26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Tragedie jménem Lessy

Politickým hrdinou číslo jedna je pro nemalou část veřejnosti potměšilec kreslící politikům tykadla. Netřeba pochybovat, že tento typ prostomyslných občanů je s to onoho statečného reka, rozhodl-li by se – nedej, Bože – kandidovat, bez problémů kamkoli zvolit. Proč? No přece proto, že umí neohroženě kreslit tykadla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 30.7.2012 8:37

Re: Sloh za jedna, obsah za pět!

Pane Pavlovský, je mně jasné, že nemáte rád ODS ani Klause, je to váš názor a přesvědčení.. To je v pořádku.Ale to, že Klaus pragmaticky podpořil Lessyho používat jako argument proti panu Štěpánkovi a vzápětí ho v podstatě napadnout že mu jde o ochranu zkorumpovaných politiků, samozřejmně s ODS, to je poněkud nefér.Víte, protože čtu vaše příspěvky, tak vím, že jste byl člen ODA, poté Zelený,mimochodem pěkný kotrmelec, nyní inklinujete k lidovcům, viz. váš presidenský kandidát.Vše beru, ale jaksi neberu vaše rozhořčení ve světle vašeho dosavadního působení, pokud se to týká jiných, především v souvislosti s ODS.

P. Pavlovský 30.7.2012 8:56

Re: Sloh za jedna, obsah za pět!

Vidím, že ARGUMENTACE SUBJEKTEM  není cizí ani vám, proto opakuji: i kdybych byl kdy v minulosti členem třeba Strany důchodců za životní jistoty nebo okrašlovacího spolku, na validitě mých argumentů to pranic nemění. Argumentujte, prosím, ad rem a ne ad hominem!

Co je nefér na tom, že poukazuji na rozpor mezi dosavadním "klausismem" P. Štěpánka a jeho protiklausovskou argumentací v tomto případě? Copak to není zjevný rozpor?

Pokud jde o presidentského kandidáta (nejradši bych se na to vykašlal, přímá volba je pitomost, v žádné pořádné zemi jí nemají), změnil jsem poněkud názor, před Roithovou se mi dostala T. Fischerová (jakkoli ideologicky levý střed).

Jak jsem již napsal, schůdný by pro mne byl i J. Dienstbier. Důležitější než ideologická orientace je mi totiž pro funkci prezidenta morálnost, čestnost a slušnost, čistý štít.

P. Lenc 30.7.2012 10:03

Re: Sloh za jedna, obsah za pět!

Pane Pavlovský, já jsem také to, co nazýváte "klausismus", ale to neznamená, že bez výhrady souhlasím se vším, co Klaus řekne nebo udělá.A toto neupírám nikomu jinému.O tom ten můj příspěvek je.Mám dojem, že jsem jednou napsal, že s vámi někdy souhlasím, někdy ne.Holt tentokrát to je nesouhlas.

F. Svoboda 30.7.2012 13:55

Re: Sloh za jedna, obsah za pět!

Pane Pavlovský, nemáte pravdu, neboť úsloví " čím hrníček navře, tím smrdí " jak říkávala moje babička, je zcela přesné i pro výše uvedenou situaci a podporuje diskutující, kteří nejsou s Vámi v souznění.

T. Hamet 30.7.2012 17:31

Re: Sloh za jedna, obsah za pět!

Tak proč nevolíte Karase?

J. Kanioková 30.7.2012 19:19

Ježišmarjááá, Fischerová..... uff...

Už ji vidím, jak rozhoduje v případě jmenování rady České nár. banky, soudců do ÚS, jak jedná se zahraničními státními návštěvami několika jazyky, jak argumentuje při rozpravě, která se týká více oborů, jak jede na zahraniční státní návštěvu a veze sebou naše podnikatele, aby jim pomohla v podnikání.

Čím je ta paní kvalifikovaná na takovou politickou funkci - jen tou slzou dojetí v oku?

To si myslíte, že prezident je pro okrasu? Vždyť ona je hrozně naivní, racionálním myšlením naprosto nedotčená. Zatím dělá charitativní koncerty a podobné činnosti, tam je dobrá, opravdu. Tam má její jméno docela zvuk, užitek. Jinak je totální mimoň..

S. Ševeček 30.7.2012 11:33

Re: Sloh za jedna, obsah za pět!

Pan President podpořil POLICII.

Co mu zbývalo, pokud to mohl zřetelně vyhlásit vlastně jenom před setkáním s nejvyšším policistou.

P. Pavlovský 30.7.2012 12:53

Re: Sloh za jedna, obsah za pět!

V. Klaus, jak jistě víte, se moc omezovat nedá a jako prezidenta jej ani moc omezovat nelze, takže mu zbývalo mnohé a vlastně cokoli.

Falkt je, že minulý polic. prezident Martinec po návštěvě u Klause odstoupil, kdežto Lessy se  pochlapil ještě víc. Jaký další argument byste ode mne ještě chtěl?