diskvalifikujícím.

Pan Lessy má řadu slabin, v tom bychom se i shodli. Ale má podstatné plus oproti modrým politikům včetně ministra vnitra - dokáže se zastat nezávislosti policie a je zárukou pokračování nezávislého vyšetřování řady caus týkajících se i politiků. Proto je předmětem útoků. Doufám, že vytrvá a nepodaří se ho uštvat Vám ani  Vám podobným.

J. Boleslav 30.7.2012 12:33

Re: tragedie jménem Štěpánek

Lessy se v poslední době chová slušně řečeno velmi nestandardně a nebýt jeho praktické neodvolatelnosti, už by dávno letěl.

D. Nowodny 30.7.2012 13:28

Re: tragedie jménem Štěpánek

Take  jste Blahoslaven s chudym mozgem ?

J. Holič 30.7.2012 16:46

Re: tragedie jménem Štěpánek

Kde jste z textu vyčetl, že autor podporuje, kmotry a korupci? Obávám se, že si budete muset sundat svoje vlatní brýle, abyste zjistil, že autor naopak hodnotí věci tak jak jsou. Zastat se nezávislosti policie, tak jak to udělal Lessy by dokázal každý, ale naštěstí ne každý policejní prezident to udělal. Vás nejspíš oslnilo, že se pustil do mediální bitvy s neoblíbeným ministrem Kalouskem a od té chvíle je pro vás vše jasné. Není to poprvé co čtu, že Lessy bojuje proti ovlivňování policie - ale faktem je, že Lessy ukazuje hodně intenzivně médiím, že to dělá. Je to prostě jen divadlo pro lidi, protože jinou cestou už poškodit ministra nemohl. Normální policejní prezident, pokud má podezření, že dochází k ovlivňování policistů, takovou věc řeší a pokud nemá důkazy, na veřejnost s tím nechodí. Pokud chce apelovat na policisty, aby všechny takové tlaky nahlásili, nebude to dělat přes média, má přeci mnohem efektivnější cesty, jak to udělat v rámci vnitřní komunikace a svých pravomocí. Místo toho se Lessy vykašle na správné postupy a začne před kamerou vyzývat policisty, aby poctivě odolávali politickým tlakům (copak to do té doby dělat neměli?). Nejlepší cesta jak se vyhnout nařčení, že nic neděláte, je hodně hlasitě mluvit o tom jak vám všichni gauneři (ideálně nějací známí) hází klacky pod nohy. A lidem jako panu Prunerovi to stačí k tomu, aby to, lidově řečeno, sežral i s navijákem". Jak se pro vás stal tou "zárukou"? Protože se hádá s Kalouskem, nebo proto že posílá přes novináře vzkazy svým podřízeným)?

P. Pruner 30.7.2012 20:01

Re: tragedie jménem Štěpánek

Na nezávislost policie útočili někteří vládní politici zcela veřejně v médiích i telefonáty. Vy to nechcete slyšet, protože to odporuje Vaši politické víře.Výroky pana Kalouska, Nečase a jiné nebyli divadlem, byly zcela konkrétní, obdobně konkrétní byla reakce pana Lessyho. Bohužel ministr vnitra  (já jsem mu do června fandil) se policie nezastal - ne tedy každý jak píšete.

Už vidím, jak nějaká manželka policejního vyšetřovatele říká manželovi - vykašli se na to, máš rodinu, jsou to mocní této země, vyšoupnou Tě někam atd.  Ostatně proč katolická církev má celibát ? - aby kněží byli služebníky církve a neohlíželi se na rodinu.

Tvrdíte, že autor hodnotí věci tak jak jsou. Například vyčítá panu Fischerovi členství v KSČ - oba ale víme, že ve Štěpánkově ODS je spousta bývalých komunistů - já osobně bych jim to po 20letech nevyčítal a tedy ale ani panu Fischerovi.

J. Holič 31.7.2012 12:00

Re: tragedie jménem Štěpánek

Pokud někdo nařkne policii z účelově vedeného vyšetřování, nevidím nic špatného na tom, když takový útok Lessy vyvrátí. Lessy ovšem šel dál a mluvil o zasahování politiků do vyšetřování, ačkoliv k tomu zatím nepodal žádný důkaz. Stejně jako neschvaluji Kalouskův postup, neschvaluji tedy ani chování Lessyho. Ministr vnitra se těžko bude zastávat někoho, koho se už delší dobu snaží zbavit a kdo si ze svého postu pořádá mediální PR akci, navíc když všude vykládá, že ministr není dost důvěryhodná osoba na to, aby jí sděloval to, co řekl novinářům. Vašemu textu s manželkou, církví a celibátem moc nerozumím - na co konkrétně tím reagujete? Ano, tvrdím, že i kritika Fischera za členství v KSČ je psaní věcí tak jak jsou - nebyl snad Fischer v KSČ? Autor přeci nepsal, že u lidí v ODS je to v pořádku - to mu podsouváte vy. Podle mě by prezidentem republiky neměl být v žádném případě člověk, který byl v KSČ (zvláště pak v době, kdy se už ani náhodou nejednalo o nutnost. A to není jediný Fischerův problém.

J. Holič 31.7.2012 15:29

Re: tragedie jménem Štěpánek

Dodatek - Já jsem nenapsal že to (Lessyho "zastání") udělá každý, ale že by to dokázal každý. Skočit z okna by dokázal taky každý, ale díky inteligenci a pudu sebezáchovy to každý neudělá. Protože jste to nepochopil, vyjádřím se jasněji: "Zastat policie" se policejní prezident může buď jako profesionál a nebo jako populistický papaláš a Lessy zvolil tu druhou možnost. Proto jsem napsal, že takto by se jí asi dokázal "zastat" každý, ale ne každý to udělal (naštěstí).

A. Krejčová 30.7.2012 12:15

Nechci autorovi brát iluze,

ale řekla bych, že už dávno přetekla. A on sám by to měl vědět nejlépe, vzhledem k jeho roli ohledně televizního a zdá se že i rozhlasového vysílání. Ono je to takové téměř domácí rodinné video, že. Možná by se tomu i člověk zasmál, kdyby se nejednalo o vážné věci. Ještě že jsou ty prázdniny a dovolené, takže spousta občanů nemá náladu a ani čas věnovat se těmto převážně pro některé nevážným "věcem".

P. Schuh 30.7.2012 12:01

Výtka autorovi

Prostě ho nemáte rád. Proč ho tedy veřejně zesměšňujete (obtloustý atd.). Tím Váš článek ztrácí svůj pravý význam. Vy by jste se snad vysmíval i tělesně postiženému pro jeho tělesnou vadu, kdyby se choval ne dle Vašeho vzoru...

V. Venc 30.7.2012 12:57

Re: Výtka autorovi

Bohužel, správná!

P. Jirka 30.7.2012 9:13

Velmi trefné!

Naprostý souhlas... konečně to někdo pojmenoval....

J. Tínek 30.7.2012 8:07

Pane Štěpánku

trochu úcty vůči lidem,které neznáte, by vám neškodilo. Slova jako upocený, obtloustlý atd. patří do slovní zásoby nafoukaných, netaktních a arogantních či zlých lidí.

M. Vondráček 30.7.2012 11:06

Re: Pane Štěpánku

Vám nepřipadá obtloutlý a upocený ??

E. Došlík 30.7.2012 11:33

Re: Pane Štěpánku

vaše aktivity jak na poli politickém, hudebním a pracovním, jsou velice zajímavé, všem je jasné, že jste zatvrdlý ODSák, ale také jako absolvent pedagogické fakulty v H.Králové jako magistr pro 1.stupeň ZŠ, by si měl uvědomit, že nejste na ZŠ, kde jste si mohl dovolit masírovat mozky žáků, pokud jste se dostal vůbec do praxe, o čemž hluboce pochybuji,ale, že vaše výplody čtou lidé, kteří jsou plnoletí a svéprávní. To, co jste napsal o policejním řediteli, se úplně vymyká z linie slušnosti. V prvé řadě by jste se měl postavit před zrcadlo, a podívat se na svůj skelet, který není dle mě také okouzlující. Co se týče vaši politické činnosti, také by mohli mít diskutující výhrady, ale je to  věc a život. Jak místopředseda regionálního sdružení ODS Královéhradeckého kraje, hájíte barvy, ale to neznamená, že musíte hanit a ponižovat protivníky, kteří nejsou podle vašeho gusta. Mám ten dojem, že trpíte stihomamem, že jste jen vy ten pravý . . .

P. Jansky 30.7.2012 7:51

pane stepanku

vzdyt vy vite jak to je tak proc pisete hlouposti?.. lessy by nebyl kdyby nebyly VV.. a VV by nebyly kdyby nebyl barta.. a barta by nebyl kdybyste nenastvali klause..    

J. Boleslav 30.7.2012 12:32

Re: pane stepanku

To je docela zajímavý pohled.

X. XXXJemelík 30.7.2012 3:35

Anomálie plodí další anomálie

1/ Policejní prezident neměl zákonnou povinnost sepsat zápis a postoupit jej ministrovi

2/ Ministr, jenž má za sebou akci typu "Kubiceho zprávy" je anomálie, a ta zplodila projev nedůvěry policejního prezidenta, který je ovšem také anomální.

J. Boleslav 30.7.2012 12:35

Re: Anomálie plodí další anomálie

Lessy má být vůči svému ministrovi loajální. Není-li, nemá na své židli co dělat.

J. Holič 30.7.2012 17:03

Re: Anomálie plodí další anomálie

Naopak Kubiceho správa svědčí o autorově svědomitosti.

P. Pavlovský 30.7.2012 1:45

Sloh za jedna, obsah za pět!

Ve svém sofistikovaném a stylisticky vytříbeném článku se autor dopouští faulu zcela elementárního. V eristice (teorie polemiky) se nazývá ARGUMENTACE SUBJEKTEM a je zapovězen!

"Vzhledem k tomu, že nosíte puntíkovano kravatu a byl jste dokonce v minulosti spatřen i s motýlkem, jste darebák a nemůžete mít pravdu".

Ano, Lessy byl esenbákem, byl nominován Veverkami, nedůvěřuje mu ministr Kubice (a vice versa), leč: Co nám to všechno říká ke konkrétnímu sporu, ke kterému se vede polemika?

Petr Štěpánek býval skalním, fundamentálním Klausovcem. Pokud si to někdo nepamatuje, ať si najde např. jeho články z doby tzv. televizní krize. Byl, ale už zřejmě není. Jinak by nemohl zveřejňovat názor tak protichůdný tomu Klausovu.

Prezident Lessyho oficiálně podpořil. To vám, paně Štěpánku, není divné? V článku o tom nemáte ani slovo, ale nemohu si pomoci: čím to asi je, že já, častý protiklausovský, jakkoli pravicový, kritik, ze v této kauze s panem prezidentem stoprocentně shoduji, zatímco vy, "Kausovec rodem", jste s ním v o absolutním rozporu? Není to náhodou tím, že vám už nejde o V. Klause, ale o některé zkorumpované politiky ODS?

L. Krajicek 30.7.2012 2:14

Re: Sloh za jedna, obsah za pět!

Klaus za půl roku odchází, Lessy jistě také bude dřív či později odejít, Štěpánek se rozhodl zůstat.

Nejvyšší čas vydat prohlášení o své pomýlenosti a vyjádřit podporu normalizaci.

J. Tínek 30.7.2012 8:03

Re: Sloh za jedna, obsah za pět!

Možná by pan Štěpánek nám mohl objasnit více o případu,jak to bylo s V.Železným a CME.Spousta věcí se odehrávala pouze v utajení...

Ještě bych dodal, že policie má různé odborníky,a ne všichni umí psát rozvité věty(tohle není podmínka nutná pro přijetí k policii) podle p.Štěpánka,ale třeba jsou vynikající analytici,ovládají PC,rozumí jiné práci. Podle pana Štěpánka, ta paní neumí....Nenechal by si s ní sepsat ani protokol.Pane Štěpánku, možná přijde jiný,a ten se tak nezakecá....