30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 30.11.2008 0:40

Re: Modlím se!

No, lukášku, schválně, jaké je hlavní město Nebrasky?  Já jenom, kdybys náhodou chtěl po schválení LS kandidovat na presidenta Evropy!

BTW: Zkus zapomenout na Google !!! ;-P

jirka.s. 30.11.2008 0:34

Re: No tak, aspoň bude legrace...

No, ne že by až zas tak moc záleželo na tom, kdo co hámotí v té pofidérní organizaci v NY, ale že by zavostálek překonal v míře idiotismu i kavana, je naprosto nepopiratelná pravda! Výhodou je, že podobné exoty tam stejně nikdo neposlouchá, takže se ani nemusíme nijak zvlášť obávat nějaké pro česko nezvyklé ostudy! ;-)

Lukas 29.11.2008 23:25

Re: Modlím se!

;-€Jeden už se tady taky modlil, radil se s i Bohem, a ještě k tomu tvrdil, že jeho kroky řídí Bůh. A kam to všechno dovedl - a co dobrého po něm zůstalo ? Asi ale zapomněl říct, že ho řídil Bůh války. Jmenuje se George a mimo jiné při první volební kampani, když odpovídal na dotazy studentů, nedokázal například vyjmenovat jediného středoevropského prezidenta a o Slovensku  tvrdil, že je součástí Jugoslávie. Když vám nevadilo, že takové individuum se cítilo povolané řídit celý svět, tak potom nechápu, proč vás tak znepokojuje nějaký Zaorálek. No a pan kníže se Sašou, to je excelentní párek k pohledání. Tyto nám opravdu může závidět celý svět !!

Snowy White 29.11.2008 23:04

Zaorálka nechte na pokoji

Zaorálka nechte na pokoji -- A proč?

jerry, the overmouse 29.11.2008 22:59

No tak, aspoň bude legrace...

Za Zemana jistý člověk napsal: ,,Myslel jsem, že největšími idioty, co kdy za Čechy mluvili v OSN v New Yorku byli prezident Novotný a jeho ministr zahraničí David , ale Jan Kavan mě vyvedl z omylu.´´

No a Zaorálek? Třeba překoná i Kavana.;-D

Magor Milda , Mgr. etc. 29.11.2008 22:58

Zaorálek není tak lehce dešifrovatelný, jak si mnozí myslí

lisabonské smlouvy se nebojí, ejhle, také starost moskevské vlády, aby se Evropa moc nestavěla na zadní. Radar mu však přináší bezesné noci, při tom je na bíledni, že jde o obranu před muslimskými teroristy. V Rusku se o tom radaru rozšiřují panické zvěsti, které u nás přebírá z Ruska řízené a financované protiradarové hnutí.

Navrhuji jednoduché řešení: na té kótě necháme postavit zařízení US armády, které bude připravovat optimální podmínky pro takový obranný štít, řekněme 200 US zaměstnanců. Jakmile tam budou, přestane být radar problém, od počátku byl problém, umístit okupační vojsko v síle 200 osob, velká část z nich budou ženy. Těchto 200 mírumilovných zaměstnanců by pak mělo obsadit klíčové body ČR?

Snowy White 29.11.2008 22:57

Re: JIRKO - Demagogu!

Myslím si, že jedete podle modelu "dle sebe soudím okolí" a to je chyba. Stylem vaší debaty mi nejste sympatický, ale nelze nevidět, že hloupý určitě nejste... a tedy nejste z hloupé většiny.

Já si zase myslím, že průměrný člověk co pamatuje celkový průběh dělení SFRJ, ví a chápe co měl na mysli Jirka. Jinak v přípravném jednání Owenova mírového plánu se o hrozícím nebezpečí pro srbskou armádu seznámil srbský tým - že nepůjde jen o čistě vojenské cíle jim otevřeně dokumentovali i s časovým plánem fiktivního útoku. Kupříkladu bomba LGB plněná extra jemným grafitovým práškem zničila vnější části rozvoden a elektráren a noční mise stíhacích bombardérů přerušily komunikace. Ve skutečnosti pak došlo i na "civilní cíle" jako zbrojovka Crvena Zastava, kde byl v bunkru sklad zbraní a munice. Že Miloševič hrál vabank a nezakrytě spoléhal na slabá místa mezinárodní a zvláště evropské diplomacie, je celkem jasné. Bombardování jistě sehrálo nemalou roli v tom, že poškodilo bojeschopnost srbské armády a "policejních" jednotek. Ale nebyla to jediná věc, které přiměla Miloševiče, aby pak cestoval do Daytonu.

Jiří 29.11.2008 22:51

Modlím se!

Modlím se za to, aby nedošlo k tomu, že s.Zaorálek bude ministrem zahraničí. Já v tom případě vidím jediné řešení - emigrace!

Gregory 29.11.2008 22:27

Kdo je tady vymytý mozek ?

;-€Hoši, vidím, že nekritický obdiv k prý nejdemokratičtějšímu státu v historii tohoto světa ( 3 krát haha), vám zcela zatemňuje mozek. Zaorálka nechte na pokoji, a zamyslete se třeba nad všemi těmi nesmysly, kterými jsme byli krmeni, proč že je nutné tady mít radar a o kousek víš rakety. Ony ty americké strategické zájmy mají vždy  svůj vývoj - od největšího nesmyslu k tomu nejmenšímu (jen pravda se nám nikdy neřekne). V Iráku to byly jaderné zbraně, chemické zbraně - a nakonec to skončilo u prostého: "No nevadí, ale stejně byl ten Saddám diktátor a Iráčanům bude teď lépe" (tak teď už čtyřikrát haha). Co to stálo už peněz a životů, a vypadá to snad, že by bylo lépe ? Nechci tady žádný radar samozvaného hybatele dějin a vykladače světového práva, když se mnohokrát ukázalo, že nic pro něj není svaté a je schopen prosadit si své zájmy za jakoukoliv cenu a třeba proti vůli všech.  Jak mohu věřit na dobré úmysly s nějakým radarem, když jsme byli krmeni nesmysly o nebezpečí ze Severní Koreje, Íránu apod. A vy všichni, kteří tady tak pěníte a spíláte Zaorálkovi - chtěl bych si přečíst ty vaše výlevy, kdyby Rusi začali instalovat rakety např. na Kubě, V Libyi, ve Venezule ap. To by bylo asi počteníčko !!

Pája 45 29.11.2008 22:06

Re: JOSEF

Bože, voni jsou, ale opravdu, voni jsou VŮL a to korunovanej. Ničemu nerozumíte, ale proč si nekopnout, když to není trestné. A stačí přidat trocha modře naklvaňované demagogie a hned se mi bude lépe spát, že "josef", a ještě s pocitem dobře vykonané práce - to jsem mu to nandal!

Pája 45 29.11.2008 22:00

Re: JARDA

Taky logika, "jardo" - "Bůh existuje a tomu musíte věřit",  "Tato zelená stěna je modrá a tomu musíte věřit" atd., že!

Pája 45 29.11.2008 21:55

Re: JIRKO - Demagogu!

Zkusil jste se někdy sám nad sebou zamyslet, "jirko", vy amerikanisto? (Stačilo pár bomb a byl pokoj). Také by jste jásal, kdyby byly svrženy na nás? Jestli si myslíte, že jen násilí (co nejtvrdší) je řešením budoucnosti světa, tak se může stát, že toto století by mohlo být posledním stoletím lidstva, přestože si většina světa spojila nástup do 3 tisíciletí jako období bez válek (nejsem pacifista, ale tento názor zastávám proto, že znám účinky současných zbraní, ale i co se "na lidi" připravuje).

R.J. 29.11.2008 21:49

Re: radar

Á, pan klitoris opět  něco plivnul .

R.J. 29.11.2008 21:46

Re: Ale copak to žvatláte

Neviděl bych to na 95 procent, ale50 to bude určitě, bohužel.Zbytek se dělí na komouše a potom na bloudy, kteří si myslí , že  nemusíme být členy NATO.Že by stačila  neutralita.Neznají dobře historii, nebo jí nechtějí vědět, myslí si, že se příští konflikt neodehraje, doufám že mají pravdu, přál bych to nám všem, ale ve všech těchto otázkách platí dvojnásob pořekadlo "pozdě bycha honit". A historie má kolikrát pěkný škleb a budoucnost nejraději pase po nepřipravených.Ti nepřipravení jsou na "forhontě". Vždy tomu tak bylo. Nevím, z čeho oponenti, usuzují na opak, nebo si to vůbec nepřipouští. Nezbývá než doufat, že se najde několik sociálních demokratů, kteří radar podpoří, těm čest, i přes případné chyby, kterých se mohou dopustit v "menší" politice. To je ale ve srovnání s radarem nepodstatné, není to strategické rozhodnutí. Takže uvidíme, nechme se překvapit, třeba příjemě.

Pája 45 29.11.2008 21:40

Re: ANTONÍN I.

Pane "antoníne", ještě jsem si nevšiml, že by tady na NP autoři jakéhokoli blábolu odpovídali diskutujícím (až na vyjímky). Takže předpokládám, že vy, jako častý účastník, to ani neočekáváte.

Přesto by bylo dobré odpovědět na jednu vaši otázku, cituji: "Co EU a NATO udělalo v době krizí v Evropě?" Bylo by dobré, kdyby jste je vyjmenoval a zkusil si na ně odpovědět sám, ale musíte připustit jistá "tabu", která zde působila od vzniku NATO a EU. Jsou to např.: Smlouvy mezi vítězi 2. sv. války, vznik Varšavské smlouvy, KBSE (OBSE), konec bipolarity v Evropě, pozvání a vstup řady nových států do NATO a EU a další.

 Hlavním "problémem pomoci" do roku 1990 byla  tzv. "červená čára na mapě Evropy"  (nakreslil ji Stalin, schválili Roosevelt a Churchill).  Tou bylo defakto zamezeno jakékoliv pomoci. O vstupu vojsk do ČSSR, o vměšování se do vnitřních záležitostí Polska, Maďarska a NDR - byli spojenci SSSR z 2. sv. války předem informováni.

 Vy ale dnešní dobu hodnotíte tak, jako by nic nezměnilo. Členy NATO nejsou jen Evropské státy, ale i USA a Kanada. A je v zájmu Evropy i Ameriky posilovat transatlantické vazby. To že se řada věcí nedaří, má na "svědomí" končící vláda USA svojí agresivní politikou pod různými hesly a odůvodňovanou výmysli. Jsou to i tzv. "Langrova víza", Topolánkův radar, polské antirakety atp., které spíše narušují jednotu NATO i EU. 

Jirka 29.11.2008 21:35

Re: To už je snad obsese! Všude vidí radar!

Super!

jerry, the overmouse 29.11.2008 21:18

To už je snad obsese! Všude vidí radar!

Představuju si psychiatra, jak mu při testu ukazuje různé čmáranice a ptá se:,,Co vidíte?´´ ,,Radar.´´ ,Radar.´´ ,,Radar!´´Jednou tohle nazvou Zaorálkův syndrom!;-D

Zaorálku, četl jsem Čtyřlístek :  ˇBobík je pro radar, Piňďa se obává Rusů, Fifinka neví, ale nejchytřejší Myšpulín pravil:,, Já jsem proti. Já a pan Zaorálek!´´;-)

Herakleitos 29.11.2008 21:12

Re: Kolaborace

Holt, smiřte se s tím, je vás menšina.;-D

Herakleitos 29.11.2008 21:09

Re: radar

Horší než ten dege kokta nebude.;-)

Tomáš 29.11.2008 21:03

Re: Ale copak to žvatláte

Pro mě velmi poučný příspěvek. Jako odpověď, reakci na něj bych položil otázku. A myslíte si, že 10% ztoho co jste napsal si dokáže 95% našeho národa uvědomit, vyhodnotit? Ne, ale jsou ochotní uvěřit, že jim radar na kopci, bude ohřívat večeři doma na stole.

Jarda 29.11.2008 20:30

Re: Hezky napsáno

Asi jsi soudruhu Cato neslysel, ze v Izraeli byl na chlup stejny radar uz umisten. Jestli ti neni jasny vyznam "obranny" pak tezko hledas jakoukoli logiku. Radar a protirakety meji vyznam OBRANNY a to je logicky duvod ho umistit.

honzas 29.11.2008 20:16

radar

Zatím v podstatě může s. Zaorálek povídat do chce.Ale (nedej Bože),až bude skutečným ministrem zahraničí.

Rybák 29.11.2008 19:35

Re: velmi dobrej článek

Pro Vás je mírou kvality článku "kvikot"  ? Bože, Vy jste mamlas.

milan 29.11.2008 19:31

Cvach

kam jsme se zase dostali,když lidé mohou volit takové nuly jako je s.Zaorálek a ještě se divím,že má naši státní příslušnost.

R. J. 29.11.2008 19:06

Re: Kolaborace

Skvěle napsáno, podepisuji bez výhrad.

Emi-grant 29.11.2008 18:38

Re: Kolaborace

- Naopak obhajuje agresivní vyhrůžky Ruské federace, která vyhlásila umístění raket krátkého a středního doletu v oblasti Kaliningradu, za účelem přímého ohrožení našeho státu. Je s podivem, že tento diplomaticky bezprecedentní akt zůstal nepovšimnut. Ruská federace se nám dosud nedokázala omluvit za okupaci našeho státu a už hrozí dalším použitím síly. (Gruzínský konflikt nám musí být výstrahou)

Spolu s Paroubkem, Trefilíkem a dalšími podniká cesty do Ruska, a vzápětí do Syrie, bez konzultace z ministerstvem zahraničí. Tyto země patří do nově se  tvořící  aliance Rusko- Írán- Syrie. Dodnes nepředložili zprávu o pravém účelu cesty. (můžeme se jen úspěšně domnívat).  V den podpisu dohody mezi USA a Cz. v přítomnosti ministrině zahraničí USA  je provokativně pozván do parlamentu členy ČSSD Ruský generál, napojený na výzvědnou službu Ruské federace.

Vyzývám proto českou vládu a ministra zahraničí, aby neprodleně podnikli taková opatření , aby se kroky soudruhů Zaorálka a spol. konečně začaly posuzovat ve správném kontextu a odmítli pokusy ČSSD, bagatelizovat jejich aktivní kolaborantskou činnost výmluvami na politickou opoziční aktivitu. Je zřejmé, že valná většina „proti argumentů“ byla vyvrácena, nejedná se o věcné problémy, nýbrž ideologické.

Emi-grant 29.11.2008 18:37

Kolaborace

Po zveřejnění zprávy BIS o zvýšené aktivitě agentů a skupin páté kolony na našem území “marně hledáme“ konkrétní osoby. Máme konkrétní představy koho hledáme? Jak ho poznáme? Čím se vyznačuje? Co všechno musí ještě udělat takový stínový agent, abychom na něho konečně ukázali prstem. Tragedie našeho národa je, že se utápíme v malicherných diskuzích o referendu nezasvěcených,  dobrovolně se necháme tlačit do defenzivy reagováním na nastražené pseudo-argumenty. Při tom nejsme schopni tyto provokatéry  umlátit fakty. Vláda řeší problém postavení radaru z jediného pohledu.  Česká republika je členskou zemí EU a dobrovolně vstoupila do NATO.(North Atlantic Treatty Organisation-  Military Alianz of demokratic states in Europa and North America) Z toho vyplývají práva ,ale také povinnosti. Komunisté i ti v ČSSD se s tímto stavem nechtějí smířit a  sabotují veškeré kroky, které vláda podniká tím, že kolaborují s Ruskou federací. Svojí destruktivní politikou každodenně ohrožují postavení, resp. pozici našeho státu v rámci EU. To je jejich doktrína. Porevoluční justice řešila kolaboraci komunistů s SSSR proti vlastnímu národu z roku 68. Nepadly žádné rozsudky -z formálních důvodů, protože tyto činy byly promlčeny.

Soudruh Zaorálek ovšem bezostyšně, veřejně a aktivně kolaboruje v současné době s Ruskou federací proti obranným zájmům státu tím, že:

- zcela zaujatě zpochybňuje všechny kroky vlády ve spojitosti s vyjednávači našeho aliančního partnera USA.  Radar je obranný prostředek. Pouze vyhledává cíle, ale neničí. Česká republika byla vybráno pro svoji geografickou polohu. Soudruh Zaorálek brání jeho postavení, přesto, že jeho strana jednání o radaru zahájila.

Jirka 29.11.2008 18:25

Re: Buď stále ve stínu

Ahoj oranžový vymytý mozečku,bereme si příklad z dr.Rátha!

Jirka 29.11.2008 18:06

Demagogu!

Ty jeden antiamerikanisto!Jak už níže někdo napsal,NATO je bez  USA v p....i!

To se přesně ukázalo v bývalé Jugoslávii,jak např. evropská čast NATA(Holanďané?),"uchránila "civilní obyvatelstvo před Srby v Srebrenici!Kdyby se do konfliktu nevložili USA,tak tam po sobě střílej,ještě teď.

Stačilo pár bomb na Bělehrad a byl pokoj.

děteněkam 29.11.2008 17:58

Zaorálek nezklamal