23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Topolánek se přiznal

A bylo to hned po té, co byl na chvíli podruhé zatčen Marek Dalík, bývalý poradce a důvěrný přítel bývalého premiéra Mirka Topolánka, když řekl novinářům, že za zatčení pana Dalíka kvůli tomu, že si údajně řekl v roce 2007 zástupcům firmy Steyr o úplatek bezmála půl miliardy korun, mohou neshody v ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 18.10.2012 10:38

Pan Hvížďala se přiznal, že neumí číst

Š. Hašek 16.10.2012 15:15

K čemu se přiznal?

Vážený pane Hvížďalo, četli jsme oba stejný článek a vy jen doufáte, že čtenáři Vašich komentářů na NP nebudou již pramen číst.

Závidím Vám. Až se příště narodím, chtěl bych být přežvejkávačem rozhovorů v denním tisku.

P. Rajman 16.10.2012 12:19

Kmotři ztřezte se

bolševik už na vás třese se. Ale co s tím, když bolševik a kmotr jsou jen dvě strany téže mince, které tu vznikly již v osmdesátých letech soužitím veksláků s tehdejším partajním establishmentem.

E. Heusinger 16.10.2012 12:45

Než zase budete mentorovat

o znalosti dějin poohlédněte se po své češtině.

P. Rajman 16.10.2012 13:00

Re: Než zase budete mentorovat

Pravopis je důležitý a člověka ctí, ale jak říká pan Svěrák, je lepší napsat ideu s chybou než bezchybnou blbost. Takže děkuji za upozornění.

M. Prokop 16.10.2012 15:24

Re: Než zase budete mentorovat

Tak ještě ty ideje, byť s chybami ........

P. Vaníček 16.10.2012 10:01

Kvíčalo,Vy nezklamete!

Vy jste takový pidlooký skřet,který si kdovíodkud vždy vycucá bláboly na pár řádek,aby si zasloužil svůj žold. A ty brejle nenoste elegáne,stejně do nich nečučíte!

R. Houška 16.10.2012 7:26

Závěry autora jsou naprosto přesné. Byl to styl Topolánkovy

a Dalíkovy "práce". Stejně postupovali u stravenek: "Vážení, stravenky Vám zákonem zrušíme, ale když zacvakáte firmě New Deal....... pár desítek milionů, tak v zákoně o DPH ta výjimka zůstane, a vy budete dál vydělávat." S Rampulou a Grygárkem za zadkem si pak byli jistí beztrestností.

J. Ryba 16.10.2012 8:57

Re: Závěry autora jsou naprosto přesné. Byl to styl Topolánkovy

co to je za kravinu? :-)

K. Kužel 16.10.2012 7:21

Český fígl: hlasování zadkem.

Volič na něm zůstane sedět.

P. Pavlovský 16.10.2012 6:11

Dokonalá analýza!

Ano, jsme ve zlomové situaci. Buď se státostrany opět zmocní policie a dalších orgánů, činných v trestním řízení - až po soudy - jak nám to svými úlety naznačili i pánové Nečas a Kalousek (útoky na policii, smetení Pospíšila a Lessyho, otálení s Bradáčovou).

Anebo tu konečně zavládne v demokracii standardní dělba moci  a ty orgány budou postupně posílat do tepláků nejenom neopatrné Rathy, ale i daleko opatrnější Dalíky.

Mezi tím pak  Palase, Kavana, Grosse, Langera a nakonec i Topolánka, Kalouska, Bartáka, Němce (katarský princ), Veseckou, Rampulu, Béma atd., atd.

Ze starších pak Junka, Soudka, Marouška, Stehlíka, pár lidí okolo Sazky,  pražského Dopravního podniku, též VZP. Prostě celý ten "mafiánský kapitalismus" (V. Havel).

J. Ryba 16.10.2012 2:02

Kdyby Hvížďala Topolánka citoval, neměl by článek....

Mirek Topolánek prolomil své několikadenní mlčení.

Podle něj je Dalík zadržený za něco, co se nestalo. Skutečným cílem pak má být přímo on sám. Zadržení svého poradce vnímá z pohledu souboje uvnitř ODS. "Pokud vůbec má Petr Nečas na tu soldatesku vliv, tak jeho motivace je jasná: zastrašení rebelů, odstranění Topolánka, z jehož návratu má paranoidně strach, má viníka prohraných voleb," napsal v SMS zaslané redaktorce Aktuálně.cz Topolánek.

já tam nečtu Hvížďalovu fantasmagorii: Přeloženo do srozumitelné češtiny to znamená: Kdyby ODS měla pevně policii, státní zastupitelství a soudy pod kontrolou, nikdy by nemohl být pan Dalík zatčen. Tím vlastně Mirek Topolánek říká: To, že se ODS hádá, oslabuje její pozici a není schopná již mít pod kontrolou důležité resorty, jako to bylo za mě. Viz paní Vesecká and company: tedy mimo jiné Rampula a Grygárek na státních zastupitelstvích, na vnitru byl v letech 2006 až 2009 Ivan Langer atd.

Hvížďalo, jste fujtajbl...

E. Došlík 16.10.2012 6:36

Re: Kdyby Hvížďala Topolánka citoval, neměl by článek....

Pane RYBA,

Hvížďalu sice nemusím, ale to co napsal, je jen a jen pravda pravdoucí! Pokud to vidite jinak, pak se nezlobte, že vás já podle myšlení, modrého písma a podkladu považuji za pouhý zvratek přitroublého modrého ptáka . . .

J. Ryba 16.10.2012 8:59

Re: Kdyby Hvížďala Topolánka citoval, neměl by článek....

dementní troubo, ods nevolím a už nikdy volit nebudu....to, co napsal Hvížďala je čistá lež

E. Došlík 16.10.2012 10:03

Re: Kdyby Hvížďala Topolánka citoval, neměl by článek....

Rybo,

truba a dementní, hezky jsib to napsal. Postav se k zrcadlu, a podívej se na svou tělesnou schránku . . .

M. Martin 16.10.2012 17:32

Re: Kdyby Hvížďala Topolánka citoval, neměl by článek....

Došlíku ty dementní hovado přečti si jakou kravinu jsi napsal.Tentokrát má Ryba pravdu a ty se můžeš třeba stavět na hlavu.Čau hovado.

E. Došlík 16.10.2012 19:48

Re: Kdyby Hvížďala Topolánka citoval, neměl by článek....

Martine,

jsi opravdu nevychovaný sprostý fracek . . .

V. Vlach 16.10.2012 12:51

Re: Kdyby Hvížďala Topolánka citoval, neměl by článek....

Kdyby ODS měla pevně policii, státní zastupitelství a soudy pod kontrolou, nikdy by nemohl být pan Dalík zatčen. Tím vlastně Mirek Topolánek říká: To, že se ODS hádá, oslabuje její pozici a není schopná již mít pod kontrolou důležité resorty, jako to bylo za mě. Viz paní Vesecká and company: tedy mimo jiné Rampula a Grygárek na státních zastupitelstvích, na vnitru byl v letech 2006 až 2009 Ivan Langer atd.

Ano, to je volný překlad, nic jiného. Koneckonců to není žádné objevení Ameriky - a lež? Tak to už vůbec ne! Nikým nevolený dacan Topolánek se bojí. A to po právu!

P. Schuster 16.10.2012 10:13

Re: Kdyby Hvížďala Topolánka citoval, neměl by článek....

Tak taková tendenční analýza a z ní vyvozované závěry jsou, mírně řečeno populistické bláboly novináře Hvížďaly.

S. Sedlák 16.10.2012 1:13

Voliči volili nohama

to ano.

Těžko to ale mohlo být tím, že ODS chrání korupčníky a že ovlivňuje Policii, státní zastupitelství a konkrétního soudce.

No rozdíl od éry MT se žádné zametání nekonalo.

K volbám přišlo 37% voličů. Zcela nepochybně to byli především voliči pravice a to proto, že Nečas nedělá konzistentní politiku a místo aby viděl prioritu v reformách nechá Kalouska protlačovat třetí pilíř penzijního systému a církevní restituce. Tedy akutní věci nechává stát a dlouhodobě finančně náročné opatření prosazuje. Vláda, která nedělá konzervativní politiku a jen zvyšuje daně.