25.5.2024 | Svátek má Viola


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel 22.9.2006 10:35

Vážený pane Jičínský,

pouze úcta ke stáří mi brání, abych Vám nenapsal co si o Vás myslím. Byl bych Vám vděčný, kdybyste pokaždé až něco zase napíšete zašel na WC a tam s tím utřel zadek a posléze to řádně spláchl. Učiníte tím pro národ to nejlepší co můžete.

chetgar 22.9.2006 10:31

co zas ten rudý dědek plácá?

občané, co volili jeho komunisty tvářící se jako socialisty (najdi pět rozdílů), zjevně nemysleli vůbec, ono to někdy bolí :o))

gerontusinza 22.9.2006 10:22

Pane Jičínský, máte pocit že troubu poučíte (zvlášť když to má za 12 dní?)?

Nikoli, a myslím že i vy to víte, přesto jako politik používáte mnoho slov a slušných. Já bych to vyjádřil jednodušeji. Ať ta všeho schopná zlodějská parta jde do(Y)(Y)(Y)  Omlouvám se vám, že to směřuji k vám, a chápu , že vy se mnou a st outo formou nebudete souhlasit . Přeji hezký den.

jirka.s. 22.9.2006 10:31

Re: Pane Jičínský, máte pocit že troubu poučíte (zvlášť když to má za 12 dní?)?

Á, už tady byl nějak podezřele dlouho čistý vzduch. No, konečně jsme se dočkali. Kdepak jsi se tak dloho flákal? Prostata v noci trápila, trápila, geronte?

pic 22.9.2006 14:05

Re: Pane Jičínský, máte pocit že troubu poučíte (zvlášť když to má za 12 dní?)?

Proboha od tebe geronte přání dobrého dne působí jako vyhnání z ráje. A zase 500 kč v (Y) zase jsem si poblil klávesnici.

Malý Aston 22.9.2006 10:17

Pan Jičínský a realita.

ČSSD volby nevyhrála,nebyla tak úspěšná jako ODS.ODS taky nevyhrála,nemá dostatek poslanců a s KSČM se kterou se spojil pan Paroubek a bývalý členˇKSČ,pan Jičínský nemá zájem jednat.Takže nemohu pochopit ty,kteří nadavají na ODS nebo vychvalují ČSSD jak jsou zdatní nebo nezdatní.Oni za to nemohou,to občané podle svých zkušeností a vzdělání nebo nevzdělání volili a zvolili.Takže je otázka,co si přejí občané a ne to co si přeje pan Jičínský.Oni totiž zapomínají,že oni potřebují nás a my na jejich přání a tužby se můžeme vykašlat. Vzhledem k tomu,že většina občanů nemá zájem o návrat  k budování socialismu pod vedením KSČM a ČSSD předpokládám,že nové volby,které jistě budou rozhodnou,zda občané touží po vládě jičínských a spol.nebo chtějí změnu pod vedením ODS nebo Zelených nebo jiných stran,které nechtějí spoluvládnutí se stranou Jakeše a spol.A může pan Paroubek nebo Sobotka nebo Rath a Jičínský psát co si zamane,mohou vylučovat ze své strany koho chtějí,nás normální občany vyloučit nemohou a my se rozhodneme,koho budeme volit a to svobodně a tajně,ne jako horda soc.demáků,kteří jsou pokakaní strachem ze svého diktátora.

rony 22.9.2006 10:20

Re: Pan Jičínský a realita.

Ale Lukašenko byl svého času taky zvolen ve svobodných a demokratických volbách!!!

Malý Aston 22.9.2006 10:57

Re: Re: Pan Jičínský a realita.

Máte pravdu. I Hitler,Stalin,Gottwald a jiní,byli zvoleni demokraticky.Jen ten výsledek po volbách a realizace jejich plánů byla jiná.Takže je v rukou občanů aby si vybrali a potom neplakali,že to mysleli upřímně.

rony 22.9.2006 10:13

pane Jičínský

v porovnání s tím, co na naší politické scéně předvádí Paroubek a jeho kamarila, včetně vašich výlevů na NP, je Topolánek mnohem menší zlo, byť do ideálu má taky daleko. Před Paroubkem byla politika svinstvo, ale teď je to hnus a zvedá se mi z toho žaludek. Bohužel si tím asi musíme projít, abychom si pak více vážili politického stylu a úrovně pánů Klause a Zemana.

kocour 22.9.2006 10:12

Ne že by v tom měl Topolánek úplně jasno,

ale Jičínského "výklad" je ještě horší, než ten jeho.

Iva 22.9.2006 10:07

Soudruhu Jičínský,

již jste toho zvoral dost. Vaše drzost je naprosto neuvěřitelná. Táhněte na smětiště dějin (velmi slušně řešeno), nikam jinam nepatříte.

Honza 22.9.2006 10:19

Re: Soudruhu Jičínský,

Musím se přidat k názoru paní Ivy. Pane Jičínský, jste neuvěřitelný. Hovoříte o břevnu v cizím oku, ale vy a vám podobní jste sami zavaleni horou všeho možného. Nedá se to srovnat. Tak se zkuste polepšit. Cha chá !! Bláhové přání. Radši mlčte a tiše se styďte někde v ústraní.

Švrk 22.9.2006 10:06

Pane bývalý kolego

Zvracíte do soupeřova stanu, abyste nemusel zvracet do svého??? Poku je to tak, a víte o tom, je to v pořádku. Pokud to děláte s vědomím, že u vás doma není proč zvracet, pak FUJ.

nebe 22.9.2006 10:05

Voliči a jejich rozhodnutí

Ve volbách vyhrála ODS a tak je pro mě její vláda přijatelná. A krom toho průzkumy ukazují nyní ještě větší převahu ODS - tak je její vláda ( kterou chtějí do předčasných voleb) naprosto legitimní. Mně - voliči - selským rozumem- je to takto jasné.

Jaroslav 22.9.2006 10:13

Re: Voliči a jejich rozhodnutí

Průzkumy nejsou volby, s tím jděte do háje. Rozhodující jsou volby, mandáty v parlamentu a ODS i s potencionálními spojenci většinu nemá. Takže nemá právo vládnout protiústavně a nedemokraticky. Podle vaší logiky by na Slovensku vládl v posledních 8 letech Mečiar a ne Dzurinda.

Honza 22.9.2006 10:29

Re: Re: Voliči a jejich rozhodnutí

Cenzoři, cenzoři, svoboda Vám velmi nevoní, co?

Honza 22.9.2006 10:33

Re: Re: Re: Voliči a jejich rozhodnutí

Ze tří příspěvků dva zcenzorované, milý Jaroslave. Máte mocné ochránce na Viditelné hoře.

Ladislav N. 22.9.2006 11:28

Re: Re: Re: Re: Voliči a jejich rozhodnutí

Vlastní blbost a neschopnost napsat slušný příspěvek vydávat za cenzuru je troufalost. :-/

Pavel Vot 22.9.2006 11:49

Re: Voliči a jejich rozhodnutí

Je to úhel pohledu. ODS získala nejvíc hlasů, ale nedá se napsat, že vyhrála. Vyhrála by, pokud by získala více než 50 procent hlasů. Když se na to podíváme z druhé strany, ODS nevolilo 65 procent oprávněných voličů. A řeči typu - ODS vyhrála, ČSSD prohrála, jsou nemístné a zavádějící. Zatím to vypadá tak, že prohrávají občané této země. Prohlášení o předčasných volbách jsou zapomenuty. Pro ODS je dnes na pořadu dne udržet se u moci za každou cenu. A aby toho nebylo málo - blíží se komunální volby. Při pohledu na stránky novin je zřejmé, že boj bude nelítostný. Láduje se ostré střelivo. Byť jsem ateista neodpustím si závrečnou poznámku - Bůh nás ochraňuj.

Alois 22.9.2006 14:23

Re: Re: Voliči a jejich rozhodnutí

Zapomněl jste připodotknout, že 25% oprávněných voličů k volbám nepřišlo a zapomínáte i na to, že oprávnění voliči tvoří v ČR jen 4/5 občanů, resp. obyvatel. A to jsou dohromady 4miliony z deseti.

 Přepočet hlasů se v letošních volbách ukázal v celé své nesmyslné nahotě, i jeho nedemokratický dopad, neboť na co stačil ostatním jeden hlas, na to potřebovali Zelení dva hlasy!! Tenhle příklad je tak zjevný, očividný, do nebe volající! Proto je třeba respektovat voliče a hned potom vítěze voleb, jinak zpochybňujete demokratický princip.

V poměru 50:50  sestavil vítěz koalici , kterou ČSSD bojkotovala, i zde se projevuje, jak nedemokraticky vnucuje sněmovně svou vůli.  Role v opozici se ČSSD nehodlá zhostit a aspiruje na vládní roli. Paroubek s podporou levicové KSCM počítá jaksi automaticky a veřejnost ani on se neptá, zda za tuto podporu bude spřátelená strana požadovat ministerská křesla, účast ve vládě. Je tedy možno oprávněně požadovat vysvětlení, jak to s nevyhlášenou levou koalicí je, a co od ní mohou voliči očekávat. Ačkoli mluví do všeho, k této závažné otázce mlčí Paroubek i Filip jako zařezaní. Při sestavivání vlády Paroubkem můžeme očekávat šokující kotrmelce. Hrozba obsazení ministerských křesel komunisty s předrevoluční historií,  spjatou s STB, může být Paroubkovi prostředkem, jak si vynucovat na vítězi voleb velkou koalici, která jen na další čas odsune pod koberec osvětlení všech pochybností, které o osmiletém působení vlády ČSSD v hospodářství voliči mají.  Proto už z hlediska etiky je přijatelnější, když do přechodných voleb zůstane u moci vláda jmenovaná vítěznou  stranou, byť bez důvěry sněmovny, než vláda nominovaná stranou, která prohrála.

Trochu PODPRAHOVĚ manipulujete - ODS nikdy nezpochybnila vůli  uskutečnit předčasné volby. Paroubek je nechce, ačkoli sám má také jen 100 hlasů a s důvěrou sněmovny může počítat leda ve svých iluzích. Nejde mu o pokus sestavování vlády,  ale o to, aby  se příliš nepřevrátily  osmileté usazeniny. 

:o) 22.9.2006 10:04

K demokratickému cirkusu patří i varování věkovitého stalinisty před ohrožením demokracie

Chce to dobrý žaludek ;-€

franta 22.9.2006 10:07

Stalinista - nestalinista

důležitá není jeho osoba, ale to jestli má pravdu. A pravdu skutečně má. To mimochodem dokazujete i Vy tím, že nepolemizujete s jeho tvrzením, ale napadáte jen jeho osobu. Jako komunisti - stalinisti. 

svet 22.9.2006 9:45

svetos

To fakt nepochopim. Pane Jičínský Vy pravděpodobně se řídíte pravidlem " Mha za mnou mha předemnou. Že?8-o

demokrat 22.9.2006 9:34

Topolánkova lidová topořivost ve vykládání Ústavy je trapná

Ač socany nemusím, tak Jičínský má pravdu a Topolánkova lidová topořivost, jak by řekal jedna dáma, ve vykládání Ústavy je trapná. Škoda jen, že tvůrci Ústavy, pane Jičínský, neměli tolik důvtipu a předvídavosti, aby lichým počtem poslanců ve Sněmovně vyloučili nebo podstatně omezili možnost volebního patu, jehož jsme nyní svědky.  ODS si v některých případech nepočíná dobře v současnosti. Topolánek dobře nevysvětlil své dluhy, které v miliónech patrně zanechal už ve třech bankách, jak na něho vylézá, Langer žvaní bez důkazu o odposlouchávání politiků a novinářů....Na druhé straně socani zasekávali sekeru do státních financí stylem po nás potopa a kradli jako o závod. A teď babo raď, koho volit.

Alois 22.9.2006 11:29

Re: Rozhodnutí je celkem nabíledni:

 Budu volit pravici a bývalou trojkoalici. Proč?Pestrost názorů a odlišnosti těch stran mi zaručují, že se budou i vzájemně kritizovat, nevznikne tak silné spřeženectví. Zároveň ODS ty menší v koalici nepřeválcuje.Tyto strany  se dokázaly dohodnout na umírnění svých stranických představ a vytvořit společný program.

Komunisté i socialisté se budou moci podílet na utváření soc. smíru v naší zemi, ale nebude možné, aby se zcela otočilo "kolo dějin", demokratické směřování země. Vždyť parlamentní zastoupení soc. dem. se svými názory teď od komunistů ničím neliší.! Ne nepodstatným důvodem pro mé rozhodnutí je i to, že 8 let je až dost pro jednobarevné, velmi levicové vládnutí, potřebujeme nový vítr. Máme problémy se státními prostředky, styl bývalého premiera Paroubka se mi zdá neslušný, lehkomyslný, pro naši zem nerozumný a nedůstojný. Jako starší člověk už naivně nepředpokládám,že všichni poslanci a vláda by mohli být čistí jako lilium, ale bez demokracie a plurality bychom o lepší budoucnosti mohli jenom snít, a to už tu bylo.

CYRIL 22.9.2006 9:31

Zamyslet se mají voliči ČSSD

To je skutečně neuvěřitelná drzost a vrchol arogance napsat, že se mají zamyslet voliči ODS nad jednáním pana Topolánka a ostatních z vedení této strany. Jak tak sleduji současné dění, zaráží mne spíše chování sociálních demokratů. Chování pana Paroubka, který je jasným diktátorem, nařizujícím členům ČSSD, co že si mohou a nesmí myslet. Panu Jičínskému zřejmě nevadí, když poslanci nesmí volit podle svého vědomí a svědomí, když musí odevzdat svoje hlasovací lístky "ducemu", aby bylo jasné, že se chovají konformě vůči své straně. V ČSSD je to jako v mraveništi - král rozhoduje a mravenečci jen běhají a plní úkoly. Bez vlastního uvažování, podle kolektivního mozku. Lidé jako Jičínský už měli dávno z politiky vypadnout. Udržují zde bolševické manýry. Pokud se jich nezbavíme, budeme nakonec zase volit pod dohledem domovní důvěrnice, 99,9% pro naše pracující, parlament bude ve stoje tleskat velkému vůdci Paroubkovi. Díky lidem jako je Jičínský se z ČSSD stává strana, podobající se stále více bývalé komunistické. Já jsem se již zamyslel. A dospěl k rozhodnutí, že budu ve všech následujících volbách dávat svůj hlas ODS. Alespoň do té doby, dokud budou v ČSSD Jičínští, Paroubkové a Rathové!

prasatko 22.9.2006 9:28

zhasni :)

JiM 22.9.2006 9:21

zamyšlení

Pane Jičínský, voliči ODS jsou soudní a jistě se nad panem Topolánkem zamyslí. Možná byste měl spíš vyzvat voliče ČSSD, aby se zamysleli nad svou volbou- ti se totiž jeví jednak jako nenapravitelní, jednak jako naprosto nemyslící.

Jerry 22.9.2006 9:17

Pane Jičínský, jste nenapravitelný

Minule jsem Vám doporučoval procházky v lese, pohyb na čerstvém vzduchu. No jo, na doktory dnes nikdo nedá... Z Vašeho pozoruhodného článku ale usuzuji, že to s tou demokracií v ČSSD ještě nebude tak zlé, když Vám poslancům ještě Paroubek nezabavil výtisky Ústavy ČR, s odúvodněním, že by někoho z Vás mohla přivést k chybným výkladům . A vyřiďte svému šéfovi, že by do NP mohl psát i osobně, rád bych s ním taky polemizoval, když je tak zdatným komentátorem.  A počasí je teď hezké, jděte na tu procházku. Zdraví máte jen jedno.

francek 22.9.2006 9:07

Ústava

Je úžasné sledovat, jak letitý  znásilňovač práva a nekolika ústavních zákonů neustále přednáší své názory. Jak si nyní tento právní mudřec srovnává se svým svědomím   své postoje při křivení práva v uplnulých letech, zvláště při jeho zásadních podílnictvích na komunistických právech? Asi se jedná o zbytečnou otázku - o problémech se svědomím je u komunistů z přesvědčení  možno úspěšně pochybovat.