29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: Tragedie jménem Lessy

Politickým hrdinou číslo jedna je pro nemalou část veřejnosti potměšilec kreslící politikům tykadla. Netřeba pochybovat, že tento typ prostomyslných občanů je s to onoho statečného reka, rozhodl-li by se – nedej, Bože – kandidovat, bez problémů kamkoli zvolit. Proč? No přece proto, že umí neohroženě kreslit tykadla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pavlovský 30.7.2012 8:56

Re: Sloh za jedna, obsah za pět!

Vidím, že ARGUMENTACE SUBJEKTEM  není cizí ani vám, proto opakuji: i kdybych byl kdy v minulosti členem třeba Strany důchodců za životní jistoty nebo okrašlovacího spolku, na validitě mých argumentů to pranic nemění. Argumentujte, prosím, ad rem a ne ad hominem!

Co je nefér na tom, že poukazuji na rozpor mezi dosavadním "klausismem" P. Štěpánka a jeho protiklausovskou argumentací v tomto případě? Copak to není zjevný rozpor?

Pokud jde o presidentského kandidáta (nejradši bych se na to vykašlal, přímá volba je pitomost, v žádné pořádné zemi jí nemají), změnil jsem poněkud názor, před Roithovou se mi dostala T. Fischerová (jakkoli ideologicky levý střed).

Jak jsem již napsal, schůdný by pro mne byl i J. Dienstbier. Důležitější než ideologická orientace je mi totiž pro funkci prezidenta morálnost, čestnost a slušnost, čistý štít.

P. Lenc 30.7.2012 8:37

Re: Sloh za jedna, obsah za pět!

Pane Pavlovský, je mně jasné, že nemáte rád ODS ani Klause, je to váš názor a přesvědčení.. To je v pořádku.Ale to, že Klaus pragmaticky podpořil Lessyho používat jako argument proti panu Štěpánkovi a vzápětí ho v podstatě napadnout že mu jde o ochranu zkorumpovaných politiků, samozřejmně s ODS, to je poněkud nefér.Víte, protože čtu vaše příspěvky, tak vím, že jste byl člen ODA, poté Zelený,mimochodem pěkný kotrmelec, nyní inklinujete k lidovcům, viz. váš presidenský kandidát.Vše beru, ale jaksi neberu vaše rozhořčení ve světle vašeho dosavadního působení, pokud se to týká jiných, především v souvislosti s ODS.

J. Tínek 30.7.2012 8:07

Pane Štěpánku

trochu úcty vůči lidem,které neznáte, by vám neškodilo. Slova jako upocený, obtloustlý atd. patří do slovní zásoby nafoukaných, netaktních a arogantních či zlých lidí.

J. Tínek 30.7.2012 8:03

Re: Sloh za jedna, obsah za pět!

Možná by pan Štěpánek nám mohl objasnit více o případu,jak to bylo s V.Železným a CME.Spousta věcí se odehrávala pouze v utajení...

Ještě bych dodal, že policie má různé odborníky,a ne všichni umí psát rozvité věty(tohle není podmínka nutná pro přijetí k policii) podle p.Štěpánka,ale třeba jsou vynikající analytici,ovládají PC,rozumí jiné práci. Podle pana Štěpánka, ta paní neumí....Nenechal by si s ní sepsat ani protokol.Pane Štěpánku, možná přijde jiný,a ten se tak nezakecá....

P. Jansky 30.7.2012 7:51

pane stepanku

vzdyt vy vite jak to je tak proc pisete hlouposti?.. lessy by nebyl kdyby nebyly VV.. a VV by nebyly kdyby nebyl barta.. a barta by nebyl kdybyste nenastvali klause..    

X. XXXJemelík 30.7.2012 3:35

Anomálie plodí další anomálie

1/ Policejní prezident neměl zákonnou povinnost sepsat zápis a postoupit jej ministrovi

2/ Ministr, jenž má za sebou akci typu "Kubiceho zprávy" je anomálie, a ta zplodila projev nedůvěry policejního prezidenta, který je ovšem také anomální.

L. Krajicek 30.7.2012 2:14

Re: Sloh za jedna, obsah za pět!

Klaus za půl roku odchází, Lessy jistě také bude dřív či později odejít, Štěpánek se rozhodl zůstat.

Nejvyšší čas vydat prohlášení o své pomýlenosti a vyjádřit podporu normalizaci.

P. Pavlovský 30.7.2012 1:45

Sloh za jedna, obsah za pět!

Ve svém sofistikovaném a stylisticky vytříbeném článku se autor dopouští faulu zcela elementárního. V eristice (teorie polemiky) se nazývá ARGUMENTACE SUBJEKTEM a je zapovězen!

"Vzhledem k tomu, že nosíte puntíkovano kravatu a byl jste dokonce v minulosti spatřen i s motýlkem, jste darebák a nemůžete mít pravdu".

Ano, Lessy byl esenbákem, byl nominován Veverkami, nedůvěřuje mu ministr Kubice (a vice versa), leč: Co nám to všechno říká ke konkrétnímu sporu, ke kterému se vede polemika?

Petr Štěpánek býval skalním, fundamentálním Klausovcem. Pokud si to někdo nepamatuje, ať si najde např. jeho články z doby tzv. televizní krize. Byl, ale už zřejmě není. Jinak by nemohl zveřejňovat názor tak protichůdný tomu Klausovu.

Prezident Lessyho oficiálně podpořil. To vám, paně Štěpánku, není divné? V článku o tom nemáte ani slovo, ale nemohu si pomoci: čím to asi je, že já, častý protiklausovský, jakkoli pravicový, kritik, ze v této kauze s panem prezidentem stoprocentně shoduji, zatímco vy, "Kausovec rodem", jste s ním v o absolutním rozporu? Není to náhodou tím, že vám už nejde o V. Klause, ale o některé zkorumpované politiky ODS?